register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : DIY salong  
Poster Message
Fog

DIY salong
Kuna tugevam pool tuleb ka autoga sõbraks teha, siis sai algus tehtud salongi uuendamisega.
Proovin antud teemas hoida sellekohase info.
Kuna tegemist üheltpoolt hobiautoga mille kasutussagedus ei ole just igapäevane, ning finantsraam ka olemas, siis istmete materjalina on plaanis kasutada riiet ja/või kunstnahka.

Plaanis:

Istmete riide/naha vahetus.
Plastdetailide värvimine / katmine.
Vaipkatte vahetus.
Uksepolstrite katmine.
Keskkonsooli katmine.
Laeriide vahetus.

Lahendatud/lahendamata küsimused hetkel:

Istmed:
Link: search, juhend
Kust saab kunstnahka: Noor tehnik.
Kust saab riiet ja pehmendust: Abhakan fabrics, kangadžungel, Eesti Tekstiil
Kust saab sprei liimi aluspehmenduse ja kanga/naha vahele: Noor tehnik.

Vaip:
Link: search
Kust saab autosse sobivat vaipa: mistra-autex?

Plastiku värvimine:
Link: search, search
Kas teha ise või viia värvimisse? Hinnavahe?
Kui viia, kuhu: Bacanica?
Kui ise, millega: ? (pesuvahendid, silikooni eemaldaja, värv ise)

Lagi:
Link: search
Kust saab katuseluugi ava ümber olevat tihendit(lae"papi" augu ümber mitte luugi enda oma): ?

Kellel mõne küsimärgi kohale oleks infot jagada, andke aga tuld.

25.02.2008 at 12:06 1 edit. Last edited 25.02.2008 at 19:40 by Fog
mart154

DIY salong
Muud tarka nagu kosta ei oska... aga Bacaniaga on küll kehvad kogemused.
Pooled jupid nad mul ära kaotasid-minema viskasid.
25.02.2008 at 13:24
Jesper

DIY salong
Ära pane kunstnahka, pane pärisnahk või alcantara. See Noore Tehniku kunstnahk on jube vakstu, suvel istud veeloigus, ei ole kuigi vastupidav kah.

25.02.2008 at 13:50
viplala
DIY salong
quote:
Jesper: Ära pane kunstnahka, pane pärisnahk või alcantara. See Noore Tehniku kunstnahk on jube vakstu, suvel istud veeloigus, ei ole kuigi vastupidav kah.

Istmetel käib kunstnahk külgedele, istme taha ja servadesse. Istumiskoht ja seljatugi ikka päris nahast. Nahk ja kunstnahk tuleks ühest kohast koos osta, kuna erinevad partiid on erinevate toonidega. Üks odavamaid kohti näiteks on Nevotex http://212.247.58.50/commerceportal/default.asp?PageNo=DEFAULT

Kontaktliimidega tuleks ettevaatlik olla, mõningad neist lasevad naha-kanga mingi hetke pärast lahti.
25.02.2008 at 13:58
Maik

DIY salong
Mul on kõik ülal nimetatud asjad enda autos ära tehtud,
tõsi, mitte enda tehtud enamuses. Suurimad probleemid (samas väikesed)
mis esile kerkisid viljandis on,et pole spray liimi ega nahkasid müüa kohapeal (neid saab Tartust , tehnika tänaval miski nahapood),
sama käib põrandakatte kohta,selleks läks samuti miski vaip.

Vaip peaks olema selline mida annab kumeruste järgi väänata ja painutada, nii heaks kindlasti ei saa kui orginaal.
Üks asi veel - seda kipub rohkem kuluma kui alguses arvata oskaks...ja kui nii juhtub tekivad tobedad katmise kohad.
2-l autol olen ise vaipa teinud,sest pärast salongi-istmete tegemist ei kannata enam originaal vaatamist üldse... isegi
kummimatid tuleb välja vahetada, kui seest auto ilus :)

Plastikdetailide katmisel-nahatamisel tuleb palju jälgida kus miski õmblus või äär läheb ja kuidas
see pärast autos paistab. Pole päris õige asju enne ära katta ja siis hiljem vaadata kuidas see kokku istub.
Ja kokkusobitamisel võib samuti mänguks minna,kui enne olid vahed väikesed siis pärast ei pruugi detailid enam
kokku sobida naljalt.. :)

Plastikut soovitaks värvida korralike värvidega, muidu kulub maha... ehk siis no spray! (vähemalt mina lasin autovärvidega teha).
Kui plastik on krobeline, soovitakski ta selliseks jätta, maha nühkida asja siledaks on ikka tükk tegemist... keerulisemate juppide puhul vähemalt.

kui lage liimid peab ettevaatlik olema,et õhulisemast kangast liimi läbi ei lase (enamasti on lagi hele,sellest jääb ka paremini näha)...

4 istme kõik nahkkatted ostsin mina ebayst, hind tuli 5k(või oli 6) koos transaga , paigalda tuli liimiga ja tulevikus ma pigem seda enam ei teeks, õigemini saab
istuma küll asja,aga läheb aega ja vaeva ja liimi ka,et ilus jääks. Samas ega nahatada korralikult nii odavalt jällegi ei saa päris ka vist...

http://www.amiflex.ee/camaroz28/camaro_poolvalmis/camaro%20101.html
http://www.amiflex.ee/camaroz28/camaro_poolvalmis/camaro%20110.html

Jebimist ja aega läheb kõvasti, edu! Eriti kui vanad detailid on katkised jne, peab neid ka veel pahteldama jne.

25.02.2008 at 14:14 2 edits. Last edited 25.02.2008 at 14:20 by Maik
Fog

DIY salong
Tänud info eest. Kunstnahaga oli plaanis katta just istme ääred, keskosa nii padjal kui seljatoel ikka riidest. Küsimus on rohkem kokkusobimises keskkonsooliga kui selles, et nahk äge on. Riidega ei tahaks keskkonsoolis olevat supakat katta.

Sellise pildi leidsin millel "tume" oleks kunstnahk ja "hele" riie

25.02.2008 at 14:29
Maik

DIY salong
Hall ja must on klassikaline küll,aga kas sa midagi ägedamat ei taha seest teha,kui nagunii on plaanis kõik üle teha?
See ,tõsi eeldabki peaaegu kõikide plastikute värvimist vms,et asi pärast ka sobiks.

Mul tuli hall ja must,sest auto värv polnud tellimise ajaks selgunud.

25.02.2008 at 14:47 1 edit. Last edited 25.02.2008 at 14:53 by Maik
Peeter82

DIY salong
quote:
Inferno:
...saab istuma küll asja,aga läheb aega ja vaeva ja liimi ka,et ilus jääks.
http://www.amiflex.ee/camaroz28/camaro_poolvalmis/camaro%20110.html

???
Minu arust pole need Ebay katted ikka suuremad asjad, näe vaeva palju näed.
Mulle isikikult kortsus ja lohkus nahk istmel ei meeldi, aga maitsed on erinevad.

25.02.2008 at 15:43
Fog

DIY salong
Progressist niipalju, et kõrvalsõitja iste on eemaldatud ja tükkideks lammutatud. ( tänud minimumile istmepoltide õlitamise eest:) ) Noorest tehnikust ka aluspehmendus ja nahk ostetud.
Riidega on kuidagi kitsas. Abhakanis polnud mitte midagi mis sobiks materjalilt ja tekstuurilt. Mujale pole veel jõudnud.

25.02.2008 at 16:11
Jesper

DIY salong
Minu kommentaar käis tegelikult ka istme külgede kohta (ainult külgi nahatades on ju materjali hinnavahe veel väiksem, kunstnahk pointless), aga noh jah kui juba ostetud siis mis seal ikka.

25.02.2008 at 16:18
Fog

DIY salong
quote:
Jesper: Minu kommentaar käis tegelikult ka istme külgede kohta (ainult külgi nahatades on ju materjali hinnavahe veel väiksem, kunstnahk pointless), aga noh jah kui juba ostetud siis mis seal ikka.
Olen täiesti nõus et kunstnahk on porr aga kuna nahatada tuleb ka keskkonsool jms ning teen seda tööd esimest korda siis proovimiseks kõlbab küll. Show-kvaliteeti taga ajades peaks nutsuga tepingusse vms kohta minema, hetkel üritan selliste kohtade hinnast ikka kõvasti allapoole jääda eelarvega. Lisaks veel kulutus õmblusmasinale(hetkel olev apastraat päris nahaga hakkama ei saa.

25.02.2008 at 16:28
Maik

DIY salong
Peeter82, täiesti nõus sinuga , ma lihtsalt ei kirjutanud välja seda,et ma ei näinud niipalju vaeva seal kui võiks ja oleks pidanud tol hetkel,
liim sai ka lõpuks otsa. Aga parem ikka kui rõve tekstiil noh...

25.02.2008 at 17:24
Madman

DIY salong
Ma ei ole küll väga kodus rätsepatöödega aga niipalju kui mina olen kangapoodides käinud siis on seal ainult kardina ja voodilinariiet. Tavaklient ei tee sellise riidega lihtsalt midagi. Ehk tasub otsida kuskohast mööblitootjad/remontijad ostavad. Istme jaoks peab ikka päris õige asi olema muidu on vaid mõneks nädalaks.

25.02.2008 at 17:34
mar8kl
DIY salong
quote:
Madman: Ehk tasub otsida kuskohast mööblitootjad/remontijad ostavad.

Mõne aasta eest kui üht diivanit sai korrastatud saatis meister riiet valima Viljandi mnt. alguses asuvasse poodi, vist oli mingi Nevotex vms.
25.02.2008 at 18:15
Fog

DIY salong
Kangas ka ostetud, Poeks Eesti Tekstiil. Valik oli kesine ka seal kangastest mis autosse sobiks, aga migagi ikka leidsin.

25.02.2008 at 19:39
Fog

DIY salong
Kuidas käib protsess nimega "arvutad maha venimise"?

Aitäh:)

26.02.2008 at 19:28
F1ERO
DIY salong
Mõned aastad tagasi sai tehtud oma Fierole uus nahksisu, kuna originaal istmed olid väga väsinud. Naha ostsin Jõgevalt Coriumist. Vanad istmed olid riidest. Lõiked võtsin niiet harutasin istme tükkideks ja joonistasin nende järgi nahale ja lõikasin välja. Silmas tasuks pidada mõõdumärke (õmbluse ja välisserva vahel väiksed kolmnurksed väljalõiked) mille järgi hiljem hea kokku õmmelda. Kuna mulle istmepõhja kuju ei meeldinud, siis sai üksiti seda ka pisut muudetud tugevamat sorti õhukese porolooniga. Õmblemiseks kasutasin veneaegset tööstuslikku õmblusmasinat. Arvan, et tulemus jäi üsna hea ja hinnavahe nahk vs. korralik riie oli üsna olematu. Liimimiseks kasutasin Orto, Flora (igatahes eestimaist päritolu) vms. kingsepaliimi ja Presto spray liimi (ostet mingist suvalisest ehituspoest), siiamaani pole lahti tulnud. Laeni pole veel jõudnud, aga seda on enne mind tehtud ja tumeda fliisiga. Ääred on üle serva kinni liimitud ja keskelt (vist 6st kohast, mul pole katuseluuki) fliisi õmmeldud suurte nööpidega. Päris ok näeb välja igatahes. JÕUDU! Kui nõu vaja ja aidata oskan, siis 56492550.

28.02.2008 at 10:53
Fog

DIY salong
quote:
F1ERO: ......Silmas tasuks pidada mõõdumärke (õmbluse ja välisserva vahel väiksed kolmnurksed väljalõiked) mille järgi hiljem hea kokku õmmelda...
Vot see oli hea info, arvasin et need niisama painutuse jaoks tehtud lõiked.

Minu progress on hetkel nii, et peatugede osad(mis ilma polstrita on) on koos, ning minimumi ehitatud keskkonsool on ka polsterdatud ja kaetud.
Üritan õhtul mõned pildid teha.

28.02.2008 at 11:03
F1ERO
DIY salong
Mäletan, et õmblemine ja kõik muu oli suht tühiasi võrreldes sellega kuidas uued katted peale tagasi sain. Vähemalt kahekesi on vist parem. Üksi jäi kogu aeg paar kätt puudu:) Konsoolist oleks tore pilte näha. Endal ka mõtteid aga tegudeni pole jõudnud....

28.02.2008 at 15:13
Fog

DIY salong
quote:
F1ERO:...Konsoolist oleks tore pilte näha...
vana ja uus.

Esimese korra kohta olen ise rahul.

28.02.2008 at 15:23 1 edit. Last edited 28.02.2008 at 20:30 by Fog
F1ERO
DIY salong
Esialgsega võrreldes... esialgsega ei saagi võrrelda:)- hea! Kas käigukangi ava teed hiljem? Mismoodi augu servad plaanid teha?

28.02.2008 at 22:12
Madman

DIY salong
See keskkonsool jääb sul niisama lahtiselt või mõned kinnitused ka plaanis? Originaal on päris mitme koha pealt kinni kruvitud.

28.02.2008 at 22:18
Fog

DIY salong
Käigukangiga on lahtine, kuna mul manuaali kang aga töötab automaadi taga. Ideaalis alumiinplaat + waterjet koos ilusa fiero fondiga numbrite ja draividega, aga see on hetkel "wet dream".

See keskkonsool kalub oma 10 kilo ja istub väga täpselt paika. Aga kui kinnitada, siis vast tagant otsast mingite kronsadega tagaseina külge. Puusse sõitmisel oleks abiks:)

28.02.2008 at 23:04
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : DIY salong  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.