register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 88 a 305cid EFI mootori tühikäik   1 2  
Poster Message
Virko
88 a 305cid EFI mootori tühikäik
Selline pisike küsimus ennem kui ise torkima hakkan. Kes võiks olla peasüüdlane sellises loos et tühikäik muutub mingil ajahetkel kaootiliseks.
Pöörded kõiguvad, pole vahet kas käik sees või ei. Külmalt ei tee seda nalja. Ja sooja mootoriga pole ka alati. Jama hakkas pihta peale talvist seismist. Ülemise otsa tihendid on uued.
Igausgune infu teretulnud.
Unustasin lisada et tegu lincu peal oleva fordi mootoriga.

23.04.2009 at 11:06 1 edit. Last edited 23.04.2009 at 11:08 by Virko
Olds

Vaata esiteks, mis õhulugeja teeb?

23.04.2009 at 11:47
antennimees

Ära vaata mida õhulugeja teeb. Su autol lihtsalt pole seda. Õhulugejat kasutati ainult Mustangil ja ka ainult siis kui oli California & Police models.

23.04.2009 at 20:08
Virko
Antennimehel õige jutt.Kiskusin eile BPA-ISC klapi (e. siis viguri mis laseb segukalpist õhku mööda) maha. Sellel oli tihendis maakera suurune auk. Tegin kähku uue tihendi ja puhastasin selle klapi kuid ei midagi. Nagu soojaks läheb on jama tagasi. Käisin siis ja kägistasin EGR-iga seotuid vaakumi voolikuid lootes et paha ja vigane klapp lämbub ära :) kuid tulemust polnud.
Kuna Ameerika Autost pos. kogemused suurel osal tegelastest siis ilmselt ma sinna oma plekist sõbra viin. Igatahes Haynes-i manuaal käsib peale eelpool mainitud kalpi puhastamisest mitte abi saades teha põhjalik EFI test. Seda aga mina ei mõista oma kahe käega teha.

24.04.2009 at 07:24 1 edit. Last edited 24.04.2009 at 07:24 by Virko
Virko
Vahepeal siis tehtud kontroll mis tuvastas et vigased on tühikäigusolenoid ja hapnikuandur. Vahetati need vigurid ära aga tulemust nagu pole.Tühikäik ikkagi nn. kõigub. Keda mida veel kannataks vaadata? Selline asi kah veel et küünlad on ka alles vahetatud.

21.05.2009 at 14:45 1 edit. Last edited 21.05.2009 at 14:58 by Virko
viplala
Võid proovida eetriga, mootor käima ja pihustama (igasugu vaakumvoolikute ümbrust). Kui mootori töös tekib muutus...
22.05.2009 at 19:34
_siim_
Brake cleaner on ohutum sellisteks katseteks.
22.05.2009 at 23:10
Virko
Eile vahetasin veel ka küünlajuhtmed, suts parem sai kuid tõbi endiselt alles. Olen veel märganud sellist anomaaliat et kui ei vajuta gaasipedaali(veereb vabalt) kipub nagu mootor jõnksutama.
Ilmselt lähen hullan brake cleaneriga pisut.
Igatahes mulle hakkab see viga juba unetust põhjustama :)

23.05.2009 at 14:10 1 edit. Last edited 23.05.2009 at 14:10 by Virko
vvt

Sellist tuiamist tekitab ka tühikäigu lisaõhk (mõni vaakumileke). Pihusta võimalikud kohad brake cleaneriga üle ja eks paistab.

23.05.2009 at 15:38
Virko
Proovisin siis eetriga otsida kohta kust võiks mootor saada lisaõhku.Tulemus ümmargune null. Mitte mingit leket ei tuvastanud. Järgmiseks kakun maha katalüsaatorid. Ehk on seal tõbi. Igatahes kakun või molekulideks selle masina aga nii ma seda asja ei jäta :)

24.05.2009 at 22:12 1 edit. Last edited 24.05.2009 at 22:12 by Virko
Olds

Jaman ise ühe 305 TPI mootoriga. Täpselt samad jamad. Õhulugeja, mis algselt veateadet näitas on nüüdseks uus, gaasiasendi andur (TPS) samuti uus, vaakumlekkeid ei paista olevat, mootor tühikäigul kõigub,jõnksutab ja kohati lööb pöörded 1400 kanti. Käiku sisse pannes hakkab rapsima...

25.05.2009 at 09:00
Virko
Mul hakkab see jama konkreetselt sooja mootoriga.Külmalt käib asi nagu siidi.Ükski silinder ei jäta vahele. Nagu soojaks läheb hakkab asi pisitasa pihta. Kusjuures mingid hetked ei tee ka soojalt seda jama. Minul pöördeid ei viska kõrgeks. Mul hakkab nagu ära kustuma ja siis lööb pöörded normaalseks, kukub uuesti pea nulli jne. Kui aus olla siis on igasugu ettepanekud teretulnud.
Muuseas sulle Olds vihjeks et rem. manuaalid annavad võimalikuks veaks ka EGR klapi. Mina enda omas viga ei tuvastanud.

25.05.2009 at 09:08 2 edits. Last edited 25.05.2009 at 09:14 by Virko
Max Power
Kahel Opel tüüpi sõiduautol tekitas sellist lainetavat tühikäiku vigane lambda andur, isegi universaalne andur tekitas sellist probleemi. Hiljem Boschi lambda külgekeeramisel probleem kadus. Minul kõikusid pöörded 400 ja 1000 vahel, vahest ikka suri välja ka. Ajutine lahendus oli see, et ühendasin lambda anduri juhtme lahti.
25.05.2009 at 09:36
Virko
Kusjuures käisin praegu autoga sõitmas(varuosi ostmas ), auto funkab nagu uus. Mõnus anomaalia :)

25.05.2009 at 10:19
Fog

quote:
Virko: Kusjuures käisin praegu autoga sõitmas(varuosi ostmas ), auto funkab nagu uus. Mõnus anomaalia :)

Kui lambdal liiga soe on, siis esineb probleem just kuuma mootoriga asisema sõidu ajal.
Ma olen samas klubis täna hommikust saati. Pärast maanteele kiirendamist suri lambda(kuu aega vana) ära, ning tühikäik metsas ja sureb välja. Õnneks just logisin samal ajal, ning sain anomaaliale jaole. Kusjuures, vana lambda suri konstantse 400mv peale, uus konstantse 60mv peale.

Igatahes tuleb uus lambda pesa pärast vurri tekitada. Enne vurri teibitud kolletega läheb ikka päris kulukaks nende vahetamine.

25.05.2009 at 10:45
Olds

quote:
Virko: Mul hakkab see jama konkreetselt sooja mootoriga.Külmalt käib asi nagu siidi.Ükski silinder ei jäta vahele. Nagu soojaks läheb hakkab asi pisitasa pihta. Kusjuures mingid hetked ei tee ka soojalt seda jama. Minul pöördeid ei viska kõrgeks. Mul hakkab nagu ära kustuma ja siis lööb pöörded normaalseks, kukub uuesti pea nulli jne. Kui aus olla siis on igasugu ettepanekud teretulnud.
Muuseas sulle Olds vihjeks et rem. manuaalid annavad võimalikuks veaks ka EGR klapi. Mina enda omas viga ei tuvastanud.

Sellel mootoril enam EGR süsteemi peal ei ole. Tegemist on juba kergelt järeleaidatud mootoriga, millel Holley Stealth Ram sisselase, teine nukkvõll, surveaste pisut kõrgem, torukollektorid.
Proovimata on veel tühikäigu mootor. Samas oli mul olemas üks kasutatud kuid väidetavalt toimiv tühikäigu mootor, kuid mis vahetades küll tulemust ei andnud. Kas ajuga ei või miskist jama olla?
Ja veel - see anomaalia tekkis suhteliselt äkki, muidu töötas masin ilusasti

25.05.2009 at 11:55
Virko
Minu masinal vahetati tühikäigu mootor/solenoid , tulemus ümmargune null.

25.05.2009 at 12:03 1 edit. Last edited 25.05.2009 at 12:03 by Virko
Olds

Siit aga küsimus, millest võib olla liialt kõrge tühikäik? Hetkel käima pannes ja peale ca. 1min töötamist(külmalt)tõstab mootor pöörded ning hoiab neid 1400-1500
Ja air/fuel digimeeter on osaliselt kollase, siis on tühi auk ja teisalt osaliselt punase peal (umbes 4 led`i kollases ja 2 led`i punases). Üldsielt jookseb ta ühtlase reana seal skaalal. Kas lambda andur võib kogu seda anomaaliat põhjustada?

25.05.2009 at 12:30
Virko
Kas sellel viguril temp andur ei või kalada?Tembi andurile peaks tulema pistikusse pinge 5 volti kui süüde sees. Anduri takistus peaks olema külma mootoriga 58,75-40,5 oomi ja soojalt 3,6-1,84 oomi

25.05.2009 at 12:47
Virko
Tühikäigu mootorile peaks pistikusse jooksma 10,5 volti kui süüde sees(mootor ei tööta)

25.05.2009 at 12:53
Virko
Muuseas selle hapnikuanduriga kargas ka mulle pähe versioon et pistik maha.Sellisel juhul peaks tekkima kindlalt mingi muutus mootori töös kui andur kalab

25.05.2009 at 13:04
Olds

Temp. andur on kontrollitud ja peaks numbrite järgi töötama

25.05.2009 at 13:11
Virko
Täna siis sai eemaldatud katalüsaatorid. Üks oli puruks(kärjed lahti) , teisel visuaalselt vigastusi ei täheldanud. Vahetsain veel ka teise hapnikuanduri. Käivitasin auto ja lootsin et ehk nüüd kõik korras. Mootor käis ilusti kuni saavutas norm. töötemp. siis hakkas pisitasa pööre jälle kõikuma. Küll oluliselt vähem kui enne. Korraga meenus mulle rem. manuaali soovitus et häälestada uuesti tühikäik st. vabastada kruvi millega reg. seguklapi asendit ja siis keerata ta õrnalt vastu seguklapi talda tagasi. Tegin siis ka selle ooperi läbi ja ennäe imet- hetkel kõik ok. Olen vuranud jupp maad ringi ja ei miskit anomaalset hetkel. Igatahes muutus ka hääl selliseks et ilmselt katalüsaatoreid ma tagasi enam ei kipu panema :).

27.05.2009 at 17:21
Virko
Nüüd siis saaga jätkub:) Ilmnenud uus vahva viga, Autol tühikäik muidu ok,sõites ei jõnksuta, D või R (ehk käik sees) jalg piduril tühikäik ok. Nagu lükad P vüi N asendisse sureb välja kui gaasi ei vajuta. Annad pisut gaasi "lased mootoril harjuda" jääb käima. On kellelgi ideed??? Käik läheb ka sisse suurema nõksuga(ei ole mingit kõrvalist häält/kolksu, käike vahetab ilusti) kui varem (pööre pole liiga kõrge)
Herr Olds kas teie saite selle jonnaka 305 kone vastupanu murtud?

29.05.2009 at 21:27 2 edits. Last edited 29.05.2009 at 21:51 by Virko
villem
Olen mõned korrad abi saanud WD-40 -st.
Võta aku ots maha,ühenda lahti kõik pistikud,mis on seotid mootori ja käigukastiga(ka aju).
Lase pistikud WD-40-ga üle.Oota 15 min. Kui on suruõhk võib sellega üle lasta.
Ühenda kõik uuesti kokku.Äkki aitab.
02.06.2009 at 22:20
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 88 a 305cid EFI mootori tühikäik   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.