register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jeep Grand Cherokee Quadra-Drive küsimus  
Poster Message
CoachMan

Jeep Grand Cherokee Quadra-Drive küsimus
Sai pühapäeval Jeep kõhuga lumehange toetatud ja vaadatud kuidas ta abitult rattaid keerutab (järgnes labidasport). Aga tekkis ka küsimus: mitut ratast peaks Quadra Drive II süsteemiga WJ Grand Cherokee keerutama? Millegipärast minu oma liigutas kolme - kahte tegumist ja ühte esimest. Ise nagu lootsin et kõik 4 üritavad pidamist leida. Kas nii peabki olema või on esimene difrilukk õhtul? Tänud ette teadmiste või arvamuste eest.
25.11.2008 at 17:30
astro94

quote:
CoachMan: Sai pühapäeval Jeep kõhuga lumehange toetatud ja vaadatud kuidas ta abitult rattaid keerutab (järgnes labidasport). Aga tekkis ka küsimus: mitut ratast peaks Quadra Drive II süsteemiga WJ Grand Cherokee keerutama? Millegipärast minu oma liigutas kolme - kahte tegumist ja ühte esimest. Ise nagu lootsin et kõik 4 üritavad pidamist leida. Kas nii peabki olema või on esimene difrilukk õhtul? Tänud ette teadmiste või arvamuste eest.
Tehase poolt pole kumbaski sillas lukku sees.Taha pandi LSD,ette midagi.

25.11.2008 at 17:42
CoachMan

quote:
astro94:
Tehase poolt pole kumbaski sillas lukku sees.Taha pandi LSD,ette midagi.

Vis ikka on (Quote Wikipediast): Quadra-Drive II consists of the New Venture Gear NV245 transfer case mated to front and rear electronic limited slip differential.
25.11.2008 at 18:40
lundve

http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/quadra_drive_2/

peavad kõik rattad kraapima

Jeep Grand Gherokee 4,7 Limited ´00
Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Overland´07
25.11.2008 at 18:49
speedbird

Ise liikusin ka siin nii mõneski paigus vanema ZJ seeria Grandiga ringi ja hätta üldiselt muidugi ei jäänud. Siiski tekkis läbivusraskusi (kõvasti gaasi aitas muidugi igal pool...) sellise eriti paksu supi sees, mis oli omajagu tahkemaks läinud (näiteks sahkade poolt kõrvalteede ette aetud suur vall). Läbi sai muidugi, aga kui sinna sisse seisma jäin ükskord, et peateele vaadata, siis enam edasi hästi ei saanud ja pidin veits hoogu võtma. Tõenäoliselt on siin suurimaks piduriks rehvid. Mu omal on all Cooperi MSid, mis on sisuliselt USA aastaringsed rehvid, mis eriti tihti talve ei näe. Neil lihtsalt puudub suur muster, millega paksus supis läbi hammustada. Goodrichi All Terrainid oleksid kindlasti juba tunduvalt mõnusamad olnud.

25.11.2008 at 18:55
margus61
quote:
CoachMan:Aga tekkis ka küsimus: mitut ratast peaks Quadra Drive II süsteemiga WJ Grand Cherokee keerutama? Millegipärast minu oma liigutas kolme - kahte tegumist ja ühte esimest.
Mul täpselt sama lugu. Olen proovinud rattad õhus, käsitsi rattaid pöörates poob nagu luku kinni küll, aga lumes ühte esimest ratast ringi ei tõmba.
26.11.2008 at 06:54
CoachMan

quote:
lundve: http://www.jeep.com/en/4x4/how_systems_work/quadra_drive_2/

peavad kõik rattad kraapima

Väga asjalik link, tänan. Sai palju tarkust juurde Quadra Drive'i kohta.

quote:
margus61: Mul täpselt sama lugu. Olen proovinud rattad õhus, käsitsi rattaid pöörates poob nagu luku kinni küll, aga lumes ühte esimest ratast ringi ei tõmba.

Täpselt sama lugu - käega pöörates nagu töötaks. Võib-olla oli kõhu peal lumehanges pidamist kummalgi esirattal liiga vähe selleks, et lukk oleks üldse rakendunud. Kuigi ülal oleval lingil oleva info järgi peaks ikkagi rakenduma... Igatahes remonti veel ei jookse :)

Aga isegi kolme vedava rattaga oli nädalavahetusel kulgemine selle autoga puhas lust. Niikaua kui auto veel liikus tuli igalt poolt läbi. Sel külavaheteel olev lumehangel, kuhu sai kinni jäädud, oli kõrgust ikka üle kapoti ääre ja sellisesse hange kinnijäämist ma Grandile küll pahaks ei pane. Tuisk oli nii tugev et lihtsalt ei näinud teist. Ükski uks hanges lahti ei tulnud, kaevama ronisin akna kaudu :) Tagasi sai sõidetud mööda lagedat kartulipõldu kus vaalusid polnud ja ei mingeid probleeme.
27.11.2008 at 11:43
lundve

aga huvitav teema on see, et mul 2000a 4,7 bensukal veavad justkui 3 ratast ja on quadradrive , aga 2003a 2,7 disla kraabib 100 prossa 4 rattaga.
Asi vist selles, et dislal on mersu kast ja äkki ka nelivedu teistmoodi põhimõttega.
Kindel 100% muidugi pole

Jeep Grand Gherokee 4,7 Limited ´00
Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Overland´07
27.11.2008 at 23:30
margus61
quote:
lundve: aga huvitav teema on see, et mul 2000a 4,7 bensukal veavad justkui 3 ratast ja on quadradrive , aga 2003a 2,7 disla kraabib 100 prossa 4 rattaga.
Asi vist selles, et dislal on mersu kast ja äkki ka nelivedu teistmoodi põhimõttega.
Kindel 100% muidugi pole
Ma saan nii aru, et kui on Quadra-Drive, siis on 247 vahekast ja Vari-Loc sillad. Kama kõik, mis ees on. Äärmisel juhul on vahekasti sisend/kinnitus veidi erinev, aga funktsionaalsus võiks sama olla.

Aga ise vaatasin, et auto juba 4 aastat vana ja pole ikka küüneviha sisse aetud ja see pole autopede poolt viisakas käitumine. Paar päeva tagasi soetasin jänkistani e-Bayst kasutatud 242HD vahekasti. Muidu 247 -> 242 on üsna levinud swap, kui 247 saba annab ja remo kallis ja mõttetu tundub. Aga õiget ja WJ peale sobivat 242 kasti pidada leiduma ainult 2002..03 V8 Laredo peal, teistele on 247 jama peale pandud. Põnevaks teeb ürituse see, et netist pole veel kuskilt ette jäänud, et keegi oleks 242 vahekasti CRD taga olevale W5A580 Mersu käikarile-le külge pookinud. Võib taanduda kahest kastist ühe hübriidi ehitamisele sisendi poole vahetuse läbi.

PS. Oma 247-l pole veel miskit viga ja projekt nii aasta-paarise perspektiiviga. Lihtsalt on viimasel ajal selline tunne, et häid asju ei tehta enam ja olemasolevaid tuleks kollektsioneerima hakata. Viimasel ajal lisaks 242HD vahekastile sai käibelt ära korjatud üks IBM T42 läpakas ja W460 lühike G-Mersu...
28.11.2008 at 09:42
raimo

Siit saad kõik vajaliku teada.

http://www.wjjeeps.com/tcases.htm
28.11.2008 at 17:17
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Jeep Grand Cherokee Quadra-Drive küsimus  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.