register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Seisnud autol ei saa uksi lahti  
Poster Message
viktor
Seisnud autol ei saa uksi lahti
Tervist,
on Caddillac Deville 1987, mis on seisnud aastaid ning täna sai hakatud teda nokitsema, kuid tekkis tõrge ei saa mitte ühtegi kinnist ust lahti, ainult juhiust mis oli garaazis olles koguaeg irvakil.
Aku peale panne sai klõbistatud kesklukuga ja sain nad kõik üles alla liikuma (salongis see LOCK ja UNLOCK nupp) aga lahtises asendis ei tule uks lahti ei seest ega väljast hoovast. OK võtsin selle ukse polstri maha, mis koguaeg lahti oli olnud vaatasin sees mootor liigub ja trossid on ka küljes aga no see lukk ei tule lahti (lükkasin näpuga selle lukusti kinni ja õlitasin aga enam mina teda lahti ei saa!). Loodan, et keegi oskab aidata aga see on kõigest algus probleemides ma kujutan ette, kuna ühtegi akent ma ka liikuma ei saanud...
15.07.2008 at 16:47 1 edit. Last edited 15.07.2008 at 17:10 by viktor
kaedoo

võibolla tihendid kinni kleepunud?
15.07.2008 at 16:55
viktor
ma sakutasin neid uksi päris kõvasti ikka nii sees kui väljast...
15.07.2008 at 16:57
kaedoo

proovi ehk pihustada mingit universaalõli(wd-40)ümber tihendi ja kui saad,siis ka lukule(ukse ja kere vahelt.)hingedele kah,need võivad roostes olla
15.07.2008 at 17:01
viktor
lukkudele ma niipalju kui sain lasin...aga miks ei tagastu lukustus mehhanism juhiuksel (see uks on lahti) sudisin igatpidi kruvikaga ja õlitasin ja kiskusin trossi ja hooba ja no ei ole varem nagu hätta jäänud, lukumootor ka töötas.
15.07.2008 at 17:03 1 edit. Last edited 15.07.2008 at 17:04 by viktor
kaedoo

quote:
viktor: lukkudele ma niipalju kui sain lasin...aga miks ei tagastu lukustus mehhanism juhiuksel (see uks on lahti) sudisin igatpidi kruvikaga ja õlitasin ja kiskusin trossi ja hooba ja no ei ole varem nagu hätta jäänud, lukumootor ka töötas.
midagi on kinni,kui saad võta lukk maha ,siis näed
15.07.2008 at 17:08
kaedoo

kas sa caddy foorumist küsisid,kuigi lukud kõigil sarnased.seal võib olla see keel mis ümber sõrme hoiab,on kinni jäänud,ühel lahti teistel kinni
15.07.2008 at 17:11 1 edit. Last edited 15.07.2008 at 17:13 by kaedoo
viktor
quote:
kaedoo: kas sa caddy foorumist küsisid,kuigi lukud kõigil sarnased.
tegin alles kasutaja sellega läheb aega
imelik on see et ma vaatasin siis silmaga asi paistis väga puhas ja korras olevat...
15.07.2008 at 17:13
kaedoo

;o) need on raua rõõmud ;o)
15.07.2008 at 17:15
naaskel
võta lihtsalt kogu luku süsteem maha ja puhasta põhjalikult nafta sees puhtaks ja liiguta seda näppude vahel ja määri ära algul mingi vedelama õliga mis jätab ka mingi kihi peale mitte wd-40-ga vaid mingi vaseliin määre vms nt wurthis müüakse üht head õli mingi 2000 mis jätab hea kihi peale ja k rautas on ka üks päris ok õli müügil mis jätab kaitse kihi peale ja peale seda mingit paksemat määret ja liiguta seda veel näppude vahel, küll ta siis tööle hakkab
19.07.2008 at 23:19
fleetwood
mul oli oma cadiga sama jama,kui ma ostsin-kaunitar oli 2 aastat väljas seisnud ja 1 uks ainult käis lahti.
kiskusin siis kõikidel ustel polstrid vägisi lahti ja uhasin julmalt õli vahele.oma kogemustest võin õelda,et kui on käima saadud,siis tuleks julmalt mingit paksema viskoossusega õliga kõik lukustus süsteemid üle käija-ja pane seda ikka ohtralt,on ukselegi parem,kui õli seal sees loksub tõrtsu...:)))
aga luku süsteeme ei pea sa maha kiskuma,piisab jah ainult korralikust õlitamisest ja liikuvate osade liigutamisest kõvasti.
26.07.2008 at 13:17
viktor
eriti jura ongi kuidas ma pääsen lukkudele ligi kui polstrid on ees ja uksed totaalselt kinni?
ootan puhkust siis alustan totaalset nokkimist...
01.08.2008 at 19:52
kaedoo

lukk onn umbes ukse kaare keskkohas.aja wd-40 õli klaasitihendi vahelt sisse(veidi kõrgemalt ja ohtralt),peaks ikka õnnestuma.ära kaota lootusi!ja ürita lõhkumatta,vaata ,näiteks teise auto pealt luku asukoht,puuri polstrisse peenike auk luku kohale ja uha õli ainult sisse,või mingit rooste eemaldajat..
01.08.2008 at 21:26
fleetwood
paratamatult pead sa selle polstri ukse küljest lahti saama.ära hakka midagi rikkuma ja puurima ja saagima. mingit kuskil pimesi õlitamist võid sa naise peal voodis teha :).kogu ukse liikuma saamine tähendab seda,et lukustushoob tuleb füüsiliselt üles lükata,ukse seest ja mingi eelnev õlitamine on kammarrajurra.mõta on hea,kuid pullis...
alusta uksest,mis on juhi vastas,seal ei jää ratta koobas jms asi ette.keera ukse konsool ära ja otsi endale mõni peenema käevarrega tegelane,sest sina hakkad pinges ja kinni olevat polstrit hoidma,tema või temake aga nikerdab käe siis kas konsoolist või kuskil mujalt sisse ja käsikaudu lükkab hoova ülesse.
minu cadil on polstrid ukse küljes plastmass tüüblitega.eriti ära lõhkuda ei anna midagi,lihtsalt peab rahulikult tegema seda.
kui polster käes,uha korralikult õli vahele.oma kurbadest kogemustest võin lisada,et uks võib hiljem kinni jääda,seega selle jama vältimiseks õlita süsteemi KORRALIKULT.
kõige raskem ongi alustada seda maha võtmist.
nii et pikka meelt ja külma närvi.
07.08.2008 at 12:36
fleetwood
Post Scriptum !

lukk ja kogu tema hoovastiku krempel asub enam-vähem seal,kus asub väljapoolt vaadates ukse lukk.
hoovad ukse sees jooksevad risti-rästi seal samas,nii et peab alguses endale selgeks tegema,mis on mis,et segadust ei tekiks ja vale hoova kallal ei nikerdaks..
07.08.2008 at 14:48
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Seisnud autol ei saa uksi lahti  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.