| Poster |
Message |
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
Oskab äkki keegi aidata. Masinaks Dodge RAM VAN 3,9 bensiin 2000a.mootor töötab tühikäigul enamvähem korralikult aga jõdu ei ole kiirendamisel võtab nagu hinge kinni.Küttekulu on viimasel ajal ka kõvasti suurenenud.Külma mootoriga käivitades ja kohapeal 3mintsi käialastes tuleb juba sumbutist väga kuuma gaasi ja kat on ka kuumast siniseks tõmbund.Ise kahtlustan ,et kat on umbes.Kui see nii on siis mis juhtub kui ma kati tühjaks löön tal on kaks lambda andurit üks enne ja teine pärast katti.Kas mootori töös muutub midagi? |
| 24.06.2009 at 12:44 |
|
rescue
|
Mure katalüsaatoriga
ei juhtu midagi
|
| 24.06.2009 at 14:48 |
|
TrailMaster |
Mure katalüsaatoriga
Ennem tühjaks löömist, veendu, et katid ikka umbes on. Kui kati sisse ei näe, siis lase leegitoru kollektori otsast lahti ja proovi sõita. Kui parem ei ole siis katid korras ja viga mujal. |
| 24.06.2009 at 22:20 |
|
Timo
|
Mure katalüsaatoriga
No paljaste kollektoritega sõitmine küll hea mõte ei ole. Lase teha, või tee ise kati asemele tavaline sirge toru, ja proovi sõita, kui asi andis tulemuse, siis katt vahetusse. Ilma katita sa niikuinii TÜV´i tehtud ei saa (puhtalt ma mõtlen) ja kuulduste järgi nn ´´mustalt´´ tegemisega maksad juba pool kati raha ära. Ja vana kati eest peaks mustlaste käest veel 500 EEK´u saama. 
| 25.06.2009 at 08:16 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
No siis tuleb kat vahelt välja lõigata ,see raip sinna kinni keevitatud. |
| 25.06.2009 at 18:44 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
Palju keskeltläbi kat maksab? Õnneks TÜV-ini üle aasta aega. |
| 25.06.2009 at 18:51 |
|
Timo
|
Mure katalüsaatoriga
Kati hind oleneb mootori töömahust. Universaalid umbes 800-2000, originaalid kallimad. Universaali ei soovita , osad aastaga uuesti täis. Aga kui sul TÜV veel kaugel, pane toru vahele ajutiselt ja probleem lahendatud. Seda ei oska öelda, kas see tagumine lamda hakkab lolli mängima, või ei. Ei tohiks tegelikult.
| 25.06.2009 at 19:57 |
|
charger |
Mure katalüsaatoriga
Kui sul on kuskil kirjas: "This vehicle conforms to California regulations..." siis on tagumine lambda keeratud üsna tundlikuks ja check engine tuli hakkab ilma katita kindlasti põlema. Mul põleb isegi high flow katiga aga kuna tagumine kat mootori tööd nagunii ei juhi, siis on see lihtsalt silma häiriv faktor, kuigi TÜV mehed võivad ka seda tulukest nähes huvi tundma hakata. |
| 25.06.2009 at 20:56 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
Seal on kirjas ...to U.S. EPA regulation... |
| 25.06.2009 at 21:17 |
|
charger |
Mure katalüsaatoriga
No see on nagunii, aga Californias on muudest osariikidest karmimad saastenormid. Tagumise lambda saab muidugi eliminaatoriga ära ka lollitada. |
| 25.06.2009 at 22:24 |
|
Indrek_S
|
Mure katalüsaatoriga
Kas tagumine lambda on softi poolelt tundlikum või raua poolelt? (ilmselt softi)
| 26.06.2009 at 08:11 |
1 edit. Last edited 26.06.2009 at 09:03 by Indrek_S
|
Vanaisa
Moderator |
Mure katalüsaatoriga
esimene(esimesed) andurid trimmivad otseselt mootori tööd, tagumine nuusib ainult selle järgi, kas katalüsaator töötab.
Nii seletas mulle seda asja Antennimees. |
| 26.06.2009 at 08:48 |
|
Timo
|
Mure katalüsaatoriga
quote: Vanaisa: esimene(esimesed) andurid trimmivad otseselt mootori tööd, tagumine nuusib ainult selle järgi, kas katalüsaator töötab.
Nii seletas mulle seda asja Antennimees.
Loogiline oleks, mis sellest tagumisest lamdast ikka mootorile kasu olla saab! Mingeid erilisi andmeid tal sealt ju mootorile edastada pole ja mootor ei saa midagi selleks teha, et katt umbes.
| 26.06.2009 at 13:55 |
|
mambr |
Mure katalüsaatoriga
Nii olen ka mina aru saanud, et tagumised lambdad ainult uurivad katalüsaatori tööd, mootori toimimist nad ei mõjuta. Katalüsaatoreid ära kindlasti kohe tühjaks löö, on ennegi juhtunud, et terved katalüsaatorid vale diagnoosi pärast sodiks pekstud. Katalüsaator(id) võta vahelt ära ja pane sinna asemele kas täpselt peale või sisse sobiv toru nii, et lõikad otsad piki toru katki ja paned klambritega kinni. Selliselt toimides saad testida ilma, et peaksid pärast jälle midagi hullult lõikuma ja keevitama hakata. Ma ise nii korduvalt sumpasid remontinud, et tekitan juurde neid lahtivõetavaid ühendusi, sest igat vana sumpat auto alt kätte ei saa ja pealt keevitama ka ei mahu!
| 27.06.2009 at 10:18 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
võtsin siis kati vahelt välja panin toru asemele tundub ,et kat ei olegi umbes paistab teine läbi ja õhuga puhusin siis õhk käis küll ilusti läbi.Võtsin prooviks esimese lamda juhtme lahti mootori töös küll midagi ei muutund oli pistik lahti või kinni äkki on lamda peetis? |
| 27.06.2009 at 14:35 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
Tegin proovi sõidu ilma katita ära mingit erilist muutust küll ei märgand.Check engine tuli põlema ei hakanud.On äkki kellelgi ideid mida veel kontrollida või vahetada? |
| 27.06.2009 at 16:40 |
|
rescue
|
Mure katalüsaatoriga
quote: argo67: Tegin proovi sõidu ilma katita ära mingit erilist muutust küll ei märgand.Check engine tuli põlema ei hakanud.On äkki kellelgi ideid mida veel kontrollida või vahetada?
ideeliselt võiks neid lamdasid rohkem olla veel eespool (väljajaske kollede vms kyljes)...uuri äkki neist miski peetis, kui mitte siis võimalik et ICM peetis, mul on ICM ära kyll 3.8 GM mootoril kuid symptomid peaaegu samad, ja tõesti selle asja rike ei anna veakoode...aga esimese asjana vaata yle kyynlad ja juhtmed, olemasolul poolid ja ka see pisiasi kas Check engine koha taga pirnike terve on |
| 27.06.2009 at 20:01 |
1 edit. Last edited 27.06.2009 at 20:03 by rescue
|
antennimees
|
Mure katalüsaatoriga
quote: rescue: quote: argo67: Tegin proovi sõidu ilma katita ära mingit erilist muutust küll ei märgand.Check engine tuli põlema ei hakanud.On äkki kellelgi ideid mida veel kontrollida või vahetada?
ideeliselt võiks neid lamdasid rohkem olla veel eespool (väljajaske kollede vms kyljes)...uuri äkki neist miski peetis, kui mitte siis võimalik et ICM peetis, mul on ICM ära kyll 3.8 GM mootoril kuid symptomid peaaegu samad, ja tõesti selle asja rike ei anna veakoode...aga esimese asjana vaata yle kyynlad ja juhtmed, olemasolul poolid ja ka see pisiasi kas Check engine koha taga pirnike terve on 
Mis asi võiks olla ICM kas Ice Cream Man? Ma nagu ei leidnud selle aasta Dodge lühendite hulgast sellist.
| 27.06.2009 at 20:19 |
|
rescue
|
Mure katalüsaatoriga
quote: antennimees: quote: rescue: quote: argo67: Tegin proovi sõidu ilma katita ära mingit erilist muutust küll ei märgand.Check engine tuli põlema ei hakanud.On äkki kellelgi ideid mida veel kontrollida või vahetada?
ideeliselt võiks neid lamdasid rohkem olla veel eespool (väljajaske kollede vms kyljes)...uuri äkki neist miski peetis, kui mitte siis võimalik et ICM peetis, mul on ICM ära kyll 3.8 GM mootoril kuid symptomid peaaegu samad, ja tõesti selle asja rike ei anna veakoode...aga esimese asjana vaata yle kyynlad ja juhtmed, olemasolul poolid ja ka see pisiasi kas Check engine koha taga pirnike terve on 
Mis asi võiks olla ICM kas Ice Cream Man? Ma nagu ei leidnud selle aasta Dodge lühendite hulgast sellist.
kui pole siis mis võiks olla selle nn. Ignition Control Module sarnane asi dodgel?
|
| 27.06.2009 at 20:46 |
|
antennimees
|
Mure katalüsaatoriga
2000. aasta Dodgel ei ole ignition control modulet. Tal on andurid ja powertrain control module e. aju mis teeb kõike vajalikku. Hapniku andureid on sellel autol 2. Üks enne katti ja teine peale katti. Hapniku andureid saab kontrollida diagnostikaga või ka osutiga testriga.
| 27.06.2009 at 21:09 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
Mis moodi see lamda kontrollimine testriga käib? |
| 28.06.2009 at 08:14 |
|
antennimees
|
Mure katalüsaatoriga
Sooja mootoriga peab signaalijumes pinge kõikuma umbes 0,2 ja 0,8V vahel sekundis 1-3 korda. Numbrinäiduga tester ei suuda nii kiiresti reageerida ja sellepärast tuleb kasutada osutiga testrit või siis ostsilloskoopi.
| 28.06.2009 at 09:20 |
|
argo67
|
Mure katalüsaatoriga
Leidsin ühe vea veel jagaja kinnituspolt oli lahti. Jagaja liikus edasi tagas umbes 1,5 senti ja ilmselt on süüde ka paigast ära .Kuidas süüte paika saaks.Ilmselt on see ammu juba lahti. |
| 28.06.2009 at 10:32 |
|