| Poster |
Message |
maddog
|
salongisoenduse anomaalia
Selline häiriv mure´talvel G10 97a. 5,7 ,et soenduskraan punases ja vent uugab põhjas, õhk on "leige". NÜÜD kui sooritada parempööre siis tuleb kusagilt sahmakas külma õhku. Kui aga vasakule pöörata siis tuleb sama ootamatu sahmakas kuuma. Ja see kuum õhk on ikka tunduvalt kuumem kui muidu puhutav "leige". On kellegil mingeid ideid? Jahutusvedeliku tase on normis. Alul olin arvamisel ,et see prob on ainult minu bussil kuid vesteldes kaasmaalastega selgus tõsiasi,et vähemalt ühel samasugusel vanil on täpselt sama anomaalia? PS. search on uuritud. |
| 02.02.2009 at 22:13 |
|
Vanaisa
Moderator |
HVAC door juhtimisvardalt lahti?
umm - siis see uks, mis asub kliima ja soojenduse radikate vahel ja vastavalt valitud temperatuurile peaks avama sooja või külma õhu voolu salongi... |
| 02.02.2009 at 22:16 |
1 edit. Last edited 02.02.2009 at 22:16 by Vanaisa (Moderator)
|
antennimees
|
Kuna sellel otsest juhtimisvarrast pole vaid selle "ukse" otsas istub pisike mootor. Arvatavasti on mootori ja ukse vaheline ühendus ära pudisenud.
| 02.02.2009 at 22:34 |
|
maddog
|
ega keegi tea kosta kuskohast sellele "door"ile ligi saab? |
| 02.02.2009 at 23:05 |
|
antennimees
|
Kõrvalistuja poolt mootorikatte ja soojenduse vahelt peaks nägema seda mootorit. Ülejäänud klappe liigutatakse vaakumiga ja ainult sooja külma ust liigutab mootor. 3 juhtmega pistik läheb sisse, ja ise on selline ebakorrapärane (ei ruut, ei ristkülik, ei kolmnurk) must õhuke karp.
| 03.02.2009 at 20:33 |
|
maddog
|
quote: antennimees: Kõrvalistuja poolt mootorikatte ja soojenduse vahelt peaks nägema seda mootorit. Ülejäänud klappe liigutatakse vaakumiga ja ainult sooja külma ust liigutab mootor. 3 juhtmega pistik läheb sisse, ja ise on selline ebakorrapärane (ei ruut, ei ristkülik, ei kolmnurk) must õhuke karp.
Tänud ,leidsin üles ja hakkan lammutama. |
| 03.02.2009 at 20:41 |
|
maddog
|
Anomaalia muutus müstikaks! Lammutasin kõik lahti kuni soendusradikani ja kõik klapid toimivad ?? Sooja klapp liigub ilusti, radikas läheb soojaks... kõik nagu õige aga pöörates ikka tuleb soojemat kui otse sõites ? Ei saa ju olla ,et jahutussüsteemis on õhk sees ? surve all ju ?
|
| 03.02.2009 at 22:03 |
1 edit. Last edited 03.02.2009 at 22:03 by maddog
|
heikih7
|
Õhk sees. Kontrolli kas radika ülevoolust tuleb õhku. |
| 04.02.2009 at 08:22 |
|
maddog
|
quote: heikih7: Õhk sees. Kontrolli kas radika ülevoolust tuleb õhku.
millega siis seletada seda paremale-vasakule pööramise jama ? soendusradikas pooltühi ? |
| 04.02.2009 at 17:30 |
|
stihl
|
Soojaradikas läheb soojaks ja ikka on salongi puhutav õhk leige...?
Midagi nagu ei klapiks...Sisseimetava õhu klapp kinni?
Kui radikas on saasta täis, ega kusagile pööramine teda selleks hetkeks kah korda ei tee...Nii palju see vedelik ka nüüd ei loksu; pealegi soojaradikas peaks tänu veepumbale pideva (jahutusvedeliku) voolu all olema...
Miskipärast kipun arvama, et radikas ikkagi umbes (eeldusel, et kõik klapid töötavad; ventikas hea ja õhu liikumine süsteemis vaba)
Kuidas radikasse sissemineva ja väljatuleva vooliku temeratuur käega katsudes tundub, kas on enam-vähem sama? Või on väljatulev voolik oluliselt jahedam...?
| 04.02.2009 at 18:03 |
|
heikih7
|
Ega ma ei oskagi seda seletada. Mul oli kord ka selline jama. Ei mäleta kummale poole pöörates soe oli ja kummale külm. Aga viga oli plokikaanes. Väike surve oli süsteemis sees. Muidugi on võimalus ka , et on mingi teine viga. BMW- tuli mul ka pidurdades külmemat õhku. Seda oli tunda siis kui oli väljas tõeliselt külm. Arvan , et viga oli kas kliima ajus või temp. anduris. Mind see ei häirinud ja sõitsin selle veaga auto lõpuni välja. Ma ei tea palju sinu autol neid temp. andureid salongis on? Kas tal ka kliimal aju on? |
| 04.02.2009 at 18:20 |
|
rai |
Kui sul kliimaautomaatikuga Grand on, siis neil on komme kliimaseadme luukidel rikki minna, need on selliste õrnade plastik hammasrataste abil liigutatavad. |
| 04.02.2009 at 20:15 |
|
maddog
|
kas võib olla probleem neis luukides mis jagavad õhku esi-, küljeakendele-, põrandale, sest see luuk mis on radika peal (jagab õhu voolu kas soendus või kondi radikale) toimib korralikult ning ka soendus kraan töötab visuaalsel vaatlusel korralikult. |
| 04.02.2009 at 22:55 |
1 edit. Last edited 04.02.2009 at 22:55 by maddog
|
rai |
Vabandust ma panin muidugi teemaga puusse. |
| 05.02.2009 at 09:55 |
|
snake |
minu bussil samad sümptomid,et keerates ühele või teisele poole,viskab kas soojemat või külmemat õhku.mõistatuseks se ongi jäänud.temp.näidiku seier asub täpselt 100f ja 210f keskel.kas tuleks mõelda termostaadi vahetusele |
| 05.02.2009 at 10:50 |
|
Madlobster |
Seda, et talvel kangemate miinustega sõitu alustada ja kui mootor on juba soojaks läinud aga kogu plekk ja staff koos salongiga veel miinustes siis sellist efekti olen tundnud pea igal autol, et tunned juba eest, et tuleb sooja, keeramise pealt aga jookseb järsku külma õhu mass kuskilt, kas üle kaela või jalgade vms erinevatel autodel erinevalt. Efekt kaob ära kui kogu auto on ühtlaselt üles soenenud. Eriti hästi just on tunda pikematel regedel pik-up, buss ja piruka tüüpi autod, millel tule efekt suurest kongist. |
| 05.02.2009 at 11:43 |
|
maddog
|
to Madlobster:
nuta või naera, sõida kasvõi 200 kilumeetrit , ikka sama jama |
| 05.02.2009 at 19:06 |
1 edit. Last edited 05.02.2009 at 19:07 by maddog
|
Madlobster |
nu see et sul ainult leiget tuleb näitab, et asi korrast ära. Võta kapoti alt soenduse radika küljest vollad lahti (sealt kus seda kõige mugavam teha on) siis võta kompressor ja puhu tagurpidi läbi. Täida voolikutest radikas uuesti veega ja puhu jälle. niiviisi paar kolm korda. Pane vollad uuesti külge. ja vaata kui soojaks sees läheb. Lihtne teha ja aega ka palju ei võta. Mul buickil sama viga et ajapikku jääb sooja tulemine kiduraks. Puhun paar korda läbi ja tühikäigul peale seda tuleb nii kuuma õhku et napilt kõrvetab juba. Kuskilt see sade tekib mis seda radikat ummistab ja kogu süsteemi läbipesu pole viitsinud teha. Paari kuu tagant lörts läbi puhuda võtab 10 min. Ja lootus on, et lõpuks on see sade sealt ka kätte saadud ja enam puhuma ei pea.
Ja võibki olla, et sul seal taga üldse soojaks ei lähegi kuna ainult leiget tuleb. Plekk jahutab taga oleva õhu maha ja keeramise ajal liigub tagan tulev külm sahmaks sul üle turja. Muidugi võib mingi juhus olla, et sul mingi luuk seal süsteemis töllerdab edasi tagasi aga ma ei usu hästi. Seda, et jahutusvedelik kurvis soendusradikasse rohkem või vähem jookseb on veel ebatõenäolisem. Puhu läbi lase putka soojaks ja proovi uuesti. |
| 05.02.2009 at 19:57 |
|
maddog
|
quote: Madlobster: nu see et sul ainult leiget tuleb näitab, et asi korrast ära. Võta kapoti alt soenduse radika küljest vollad lahti (sealt kus seda kõige mugavam teha on) siis võta kompressor ja puhu tagurpidi läbi. Täida voolikutest radikas uuesti veega ja puhu jälle. niiviisi paar kolm korda. Pane vollad uuesti külge. ja vaata kui soojaks sees läheb. Lihtne teha ja aega ka palju ei võta. Mul buickil sama viga et ajapikku jääb sooja tulemine kiduraks. Puhun paar korda läbi ja tühikäigul peale seda tuleb nii kuuma õhku et napilt kõrvetab juba. Kuskilt see sade tekib mis seda radikat ummistab ja kogu süsteemi läbipesu pole viitsinud teha. Paari kuu tagant lörts läbi puhuda võtab 10 min. Ja lootus on, et lõpuks on see sade sealt ka kätte saadud ja enam puhuma ei pea.
Ja võibki olla, et sul seal taga üldse soojaks ei lähegi kuna ainult leiget tuleb. Plekk jahutab taga oleva õhu maha ja keeramise ajal liigub tagan tulev külm sahmaks sul üle turja. Muidugi võib mingi juhus olla, et sul mingi luuk seal süsteemis töllerdab edasi tagasi aga ma ei usu hästi. Seda, et jahutusvedelik kurvis soendusradikasse rohkem või vähem jookseb on veel ebatõenäolisem. Puhu läbi lase putka soojaks ja proovi uuesti.
see jama ainult esimese soendusega. üksi sõites ma tagumist ei tarvita. |
| 05.02.2009 at 20:20 |
|
Madlobster |
quote: maddog: quote: Madlobster: nu see et sul ainult leiget tuleb näitab, et asi korrast ära. Võta kapoti alt soenduse radika küljest vollad lahti (sealt kus seda kõige mugavam teha on) siis võta kompressor ja puhu tagurpidi läbi. Täida voolikutest radikas uuesti veega ja puhu jälle. niiviisi paar kolm korda. Pane vollad uuesti külge. ja vaata kui soojaks sees läheb. Lihtne teha ja aega ka palju ei võta. Mul buickil sama viga et ajapikku jääb sooja tulemine kiduraks. Puhun paar korda läbi ja tühikäigul peale seda tuleb nii kuuma õhku et napilt kõrvetab juba. Kuskilt see sade tekib mis seda radikat ummistab ja kogu süsteemi läbipesu pole viitsinud teha. Paari kuu tagant lörts läbi puhuda võtab 10 min. Ja lootus on, et lõpuks on see sade sealt ka kätte saadud ja enam puhuma ei pea.
Ja võibki olla, et sul seal taga üldse soojaks ei lähegi kuna ainult leiget tuleb. Plekk jahutab taga oleva õhu maha ja keeramise ajal liigub tagan tulev külm sahmaks sul üle turja. Muidugi võib mingi juhus olla, et sul mingi luuk seal süsteemis töllerdab edasi tagasi aga ma ei usu hästi. Seda, et jahutusvedelik kurvis soendusradikasse rohkem või vähem jookseb on veel ebatõenäolisem. Puhu läbi lase putka soojaks ja proovi uuesti.
see jama ainult esimese soendusega. üksi sõites ma tagumist ei tarvita.
Aga kui tagumine soendus sees ja kogu putka soe siis ei ole seda jama? |
| 05.02.2009 at 20:31 |
|
FRD |
OT: Autodel ikka soojendus mitte soendus (susi (hunt) - soe ) |
| 05.02.2009 at 20:39 |
|
maddog
|
quote: FRD: OT: Autodel ikka soojendus mitte soendus (susi (hunt) - soe )
kas sellest teadmisest läheb soojemaks ?? |
| 05.02.2009 at 22:02 |
|
Madlobster |
quote: maddog: quote: FRD: OT: Autodel ikka soojendus mitte soendus (susi (hunt) - soe )
kas sellest teadmisest läheb soojemaks ??
Selle asemel oleksid võinud oopis mulle vastata |
| 05.02.2009 at 22:23 |
|
snake |
millega seletada seda,et ühele poole keerates viskab sooja ja teisele poole keerates külma õhku.viitab nagu vedeliku liikumisele soojenduradikas ühest servast teise,kas ikkagi õhk vahel. |
| 06.02.2009 at 11:08 |
|
Timo
|
Kisub ikka nagu sinnapoole, et õhk sees. kas tal õhutus nipleid pole? Tundub nagu kuskil õhumull vahel ja kui keerad, siis liigub. Poovi bussil nina üles ja paisupaagi pool ka üles saada. Paisupaagi kork maha ja lase käia natuke aega, ja suru niipalju jah.vedelikku sisse, kui mahub. Kunagi oli selline jama Opel Rekordiga, ei tahtnud sellel ka see viimane mull välja tulla ja sümptomid olid samad.
| 06.02.2009 at 19:20 |
|