register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 94 camaro ei käivitu  
Poster Message
aigar11
94 camaro ei käivitu
Tere,
mure selline et peale neid suuri padukaid auto enam ei käivitu. Käib kõva kolks kui süüdet anda. Ei vea nagu mootorit ringigi. Samal ajal, selle suure vihma ajal läks signa ka lolliks et tahtis kogu aeg undama jääda. Esmaselt kahtlustasin akut, kuid peale aku laadimist sama asi. Väga tõenäoliselt ei ole se viga vihmaga üldse seotud, kuna auto läks juba ennem ka uimaselt tööle. Starter nagu ei oleks jõudnud vedada, kuid alati läks käima.
26.06.2008 at 15:38
Maik

94 camaro ei käivitu
Kontrolli ikkagi aku alustuseks voltmeetriga ära, kas on 10v või 12v,
aga ilmselt starter siis muidu?

26.06.2008 at 16:31
ramman
94 camaro ei käivitu
Aku maksab päris palju raha, kui tahad saada külje peal klemmidega. Muidugi on saada ka üleminekud pealmistelt klemmidelt külgmistele.

P.S. Kui lähed akut ostma, siis võta aku mõõdud. Miskipärast ei näita kataloogid milline aku millisele mudelile ja ainult suuruse järgi saab.
26.06.2008 at 18:16
aigar11
94 camaro ei käivitu
Aku oli ööotsa laadija otsas ja kusjuures nüüd õhtul proovides tegi mingit klõbinat ja mootorit ringi ei vedand. Pärast mitmekordset üritust läks lambist tööle. eks näis mis homme teeb. Tundub et niiskusest, sest näiteks antenn liigub ainult välja sisse ei lähe enam, mingit häält ka ei tee aga kui sisse lükata, siis välja tuleb.
Pinget näitab autos olev digit voltmeeter et mingi 11,8-12,5V. Töötava mootoriga näitab 13V. Muidugi ei tea kui täpselt se näitab ka. Proovin homme kuskilt akukespoest läbi minna ja lasen testida akut, samas mõõdan pinge ka ära.
26.06.2008 at 23:52 1 edit. Last edited 27.06.2008 at 10:30 by aigar11
Fog

94 camaro ei käivitu
Kontrolli mass mootor->kere->aku üle. Ma suutsin viimase veerandi peal olevast starterist lahti saada sellega, et unustasin mootor->kere massi strapi poldi lahti. Voltmeeter näitas kenasti klõbina ajal 10,5V starteri otsapeal, aga voltmeetri massiks kasutasin keret ehk head massi. Tegelikkuses oli starteril vast paar-kolm-neli volti.

26.06.2008 at 23:56
aigar11
94 camaro ei käivitu
nii nüüd täna hommikul siis tööle läks ilusti ja kui natuke sõitsin ja pärast seismajätmist sama jama ja ei saandki tööle. proovisime täkku anda kuid asjatult... seega aku viga ei saa vist olla. teeb aind plõksu kuskil ja midagi edasi ei vea. jääb üle ilusti oma remondijärjekorda oodata vist.
29.06.2008 at 01:20
Vanaisa

Moderator
94 camaro ei käivitu
no korra siis veel - massijuhtmed!!!
29.06.2008 at 01:25
Maik

94 camaro ei käivitu
Katsu käega kas starteri küljes olev väiksem kobakas äkki plõksub?

starteri pendiks siis....

29.06.2008 at 11:16
aigar11
94 camaro ei käivitu
quote:
Inferno: Katsu käega kas starteri küljes olev väiksem kobakas äkki plõksub?

Tundub et se plõksub jah. Tegemist sinu endise camaroga :) Lugesin et sul analoogne probleem juba olnud kunagi, et ehk tead midagi rohkemat mis võiks viga olla. Kas se võib se optispark-i viga olla?
Kas massijuhtmetes võib viga ikka olla, kui teise auto pealt üritasime ka käivitada. Läheb järgmine nädal American Beauty-sse ka muidu, kui loodetavast nad aega leiavad. Ise eriline autospets just pole kahjuks. AB-s pakuti ilma autot nägematta, et ehk starter vaja välja vahetada.
29.06.2008 at 13:11
ramman
94 camaro ei käivitu
quote:
aigar11:
quote:
Inferno: Katsu käega kas starteri küljes olev väiksem kobakas äkki plõksub?

Kas massijuhtmetes võib viga ikka olla, kui teise auto pealt üritasime ka käivitada. ehk starter vaja välja vahetada.

Sulle on juba mitu korda pakutud, et vaata massijuhtmed üle. Kinnitused, klemmid ja juhtmete korrasolek.
See ei tohiks olla ka tehnikast mitte palju teadvale üle jõu käiv.
29.06.2008 at 18:32
Maik

94 camaro ei käivitu
Ei ole mul selle camaroga muid probleeme olnud peale selle jagaja vea millega ta ostetud sai . Mis ei puutu üldse asjasse,kui starterit ringigi vedama ei hakka.
Starter maha ja remonti, mis muud. Mina neid juhtmeid seal puutunud pole, mootori mass sai küll kunagi üle käidud kunagi samas...

Aku on seal vahetatud btw see suvi vist. Kuid need akuklemmi üleminekud võib üle käia jah, olen nendega enne ka jamanud-pole nii head,kui võiks olla...

võid emaili peale kirjutada kuidas muidu auto...

29.06.2008 at 19:10 1 edit. Last edited 29.06.2008 at 19:11 by Maik
aigar11
94 camaro ei käivitu
nonii auto korras nüüd, tänu American Beauty-le ja viga nii lihtne et häbi lausa, aga mis seal ikka :) Tegelikult oli kaks viga, esiteks akuklemmi + oli küll ilusti küljes, aga see osa mis pärast klemmi 90 kraadi alla keerab oli kipsikruviga kinni lastud ja see oli kergelt lahti logisenud. Kipsikruvi lendas suure kaarega võpsikusse ja asemele sai korraliku poldi, mis sinna ette on nähtud. Teine viga oli ka toitega, ehk sealt kust makile toide võetud. Võimu toitekaabel oli küll tugevasti kinni aga selle all olevad juhtmed olid teise poldiga ja need jällegi lahti logisenud. Pärast kinnikeeramisi läks paugust tööle ja on siiamaani igakord niimoodi läind. Signa paneb segast veel aga usun et see saab ka korda lähiajal.
Tänud kõigile kes aitasid!
01.07.2008 at 08:47
Maik

94 camaro ei käivitu
Mina sinna omateada kipskruvisid klemmi küll sisse lasknud ei ole...poldi asemele nagu.
kas see oli AB väljendus või oligi kipsikruvi?

Aga jah... sellise 15 minutilise asjaga sõbra garaasi ees,eriti kui 10 foorumi soovitust sama asja soovitab siis peaks imho ikka ise hakkama saama :p

01.07.2008 at 08:53
antennimees

94 camaro ei käivitu
quote:
Inferno: Mina sinna omateada kipskruvisid klemmi küll sisse lasknud ei ole...poldi asemele nagu.
kas see oli AB väljendus või oligi kipsikruvi?

Aga jah... sellise 15 minutilise asjaga sõbra garaasi ees,eriti kui 10 foorumi soovitust sama asja soovitab siis peaks imho ikka ise hakkama saama :p

Kipsikruvi ei ole AB väljendus vaid minu väljendus, sest ise keerasin ta sealt välja. Sul on aga see kipsikruvi isegi käe värisema võtnud, mis väljendub topeltpostides :)

01.07.2008 at 09:30
Maik

94 camaro ei käivitu
topelpost nüüd vaevalt erutuse tõttu oli :p
ega ei mäleta ka ausaltöeldes, nagu kirjutasin olen kunagi jamanud küll nende ühendustega...võibolla sai kruvi tõesti lisaks sisse keeratud vms.
Peaasi,et nüüd korras ja sõitev

01.07.2008 at 10:51 1 edit. Last edited 01.07.2008 at 10:53 by Maik
antennimees

94 camaro ei käivitu
See kruvi ei olnud lisaks vaid kogu auto vool jooksis läbi umbes 4mm kruvi. Sellel aku üleminekul oli sisemine keere maha keeratud ja originaalpolt enam seal ei pidanud ja ju siis oli asi lahendatud käepäraste vahenditega. Mina panin sinna M10 poldi ja keerasin lihtsalt jõuga sinna tinaklemmi sisse, samas oli ka lahti klemmliistu polt mis hoiab kinni peenemaid + juhtmeid. Tänu sellisele halvale ühendusele põletati maha minu endise Roadmasteri aju ja sama teed läks ka kasutaja Indrek_S Cadillaci aju. Et suht tundlikud on LT1 ajud viletsa ühenduse peale. Auto jääb sõitma aga maha põleb käigukasti juhtimise osa.

01.07.2008 at 16:39
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 94 camaro ei käivitu  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.