register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Vette LT1mootori vibratsioon  
Poster Message
heero75
Vette LT1mootori vibratsioon
Maeisaaaru kas väntvõll tasakaalustatakse tehases koos hoorattaga või mitte.
03.05.2008 at 21:51
Erkki

Ikka hoorattaga, sest ta on välispidise tasakaalustusega, st. hoorattal on disbalanss küljes.
Kui sellele mootorile neutraalne hooratas külge kruvida, siis väristab hambaplommid suus lahti...

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...
03.05.2008 at 23:00
incognito

Kas mitte SBC 3.480" strokega vändad pole mitte "internal balancinguga" ja välispidine tasakaalustus tuleb suurema vändaga (3.750" ) kus damperil/flexil on vastukaalud küljes kui juhuslikult pole miski aftermarket vändaga tegu? Vähemalt mul kirjandus väidab sedasi.

Olen tähele pannud et 86-up 1piece tihendiga mootoritel on raskused flexide küljes ja varasematel flexidel puurimisjäljed ning puuritud on ka damperid, et kuidas siis tasakaalustusega tegelikult on? Tänud
04.05.2008 at 00:02 2 edits. Last edited 04.05.2008 at 00:10 by incognito
Astro SS
LT1 mootoritel on soodumus valesi väntvõlle endale ligi meelitada........ :rolleyes

LT1 vänt ja tavaline 87+ vänt on identsete mõõtudega *(ja ka sama varuosanumbriga !!!) ainuke erinevus on tasakaalustuses.

Teema algatajale: mis liikuril see LT1 peal istub? kes remontis ?

04.05.2008 at 07:36
heero75
Mootor on 92 .a. corvette peal,remontisin ise.Igasugused jamad on mu enda laiskuse vili.Mustang käib mul nagu siidi,iga pöörde juures hästi aga vettel on algusest peale mingi erinev vibra erinevate pöörete juures.Mul oli mootor maas aga ma loll ei viitsinud põhjust uurida nii ,et uuesti maha.Erkkil on õigus hoorattal on jah disbalanss küljes .Aga kas ostaks juba tasakaalus väntvõlli kui võimalik või terve mootoriplokki suurema töömahuga koos vänt,kepsud,kolvid või tasakaalustaks oma vana võlli(vist surnud üritus) Kes üldse tasakaalustaks Eestis või peab Soome saatma?
05.05.2008 at 09:43
viplala
Kas nn. dumperile ei pidanud isegi valede töövõtete juures ,maha võtmisel, saama viga teha. Ma eelnevalt prooviks korras dumperit. Kui vända ots kõver on, siis teeb sama asja. Ja vändaotsa kõveraks ajamine käib ikka väga lihtsalt, mootorit maha võttes kolks kuhugi vastu ja valma. Tõukuris saab vända pinki panna ja vaadata, kas on kõver või mitte. Uus, vändale vastav, dumper maksab ebay´s 1000.- EEk ringi.
05.05.2008 at 10:45
incognito

vända viskumist peaks saama vaadata ka kui mootor pukis teistpidi keerata.
Sadulad maha katkuda ning indikaatorkellaga kaelu/otsa mõõta, samal ajal vänta ringi keerates.
05.05.2008 at 13:18 2 edits. Last edited 09.05.2008 at 14:11 by incognito
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Vette LT1mootori vibratsioon  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.