| Poster |
Message |
jürgen
|
91.a Firebirdi mootor puterdab kui salongi vendikat järgi keerata?
Mure siis selline, et kui salongivendika nupp on kõige esimeses astmes (LO), siis on automootori töö normaalne, kui keerata üks aste vunki juurde siis hakab hästi õrnalt mootor lonkama ja tohhomeeter hüplema ja kui veel keerata siis automootoritöö on täiesti hüplev ja paukuv või sureb üldse välja. Milles probleem? Muidu salongivendikas töötab ilusti. Kui käega ringi ajada siis käib nagu natuke raskelt aga võibolla, kujutan seda ka ette, et peaks kergemini käima. LO (peaks tähendama sõna LOW-aeglaselt) asendis, see on siis kõige esimene asend, ja siis vendikas ka õrnalt puhub. Kui salongivendikalt juhtme tagant lahti ühendan, siis võib salongi sisest nuppu keerata igas asendis, automootor töötab siis väga hästi. Kas võin oletada et vendikamootoris on mingi kala sees ja peaksin romulast uue tooma? Loll nagu ma elektrialal olen siis oma teoorias ühendasin vendika mootori asemele ühe 12v elektripirni. Siis nuppu keerates pirni heledus muutus aga mootor käis ilusti. Mis sellest katsest arvate, kas see näitab seda, et salongivendika mootor on pe..es?
Jürgen |
| 21.05.2009 at 09:22 |
1 edit. Last edited 21.05.2009 at 09:23 by jürgen
|
TrailMaster |
Proovi, kas samad sümptomid esinevad ka täistulede ja klaasipuhastajate sisselülitamisel. Kui ei, siis tasuks vaadata kas ventika mootori küljes on nn mürasummutus kondensaator. Nimelt iga el. mootor tekitab elektrisüsteemi elektrilist müra ja kui seda piisavalt ei summutata võib see häirida muu elektroonika tööd. |
| 21.05.2009 at 11:55 |
|
jürgen
|
quote: TrailMaster: Proovi, kas samad sümptomid esinevad ka täistulede ja klaasipuhastajate sisselülitamisel. Kui ei, siis tasuks vaadata kas ventika mootori küljes on nn mürasummutus kondensaator. Nimelt iga el. mootor tekitab elektrisüsteemi elektrilist müra ja kui seda piisavalt ei summutata võib see häirida muu elektroonika tööd.
Pole nagu täheldanud, et kaugtulede ja klaasipuhastajate sisselülitamisel mootoritöös midagi viga oleks. Milline see nn mürasummutis kondensaator välja näeb, või mis ma nüüd peale peaks hakkama? Ehk keegi teab ja aitab. |
| 21.05.2009 at 13:15 |
|
antennimees
|
quote: jürgen: Mure siis selline, et kui salongivendika nupp on kõige esimeses astmes (LO), siis on automootori töö normaalne, kui keerata üks aste vunki juurde siis hakab hästi õrnalt mootor lonkama ja tohhomeeter hüplema ja kui veel keerata siis automootoritöö on täiesti hüplev ja paukuv või sureb üldse välja. Milles probleem? Muidu salongivendikas töötab ilusti. Kui käega ringi ajada siis käib nagu natuke raskelt aga võibolla, kujutan seda ka ette, et peaks kergemini käima. LO (peaks tähendama sõna LOW-aeglaselt) asendis, see on siis kõige esimene asend, ja siis vendikas ka õrnalt puhub. Kui salongivendikalt juhtme tagant lahti ühendan, siis võib salongi sisest nuppu keerata igas asendis, automootor töötab siis väga hästi. Kas võin oletada et vendikamootoris on mingi kala sees ja peaksin romulast uue tooma? Loll nagu ma elektrialal olen siis oma teoorias ühendasin vendika mootori asemele ühe 12v elektripirni. Siis nuppu keerates pirni heledus muutus aga mootor käis ilusti. Mis sellest katsest arvate, kas see näitab seda, et salongivendika mootor on pe..es?
Jürgen
Kas sa omal akuklemmid vahetasid korralike vastu nagu ma sulle soovitasin? Sellel autol ei ole korralikku massiühendust ja sellepärast jamabki, täpselt sama tulemuse ehk siis puterdamise saad ka siis kui kondi sisse lülitad ja esimene suur ventikas tööle hakkab.
| 21.05.2009 at 18:21 |
|
jürgen
|
quote: antennimees: quote: jürgen: Mure siis selline, et kui salongivendika nupp on kõige esimeses astmes (LO), siis on automootori töö normaalne, kui keerata üks aste vunki juurde siis hakab hästi õrnalt mootor lonkama ja tohhomeeter hüplema ja kui veel keerata siis automootoritöö on täiesti hüplev ja paukuv või sureb üldse välja. Milles probleem? Muidu salongivendikas töötab ilusti. Kui käega ringi ajada siis käib nagu natuke raskelt aga võibolla, kujutan seda ka ette, et peaks kergemini käima. LO (peaks tähendama sõna LOW-aeglaselt) asendis, see on siis kõige esimene asend, ja siis vendikas ka õrnalt puhub. Kui salongivendikalt juhtme tagant lahti ühendan, siis võib salongi sisest nuppu keerata igas asendis, automootor töötab siis väga hästi. Kas võin oletada et vendikamootoris on mingi kala sees ja peaksin romulast uue tooma? Loll nagu ma elektrialal olen siis oma teoorias ühendasin vendika mootori asemele ühe 12v elektripirni. Siis nuppu keerates pirni heledus muutus aga mootor käis ilusti. Mis sellest katsest arvate, kas see näitab seda, et salongivendika mootor on pe..es?
Jürgen
Kas sa omal akuklemmid vahetasid korralike vastu nagu ma sulle soovitasin? Sellel autol ei ole korralikku massiühendust ja sellepärast jamabki, täpselt sama tulemuse ehk siis puterdamise saad ka siis kui kondi sisse lülitad ja esimene suur ventikas tööle hakkab.
Veel ei ole vahetanud, pingutasin polte peale nii palju kui andis. Aga täna ostsin uued korralikud klemmid ära ja lasin teha uue + juhtme (uuete pressitud otstega) mis tuleb starterist akuklemmi külge. Teised juhtme lasen teha kui olen ülejäänute pikkused üle mõõtnud. Praegu pole võimalik kuna auto kaugel. Krt oleks pidanud ikka kohe need ära vahetama. Oma juhm pea on ikka kere nuhtluseks. |
| 22.05.2009 at 15:20 |
|
jürgen
|
Tänaseks on nii + juhe kui ka - juhe vahetud. Akuklemmid ka uued. Kõigil juhtmetel, mis aku klemmideni jõuavad on külge pressitud kaablikingad ja on 10nese mutriga klemmidele kinnitatud. Aga mootori puterdamine on alles kui salongiventika nuppu keerata. Hea meelega viiks AB-sse aga pole aega. Ehk hr Antennimees pakub midagi muud välja, mida lihtsalt kontrollida? Ja kui nädala auto seisab siis on aku kas tühi või siis suht nõrk. Am Autos öeldi, et raadiol on liiga suur tarbimine, aga AB-s öeldi, et kõik on tarbimise suhtes ok. Ehk keegi oskab midagi välja pakkuda? Tean küll, et neti teel autot korda ei pruugi saada aga nii kaua kui ma pole seda tallinna viinud siis ehk keegi viitsib kaasa mõelda. |
| 12.06.2009 at 20:47 |
|
antennimees
|
Selle auto probleem on selles, et kui miskine suur tarbija tööle läheb siis miskipärast jääb süütesüsteemil pinget väheks ja kuna säde jääb tänu sellele nõrgaks siis hakkabki puterdama. Sa võid ka salongiventi miinimumis hoida aga kui paned kondi peale ja esimene jahutusvent järgi tuleb tekkib sama probleem. Mis konkreetselt seal viga suht raske leida aga ma arvan, et see on puudulik mass kuskil. See võib olla kus iganes, käi kõik nähtavad massiühendused üle, ehk aitab. Siis kui ma seda viga otsisin panin aku pealt krokodillidega igale poole lisamasse ja viga kadus ära, siis sai aku miinusklemmi liigutatud ja puhastatud ning selleks korraks enam seda viga polnud. Viga võib muidugi olla ka miskises suures plussiahelas aga selle mis aku kõrval on käisin ma üle ja miskit ei muutunud, starteri pealt tuleb muidugi ka suuri plusse salongitoiteks. Viga on miskises ühenduses sest niikaua kui pole suurt tarbijat käib auto hästi nii kui tekkib suur tarbimine hakkab puterdama või sureb hoopis välja.
| 12.06.2009 at 21:35 |
|
jürgen
|
Suured tänud vastamast. Proovin nähtavad massiühendused üle käia, ehk aitab miskit. Kui ei aita siis toon auto AB-sse ära. Nii, et pane vaim valmis. 
|
| 12.06.2009 at 21:47 |
|
Vanapagan
|
Pane süütesüsteemile eraldi läbi relee pinge peale kui seal väheks jääb.
Kui suure tarbimise tõttu kuskil pinget väheks jääb siis peaks see kehv ühendus ka kuumaks minema. Vaadake et tulekahju ei tule.
| 13.06.2009 at 18:16 |
|
antennimees
|
quote: Vanapagan: Pane süütesüsteemile eraldi läbi relee pinge peale kui seal väheks jääb.
Kui suure tarbimise tõttu kuskil pinget väheks jääb siis peaks see kehv ühendus ka kuumaks minema. Vaadake et tulekahju ei tule.
Kusjuures ühel Lumina APV sai just nii tehtud, et süütelukuga paralleelselt pandud relee. Süütelukust mahtus läbi umbes 10A rohkem mitte ja siis tulid imelikud kalad kui voolu rohkem vaja oli.
| 13.06.2009 at 19:05 |
|
jürgen
|
Selle kuu 29dal päeval käis siis auto jälle AB-s remondis. Ütlen kohe ära, et mina olen tööga väga rahul. Autol puterdamine kadunud ja konditsoneer puhub ka külma. Kuna ise autol järgi ei käinud siis ei tea mis seal täpselt tehti. Ehk hr Antennimees viitsib kirjutada juhul kui Tema seda tööd tegi? Üks keresse minev juhe oleks nagu juurde tekkinud, igatahes uue läikiva kruviga oli kere külge kinni keeratud?? 
|
| 31.07.2009 at 17:05 |
|
antennimees
|
Nagu ma eelnevalt mainisin sellel autol miskine massi probleem. Suurte tarbijate järgiühendamisel jääb süütele miskit puudu. Kunagi eelmine kord sai tehtud esimesele ventikale lisamass ja nüüd siis salongivendile sama. Eks muud asjad saavad ka nende lisamasside kaudu paremat massi. Kus see probleem ennast peidab ei oska öelda, selle leidmiseks vaja väga suurt koormust. H4 pirn põles iga massi küljes normaalselt aga kui vendi maksimumi lülitad kadus säde ära. Vana auto ja eks kuskil miski ühendus roostes või lõdva.
| 31.07.2009 at 18:49 |
|
jürgen
|
Kahju, et seda viga nii raske leida on. Tahaks kunagi sellele ikkagi jälile jõuda, kuna praegu sai sellest veast lihtsalt mööda mindud lisamasside loomisega. Mulle meeldiks kõige rohkem nii, et kogu süsteem oleks korras ja originaal, mitte ei peaks sisaldama lisa juhtmeid. Aga sellega kiiret pole, peaasi, et töötab ja puhub külma. 
Jürgen@tänulik AB meeskonnale |
| 01.08.2009 at 10:19 |
|
antennimees
|
See on niuke nokkimise teema õlle kõrvale. Ühendad kõik ühendused ükshaaval lahti puhastad klemmid ära määrid dielektrilise määrdega ja jälle kokku. Nii kogu auto juhtmestik ja ka kruvide all olevad klemmid. Ma arvan et kui nädal aega õhtuti nokkida peaks hea saama. Muidugi peab olema juhis, et kus kõik pistikud ja keremassid asuvad muidu võib mõni vahele jääda ja loomulikult jääb see vahele kus viga on.
| 01.08.2009 at 18:33 |
|
|