| Poster |
Message |
speedbird
|
Corvette C3 jahutuse rõhk kõrge, paisupaaki ei lase
Tere!
Olen juba mõnda aega tegelenud oma C3 jahutusmurega, mis vahelduva eduga end esitleb. Nimelt kipub ülemine radikavoolik suht kivikõvaks minema ja paar korda on ta radika küljest lahti ka lennanud. Juhtunud on see alles pärast ca. 1 tunnist sõitu. Üldiselt viskab ta selle rõhu sisse juba üsna varsti pärast külma käivitust, nii u. 5 min möödudes. Kummalisel kombel mõned päevad tagasi 2-3 tundi sõites kõik toimis perfektselt ja ülerõhku ei tekkinud, samas sellele järgnenud päeval proovides oli probleem jälle olemas. Justkui sõltub mingitest näitajatest nagu temperatuur, õhuniiskus vms...?
Olen mitmeid katseid läbi viinud ja plokikaane mõra ei tohiks kindlasti olla, ausalt öelda kahtlen veidi ka plokikaane tihendi probleemis, sest ühtegi tavalist sellele viitavat nähtu masinal ei ole. Kui mootor soe, siis ei tule väljalaskest mingit auru ega suitsu, õli on igati puhas ja jahutusvedelik samuti puhas. Lisaks testisin ka rõhku radiaatoris, see oli mootori töötades stabiilne.
Naljakas lugu on see, et kui süsteemi tekib kõrge rõhk, siis ei ole paisupaaki läinud absoluutselt mingit kogust jahutusvedelikku, tase täiesti sama, mis külmalt.
Vahetasin radikakorgi ja olen kolme erinevat proovinud, see pole midagi oluliselt muutnud. Täna panin radikale tolle rõhu vabastamise kangiga korgi ning panin auto külmast käima. Mõne minutiga oli ülemine radikavoolik väga kõva ja veetemperatuuri näiduk ei olnud veel liikunudki. Lasin siis korgil oleva hoova abil rõhku välja, paisupaaki tuli märkimisväärne kogus jahutusvedelikku juurde ja ülemine radikavoolik muutus pehmeks. Varsti läks surve jälle üles kui mootor edasi soojenes, lasin uuesti rõhu välja ning seejärel rõhk justkui stabiliseerus.
Kuna paisupaagiga seotud torud on kontrollitud ja puhtad, siis enne plokikaanetihenditeni minemist tahan veel lihtsamad allikad välistada. Kuna rõhk tekkis külma mootoriga juba väga ruttu, siis mõtlesin, et ehk on termostaat vigane. Kas sellest võivad taolised anomaaliad tekkida?
Oskate ehk midagi veel pakkuda?
Mootoriks on Chevy 350 L-48.
Tänud ja häid jõule!
| 22.12.2008 at 21:30 |
|
norex
|
see pigem siiski kaan või tihend. proovi radikakorgi rõhuklapp välja murda,siis peaks paisupaak ka korralikult tööle hakkama. Aga pärast jälgi õli ja jahutusvedelikku. |
| 22.12.2008 at 21:36 |
|
kaedoo
|
pole mõtet korki rikkuma hakata,võta lihtsalt kork ära või keera pool pööret lahti,siis näed,kas hakkab välja ajama või ei.taset jälgi radiaatoris. |
| 22.12.2008 at 21:45 |
|
speedbird
|
Olen proovinud ka ilma korgita, üldiselt midagi oluliselt sealt välja ajama ei hakka; kuna kork on seal nurga all, siis hakkab välja tilkuma jahutusvedelikku vaikselt. See peaks ju normaalne olema, sest veepump lükkab rõhku üles?
Oletame, et probleem on tihendis või kaanes. Ma ei saa lihtsalt loogikast aru, et kuidas tekib selletõttu taoline ülerõhk ja seejuures miski muu ei viita kaane või tihendi probleemile. Kuna see rõhk tekib võrdlemisi ruttu, peaks ju olema järelikult kaanes mingi tõsisem probleem. Kui rõhk tekiks seetõttu, et silindrisurve lekib jahutusvedelikku, siis oleks ju radikarõhu mõõtmisel seda rõhu kõikumist näha olnud ning ilma korgita käiates peaks olema õhumulle või peaks gaasi andes tulema välja tunduvalt rohkem vedelikku. Kui segamini läheks õli ja jahutusvedelik, siis peaks ühes neist olema näha teise jääke, mida samuti pole.
Minu meelest ongi kogu mure selles, et jahutusvedelik ei pääse süsteemist välja kui ta soojeneb. Kui lihtsalt silindrisurvet peksaks juurde, siis võiks ju samuti paisupaaki mingit vedelikku ikkagi joosta. Pigem nagu tundub, et mingi nähtus mootoris takistab radikakorgi avanemist. Üks asjatundja pakkus, et kui jahutuses tekib äkki tagurpidivool, siis ei pruugi samuti vedelik korgist välja pääseda. See viitaks vist tihendile.
| 22.12.2008 at 22:01 |
|
kaedoo
|
ega sa pole jahutussüsteemi läbi pesnud(olmekeemiaga)lähiajal? |
| 22.12.2008 at 22:39 |
|
speedbird
|
Ei ole küll...
| 22.12.2008 at 23:02 |
|
Vanaisa
Moderator |
kaedoo on asjale ilmselt lähedal - ma pakuks ummistunud radikat algatuseks.
Ma ei tea, kas sa krevetil radikale ligi pääsed aga kui jah, siis katsu, kast terve radikas on ühtlaselt kuum. Kui pole, siis poodi uue järgi |
| 22.12.2008 at 23:03 |
2 edits. Last edited 22.12.2008 at 23:07 by Vanaisa (Moderator)
|
speedbird
|
Võimalik, et asi selles, kuid tegelt radikas olevat tal siin Eestis uus pandud mingi aasta-paar tagasi. Veidi kahtlane, et umbe läheb nii ruttu tegelt.
| 22.12.2008 at 23:49 |
|
Vanaisa
Moderator |
olevat... sa ei tea kunagi, mis sellega tehti ja mis sinna sisse kallati.
testi järgi. |
| 22.12.2008 at 23:54 |
|
speedbird
|
Saab testitud Ummistust peaks saama vist sedasi ka testida, et katsun, kas alumine radikavoolik on enam vähem sarnase rõhuga võrreldes ülemisega (alumist katsun muidugi pigem seisva mootoriga)?
| 23.12.2008 at 00:14 |
|
Martin460 |
Kas paisupaagil on ka kork? See on ok? Järsku ei lase sinna sellepärast, et paisupaagi kork umbes?
| 23.12.2008 at 00:34 |
|
speedbird
|
Täna proovisingi niviisi, et paisupaagi küljest toru lahti ja suunasin ta lihtlabaselt paaki sisse sealt. Hakkas alles siis jahutusvedelikku tulema, kui käsitsi rõhu välja lasin radikakorgist.
| 23.12.2008 at 04:23 |
|
moo2rs |
Mis on kaante casting nr? Endal on Vettel 462624 ja täpselt sama jama, et rõhk sees. Kahtlustan just neid kaani, netis nende kohta palju juttu.
| 23.12.2008 at 10:00 |
|
speedbird
|
Ahsoo, väga huvitav, kui sul sama jama. Kust sa seda castingu nr. vaatad? Äkki saadad oma tel. nr mailiga, lihtsam arutada.
| 23.12.2008 at 10:33 |
|
moo2rs |
Numbrite asukohad leiad siit http://www.mortec.com/location.htm.
Arutada pole eriti midagi, ma ei ole rohkem probleemi süvenenud. Uued ja paremad kaaned niikuinii plaanis, seega oma pead nendega ei vaeva.
| 23.12.2008 at 11:14 |
|
speedbird
|
No selge Ma tsekkan järgi, mis numbritega mul seal tegu on, siis vähemalt selge, kas samast seeriast.
| 23.12.2008 at 11:18 |
|
|