register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Vedu kadus ära?   1 2  
Poster Message
LandLord

Vedu kadus ära?
sõitsin täna visioniga linna ja äkki kadus vedu ära ? lihtsalt vajutan tühja gaasi siis miski aja pärast tõmbab korra järgi. Aga kui veidike seista siis läheb kohalt nii,et pole asigi. Sõidab 20 m ja jälle tühjus käigus. Sel hetkel tekib ka miski pinin kuskil mootori juures. Praegu ajasin kanali peale ja hakkan uurima. Kui on kellelgi midagi head, tarka lisada oleks tänulik. AA see ka ,et üleeile istusin sellega lumehanges kinni u. 40 min kiigutasin edasi tagasi ei miskit. Tuli traka ja tõmbas välja. Äkki sai midagi kuuma kuskilt? või mõni pistik järelt ära HELP!
25.11.2008 at 17:58
ramman
Vedu kadus ära?
Ei oska küll Visioni kasti kohta täpselt kommenteerida aga arvatavasti lõhnab remondi järele...
Aut. kast ei kannata edasi-tagasi nõkutamist.
25.11.2008 at 18:22
Madlobster
Vedu kadus ära?
Mootor läheb pöördesse ja ei vea? Või mootor ei vea?
25.11.2008 at 18:33
LandLord

Vedu kadus ära?
mootor veab ilusti kast lülib järelt ära ennast.
25.11.2008 at 18:40
mrtn
Vedu kadus ära?
yup, need ei kannata üldse nõkutamist.
25.11.2008 at 18:49
Madlobster
Vedu kadus ära?
Ei tea ma olen enda omaga mitu talve jõnkutanud ja midagi pole juhtunud. Ja need kastid suht pommikindlad. Nuusuta kasti õli vaata kas seda on piisavalt.
25.11.2008 at 18:51
speedbird

Vedu kadus ära?
Ärge kastidega sedasi nõksutage, et gaasi vajutate ja siis käigu sisse lükkate. Vaadake, et mootori pöörded oleksid tühikäigul. Käigu sisse lülitamisel neutraalilt (loomulikult ka D pealt kohe Ri peale lükates või vastupidi) toimub sidurite (friktsioonide) haakumine ja mida suurematel pööretel mootor veab, seda rohkem korraga neid kettaid kulutate. Eks nad ole valmistatud nii, et korrektsel vahetamisel peavad väga kaua vastu, aga nad ei ole mõeldud vastu pidama sellisele koormusele, mida kõrgetel pööretel käigu sisselappamine endaga kaasa toob. Siis tekib ruttu ülekuumenemine ja kui saavutatakse sidurimaterjali sulamistemperatuur, piisab seal tõenäoliselt mõnest sekundist ülekoormusest.

25.11.2008 at 19:07
LandLord

Vedu kadus ära?
panin auto kuiva sulama eks ma tõstan ta lae alla ja uurin asja täpsemalt. õli oli kõvasti sees aga väike kärsakas oli küljes küll. Põhiline ,et esimesed 10 sek on kõik korras peale seda kaob vedu ära. Oleks kettad läbi ei liiguks see vist meetritki
25.11.2008 at 19:29 1 edit. Last edited 25.11.2008 at 19:31 by LandLord
Pierre
Vedu kadus ära?
kast ära ikka, mis siin muud mõistatada....mida rohkem seda nüüd käigule ajada seda rohkem on pärast ka remontida ;)
25.11.2008 at 20:29
Madlobster
Vedu kadus ära?
Sellise kasti peaks turult leidma suhteliselt mõistliku hinnaga. Isegi mul üks üle hetkel.
25.11.2008 at 21:23
dodge
Vedu kadus ära?
Ehk miskid suuremad veljed pastelde rehvidega ja korralik "tiib" aitavad?
Käigukasti õli pole kindlasti mõtet vahetada. Mitte iialgi.
25.11.2008 at 21:33
Maik

Vedu kadus ära?
mõttetu ila.

käigukasti õli pole otseselt osadel autodel ette nähtud vahetadagi...
Aga seda ma olen ise ka jälginud,et mootori pöörded alati tühikäigul oleks käiguvahetusel.
Samas quattroga väga jõnksutada ei saa, enamasti põhja peal kinni nagunii kust ei liigu sentigi :) :)

aga no 40 minti at kastiga jõnksutada on ikka päris kreisi

25.11.2008 at 21:52 1 edit. Last edited 25.11.2008 at 21:52 by Maik
ervin
Vedu kadus ära?
quote:
Inferno: mõttetu ila.
...
käigukasti õli pole otseselt osadel autodel ette nähtud vahetadagi...
...

käigukasti õli peab vahetama ja jutt nn. "hooldusvabadest kastidest" on mõttetu ila. kui kast ei ole kinni pitseeritud, siis TULEB teda hooldada (filtrid, õlid jne). aamen. ma ise olen ühel korral selle legendi ohvriks langenud ja kõvasti kiruda saanud.
25.11.2008 at 21:55
Astro SS
Vedu kadus ära?
quote:
LandLord: panin auto kuiva sulama eks ma tõstan ta lae alla ja uurin asja täpsemalt. õli oli kõvasti sees aga väike kärsakas oli küljes küll. Põhiline ,et esimesed 10 sek on kõik korras peale seda kaob vedu ära. Oleks kettad läbi ei liiguks see vist meetritki

Tuttav teema , 10 sek sõidad ja pidu läbi , mootor seisma ja uuesti käivitades saab jälle 10 sek sõita ..........................................

Viga peitub perses käigukastis ........

25.11.2008 at 22:28
lundve

Vedu kadus ära?
noh igaks juhuks võib õli ja filtri muidugi vahetada aga lõhnab perses kasti järgi.

Jeep Grand Gherokee 4,7 Limited ´00
Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Overland´07
25.11.2008 at 22:30
Astro SS
Vedu kadus ära?
quote:
lundve: noh igaks juhuks võib õli ja filtri muidugi vahetada aga lõhnab perses kasti järgi.
Õli ja filtri võid juba ette ära osta aga sisse kalla alles pärast remonti, enne on mõtetu raha raiskamine.

25.11.2008 at 22:32
lundve

Vedu kadus ära?
;)

Jeep Grand Gherokee 4,7 Limited ´00
Jeep Grand Cherokee 3,0 CRD Overland´07
25.11.2008 at 22:49
rescue

Vedu kadus ära?
kindel on see et kast sai otsa.....tuttav lasi exploreri kasti ka mõned päevad tagasi kotti edasi tagasi jõnsutades....ei old vaja 40min-gi.....symptomid samad, nii et lihtne soovitus sebi korras kast omale ;)
26.11.2008 at 01:32
speedbird

Vedu kadus ära?
quote:
LandLord: panin auto kuiva sulama eks ma tõstan ta lae alla ja uurin asja täpsemalt. õli oli kõvasti sees aga väike kärsakas oli küljes küll. Põhiline ,et esimesed 10 sek on kõik korras peale seda kaob vedu ära. Oleks kettad läbi ei liiguks see vist meetritki
Mu Jeep liikus täiesti kulunud ketastega päris kaua veel. Lihtsalt libisemine oli üsna meeletu.

26.11.2008 at 12:00
ivoalaska

Vedu kadus ära?
kasti aju võib ka näkku panna vabalt...nendel vanematel visionitel see jama tavaline.
26.11.2008 at 12:23 2 edits. Last edited 26.11.2008 at 12:26 by ivoalaska
LandLord

Vedu kadus ära?
Seda ma mõtlengi mul mersul sama teema ,et kulunud kettaga liikus ilusti ainult käigu vahetus ja minek kohati jätsid soovida. Kuivatan ära puhastan pistikud kontrollin kõik muu ära kui ei siis tellin jupid ja kast maha. Saabki korda vähemalt. Pool pidune oleks ka halb variant. Niivõi naa ossin selle suve-perjoodiks rohkem. Kui targemaks saan annan teada. Hetkel on müstika.
26.11.2008 at 14:03
Olds

Vedu kadus ära?
kõige lihtsam - lase teha kastile esmalt diagnostika, et veenduda/välistada elektriline viga. Kuigi vägisi tundub tegu olevat friktsioonide põlemisega, ehk siis kast poegadeks tõmmata ja remondi kit sisse laduda ( kui just midagi muud seal veel ei ilmne ). Tavaline friktsioonide kulumise nähe on, et külma kastiga veab aga soojalt viskab avarii reziimi

26.11.2008 at 14:31
vvt

Vedu kadus ära?
quote:
LandLord: sõitsin täna visioniga linna ja äkki kadus vedu ära ? lihtsalt vajutan tühja gaasi siis miski aja pärast tõmbab korra järgi. Aga kui veidike seista siis läheb kohalt nii,et pole asigi. Sõidab 20 m ja jälle tühjus käigus. Sel hetkel tekib ka miski pinin kuskil mootori juures. Praegu ajasin kanali peale ja hakkan uurima. Kui on kellelgi midagi head, tarka lisada oleks tänulik. AA see ka ,et üleeile istusin sellega lumehanges kinni u. 40 min kiigutasin edasi tagasi ei miskit. Tuli traka ja tõmbas välja. Äkki sai midagi kuuma kuskilt? või mõni pistik järelt ära HELP!

Chrysleri fwd kastidega ei tohi nõkutada! Planetaarid nõrgad.

Võta põhi alt ära, kui metallitükid vaatavad vastu, on planetaarid puruks. Igal juhul ära ürita autot enne vea selgumist kräunutada, sest pärast on see metallisodi käinud kõik kohad läbi ja mingi valemiga ka läbi aju klappide.

Edeveoliste Chryslerite kastide tavaline häda ongi segamini planetaarid, tavaliselt esimese suurema lumega laekuvad mõned mittesõitvad isendid töökodade uste taha. 3 käigulised rohkem, 4-käigulised vähem. Friktsioonid põlevad seal enamasti siis ära, kui juba kinnikiilunud mehhanismiga on sõita üritatud.

Samamoodi on viletsade planetaaridega Fordi A4LD ja tema järglased - mingi alumiiniumkorpusega ja tefloniga kaetud tööpindadega (!) arusaamatu käkerdus. Kah läks liigse jõu tarvitamisel kergesti puruks.