| Poster |
Message |
Rekkamees
|
Dodge Ram sillaõli
Juba paar nädalat üritan selgust saada, mis õli võiks sobida Rami (1997 a) esisilda. Olen nüüd külastanud kahte ameerika autode juppidega kauplevat partsu, käisin ka kahes tavalises (euroopa-jaapani) autojupi poes. Täna käisin päris Dodge esinduses (Silberauto). Imelik on aga see, et kahte ühesugust vastust, missuguste näitajatega õli sinna panna, ma ei ole veel saanud. Kohutavalt häirib, et kui ise auto kestvuse huvides NII väga tahaks teha kõik täpselt nii nagu peab, siis puhtalt info puuduse tõttu ma ei saa seda teha.
Kurb on see, et inglise keelega on lood veidi kehvad. Oskab keegi soovitada, kustkohast oleks võimalik leida mingeid tabeleid, kus oleks ära toodud igasugused Rami vedelike andmed ja margid. Kõige rohkem huvitab momendil muidugi esisilla õli mark.
Kuidas üldse aru saada, on esisild lukuga või ilma? Tagasild peaks (vist) olema lukuga? |
| 12.06.2008 at 22:00 |
|
Martin460 |
Dodge Ram sillaõli
Siin on allalaetav servise manual kuni 2001 aasta Ram-ile. Loodetavasti keegi tõlgib sulle selle õli koha. Minu raamatus(2002a. masin ehk järgmine põlvkond) igatahes täpset õli marki antud ei olnud- oli ainult kvaliteedinõuded mida õli peab täitma ja ise vaatad nende järgi omale sobiva õli.
Esisild tõenäoliselt ei ole lukuga kui sinna mõni omanik ise pole midagi aretanud.
Kas tagasillas lukk on saad nii teada kui ühe tagaratta sätid pehmele pinnasele ja teise asfaldile ning proovid burnouti teha...kui mõlemad käivad ringi siis on lukuga sild.
Teine võimalus on difril kaas maha võtta ja vaadata.
Kolmas võimalus on üles otsida lisavarustuse koodidega lipik (kui see on) kus on tagasilla lukk peale kirjutatud.
http://www.rm-indy.com/wavefiles/2001ramsrvcmanual.zip
| 12.06.2008 at 22:16 |
|
Maik
|
Dodge Ram sillaõli
http://www.dodgeforum.com/m_1239334/tm.htm
75w-140 rear, 75w-90 front. LSD additive
Siin sama jutt mis said Silberist.
75w-140 on ka laokaup,kui mujalt ei leia.
| 13.06.2008 at 06:38 |
2 edits. Last edited 13.06.2008 at 06:39 by Maik
|
kala85 |
Dodge Ram sillaõli
manual ütleb et tagasilda läheb 80w-90 ja siis ls lisand,enda omale panin valvoline oma 75-90ls kus lisand kohe sees ja esisilda läheb ka 80w-90 ise panin 75w-90 gl5 |
| 14.06.2008 at 13:05 |
|
Martin460 |
Dodge Ram sillaõli
Enne lisandite lisamist tuleks selgeks teha kas taga on lukuga sild või mitte.Kodanik kirjutas, et ta ei tea seda veel täpselt.
Minu 2002 lukuga tagasilda peab minema 75W-90 ja 6,5% lisada Mopar Hypoid Gear Oil Additive Friction Modifier.
Ise ma ei hakka eraldi otsima seda lisandit vaid ostan Partsudest valmis lisandiga õli. Esisilda panen siis sama näitajatega õli aga ilma lisandita.Lähipäevil endalgi sama töö ees.
| 14.06.2008 at 20:22 |
|
Rekkamees
|
Dodge Ram sillaõli
Tänud vastajaile! Tundub, et ega siingi kõigil päris ühesugused andmed pole. Olen ameerika autode kohta kuulnud igasuguseid legende: varuosade halb kättesaadavus, jupid kallid, autod lagunevad jne. Nüüd kui mul on juba vähemalt kolmas ameerikamaa masin, seisan aga silmitsi tõelise probleemiga: info puudusega. Muret tekitab, et kui ise päris täpselt ei tea millist varuosa (antud juhul õli) vaja, siis erinevate müüjate katalooge usaldades võib saada erinevaid asju. "Kõige õigem" saab olla ju ainult üks?
Alles selle kuu algul vahetasin õli tagasillas. Poest sain selle tarbeks 80w-90, GL-5. Mina selle ka heauskselt sisse valasin. Nüüd, lugedes siit neid vastuseid oli mul algul plaan see õli välja lasta ja osta sisse 75w-140. Praegu aga mõtlen, et Kala85 manuali järgi on mul taga täpselt õige õli. Las ta siis vast olla. Aga esisilda...? Ma veel veidi mõtlen ja küll ma siis seal ka selle õli ära vahetan.
Kapoti all on ka mingi koodidega tabel. Sealt loen, et kood DJF on 4850*FRONT AXLE-(DANA
ja kood DRE on REAR AXLE-SPICER 70 On mul nende teadmistega midagi teha? |
| 17.06.2008 at 22:36 |
|
Martin460 |
Dodge Ram sillaõli
Infot saab otse ameerikamaalt sellisest kohast nagu dodgeforum.com. Seal on eraldi sinu põlvkonna RAM-ile foorum. Ma olen täiesti kindel, et sinu küsimusele õli kohta vastaksid nad niisama lihtsalt kui sina mõne meeriklase küsimuse kohta sigulli tagasillaõlist. Eelduseks muidugi hea inglise keele oskus.
| 17.06.2008 at 23:09 |
|
kala85 |
Dodge Ram sillaõli
uurisin ise ka siin tuttavate käest,et mida panna ja enamuselt tuli selline vastus et 75w-140ls võibolla tasuks siis see panna. |
| 18.06.2008 at 22:41 |
|
Rekkamees
|
Dodge Ram sillaõli
Aitäh!
| 20.06.2008 at 20:51 |
|