| Poster |
Message |
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
Plaan paigaldada olds 5L. motole selline karbuss naga carter 650. Vaja muretseda ilmselt vahejupp.
Kas keegi oskab õelda,on vaja veel miskit muretseda,et vahetus ladusalt läheks ja et masin tööle hakkaks.
Asi selles et ainuke sõiduriist ja varuosa poest ja kõigest ca.60km kaugusel,jala pikk maa hiljem tooma minna... |
| 19.06.2008 at 18:33 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 19:17 by juku15
|
viplala |
Caprice karpa vahetus.
quote: juku15: Plaan paigaldada olds 5L. motole selline karbuss naga carter 650. Vaja muretseda ilmselt vahejupp.
Kas keegi oskab õelda,on vaja veel miskit muretseda,et vahetus ladusalt läheks ja et masin tööle hakkaks.
Asi selles et ainuke sõiduriist ja varuosa poest ja kõigest ca.60km kaugusel,jala pikk maa hiljem tooma minna...
Ja praegu on ta kindlasti pritsung? |
| 19.06.2008 at 19:40 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
ei ole,karbuss on ja kõiksugu voolikuid ning juhtmeid täis!
Ja kas õhupuhasti läheb sama? |
| 19.06.2008 at 19:48 |
2 edits. Last edited 19.06.2008 at 19:52 by juku15
|
viplala |
Caprice karpa vahetus.
Vaata kõikide trosside ja muude jublakate kinnituskohad üle (et klapiksid uuega) ja anna minna. Ei ole seal midagi üle mõistuse tegemist.
edit: ei ole selgeltnägija |
| 19.06.2008 at 19:55 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 19:56 by viplala
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
aga miks sul üldse teda vahetada on vaja? Lisahobuseid sa sellega ei saa, samas, kui vana karpa on kulunud, on ehk mõistlik alustada remontkomplektist? |
| 19.06.2008 at 19:58 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
Vahetan selleks et normaalselt tööle hakkaks.Ühes teises teemas kirjutasin,et tühikäik ja põõrete suurenedes töötab jukerdades,bensiinikulu on ca.16 sajale trssil jne. Jõudu pole juurde tarvis,peaasi et sumpast kostuks V8,mitte p..s GAZ.
Karpa paistab olevat väga vana ja kulunud ja plaan õhupump,peotäis voolikuid ära kitkuda jne.et töökindlam jääks ja muidugi lihtsam.. |
| 19.06.2008 at 20:10 |
|
kaedoo
|
Caprice karpa vahetus.
kui lasin regullida oma karbussi,siis esitati mulle küsimus-miks panid suurema karpa, kui originaalis on väiksema kõriga?härra seletas mulle ära,et kui soovid enamvähem ökonoomitada suure autoga,siis peaks olema asjad originaalid.(või vähemalt originaalandmetega) |
| 19.06.2008 at 20:13 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 20:14 by kaedoo
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
jõudu, käed ja pea küljes, siis pole ju midagi.
Aga kui sa seda teemat silmas pead, siis algas see TPS anduri veaga ja läks sujuvalt 5,7 mootoriks üle - sa ikka tead ise, mida sa teed ja miks?
Ega uus karpa pole püha lehm, et vahetan ära ja kõik mured murtud 
Mina alustaks kõigepealt vea leidmisest. kui karpa on pritse asemel peale visatud ei pruugi ka kõige säravam uus karpa mingit efekti anda,
kuidas sa tead et su praegune karpa vana ja kulunud on - must ja määrdunud? Su eelmisest topicust ei tule küll välja, et sa täpselt seda teaks...
Aga anyway, tuld, ise tead mis teed... |
| 19.06.2008 at 20:19 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 20:22 by Vanaisa (Moderator)
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
mnjahh,ei tulnud meeldegi millega see teema lõppes..,ei visanud enne pilku peale!
Praegu plaan vahetada lihtsama süsteemi vastu.
Karpa on tehasest saati,sealt oli mõlemit tulnud!
Olen lugenud et paljud vahetavad streikivad ja keerukad asjad välja.Uued jubinad võivad maksta sama mis töökorras kasutatud ja litsam varjant...
|
| 19.06.2008 at 20:25 |
2 edits. Last edited 19.06.2008 at 20:34 by juku15
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
mis on lihtsam süsteem?
Kui sa arvad, et viskad kõik voolikud kapoti alt minema ja asi korralikult tööle hakkab, siis sa eksid.
Vabandust mu sapine post, aga tee kõigepealt selgeks, mis ja kus mille jaoks on, siis kui nendest on pilt ees, siis saad otsustada mida ja mille vastu vahetada.
Neti kaudu tulnud soovitusi ära nüüd 100% ka kullaks pea - soovitaja ju ei pea sinu autoga edasi sõitma...
vana@näinud liiga palju autosid, mis on "remontides" seisma jäänud. |
| 19.06.2008 at 20:30 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
ja mina mõtlesin et karbussiga mootori hea töötamine sõltub sellest,kui hästi ta küttesegu kätte saab jne..ehk siis korralikult töötav karbuss peale..
|
| 19.06.2008 at 20:39 |
4 edits. Last edited 19.06.2008 at 20:42 by juku15
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
just just - rõhk sõnal jne 
see hõlmab endas jagaja vahetust (vaakumregulaatoriga), pead teadma mis sa välja viskad, kuhu punni ette paned, kuhu mitte...
asja mõte sinu puhul on auto korralikult tööle saada - nõus?
aga kas sa tead, mis tal praegu viga on?
kas sa oled üle käinud kogu vaakumi jm voolikunduse?
Oled sa karpat näiteks kas või lihtsalt puhastanud?
Need on ikka esmased asjad. Mitte, et ma sind tagasi hoiaks - kui huvi on, anna tuld. aga tea, mida sa teed sest keegi teine seda ei tea. |
| 19.06.2008 at 20:45 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
Ok ,vaataks asja koos üle siis,ega ma muidu targemaks ei saa ja võibolla jäängi vahetama asju! |
| 19.06.2008 at 20:48 |
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
kõigepealt vaata vaakumvoolikud üle - et kuskil lekkeid poleks- korralikult, muidu võib jääda kuskil mõni pragu tähele panemata.
Kui kuskil kahtlustad pragu või kehva ühendust, lase sinna peale näiteks käivitamiseks kasutatavat eetrit spraypurgist - kui pöörded tõusevad, on seal leke.
Siis saab edasi minna. |
| 19.06.2008 at 20:58 |
|
viplala |
Caprice karpa vahetus.
quote: juku15: ja mina mõtlesin et karbussiga mootori hea töötamine sõltub sellest,kui hästi ta küttesegu kätte saab jne..ehk siis korralikult töötav karbuss peale..
Egas kapoti all ainult karpa pole. Kas elementaarsed asjad vahetatud-kontrollitud? Nagu ma aru saan on sul uus karpa juba olemas. Mis juhtmed ja voolikud sul vanasse lähevad, pildid oleks abiks. Milline uus on? Siin ei ole kedagi kes teaks, mis su auto kapoti all toimub. Keegi ei saagi-viitsigi aidata kui info puudub. |
| 19.06.2008 at 20:59 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
OK.Pidin homme ostma! |
| 19.06.2008 at 21:00 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 21:01 by juku15
|
viplala |
Caprice karpa vahetus.
Kannata selle ostuga mõned päevad. Otsi viga üles ja võibolla jääb raha järgi. |
| 19.06.2008 at 21:13 |
|
mr. RocknRoll
|
Caprice karpa vahetus.
Valiku puhul juhiks tähelepanu suurusele-650 natuke suure võitu, 350-400 oleks paras kui ökonoomsust taga ajad. 305 80date aastate oma suhteliselt tagasihoidlikus seades, pole pöörete ülemises otsas suurt midagi kaotada. Edelbrocki valikus veel "calibrated for fuel economy" versioonid olemas s.t. küttesega mõni % lahjem. Kas süüde paigas ja küünlad uued? Mõistlikum oleks kõigepealt eelmainitud asjad üle kontrollida (vaakumi lekked, jagaja, praeguse karpa seisukord).
| 19.06.2008 at 21:32 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 21:34 by mr. RocknRoll
|
viplala |
Caprice karpa vahetus.
Üks pees küünal ja õhufilter = 20/100 + maanteel |
| 19.06.2008 at 21:41 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
Ökonoomsus pole oluline nii väga,tahan masina korralikku häält tegema saada! Proovisin just eetriga,põõrded ei muutunud.
Küünlad,filter vahetatud...Karbuss puhastatud..
Kirjeldan veidi olukorda,mis kuulda on.
Tühikäigul vahepeal põõrded muutuvad kõrgemaks,siis madalamaks,silindrid nagu toimivad kõik. Hirmus tummine ving tuleb sumpast.
Kaasi andes tundub et kõigile püttidele ei jätkuks bena,või miskit taolist,tuterdab kuidagi,ning moto väriseb. Tühikäigul on mootor kenasti liikumatult paigal. |
| 19.06.2008 at 22:10 |
1 edit. Last edited 19.06.2008 at 22:11 by juku15
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
segu rikas ja pöördeid andes veel rikkamaks läheb.
Kas karbussi paugub ka? |
| 19.06.2008 at 22:13 |
|
juku15 |
Caprice karpa vahetus.
Karbuss ei paugu,aga sumpast kaasi maha võttes nõksa,vahel puristab tühikäigul ka.. |
| 19.06.2008 at 22:15 |
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
kontrolli TPS sensor üle - keegi targem siin kindlasti oskab juhatada, kuidas seda teha. |
| 19.06.2008 at 22:18 |
|
90Deville
|
Caprice karpa vahetus.
Vanaisa kirjutas:
Kui kuskil kahtlustad pragu või kehva ühendust, lase sinna peale näiteks käivitamiseks kasutatavat eetrit spraypurgist - kui pöörded tõusevad, on seal leke.
Ma pean kahjuks tähelepanu juhtima sellele, et pöörded sellisel protseduuril mitte ei töuse vaid langevad. Miks, ma ei tea, kuid kui töötavale mootorile eetrit juurde lasta siis kipub see pigem koolema. Jutt on bensumootoritest siis, dislaga ei tea.
| 19.06.2008 at 22:42 |
|
Vanaisa
Moderator |
Caprice karpa vahetus.
näh jah, panin mööda. Anyway, pöörded lekke puhul muutuvad. |
| 19.06.2008 at 22:51 |
|