| Poster |
Message |
saleen
|
Esiklaasis mõra
Selline kurb lugu, et sain esiklaasi kivi. Algul oli ainult täke, kuid hakkas sealt edasi arenema. Ning nüüd mõra muudkui liigub edasi. Varsti liigub üle terve klaasi - ja on veel talv tulemas...
Küsiks siis, et kus saab Tallinnas mõrale auku lasta ette puurida?
Aitäh!
| 22.09.2008 at 23:31 |
|
Astro SS |
Esiklaasis mõra
Vaheta klaas ära, vana on kindlasti lisaks praole ka veel kivitäkkeid täis.................
| 23.09.2008 at 00:06 |
|
ERAK
|
Esiklaasis mõra
http://www.klaasiteenindus.ee/index.php?main=32
Kadaka tee 70c/1
12618 Tallinn, Eesti
http://www.klaasiteenindus.ee/
oma 3 a vanal autol tekkis eelmisel talvel esiklaasi täke ja siis hakkas ka hargnema- oleks pidanud kohe minema, siis olex vaiku täis topitud, poleks näha jäänudki, aga nüüd on mõra ja selle otsas auk, mis omakorda seda klaasivaiku täis- ilma garantiita töö.
Head!
ERAK
rehvide müük |
| 23.09.2008 at 00:09 |
|
saleen
|
Esiklaasis mõra
quote: Astro SS: Vaheta klaas ära, vana on kindlasti lisaks praole ka veel kivitäkkeid täis.................
Arvan, et ei ole tarvidust vana ära vahetada, sest eelnevaid täkkeid pole ja mõra hargneb kõrvalistuja poolelt juhi poolele. Kui nüüd saab kiirelt augu ette lasta, siis ei sega see mõra sõitmist ega midagi.
Tänud sulle ERAK abi eest .
| 23.09.2008 at 00:29 |
|
kps
|
Esiklaasis mõra
Tehakse ära küll, aga kui plaanis autoga järgmisest ülevaatusest kaugemale sõita ja ka ülevaatus puhtalt läbida, siis kuni sinnamaani nikerdisega sõita ja siis ülevaatuseks ära vahetada oleks kah narr veidi. Pigem siis juba kohe korras asjaga ringi sõita. Samas pole see puurimine teabmis imeasi, kuna täke võib ka mujale arenema tasapisi hakata. |
| 23.09.2008 at 01:02 |
|
Timo
|
Esiklaasis mõra
see puurimine ainult ajutine värk. mõra jääb pidama ma pakun, et 15 autol sajast. klaasis ju ikkagi pinged sees ja kere ka paendub kogu aeg. lisa sinna juurde väike talvekülm ja ongi olemas. lõppkokkuvõttes maksad kütte eest, et seda kohta leida kus puurida, siis maksad selle puurimise eest ja siis veel miski vaigu eest mis sinna topitakse ja millest kasu pole ja mõra läheb ikka edasi ja pead jälle puurima minema. lõppkokkuvõttes on pool klaasi raha läinud, aga mõra ikka klaasis.
klaaside hinnad ei ole enam ju nii hirmsad, et mingi ulme summasid nõutaks. pakun, et üle 5 kEEK´i ei lähe enam nii naljalt isegi uuemate auto klaasivahetus. tavaliselt saab hakkama 3-4 kEEK´iga.
ja uue klaasiga sõita ikka hoopis teine tera, nii suurt vahet ei oskaks isegi oodata. ikka on klaas kivitäkkeid ja kojamehe triipe täis, mis vastu päikest sõites üldse meeldivad ei ole. aga Eestlane ikka selline, et vahetab alles siis, kui tõesti enam muud varianti ei ole.
pakun, et käi netis kõikide klaasimüüate lehed läbi, võta hinnapakkumised ja vaheta klaas ära.
| 23.09.2008 at 06:50 |
|
mrtn |
Esiklaasis mõra
toetan puurimisvastaseid. olen korduvalt puurimisämbrisse astunud ja kunagi pole pidama jäänud. |
| 23.09.2008 at 08:46 |
|
saleen
|
Esiklaasis mõra
Proovin ikka esimesena selle puurimise ära. Äkki joppab. Ja kui ikka peaks mõra edasi arenema, siis olen vähemalt enda nahal tunda saanud, et valesti toimisin . Järgmine ülevaatus kuskil aasta pärast ja eks enne seda tuleb siis uus klaas vaadata.
| 23.09.2008 at 09:09 |
|
Petruco
|
Esiklaasis mõra
Camarol puuritud Klaasiteeninduses ja 2 aastaga ei ole midagi juhtunud. |
| 23.09.2008 at 14:00 |
|
ERAK
|
Esiklaasis mõra
...klaaside hinnad on ikka suhtkirved vaese eestlase jaoks, kes veremekk kurgus peab tööd vehkima, et arved saax maxtud.
Liiatigi kui sõita kruusateel, kivirahes, on täkked/mõrad kerged tekkima- eriti madalal/väikesel autol.
Ma lasin puurida oma ökoautol, millega läbin pikki vahemaid, mööda igasuguseid (Eesti) teid. VW Polo (ärge kallale tulge ). peale puurimist olen pool aastat mööda Eesti "treppe" sõitnud (ka talvel), aga pole midagi juhtunud.
Muidugi pooldan ka ikka vahetust, eriti kui vana klaas on juba tuhm/kriimuline. Samas minu autol (3 a vana) on klaas muidu veel üsna selge ja siis kokkuhoiu mõttes lasingi puurida- maksis vaid 150krooksu. Näiteks mu Chevyle esiklaas sealtsamast ostes maksaks pea 4800 krooni.
mingil hetkel vahetan mõlema auto klaasid ära ja loodan siis hinnasula kogeda 
Head!
ERAK
rehvide müük |
| 23.09.2008 at 14:32 |
|
Vanaisa
Moderator |
Esiklaasis mõra
kui pragu suur pole, kannatab proovida ikka - see 150.- pole ju nii suur raha, et pärast taga nutta, kui pidama ei jää. |
| 23.09.2008 at 15:16 |
|
kkerem |
Esiklaasis mõra
See puurimine on nii ja naa tegevus. Mul oli kunagi chero, millel oli puuritud klaas ostes ja müüsin selle puurituna ka maha. Hiljem suure õhinaga soovitasin ka sõbral klaasi puurida, mis lõppes "perfoklaasiga". Sõltub ilmselt nii klaasist, pingetest ja jumal teab millest.
Aga Astrol SS'il selles osas õigus, et vahetatud ja uus klaas sügisel on tänuväärne nähtus. Isegi aasta vanal klaasil on sellised kriimud ja kraapsud peal, mis alguses ei sega või ei pane tähelegi, aga kui uus klaas ees on, siis alles saad aru. Kõige lahedam on muidugi esimesel paaril päeval, kus on tunne, nagu polekski klaasi ees.
| 23.09.2008 at 18:09 |
|
ERAK
|
Esiklaasis mõra
quote: ERAK: ...klaaside hinnad on ikka suhtkirved vaese eestlase jaoks, kes veremekk kurgus peab tööd vehkima, et arved saax maxtud.
Liiatigi kui sõita kruusateel, kivirahes, on täkked/mõrad kerged tekkima- eriti madalal/väikesel autol.
Ma lasin puurida oma ökoautol, millega läbin pikki vahemaid, mööda igasuguseid (Eesti) teid. VW Polo (ärge kallale tulge ). peale puurimist olen pool aastat mööda Eesti "treppe" sõitnud (ka talvel), aga pole midagi juhtunud.
Head!
ERAK
krt. täna hakkas ka minu auto puuritud esiklaasi mõra edasi arenema ja vinge kiirusega [ ] a pea aasta pidas vastu...
nüüd siis tuleb ikka klaas vahetada
rehvide müük |
| 29.11.2008 at 17:39 |
1 edit. Last edited 29.11.2008 at 17:52 by ERAK
|
rescue
|
Esiklaasis mõra
klaasidega on selline teema et kõige parem oleks kui olemas keegi tuttav hambaarst, siis hamba puuriga täpp ette, peale seda peab asi vastu aastaid kui see tekitatud auk ära täita spets liimiga, nime kyll ei mäleta aga autovaruosa kauplustes peaks olemas olema( meenutab kergelt vedelat klaasi) ja see siis seob pinnad et mõra ei hargneks edasi. kõige tähtsam on muidugi tõesti see et tuleb puuriga täpselt õige koht leida. |
| 29.11.2008 at 17:48 |
|
BlueStang
|
Esiklaasis mõra
Et siis viid auto hambapolikliiniku kolmandale korrusele tuttava hambaarsti juurde puurimisele? |
| 29.11.2008 at 23:57 |
|
mrtn |
Esiklaasis mõra
hambaarstipuur käib suvalisse dremelisse, bluestang. |
| 30.11.2008 at 11:53 |
|
diesel |
Esiklaasis mõra
vaiguga prao täitmisel on väga abiks kui asjaga tegeleda võimalikult kohe peale täkke saamist ja eriti hää on kui kojamehi ei pruugiks. pühkides läeb üllatavalt palju peenikest sodi prakku ja siis vaik ei taha heaste toimida. |
| 30.11.2008 at 12:33 |
|
mambr |
Esiklaasis mõra
Jajah, vahetame klaasi iga täkke järel ja hea selge sõita! Kas uue klaasiga saab garantii, et homme või 2 nädala pärast ei saa kivi!? Ei saa. Ma ühele autole panin uue klaasi ja siis sain kuuga kaks täket ja kõvasti pisikesi kive (kusjuures ma ei liigu kruusateedel), no küll siis tilkus süda verd. Pigem 150.- ja saad tõenäoliselt tükk aega sõita. Mul mitmel autol puuritud klaas ja paistab, et asi kestab. Kui saan julma kivi siis saan, savi, vana klaas ju!
Kerge korrektsioon ka lõuna- ja põhjaosariikide keelepruugile: pragu on juba selline asi, et sealt peaks linnud sisse lendama, klaasis on ikka mõra... ÕS ütleb: mõra on kitsas pragu! Ja ärge näkku lööma hakake, püsige teemas ka!
| 30.11.2008 at 20:22 |
|
jan22
|
Esiklaasis mõra
Kogemused pragudega on erinevad, 9 aastat tagasi puurisin ühel sakslasel (on veel hetkel alles) esiklaasis kolm pragu mis kiviga sain ja peab veel praegugi.
Nüüd sain Van'le suvel kõksu klaasi äärele ja arvasin et pole hull ei sega(polnud eriti nähagi) sõitmist aga esimeste külmadega üleöö muutus see pragu 40cm pikkuseks ja suundus juhi vaatevälja.
Nüüd mure kust saab esiklaasi normaalse hinnaga?
AB oli saadaval 5400.-
Paremat hinda pole veel leidnud! |
| 01.12.2008 at 09:53 |
|
epsum |
Esiklaasis mõra
Sepa Autoklaasis Van/G seeria, Pilkingtoni klaas umbes 2.5k pluss vahetus. Ehk 3k umbes kõik kokku.
Helista 56723312
|
| 01.12.2008 at 11:17 |
|
jan22
|
Esiklaasis mõra
quote: epsum: Sepa Autoklaasis Van/G seeria, Pilkingtoni klaas umbes 2.5k pluss vahetus. Ehk 3k umbes kõik kokku.
Helista 56723312
Tänud sulle info eest!
Helistasin, uurib hinna täpselt välja siis tean kas minna Tartusse vahetama.
Praeguse info põhjal ikkagi minu van'le esiklaas 5000.-
Uuritakse veel võimalusi!
Tegemist on 2001 aasta Express van'ga. |
| 01.12.2008 at 14:00 |
2 edits. Last edited 01.12.2008 at 16:11 by jan22
|
epsum |
Esiklaasis mõra
Vabandust, see hind oli eelmise põlve VANi klaasi oma, uuem on vist ka neil kallim..
|
| 01.12.2008 at 16:10 |
|
valge
|
Esiklaasis mõra
Uurin homme meie kataloogist(mitmest), äkki tuleb hea hind! Kohapeal neid kindlasti pole,aga tarneaeg pole ka teab mis suur.
| 01.12.2008 at 17:39 |
|
jan22
|
Esiklaasis mõra
quote: valge: Uurin homme meie kataloogist(mitmest), äkki tuleb hea hind! Kohapeal neid kindlasti pole,aga tarneaeg pole ka teab mis suur.
Hetkel veel kiiret pole, saan suveni sõita siis pean uue panema! |
| 01.12.2008 at 19:15 |
|
Kummipuru
|
Esiklaasis mõra
lisan siia ka siis oma kogemuse...
sain kivi (või jäätüki(!)) esiklaasi alumisse äärde täpselt keskele... pragu arenes paari minutiga mõlemale poole alla nurka, kusjuures huvitav nähtus on see, et kõik prao kurvid ja kaared on suhtkoht peegelpildis...
toredale sümmeetrilisele joonistusele vaatamata otsustasin siiski lasta klaasi ära vahetada, aeg neljapäeval, kulu 0.- krooni...
| 03.12.2008 at 12:47 |
|