register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Küsimus C5 mootori kohta.   1 2  
Poster Message
sotx

Küsimus C5 mootori kohta.

Teema siis sellst,et sai üks c5 ostetud kuid väikse põksuga,nüüdseks siis sai enamvähem kokku aga külmast peast mootor tigiseb nagu hüdrotõukurid oleks läbi,läheb soojaks kõik vaikne.Mis viga ? Ei julge sõita pärast läheb laiali.Õlid uued.
24.03.2008 at 12:23 1 edit. Last edited 24.03.2008 at 12:24 by sotx
jass

Äkki vale kliima õli.
24.03.2008 at 12:32 1 edit. Last edited 24.03.2008 at 12:33 by jass
sotx

quote:
jass: Äkki vale kliima õli.

Kliima ei tigise mootorist tuleb.
24.03.2008 at 13:52
meintz
quote:
sotx:
quote:
jass: Äkki vale kliima õli.

Kliima ei tigise mootorist tuleb.
"vale kliima" nagu lõunamaised soojad tingimused vs põhjamaa suht jahedad olud... jutt ilmselt ikka mootoriõlist mis valede klimaatiliste tingimuste tarbeks, ma eeldan
24.03.2008 at 14:10
askeldaja

LS1/LS2 mootorite kohta on läänes tihti muuhulgas mainitud, et on "lärmakad" mootorid (tiks tuleb ja läheb). Kui soojast peast on vaikne, pole ju hullu. Mul napilt alla 3000km sõitnud LS2 ja külmana on ka justkui imeveidike midagi kosta. Kuna auto uuena käes ja pole kurnida saanud, on antud seisukoht objektiivne (täielik sissetöötamine mootoril alles 7-8tkm). Õli - seda tasub vaadata jah, liiga vedel võib soodustada "lärmi".
24.03.2008 at 14:18
anryo
LT1 mootorile on ette nähtud näiteks mineraalõli isegi. Olen ise ka poolsündiga katsetanud, ning pean nõustuma, et mineraals töötab seal paremini.

24.03.2008 at 15:47
sotx

quote:
anryo: LT1 mootorile on ette nähtud näiteks mineraalõli isegi. Olen ise ka poolsündiga katsetanud, ning pean nõustuma, et mineraals töötab seal paremini.

õli korgi peal(Only Mobil1 SAE5W30) On tal näiteks ültse hüdrotõukurid?Tean,et peaks olema nukk all ja varrastega aga kuidas tal ikkagi klapivahet reguleerib.
24.03.2008 at 16:23
Maik

On küll hüdrotõukurid.
Õli ise täitsa asjalik ju http://neptune.spacebears.com/cars/stories/mobil1.html

Offtopic aga mida sellisest väitest arvata :

Engine wear actually decreases as oil ages. This has also been substantiated in testing conducted by Ford Motor Co. and ConocoPhillips, and reported in SAE Technical Paper 2003-01-3119. What this means is that compulsive oil changers are actually causing more engine wear than the people who let their engine's oil get some age on it.

24.03.2008 at 16:29 2 edits. Last edited 24.03.2008 at 16:39 by Maik
sotx

Oskab äkki keegi õelda palju maksavad uued tõukurid umbkaudu?
24.03.2008 at 16:39
Peeter82

quote:
sotx:

oh issake. Ostad Corvette ja tunned muret, mis maksavad tõukurid?
3000-4000 EEK peaks olema.

24.03.2008 at 21:25
askeldaja

quote:
sotx:
Teema siis sellst,et sai üks c5 ostetud

Kui saladus pole, millise aastakäigu auto (või mootor) ka on? :)
24.03.2008 at 21:44
sotx

quote:
Peeter82:
quote:
sotx:

oh issake. Ostad Corvette ja tunned muret, mis maksavad tõukurid?
3000-4000 EEK peaks olema.

Mis mõttes muret? Lihtsalt on hea teada millise summaga pead arvestama kui Lauri juurde minema hakkan ja ültse mõtlesid sa tükki või koml.
24.03.2008 at 23:33
sotx

quote:
askeldaja:
quote:
sotx:
Teema siis sellst,et sai üks c5 ostetud

Kui saladus pole, millise aastakäigu auto (või mootor) ka on? :)

Ei ole, 97a. 253kw manuaal ja millegi pärast on maru madal võrreldes teistega,suuremad pidurid ja lõigatud kettad.
24.03.2008 at 23:37
Madman

kõige lihtsamini kättesaadav hinnainfo on http://www.rockauto.com

24.03.2008 at 23:41
Maik

kui madal auto ei meeldi võid mulle pakkuda vedrusid varsti vahetuseks

25.03.2008 at 07:16
Fredy.ee

quote:
Inferno: kui madal auto ei meeldi võid mulle pakkuda vedrusid varsti vahetuseks

Ega sa ei unustanud et vette on kahe lehtvedruga - madalaks laskmiseks on seal palju lihtsamad moodused - piilu korra põhja alla!

Fredy.

http://www.FREDY.ee
http://www.instagram.com/fredysworks/
http://www.facebook.com/Fredy.eeDreamland
25.03.2008 at 10:29
w-cc
quote:
Inferno:Engine wear actually decreases as oil ages. This has also been substantiated in testing conducted by Ford Motor Co. and ConocoPhillips, and reported in SAE Technical Paper 2003-01-3119. What this means is that compulsive oil changers are actually causing more engine wear than the people who let their engine's oil get some age on it.
IMHO pärast õlivahetust käib mootor natuke aega "kuivalt" - isegi siis, kui filter täis valada. Teiseks, värske õli peseb mootorist sodi lahti, mis siis mootoris ringi käib, enne kui filtrisse jõuab või kuskile jälle ära settib. Stabiilne keskkond tekib vast alles pärast paarituhande km läbimist ja kestab siis vast mingi 5000-10000 km või aasta-kaks. Kui liiga tihti vahetada, siis see stabiilne periood jääb olemata, kogu aeg üks kammajaa, see vast kulutabki siis mootorit rohkem.

Selline on vähemalt minu nägemus asjast...
25.03.2008 at 10:49
hunt

quote:
w-cc:
quote:
Inferno:Engine wear actually decreases as oil ages. This has also been substantiated in testing conducted by Ford Motor Co. and ConocoPhillips, and reported in SAE Technical Paper 2003-01-3119. What this means is that compulsive oil changers are actually causing more engine wear than the people who let their engine's oil get some age on it.
IMHO pärast õlivahetust käib mootor natuke aega "kuivalt" - isegi siis, kui filter täis valada. Teiseks, värske õli peseb mootorist sodi lahti, mis siis mootoris ringi käib, enne kui filtrisse jõuab või kuskile jälle ära settib. Stabiilne keskkond tekib vast alles pärast paarituhande km läbimist ja kestab siis vast mingi 5000-10000 km või aasta-kaks. Kui liiga tihti vahetada, siis see stabiilne periood jääb olemata, kogu aeg üks kammajaa, see vast kulutabki siis mootorit rohkem.

Selline on vähemalt minu nägemus asjast...
Sinu nägemus ei pea selles olukorras paika. Kõik endast ja oma autost lugu pidavad Vette omanikud vahetavad õli iga 3000 mili tagant. Sõltumata modimise astmest.

25.03.2008 at 18:01
Fredy.ee

Hundi onu ma loodan et ma su jutust valesti aru ei saanud aga miks peaks tava vettel mootori õli vahetama 3000 miili tagant? Ma saan aru kui sa räägid kompressori õlist siis ok aga Vettel on ju hooldus iga 15 000 km tagant. Ainult uuel autol on soovituslik õlivahetus esimese 5000 km peal.

http://www.FREDY.ee
http://www.instagram.com/fredysworks/
http://www.facebook.com/Fredy.eeDreamland
25.03.2008 at 21:39 2 edits. Last edited 25.03.2008 at 21:45 by Fredy.ee
hunt

Meerikas igatahes paljud vahetavad. Mis puutub kompressoriõlisse, siis seda peaks vahetama (vist oli) 12000 miili tagant. Parem muidugi korra aastas.
Ise vahetasin eelmine aasta 8000 km läbisõidu kohta kevadel uued õlid sisse ja mootoriõli veel korra.

25.03.2008 at 22:04
Maik

Vette mootor ei ole nii high-tech minuarust,et seal kiirelt kiirelt koguaeg õli peaks vahetama...
3000 miili nati vähe nagu .

25.03.2008 at 23:33
askeldaja

On keegi sõitnud Vettega (LSx mootoriga) õlivahetusest õlivahetuseni - nii et kompuuter hakkab ise seda nõudma? :)
Olen samuti kuulnud, et "regular" koormusega võib asi rahulikult 15tkm läbida, enne kui õlivahetuse teade ette tuleb.

Meerikas vahetavad netijuttude põhjal üsna tihti tõesti, tavaline on 3000-5000 miili ja uus sisse.

Loogiliselt võttes saab mootoriõli karmi kohtlemist ja igasugust keemilist/termilist pooki, midagi väga halba ilmselt ei juhtu kui vähe tihemini vahetada?

26.03.2008 at 00:52
tfr

quote:
askeldaja: On keegi sõitnud Vettega (LSx mootoriga) õlivahetusest õlivahetuseni - nii et kompuuter hakkab ise seda nõudma? :)
Olen samuti kuulnud, et "regular" koormusega võib asi rahulikult 15tkm läbida, enne kui õlivahetuse teade ette tuleb.

Meerikas vahetavad netijuttude põhjal üsna tihti tõesti, tavaline on 3000-5000 miili ja uus sisse.

USAs nad propageerivad seda 3000 miili takka vahetamist kõigel, olgu see Vette või Cavalier. :)

Oma "high-performance" prantslasel õli vahetusvälp tehase poolt pakutult 30000km. Esindus arvas, et 20000 on tegelikult ikka üsna maksimum ja resettis pardaraali ka 20000-st alla lugema. Auto ise hakkas (mis seal salata, suht aktiivse sõidustiili peale) juba ~16000 pealt pakkuma, et oleks aeg.

26.03.2008 at 01:08 1 edit. Last edited 26.03.2008 at 01:09 by tfr
R.Ott

Igasuguses korrasoleku astmes liikureid pidanud ja õli vahetanud:
- kui õli väljanägemine usaldust ei ärata e. värvus minu arvates liiga tumedaks muutunud.
- kui õli tase langema hakkab. Sõidad näiteks 5000 km ära ilma mingi õli kaota ja siis hakkab nii viiesaja tagant kontrollides tase tasapisi alanema - õlivahetus

Edit! Ettenähtud välpadeni tavaliselt hing ei kannata

26.03.2008 at 01:11 1 edit. Last edited 26.03.2008 at 01:13 by R.Ott
w-cc
quote:
hunt:Sinu nägemus ei pea selles olukorras paika. Kõik endast ja oma autost lugu pidavad Vette omanikud vahetavad õli iga 3000 mili tagant. Sõltumata modimise astmest.
OK, aga 3000 miili on pigem sinna 5000 km kanti, mitte üks-kaks tuhat :). Samas pean tunnistama, et õlivahetuse oasas olen üks pagana ketser ikka küll - kord aastas olenematta läbisõidust. Ja pole veel juhtunud, et ma 20 a. jooksul mõne auto mootorit oleksin pidanud lahti võtma või parandama. Läbisõidud muidugi suht tagasihoidlikud - hobikad (sh. Vette) 3000-4000 ja igapäevasõidukid ca 15 000 km. Maksimaalselt olen ühe autoga sõitnud 150 000 km ja mootor oli küll viimane asi, mis seal lagunema oleks hakanud, pigem tahtis põhi alt ära kukkuda...

Peace.
26.03.2008 at 08:07
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Küsimus C5 mootori kohta.   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.