| Poster |
Message |
Tammeleht |
5.0 v6i 5.7 +TH700 100% kpl saadavus projektile ?
Niisiis, kuna mu esimene usa masin on varsti k2ega nagunii katsuda (Chevy Van G20 ) ja olen elup6line euro GM mees old, ehk opeli perv, monza omanik. Kuid kuna viimane projekt 2ra kukkus juppide mittesaadavuse p2rast, siis alustasin kahe RWD Opel Calibra ehitamist, millest esimene on opeli enda mootoriga ning juba l6ppj2rgus ( taga differ kyljes ja veab rattaid, mootor ja kast paigas jne ... See siis tutvustuseks.
M6te siis : kuna ime kombel mahub V8 moto ja ka kast veidi j2nnates 2ra pisikese opeli kylge, siis see ka sinna panna ja ehitada midagi veidi arulagedat !
Kuid siit minu kysimus : Yks monopritsiga komplektne mootor ja kast, mis oleks v6imalikult plug & play installimisel... mis peaksin arvestama sellise mootorikomplekti hinnaks Eestis ja kas julgen osta siit ?
Kysimus kaks : mis l6ppylekanne on reduktoris nt. kuni 96 mudel caprice ja roadmaster ?
lisan veel, et tahan tavalist laiska monopritsiga mootorit
See on minu esimene katse ehitada midagi j2nkide "sydamega" , seni midagi nii dramaatilist teinud ei ole.
Parimat! Tan.
|
| 16.07.2008 at 20:04 |
2 edits. Last edited 16.07.2008 at 20:20 by Tammeleht
|
kaedoo
|
võta vikipedia lahti seal olemas.miks tahad monopritset?see teeb asja lihtsalt keerulisemaks,karpa oleks kordi lihtsam.jäävad ära lisavidinad,mis vajalikul hetkel koostööst keelduvad.kui sellist projekti teed,miks vaatad väikse ökonoomsuse poole?siis mõtekas täispritsega mootor muretseda.
87à capricel 2,73 peaülekanne. |
| 16.07.2008 at 20:33 |
|
hunt
|
Miks mitte Fjordi 4,6 V8 ?
See ju hulga kompaktsem, kergem jne ? Seda vähemasti Volvodele vahele sätitud.
| 16.07.2008 at 20:47 |
|
antennimees
|
Fordi 4,6 on tunduvalt kõrgem kui chevy mootor. Ma enda projektil astusin selle reha otsa ja olin sunnitud autot raami peal tõstma, et mootor ilma kapotti lõikumata ära mahuks.
to kaedoo: Miks monopritse halb on, minu meelest üks lihtsamaid ja töökindlamaid varjante, mõned andurid ja ajukarp. Väga lollikindel ja ökonoomne kooslus igapäevaautole. Isiklikult muidugi paneks SFI, veel parem ainult juhtmeid ja pulikaid natu rohkem. Kui skeemid olemas pole probleemi millegagi aga vot karpameestega on küll probleeme sest neid lihtsalt pole.
| 16.07.2008 at 21:03 |
|
HardStep |
Fordi DOHC 4.6 kompaktsuse kohta väike pilt

| 16.07.2008 at 21:08 |
|
kaedoo
|
quote: antennimees: Fordi 4,6 on tunduvalt kõrgem kui chevy mootor. Ma enda projektil astusin selle reha otsa ja olin sunnitud autot raami peal tõstma, et mootor ilma kapotti lõikumata ära mahuks.
to kaedoo: Miks monopritse halb on, minu meelest üks lihtsamaid ja töökindlamaid varjante, mõned andurid ja ajukarp. Väga lollikindel ja ökonoomne kooslus igapäevaautole. Isiklikult muidugi paneks SFI, veel parem ainult juhtmeid ja pulikaid natu rohkem. Kui skeemid olemas pole probleemi millegagi aga vot karpameestega on küll probleeme sest neid lihtsalt pole.
kas karpamehi pole või karpa skeeme pole? ;o)kui mõtled seda,et ei suutnud edelbrocki manuaali leida,see ju minu probleem,pole nii haritud ja autoremondiga pole tegelenud 10 aastat,pole vajadust olnud,teenindused ju olemas.aga nüüd raua soetamisega tahaks meelde tuletada.kõik inimesed pole täiuslikud. |
| 16.07.2008 at 21:18 |
|
antennimees
|
quote: kaedoo: quote: antennimees: Fordi 4,6 on tunduvalt kõrgem kui chevy mootor. Ma enda projektil astusin selle reha otsa ja olin sunnitud autot raami peal tõstma, et mootor ilma kapotti lõikumata ära mahuks.
kas karpamehi pole või karpa skeeme pole? ;o)kui mõtled seda,et ei suutnud edelbrocki manuaali leida,see ju minu probleem,pole nii haritud ja autoremondiga pole tegelenud 10 aastat,pole vajadust olnud,teenindused ju olemas.aga nüüd raua soetamisega tahaks meelde tuletada.kõik inimesed pole täiuslikud.
Ma ei rääkinud sinust ma rääkisin karpameestest (inimesed kes teenustööna reguleerivad karpasi) ja neid lihtsalt pole. Ma tean paljusi inimesi kes neid otsivad aga leidnud pole. Siingi käib pidev hala, et ei saa karpat paika jne. Ma panen pritsungiga mootori, ühendan juhtmed ja töötab, eel- ja järelreguleerimine on tehtud selle pisikese karbikese sees mida nimetatakse ajuks.
| 16.07.2008 at 21:25 |
|
kaedoo
|
quote: antennimees: quote: kaedoo: quote: antennimees: Fordi 4,6 on tunduvalt kõrgem kui chevy mootor. Ma enda projektil astusin selle reha otsa ja olin sunnitud autot raami peal tõstma, et mootor ilma kapotti lõikumata ära mahuks.
kas karpamehi pole või karpa skeeme pole? ;o)kui mõtled seda,et ei suutnud edelbrocki manuaali leida,see ju minu probleem,pole nii haritud ja autoremondiga pole tegelenud 10 aastat,pole vajadust olnud,teenindused ju olemas.aga nüüd raua soetamisega tahaks meelde tuletada.kõik inimesed pole täiuslikud.
Ma ei rääkinud sinust ma rääkisin karpameestest (inimesed kes teenustööna reguleerivad karpasi) ja neid lihtsalt pole. Ma tean paljusi inimesi kes neid otsivad aga leidnud pole. Siingi käib pidev hala, et ei saa karpat paika jne. Ma panen pritsungiga mootori, ühendan juhtmed ja töötab, eel- ja järelreguleerimine on tehtud selle pisikese karbikese sees mida nimetatakse ajuks.
sorry,mul jälle pikad juhtmed.ma olen oma autol küll saanud lasta karpa paika panna,kellegile vist soovitasin ka meistrimeest.us- ja top-parts soovitavad ka seda meest,minagi kuulsin nende käest.peace! ;o)ära pikka viha pea.
p.s.ma ei vaidle vastu öko ja töökindluse vastu vaid tahtsin öelda,et mida vähem vidinaid,seda vähem (teatud hetkel)probleeme.kuna härral selline projekt käsil,võiks ju olla ehe karpa.;o) |
| 16.07.2008 at 21:52 |
|
Tammeleht |
ok, olen saanud juba veidi infi, nimelt peaylekanne on 2.73. Kahtlen, et m6ne euro GM valikust selle leian, aga kes teab... see pole veel selge ja ehk on 3.0 senatori LSD l2hedale sinna, asi selles, et selle saan omatehtud veov6llidega veel sinna vahele panna uute laagrite jne asjadega koos ja sild on veel endiselt originaalselt kere kyljes ja s6ltumatu vedrustusega, seega ka t2pselt paigas ning ei vaja lisa m66tmisi kere suhtes.
mis puutub mootori valikusse, siis olen otsustanud selle kasuks, mida olen tunda saanud ja see ~1100 kilone auto ei pea olema p2ris 8konoomne just, sest siis oleks vbla tasku-diisli poole vaadanud vaid lihtsalt meeldib v6imalikult palju suure auto omadusi sinna v2ikesesse putukasse saada.
Kysimus veel. kas see TH700 ehk OD'ga kast on samuti oma ajuga nagu ikka ? st. ostes sellise asja, kas saan ta t88le seal kuhu see ette pole n2htud? |
| 17.07.2008 at 01:15 |
|
kaedoo
|
minu autol on aju eemaldatud eelmise omaniku poolt,seetõttu maanteel opereerin ise lülitiga.minuteada kastil isiklikku aju pole,võibolla uuematel on. |
| 17.07.2008 at 05:53 |
|
viplala |
Ega ta peagi täpselt 2.73 olema.
|
| 17.07.2008 at 09:27 |
|
Tammeleht |
kui saaks OD panna lihtsalt lylitiga ja ei peaks kasti ajuga jamama, siis oleks super !
Lahkasin n2iteks yhte omegat, et sealt autom. kast saada ja selle kasti aju juhtmestik oli nii l2bi p6imitud l2bi kogu el. systeemi, et ma pidin lolliks minema, kerge kaks p2eva rapsisin 2mbliku v6rgus enne kui k2tte sain - alguses ma ei osanud kahtlustadagi, et nii palju jama sellega v6ib tulla.
Pritsu ajud on reeglina suht iseseisvad vidinad eemaldamiseks ja mitte niiv2ga keerulised, see yks kogemus kasti ajuga tegi aga murelikuks. Ootan m6ne mehe kogemustega kommentaari siinkohal, et kui panna siis OD lihtsalt lylitiga k2ima ? |
| 17.07.2008 at 09:53 |
|
max |
TH700-R4 puhul saad turbiini lülitiga lukku panna küll, kuid kui jääd monopritsu juurde (mis on minu arvates mõistlikum, kui sa suuremat modimist ei plaani), siis juhib seesma aju ka turbiinilukku. Kastil endal mingit eraldi aju pole.
edit: Aga ma ei väsi kordamast, et ole selle vana, kohvi ja jõuetu trucki V8-ga ettevaatlik, sest suht varsti tüütab ära, et töömahtu nagu on aga jõudu mitte. Kui juba teha, siis korralikult. 300+hp korras V8-st pole probleem, mis on 2x niipalju kui vana vanni mootor. |
| 17.07.2008 at 14:06 |
1 edit. Last edited 17.07.2008 at 14:09 by max
|
R.Ott
|
Palju see OD kasutamise kütusekulu vahe on? Mul hetkel ka eelmise omaniku poolt monopritse maha võetud ja karpa asemel ning aru küll ei saa, et OD lülituks. Milline on OD lülituse automaatika? Käike laob kast üles ja alla vist sisselaske vaakumi järgi (vähemasti mingisuguse kastiga selline kogemus olemas)?
| 17.07.2008 at 14:18 |
1 edit. Last edited 17.07.2008 at 14:18 by R.Ott
|
max |
OD ehk overdrive on 4. käik, seda lülitad sa käiguvalitsast ise. Aju lülitab turbiinilukku, mis kõrvaldab turbiini libisemise ehk mingi ~300 pööret saad allapoole ja selle võrra säästad ka kütust. Seearvutus pole küll väga õige, aga mingit aimu äkki annab. Nt kui sul on maanteepöörded 2krpm ja lukk võtab need 1,7krpmi peale, siis vähenevad pöörded 15% ja umbes samapalju ka kütusekulu. Lisaboonus on vaiksem auto. |
| 17.07.2008 at 14:25 |
|
R.Ott
|
Nojah, ma olen vist valesti aru saanud, et turbiini lukustus ongi OD, kuna D puhul laotakse kõik käigud küll sisse aga ei lukusta. Küsimus siis ikkagi, kust ja mille järgi ta normaaloludes võtab selle otsuse, et nüüd võiks lukku panna?
| 17.07.2008 at 14:55 |
|
max |
Tehasest on ehitatud TH700-R4 nii, et lukustub ainul OD-ga. Tegelikult saab turbiini (isetehtud lülitiga) lukustada igal käigul, mis pole soovitatav, kui mootoris vähegi jõudu on. Nimelt on turbiinilukk suht nõrk junn, mis kõvema väänamise peale otsad annab. Just sel põhjusel laseb aju turbiini lukku vaid 4. kaigu ja madala ühtlase koormusega (kõrge vaakumi näit). Aju laseb turbiini lukust lahti, kui vajutatakse pidurit, tallatakse gaasi (vaakum langeb) või lülitatakse käik valitsast madalamale. On ka kitid, mis teevad sama töö ilma ajuta karpamootorite puhul. Need peaksid endas sisaldama mingit vaakumi andurit (MAP) ja saama signaali ka piduripedaalist. Näinud pole, kuulnud olen. |
| 17.07.2008 at 19:24 |
|
kaedoo
|
kas turbiin võib kolksu teha ,kui lülitan ta välja ja kohe kiirendan?kui teen seda väikse viivitusega,pole mingit kõrvalheli. |
| 17.07.2008 at 19:39 |
|
max |
Pole nupuga varianti proovinud, aga üldiselt ei tohiks kastist mingeid kolkse kostuda. Nt ajuga juhitava turbiiniluku puhul kiirendatakse ikka suvalisel hetkel (nt möödasõit), siis küll kolkse pole kuulnud. |
| 17.07.2008 at 19:51 |
|
Astro-97
|
ei lukusta 700 kast turbiini vaid OD asendis. nt. minu astrol tuleb D asendis 3 käik sisse kuskil 40 juures ja 45-50 juures lukustab turbiini ära. seda on lausa tunda ja kuulda pöörete languse järgi. sama asi on kui OD asendis tuleb 4 käik sisse 70 juures ja turbiini lukustab ära nats peale 80. nii töötas ta enne ja töötab ka pärast
remonti 2a. tagasi.
need minu tähelepanekud.
| 17.07.2008 at 20:29 |
|
Tank1 |
quote: kaedoo: kas turbiin võib kolksu teha ,kui lülitan ta välja ja kohe kiirendan?kui teen seda väikse viivitusega,pole mingit kõrvalheli.
Kolks vast ikka tagasillast tuleb/või käigukasti/mootori kinnituse padjast jne...
Kui juba turbiin teeb kolks,siis killud taga.
| 17.07.2008 at 22:12 |
|
ammi
|
quote: ASTRO-87: ei lukusta 700 kast turbiini vaid OD asendis. nt. minu astrol tuleb D asendis 3 käik sisse kuskil 40 juures ja 45-50 juures lukustab turbiini ära. seda on lausa tunda ja kuulda pöörete languse järgi. sama asi on kui OD asendis tuleb 4 käik sisse 70 juures ja turbiini lukustab ära nats peale 80. nii töötas ta enne ja töötab ka pärast
remonti 2a. tagasi.
need minu tähelepanekud.
Just,just!Sama süsteem toimib ka minu autol.
Aga selle käsitsi lukustamise skeem peaks mul kuskil olema,,,otsin üles. |
| 18.07.2008 at 07:53 |
|
Fog
|
Kui lülitiga lukustada, siis on soovitav võtta voolu läbi cruisi pidurikonna. (Ilma ajuta cruisi nagunii pole ja konna koht vaba). Või siis releega tavalisest pidurite ahelast. Point oleks selles, et pidurit vajutades igal juhul lukk lahti läheks.
| 18.07.2008 at 08:11 |
|
max |
Ju on siis bussidel teisiti. Siin link ühele kitile, mis lukustub samuti ainult 4. käiguga.
link
veel üks DIY link: http://www.rowand.net/Shop/Tech/LockupTCCWiring.htm |
| 18.07.2008 at 14:11 |
2 edits. Last edited 18.07.2008 at 14:16 by max
|
Riho |
Väga jämedalt 100k EEku koos käibega jne. saaksin ilmselt pakkuda LS1 (350 HP-d) ja LS2-te (400 HP-d) pakkuda.
Turn-key mootorid koos juhtmete ja ajudega. minu meelest mõistlikum variant, kui vana teadmata ajalooga asjaga jännata.
Kui kellelgi peaks huvi olema, siis saab täpseid numbreid vaadata. Täpselt arvutades LS1 ilmselt tuleb tuntavalt odavam.
|
| 18.07.2008 at 15:41 |
|
|