register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : K: Kes teeb piduritrosse mõõdu järgi?  
Poster Message
Astro SS
K: Kes teeb piduritrosse mõõdu järgi?
Kus ja kes teeks piduritrossi mõõdu järgi.

Pikkus on ca 1 meeter ja ilma kõrita, mille otsas on munakad/punnid, diameeter trossil ca 3mm . (originaal ehk näidis on olemas aga natuke lühike :D)

Vihjeid ?

21.02.2009 at 20:25
cipo
OT: :devil
pakuks sellist firmat nagu: AS Tross

22.02.2009 at 02:46
antennimees

quote:
Astro SS: Kus ja kes teeks piduritrossi mõõdu järgi.

Pikkus on ca 1 meeter ja ilma kõrita, mille otsas on munakad/punnid, diameeter trossil ca 3mm . (originaal ehk näidis on olemas aga natuke lühike :D)

Vihjeid ?

Kui sul on olemas vajaliku pikkusega tross ja punnid mida trossi otsa pigistada siis teoreetiliselt saab sind aidata Hüdroscand. Sa pead neile aga suutma selgeks teha, et selline pressimine ei lõhu nende pinki ära jne. Kunagi kui seda tööd sai tehtud siis polnud trosside otsa junnide pigistamisega probleeme praegu võibolla saan aidata tuttava leidmisega Hüdroscandist.

22.02.2009 at 10:23
MGartin
Olin sama probleemi ees ja nüüdseks lahendatud. Vaja oli samuti pressida kuul trossi otsa. Niisama lihtne see pole, et lased kuskil pressida toorelt kokku. Natuke kahtlen et hydroscann seda teha tahaks oma hülsipressi masinaga, sest selle operatsiooni jaoks on vaja spetsiaalselt tehtud vormi vastavalt sinu kuuli mõõdule ja trossile mis sellest läbi läheb. Kogu kupatus pressitakse 50T pressi all kokku et saavutada "materjalide sulamine/ühtimine" sellise surve all. Kuul peab olema suhteliselt pehmest materjalist, minule treiti see pronksist.

Algul mõtlesin kus kohast ma kuuli leian, idee järgmine

Tagaluugi amordi munakas.... aga täiesti tühi töö, sest 50T press ägiseb selle peal, nagu eelpool mainisin peab pressimis tehnoloogiale vähe teaduslikumalt lähenema.
See töö tehti mul ära Normas, läks ka ühteist maksma, aga hämmastama pani see kui näidati mulle katse näidist kus tõmbe peale oli tross rebenenud ribadeks, aga kuul seisin nii nagu ta sinna oli pressitud

Martin

'28
'62
'63
'68
'46

03.03.2009 at 01:53
Astro SS
Tegelikult on mul lahenuds juba olemas.

Väikestviisi mõõtmine andis tulemuseks,et tross on ainult 11cm lühem -> lahendus trosside regulaatorvarras (põhimõtteliselt keermelatt) tuleb teha lihtsalt 11 cm pikem.

Ei ole erilist vahet,kas varras on 7 cm või 18 cm pikkune, ruumi puudust mul ei ole.

Tänud vihjete eest!

03.03.2009 at 12:55
stihl

See Martini lahenduseni jõudmise kirjeldus on küll täitsa tase.

Ise olen siiani arvanud, et pressida Eestis ei saagi ja ainult vanakooli jootmise peale lootnud...
Vähemalt nüüd teab, kuhupoole joosta, kui samasugune probleem püsti ees, tänud.

Meetrikaupa uut trossi ja hülssi saab vast suvalisest haagisetarvikute poest... (a`la tööriistamarket)?

03.03.2009 at 14:24
antennimees

quote:
stihl: See Martini lahenduseni jõudmise kirjeldus on küll täitsa tase.

Ise olen siiani arvanud, et pressida Eestis ei saagi ja ainult vanakooli jootmise peale lootnud...
Vähemalt nüüd teab, kuhupoole joosta, kui samasugune probleem püsti ees, tänud.

Meetrikaupa uut trossi ja hülssi saab vast suvalisest haagisetarvikute poest... (a`la tööriistamarket)?

No seisupiduri trossiotsa joota, samahästi võid sa sinna vahele sülitada. Kui joodetud ots ei kannata jalgratta piduritrossi pinget välja siis ammugi mitte seisupiduri jõudu kuhu terve keharaskusega peale pressitakse.

to: MGartin Kui kunagi Sisu services sai hüdrovoolikutega tegeldud, siis sai neid trossiotsasi tehtud küll. Tõsi ma ei pressinud sinna kuuli vaid treitud hülsi. Press oli 35 tonnine ja kõige väiksemad pakid olid 7mm. Kui hülss läks täpselt trossi peale ja oli pealtpoolt 10mm siis see 3mm kokkupressimist oli niipalju tugev küll, et seisupiduriga ei jaksanud seda hülssi otsast ära vedada. Muid katsetusi küll ei teinud aga neid isetehtud otstega trosse sai ikka too aeg päris palju tehtud. Aga sellega nõus küll, et ega Hüdroscand sind just hea pilguga ei vaata, kui sa sellise palvega sinna sisse astud.

03.03.2009 at 19:43
karvake

ot :

mul oleks vaja trossi kõri venitada pikemaks
kas selle vasta on nõu :O??
03.03.2009 at 23:30
PPV69
Kõri pikendamiseks saab kasutada mingit hülssi või lihtsalt torujuppi kui pole vaja just väga palju pikemaks teha, sõltub ka otste kinnitusest. Siduri trossil oli ühes otsas kummipuks, kui see pikemaga asendada ei juhtu ju midagi aga sedasi saaks lihtsalt mõned kümned mm pikendada.

Käsipiduri trossile sai kunagi see muna otsa keevitatud ja kestis ka ( tross tuli õlist puhtaks teha ja siis väike punkt otsa)
04.03.2009 at 10:03
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : K: Kes teeb piduritrosse mõõdu järgi?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.