register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Impala SS LT1-e mootori õli kogus  
Poster Message
krisN

Impala SS LT1-e mootori õli kogus
Tere;

Kuna ma siin alles täiesti "toores" siis ärge pahaks pange mu küsimust.

Nimelt probleem selles,et mootor käib tühikäigul ca 500-600 p/min ning vahepeal hakkab "õlikann" õrnalt vilkuma. Siit järeldasin,et mis võivad olla probleemid. Parandage mind kui eksin.
1. Õli kaua vahetamatta
2. Õli filter väga umbes ning tühikäigul ei jõua õli sealt läbi minna.
3. Võimalik ka õlipumba probleem.
4.Kuna sees täissünt õli siis võimalik ka ,et õli liiga vedel vms ?...

Plaanisin algatuseks õli ära vahetada,et siis saada selgust, milles probleem võib olla. Siit ka küsimus,et palju minu mootorisse õli sisse läheb. Mootoriks siis LT1 @ 195 kw (stockis).hea oleks kui keegi oskaks öelda palju on filtriga ja ilma, et siis järgmine kord ei peaks jälle küsima.

Suurimad tänud juba ette.

kris
08.05.2009 at 08:32
peep

Moderator
Osta 5 l., sisse läheb natuke vähem. Üle poolsündi ära pane ja kuna suure tõenäosusega on probleem mujal kui kehvas õlis, siis võid rahulikult mineraali kasutada. Ise pakun, et õlipump on õhtal ja võib-olla ka mingid saaled (vända, kepsu või nuka).
08.05.2009 at 08:39
krisN

quote:
peep: Osta 5 l., sisse läheb natuke vähem. Üle poolsündi ära pane ja kuna suure tõenäosusega on probleem mujal kui kehvas õlis, siis võid rahulikult mineraali kasutada. Ise pakun, et õlipump on õhtal ja võib-olla ka mingid saaled (vända, kepsu või nuka).

Kas täpset kogust oskad ehk öelda?...Kui 5L sisse valan siis on n.ö. ülemine norm?

Kahtlustan ise õlipumpa, kuna probleem tekkib ainult tühikäigul, et minu loogika siis selline,et tühikäigul lihtsalt pump ei jõua enam nii palju toota kui kõrgematel pööretel. On see loogika õige?
08.05.2009 at 08:48
Indrek_S

Tühikäigul kaotavad ka kehvad saaled õlisurve ära.

Osta 5l kanku õli, õlifilter ja vaheta ära.

variant II on see, et paljud töökojad pakuvad õlivahetusteenust tasuta, kui neilt õli ostad.
Filter too American beautyst. seal on letikaup ja mingi alla 100 eek.

mina kasutasin oma LT1-s Valvoline MaxLife poolsünti, kuigi jah...õlituld ei vilgutanud ta kunagi sest mootor oli äsja "üle käidud"

08.05.2009 at 09:15
krisN

quote:
Indrek_S: Tühikäigul kaotavad ka kehvad saaled õlisurve ära.

Osta 5l kanku õli, õlifilter ja vaheta ära.

variant II on see, et paljud töökojad pakuvad õlivahetusteenust tasuta, kui neilt õli ostad.
Filter too American beautyst. seal on letikaup ja mingi alla 100 eek.

mina kasutasin oma LT1-s Valvoline MaxLife poolsünti, kuigi jah...õlituld ei vilgutanud ta kunagi sest mootor oli äsja "üle käidud"

Filter mul hangitud ja õli ka poolsünt olemas. Vahetan ära ja eks siis näha, kas muutub miski või mitte.
08.05.2009 at 09:23
Maik

Pöörded ka nagu natuke madalad minuarust?
Minuoma käis vist ikka 750-800rpm tühikäigul...

08.05.2009 at 09:55
mikimouse
quote:
Maik: Pöörded ka nagu natuke madalad minuarust?

ma ka just tahtsin üelda, et 500rpm on selgelt liig. mul oli ka tühikäigujama, ja alles hiljaaegu avastasin, et ühe sisselaske kollesse mineva voolikuga oli jama- sai lisaõhku.
08.05.2009 at 14:28
krisN

quote:
mikimouse:
quote:
Maik: Pöörded ka nagu natuke madalad minuarust?

ma ka just tahtsin üelda, et 500rpm on selgelt liig. mul oli ka tühikäigujama, ja alles hiljaaegu avastasin, et ühe sisselaske kollesse mineva voolikuga oli jama- sai lisaõhku.

Tänan soovituste eest....vaatan siis voolikud ka kriitilise pilguga üle.
Ei tea kas see võib olla põhjus,et mootor nii madalate pööretega käib,kuid mu mootorile on sport nukad sisse pandud.
08.05.2009 at 14:45
gets
Tõenäoliselt pigem sport nukad tahavad kõrgemaid pöördeid, kui originaal? Endal nuka ja mõne muu tüki vahetusega podistas mootor jah tiba nagu liiga madalal. Kui tühikäik kõrgemaks progeti oli kõik ilusti paigas.
08.05.2009 at 15:15
peep

Moderator
quote:
krisN: mootorile on sport nukad sisse pandud.

Sellel autol on üks nukvõll ehk ainsuses.;)

Tahhomeeter võib valesti näidata.

Kuna tundub, et Sul pole erilist ülevaadet teemast, siis siit foorumi kaudu abi otsimine on suure tõenäosusega ajaraiskamine, sest posti teel autot ei remondi. Soovitan soojalt pöörduda mõnda pädevasse remonditöökotta, nende nimekirja leiad siitsamast foorumi alajaotusest.
08.05.2009 at 16:44 1 edit. Last edited 08.05.2009 at 16:44 by peep (Moderator)
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Impala SS LT1-e mootori õli kogus  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.