register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : turbiini lukk  
Poster Message
aspen
turbiini lukk
kustkohapealt saab turbiini lukk impulsi.
vahetasin monopritse karburaatori vastu ja eemaldasin aju.
peale seda enam turbiini lukk ei tööta,
auto on dodge ram 250, 88 aasta, 5,2
21.06.2008 at 22:09
antennimees

turbiini lukk
Sellestsamast ajust mis sa eemaldasid.

21.06.2008 at 22:29
Astro SS
turbiini lukk
Ma ei tea kas Dodgele pakutakse aga vanale heale Chevy TH700 kastile on olemas Lock-Up kit, mis paigaldatakse turbiini lukustama kui monopritse asendatakse karbussiga.

Samas on alati võimalus manuaalseks lukustuseks, üks relee ,lüliti ja natuke juhet ....... ;)

21.06.2008 at 22:36
Factor
turbiini lukk

Aga, kas keegi targem oskab ka seletada, selle ploki tööpõhimõtet, et kust võetakse see kiiruse impulss. Kas pulsiandurist, mis asub spidomeetri trossi vahel?

Soprasime koos Hr. Aspeniga seal kapoti all ja muud loogilist kohta ei leidnud.
Kuna sellist plokki vist naljalt ei leia ka, tekkis mul idee kasutada seal natuke elektroonikat.

Kui ma õigesti aru sain, siis lukk peaks peale minema alles siis, kui on saavutatud kiirus 70km/h (+12V luku otsale peale), kui kiirus langeb alla 70km/h, siis pinge maha.

Seega, kui kiirust loetakse eelpoolmainitud pulsianduriga spidomeetri trossi vahel, saaks väga edukalt kasutada seal PIC-mikroprotsessorit.
Toiteks 78L05 (5V), pulsiandur on täiesti eraldatud kontaktidega, seega saab sealt edukalt 5V otse läbi lasta ja PIC'i sisendisse pulsse lugema panna, väljundisse üks trants KT815 või midagi sarnast 12V releed juhtima. Väike jupike programmi pici kõrvetada ja olekski lugeja olemas.

Kuid väga teretulnud oleks informatsioon selle pulsianduri kohta, et 70km/h saan ma andurist mitu pulssi pöörde kohta? Või on see andur ajalise arvestusega Näiteks pulsi ühes sekundis, või 100ms?

Targemad andke siis teada, kas asi polegi nii "roosiline" ja on veel mingeid nüansse, mida peaks arvestama/teadma või on veel mõni lihtsam lahendus.

EDIT: Muidugi oleks ka huvitatud mainitud spetsiaal ploki mark, nimetus vms.

02.07.2008 at 09:26 1 edit. Last edited 02.07.2008 at 09:28 by Factor
Astro SS
turbiini lukk
Chevy th700'le ostsin sellise kit'
i:

http://static.summitracing.com/global/images/instructions/prf-60109.pdf

02.07.2008 at 10:16
Paavo
turbiini lukk
Tere.
Minu autol on ka probleeme turbiini lukustamisega.Autoks on Pontiac Trans Sport 3.8 1993 a. Probleem on selles,et originaalis peab olema käigukastiks 4T60E aga minul on 4T65E ja Top Parts Imre sõnul on sellel kastil teine lõppülekanne ja see ajab kompuutri segadusse ja viskab luku välja.Kui süüte välja keerad ja siis uuesti käivitad, siis kõik töötab kuni järgmise korrani.
Oskab keegi midagi soovitada.Võiks ju kaaluda ka manuaalset lülitamist nagu eespool õeldud,aga kuidas seda täpsemalt teha.
Tänud ette.
02.07.2008 at 19:22
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : turbiini lukk  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.