| Poster |
Message |
siku78 |
Jeep Grand Cherokee 5,9 LX-le katalüsaator
Tere. Selline küsimus- kuskilt lugesin, et LX mudelil on 3 tolline vaba väljalase. Kas Eestis tuleb sellele ikkagi katalüsaator vahele panna? |
| 27.05.2009 at 10:45 |
|
Maik
|
Kui passis pole (kat) märgitud siis ei tule.
| 27.05.2009 at 11:06 |
|
vvt
|
See, mis passis on, alati ei loe. Sellega võib läbi pääseda, kuid ei pruugi. Ja mingid 1990ndate alguses vormistatud vigased passid, kus polnud pooli asju, ei anna katist vabastust. Ühesõnaga proovi kõigepealt. Kui see välja tuleb, siis saadetakse sind kordusülevaatusele, vahepeal paned oma kati alla ja lähed sirge seljaga.
Kui ülevaatajal tekib kahtlus (mis antud autoga kahtlemata tekib, sest seda ei liikunud nagu 80ndate algupoole ringi), siis võetakse ette autodata manuaalid, mis on igas ülevaatuspunktis olemas ja vaadatakse sealt. Seal sisalduvad ka konkreetsele mootorile viitavad ID numbrid ja nende järgi kontrollimisel tuleb asi enamasti välja.
Selliseid jämedamat sorti katalüsaatoreid oli vähemalt mõni aeg tagasi Laki Auto poes. Konkreetset suurust ei tea rääkida, kuid 60 mm universaalkati omandasin ma 1200 krooni eest, niiet arvamused viiekohalistest hindadest on tänapäeval aegunud.
| 27.05.2009 at 12:39 |
|
blue78 |
Ma paistan nüüd ilmselt hirmus rumalana, aga tehnilises passis on märgitud bensiin-kat(kas ARK võib eksida?), kuid....ma ei osanud välja mõelda, miks igal pool mujal on kirjas, 3" free exhaust. Täna siis sain remonditöökojast teada, et katti pole, aga peab olema. Selle asemel on nende sõnul alla pandud hoopis kaks pütti, mida seal ei peaks olema. Kas siis see free exhaust tähendab hoopis seda, et katalüsaator peab küll olema, kuid sealt edasi lihtsalt toru....Sorry, ma tean, teadjamale tundub minu jutt ilmselt naiivsena, kuid tahaks lihtsalt auto nõuetele vastavaks saada, kuid ei tea, mis seal enna oli. Ostueelsel ülevaatusel Silberis ei mainitud, et midagi puudu oleks...
PS. Auto aastast 1998. See oli see Jeebu eriseeria, Magnum 5.9 mootoriga. |
| 27.05.2009 at 18:02 |
1 edit. Last edited 27.05.2009 at 18:06 by blue78
|
viva |
Kui tehnilises passis on kat kirjas, siis ülevaataja sellest ka lähtub.
| 27.05.2009 at 18:27 |
|
blue78 |
Nojah...eks ma enam vähem sellega arvestanud olen ka. Lihtsalt hästi tobe on see, et mul oli sumpal vahel kaks pütti. Esimene oli turnimisega kuskilt müksud saanud, mistõttu tellisin ja lasin uue panna. Siis öeldi, et kuule, Sul kat vahelt puudu....Oleks ma seda teadnud, oleksin hoopis katalüsaatori tellinud, oleks omajagu raha kokku hoinud Närv on must, aga noh, vigadest õpitakse. Aru mina ei saa, kuidas eelmine omanik ülevaatuselt läbi läks.... |
| 27.05.2009 at 18:41 |
|
Suur Irokees |
5.9 on kat olemas, kui see just eelmise omaniku poolt spetsiaalselt ära pole võetud.
| 27.05.2009 at 18:50 |
|
blue78 |
Eks ta nii ilmselt olegi....st. ilmselt eelmise omaniku poolt ära võetud. Üks küsimus veel: mida need pütid(resonaatorid) seal vahel annavad? Tegemist oli/on Simonsi toodanguga. St. üks on Simonsi oma, teine nüüd Flowmaster. Kas nad peavad sellel mudelil üldse olema? |
| 27.05.2009 at 19:12 |
2 edits. Last edited 27.05.2009 at 19:16 by blue78
|
speedbird
|
Resonaatorid annavad näiteks heli juurde 
| 27.05.2009 at 19:23 |
|
reimo |
quote: Maik: Kui passis pole (kat) märgitud siis ei tule.
Nagu juba eespool öeldud, siis see ei loe.
Mul pole passis "kat" märget, aga sellest hoolimata paar aastat tagasi ülevaatusel nõuti, kuna arvuti nii näitab .
No ja tegelikult see muidugi lausa kapoti all oleval kleepsul kirjas...
Ühesõnaga - kui Sul heitgaasid ülevaatusel normidele vastavad, võid edasi sõita (kuni järgmise aastani), aga suure tõenäosusega tuleb korduv ja siis ilmselt muu ei aita, kui kat alla panna.
| 29.05.2009 at 19:55 |
1 edit. Last edited 29.05.2009 at 19:56 by reimo
|
|