register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Pidurid jäävad peale   1 2  
Poster Message
Sniper
Pidurid jäävad peale
Pidurikettad lähevad lühikese maa läbimisega tulikuumaks (ketastel juba sinakas toon).
Algul arvasin, et klotsid liiga kulunud ja seetõttu kolb liiga väljas ning jääb peale.Vahetasin piduriklotsid ära.Enne supportite tagasi panekut sai üle vaadatud ka liugtapid ja kolvid.Tihendid ja pinnad nagu uued ja kõik liiguvad vabalt.Seejärel sai üle vaadatud ka peasilinder kus samuti nii kolb kui mansetid olid täie tervise juures (ka.tööpind).
Seejärel sai kõik kokku pandud ja korralikult ära õhutatud (ühtlasi vahetatud ka pidurivedelik, kulus 2 pudelit DOT4-ja).Tegin kilomeetrise proovisõidu ja...rsk...kettad jummala tulikuumad???
Oskab keegi mõistatuse lahendada miks peale piduripedaali lahti laskmist tagasisurve kolbe "lõdvaks" ei lase. Kas kuidagi võib mõjutada seda ABS?
01.07.2007 at 08:04
Vanaisa

Moderator
Pidurid jäävad peale
ABS sellist nalja küll ei tee. Mul oli 70 Eldol sarnane viga, siis oli süüdlaseks proportioning valve nimeline jubinas, mis jagab vajalikku ja õiget survet esi ja tagapiduritele. Oli ta lihtsalt korralikku muda täis ja sees olev klapp ei lasknud survet lahti.
Välja nägi ta selline ja asetses mul kohe esisilla juures raami küljes.

Ma ei tea, kas sul selline asi seal olemas on (idee järgi peaks olema).
Teine võimalus, et tegu miskise peasilindri klapinduse lamaga.
01.07.2007 at 09:08
90Deville

Pidurid jäävad peale
Vöin veel pakkuda sellise imeliku asja nagu pidurivoolik-ise mässasin ka samasuguste sümptomitega autoga hiljuti,ja löpuks tuli välja et mingi nipiga on pidurivoolik seest kinni kasvanud.Proovi neidki kuidagi kontrollida,et kas ikka laseb vabalt vedelikku/öhku läbi.

01.07.2007 at 18:59
Lange
Pidurid jäävad peale
quote:
90Deville: Vöin veel pakkuda sellise imeliku asja nagu pidurivoolik-ise mässasin ka samasuguste sümptomitega autoga hiljuti,ja löpuks tuli välja et mingi nipiga on pidurivoolik seest kinni kasvanud.Proovi neidki kuidagi kontrollida,et kas ikka laseb vabalt vedelikku/öhku läbi.

Endal täpselt sama asi kunagi läbi elatud. Aitas pidurivoolikute vahetus.

01.07.2007 at 23:05
Sniper
Pidurid jäävad peale
quote:
Vanaisa: ABS sellist nalja küll ei tee. Mul oli 70 Eldol sarnane viga, siis oli süüdlaseks proportioning valve nimeline jubinas, mis jagab vajalikku ja õiget survet esi ja tagapiduritele. Oli ta lihtsalt korralikku muda täis ja sees olev klapp ei lasknud survet lahti.
Välja nägi ta selline ja asetses mul kohe esisilla juures raami küljes.

Ma ei tea, kas sul selline asi seal olemas on (idee järgi peaks olema).
Teine võimalus, et tegu miskise peasilindri klapinduse lamaga.

Minu masinal asuvad need klapid peasilindri küljes.
Pidurivoolikud umbes ja mõlemal rattal korraga? Peab üle vaatama.
02.07.2007 at 07:29 2 edits. Last edited 02.07.2007 at 07:33 by Sniper
mambr
Pidurid jäävad peale
Minu Pontiac Trans Amil olid küll mõlemad voolikud suht umbes! Üks rohkem ja kui see sai vahetatud, siis hakkas teisele poole pidur peale jääma. Niiet pisut vähem, aga saasta täis või umbes seegi.

02.07.2007 at 07:42
Sniper
Pidurid jäävad peale
quote:
mambr: Minu Pontiac Trans Amil olid küll mõlemad voolikud suht umbes! Üks rohkem ja kui see sai vahetatud, siis hakkas teisele poole pidur peale jääma. Niiet pisut vähem, aga saasta täis või umbes seegi.

Kas voolikute all pead silmas rattakoopas asuvaid voolikuid või kogu süsteemi?
02.07.2007 at 08:51
Vanaisa

Moderator
Pidurid jäävad peale
ikka rattasse minevad on probleemsed - kummijupp ju ikkagi...
02.07.2007 at 10:01
coupe76
Pidurid jäävad peale
Ka minu Eldo-l oli sama viga - esimene pidurivoolik oli lihtsalt kinni

02.07.2007 at 20:38
mambr
Pidurid jäävad peale
Ikka need pehmed kummivoolikud, mis pidevas liikumises!

03.07.2007 at 12:46
fleetwood
Pidurid jäävad peale
kuna alles eile vahetasin oma cadil tagant piduri süsteemi 100 prossa ära ja sai ühtlasi ka esi brake üle vahitud,siis ka mul selline jama,et ketas eest sinisekse läinud.
vanaisa rääkis siin ühest imevidinast,eesti keeli sellel maa nimetus on jagaja,piduri jagaja,mis su suksu pidurid ette ja taha ära jagab (ette siis 70 prossa ja taha 30 ).pöhi jama selle vidina taga seisabki.amid on omas möistuses osanud selle elu tähtsa osa köhu alla viia ja seal see jubin meie maa soola ja sodi korjab.
teine rumal asi on see,et sinine ketas on niiapalju kannatada saanud,et on köver,sina seda ei tunneta,aga vot söidu ajal kisub mingi iga hetke pärast ketas kiilub kinni,ajab kuumaks ja siis on plaks kinni.üldiselt on nii,et vibraga peka nad ikka sutsu lahti minema,aga eks sa pidurdades tunned,kui kisub kuhugi..

samas pean ma ise vähe töenäoliseks,et see jagaja nii kurja suur on - asub ta kll köhu all,aga köik mittevajalikud augud on suletud ja ülejäänud augud on stutserite abil suletud.

aga vaata üle igal juhul.
03.07.2007 at 22:17
kefka
Pidurid jäävad peale

see vidin ei ole jagaja vaid avariiklapp!! ehk siis kui piduritega miskit juhtub ,suletakse vigane kontuur(õli ei lasta peale).

03.07.2007 at 22:34
Sniper
Pidurid jäävad peale
Mõlemad voolikud lasevad õhku läbi (ka voolikut väntsutades).Loll küsimus aga kuidas aru saada kui voolik piisavalt umbes, et vajab vahetust?
06.07.2007 at 09:39
jass

Pidurid jäävad peale
quote:
kefka:
see vidin ei ole jagaja vaid avariiklapp!! ehk siis kui piduritega miskit juhtub ,suletakse vigane kontuur(õli ei lasta peale).

mis moodi antud vidinaga siis pidureid õhutada saab?
08.07.2007 at 11:59
mambr
Pidurid jäävad peale
Mine poodi ja osta Opel Omega voolikud, mis ka sobivad (täpset aastat ei mäleta) ja maksavad u 250.- - 300.- paar. Pole nagu kallis, et üks viga elimineerida! Originaalid vist u 1100.- paar.

08.07.2007 at 14:16
fleetwood
Pidurid jäävad peale
kefka,mul on su jutu peale üks väike küsimus.ütlesid,et see on avariiklapp,siis miks kuradi pärast mul taha mineva pea toru seest pidurdamisel öli mulinal välja tuli...??
antud vidin,mis nn.remondi klapp on kannab ikka sellist otsatarvet,et jagab pidurid ette ja taha ära.piduri silindrist jooksevad köik torud sinna,sellest jagajast liiguvad köikidele ratastele omakorda torud.mingi klapi eesmärki see elukas ei täida.
ja sellest elukast pole mötet öhutama hakata,lausa lollus oleks seda teha.
öhuta ikka rataste juurest,alustades kaugemast.keera voolikud otsast ja lase nt.surveöhuga läbi.öhutama pead sa niikuinii hakkama mölemat ratast,isegi,kui sa ühe poole lahti kisuks.
ja kui siis ka asi ei tööta,mine selle jagaja kallale,siis asub viga seal.
08.07.2007 at 19:09
jass

Pidurid jäävad peale
Sain ndlvahetus õhutatud piduried- kuskil 2-3 l piduri õli sai süsteemist läbi loksutatud ja nüüdseks vist on suurem osa õhust väljas kuigi pedaal tundub pisut pehme veel aga pidurid võtavad suhteliselt hästi. Nüüd laseb natukse seista veel et väikesed mullid suuremateks liiguks ja saab jälle õhutad.
09.07.2007 at 07:45
Valmet

Pidurid jäävad peale
Mul oli kunagi sarnane jama mingil jälgil datsunil ja viga seisnes pedaali ja kolvi vahelises pulgas. See oli liiga pikk ja ei lasknud kolbi piisavalt tagasi. Sa vaata äkki on Sinu autol see pulk regullitav või saab pedaali käiku lisada.

09.07.2007 at 19:03
jaak

Pidurid jäävad peale
quote:
fleetwood: kefka,mul on su jutu peale üks väike küsimus.ütlesid,et see on avariiklapp,siis miks kuradi pärast mul taha mineva pea toru seest pidurdamisel öli mulinal välja tuli...??
antud vidin,mis nn.remondi klapp on kannab ikka sellist otsatarvet,et jagab pidurid ette ja taha ära.piduri silindrist jooksevad köik torud sinna,sellest jagajast liiguvad köikidele ratastele omakorda torud.mingi klapi eesmärki see elukas ei täida.
ja sellest elukast pole mötet öhutama hakata,lausa lollus oleks seda teha.
öhuta ikka rataste juurest,alustades kaugemast.keera voolikud otsast ja lase nt.surveöhuga läbi.öhutama pead sa niikuinii hakkama mölemat ratast,isegi,kui sa ühe poole lahti kisuks.
ja kui siis ka asi ei tööta,mine selle jagaja kallale,siis asub viga seal.

Too klapp on nagu reduktor, esimese ja tagumise ringi vahel peaks see reduktor nii öelda seal asuma. Esimesed pidurid suruvad reduktori koomale ja tagumised pidurid saavad sedasi vähem peale. Paraku on see alati konstante ja just sellise autokonfi jaoks mõeldud, nagu see tehasest välja tuli. Sellest ka müüakse manuaalselt reguleeritavaid prop.valvesid, et näiteks laiemate rehvide puhul jaotust muuta. Ja jah, ideaalis peaks emma-kumma (esi-taga) ringi purunemise korral reduktor purunenud ringi sulgema, kuna seal vastusurve puudub. Ja alati hakatakse prop.valve olemasolu puhul süstemis õhutama just sellest samast klapist vastasel puhul kui õhk on sees seal ei saa korralikult tööle esimest tagumist sektsiooni ja õhk võib jääda üldse sisse, kuna prop.valve võib õhuaugu puhul sulgeda emma-kumma ringluse.
09.07.2007 at 21:30
fleetwood
Pidurid jäävad peale
need öli kinni pressimise jutud on auto manuaalis õüsna huvitav lugeda.ma ei kahtle,et see teema nende redukdorite teemas on öige,aga samas ma ütle - neid ei ole mötet torkida-õhutada sealt pole mingit mötet ja usakas on vähemalt minu autol jaganud piduri süsteemi pressimise jämedamate torudega - ja ma jään sellele kindlaks,et see aparaat ei pea mingit öli kinni,vaid tegeled öli vördes jaotamisega sildadele.
aga see on minu arvamus ja kellelgi pole mötet isiklikuks minna.
11.07.2007 at 21:12
kefka
Pidurid jäävad peale
quote:
fleetwood: need öli kinni pressimise jutud on auto manuaalis õüsna huvitav lugeda.ma ei kahtle,et see teema nende redukdorite teemas on öige,aga samas ma ütle - neid ei ole mötet torkida-õhutada sealt pole mingit mötet ja usakas on vähemalt minu autol jaganud piduri süsteemi pressimise jämedamate torudega - ja ma jään sellele kindlaks,et see aparaat ei pea mingit öli kinni,vaid tegeled öli vördes jaotamisega sildadele.
aga see on minu arvamus ja kellelgi pole mötet isiklikuks minna.

njah,ega polegi mötet vaielda!....siiski ,sul järelikult see klapp ei toimi. oma autodel on sellised vidinad peal ja muide toimivad. toru purunemisel surve kontuurides muutub ja suletakse seal sees "astmelise tiftiga",samas hakkab salongis pölema piduri avarii tuli.on juhtund nii mönel mehel,et tagumiste pidurite öhutamisel enam taha öli ei tule.sellepärast soovitataksegi vanematel usakatel,pärast pidurite remonti öli vaba jooksuga läbi joosta ,piduripedaali puutumatta.ja juhul kui näit.tagumine kontuur ölist täiesti tuhi on piduri vajutamisel,sulgub klapp ja vabatahtlikult tagasi ei lähe.
aga teemasse ka.see klapp ei jäta pidureid peale mitte mingi valemiga!

12.07.2007 at 08:31
Sniper
Pidurid jäävad peale
Esimesed pidurivoolikud vahetatud.Anomaalia jätkub...aru ma ei saa enam :(
12.07.2007 at 09:06
Vanaisa

Moderator
Pidurid jäävad peale
quote:
Sniper: Esimesed pidurivoolikud vahetatud.Anomaalia jätkub...aru ma ei saa enam :(

Loe see läbi, siis saad aru, et tuleb siiski selle klapinduse kallale minna.

http://www.piratejack.net/troubleshooting/valveFAQ.htm

Teistele ka hea info - siis ehk ei vaidle enam nii palju ;)
12.07.2007 at 09:22
bob

Pidurid jäävad peale
Tere.

Lugu järgmine, peale esimeste piduriklotside vahetust jäävad pidurid veidi peale. Enne kokkupanemist puhastasin mustusest ära piduri kolbide otsad, samuti ka luigtapid ja klotsi otstes olevad klambrid. Käega liigutades käis klots vabalt (kui kolvid olid sees), kuskilt kinni ei poonud. Kokku pannes ja proovisõidul on tunne, et pidurid on veidi peal, sest lähevad kiiresti kuumaks ja auto ei veere tühikäigul vabalt. Vanade klotsidega lülitades Drive-i peale hakkas auto vaikselt veerema aga nüüd seisab paigal ja ei liigu üldse ilma gaasi andmata. Ehk keegi oskab nõu anda mis edasi teha? Veider on veel see, et vanade klotsidega ei olnud mingit probleemi. Uued klotsid on ostetud American Beauty'st. Kettad jätsin vanad, sest tunduvad väga heas korras, kulumisranti praktiliselt polegi.
Autoks Cadillac CTS 2004a
12.04.2009 at 19:54 1 edit. Last edited 12.04.2009 at 19:56 by bob
TrailMaster
Pidurid jäävad peale
Tõenäoliselt jäid kolvid roosteseks/mustaks ja liiguvad silindris raskelt.
14.04.2009 at 15:58
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Pidurid jäävad peale   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.