register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Lühenenud kardaan  
Poster Message
Raxo

Lühenenud kardaan
Juhtus siis selline seik, et käigukastis jäi throttle valve kinni. Mingi aja vahetas käike kolmandani, siis teiseni ja siis ei läinud esimesest edasi. Viimase variandi puhul sai paarkorda võibolla et liiga pöördesse lastud lootuses, et teisele vahetab ja kiiremini koju saan, aga ei. Lõpuots saigi tuldud nii, et esimesega väike hoog üles ja siis vabaga veeresin.

Teepeal ei tulnud pähegi, et tolle klapi trossi käsitsi mitu korda edasi-tagasi liigutada. Kodus jõudis see mõte kohale ning käigud jälle ilusti olemas.

Too kojulonkamine nõudis aga oma ohvri. Märkasin õlileket käigukasti tagaotsas ning kanalist vaatas vastu selline pilt:

Yoke ei ulata enam käigukastis oleva puksini. Tagasild ja mootor on omal kohal, seega peab süüdlane olema see ühendus:

Tundub olema vibratsioonileevendi? Kummitaoline asi on küll seal kahe toru vahel.

Kuna vähemalt 5 cm oleks kardaanile pikkust juurde vaja, siis kas selle leevendi eemaldamine ja kardaani normaalpikkuses kokkukeevitamine (ise loomulikult tegema ei hakka) on mõeldav?
21.07.2009 at 20:09
DevilDeVille

Lühenenud kardaan
kindlasti on mõeldav ja ka teostatav. TT Autoteenindus Pärnus Savi uulitsas on märksõnaks. Peamine asi on uue kardaanipikkuse õieti mõõtmine.

21.07.2009 at 20:27
rescue

Lühenenud kardaan
niisama välja ei kannata venitada ja paari punktiga kinni lasta?
22.07.2009 at 00:11
viplala
Lühenenud kardaan
Kas ta mitte ei peakski käima selle koha peal sisse välja, või on see kardaan nagu mingi kuluosa? Kumm sureb, osta aga uus kardaan. Vaata kas seal mingit stopperit ei ole järsku. Asi tundub vähe ebaloogiline.
22.07.2009 at 00:43
Raxo

Lühenenud kardaan
Venitamise mõte tuli pähe küll, ainult et teostus jäi nadiks - koormarihmadega ei anna vist eriti midagi venitada. Võibolla prooviks enne Pärnusse suundumist kardaani mingi kangema asjaga venitada.

Selle koha pealt ei tohiks muidu kardaan pikeneda/lüheneda....vähemalt ma arvan nii. Stopperit seal ei ole, ainult too kumm vahib vastu.

See probleem vist selgitab imelikku kriginat, mis uue karburaatoriga burnouti proovides kostus. Ju siis olid tagapidurid kardaanist tugevamad.
22.07.2009 at 07:47
rescue

Lühenenud kardaan
quote:
Raxo: Venitamise mõte tuli pähe küll, ainult et teostus jäi nadiks - koormarihmadega ei anna vist eriti midagi venitada. Võibolla prooviks enne Pärnusse suundumist kardaani mingi kangema asjaga venitada.

Selle koha pealt ei tohiks muidu kardaan pikeneda/lüheneda....vähemalt ma arvan nii. Stopperit seal ei ole, ainult too kumm vahib vastu.

See probleem vist selgitab imelikku kriginat, mis uue karburaatoriga burnouti proovides kostus. Ju siis olid tagapidurid kardaanist tugevamad.

sa kasutasid tagapidureid burnoudiks???:O ära seda küll tee,koormab, kasti silda ja kõike seda pudru mis seal taga on, mõne aja möödudes vahetad sa niikuinii tagumiste pidurite süsteemi uue vastu välja, lihtsam on see raha või õigemini tükkmaad vähem kokkuhoida paigaldades solenoidi mis tagapidurid burnoudi hetkeks elimineerib(line lock)

venituse jaoks koormarihm tõesti nati kehva, mõni tuttav kopamees äkki saab aidata? seod ühe otsa kopa noole kylge ja teise kusagile väga kõvasti ja õrnalt sikkates peaks näha olema kas tuleb või ei...no neid kodukootud lahendusi võib igasuguseid välja mõelda...teostuse kohapealt pead anda ei julge:) Samas tekkis huvi et kas kardaan paigaldades saab ta ikka õigesse hambasse kasti otsas? minu masinal näiteks ei läinud peale kasti otsa simmeri vahetust kardaan paika

EDU!:)

22.07.2009 at 08:44 1 edit. Last edited 22.07.2009 at 08:50 by rescue
Raxo

Lühenenud kardaan
quote:
rescue:sa kasutasid tagapidureid burnoudiks???:O ära seda küll tee,koormab, kasti silda ja kõike seda pudru mis seal taga on, mõne aja möödudes vahetad sa niikuinii tagumiste pidurite süsteemi uue vastu välja, lihtsam on see raha või õigemini tükkmaad vähem kokkuhoida paigaldades solenoidi mis tagapidurid burnoudi hetkeks elimineerib(line lock)
Ma kasutasin neid pidureid, mis piduripedaaliga rakenduvad ;)
Lihtsalt tagapidurid on kuidagi liiga head. Kuna burnouti (või selle üritust :D) teen üliharva, siis ei ole sellele erilist tähelepanu pööranud.

Kodus on üks hüdrauliline süsteem olemas, aga ei julgenud esialgu nii suurte jõududega mängima hakata.
22.07.2009 at 08:59
aimar12
Lühenenud kardaan
quote:
rescue: Samas tekkis huvi et kas kardaan paigaldades saab ta ikka õigesse hambasse kasti otsas? minu masinal näiteks ei läinud peale kasti otsa simmeri vahetust kardaan paika

Mis mõttes ei läinud paika?Kas kasti poolt ei peaks olema ükskõik mis hambas ta on?
22.07.2009 at 10:23
rescue

Lühenenud kardaan
quote:
aimar12:
quote:
rescue: Samas tekkis huvi et kas kardaan paigaldades saab ta ikka õigesse hambasse kasti otsas? minu masinal näiteks ei läinud peale kasti otsa simmeri vahetust kardaan paika

Mis mõttes ei läinud paika?Kas kasti poolt ei peaks olema ükskõik mis hambas ta on?

uus sisemine simmer oli kitsas nati:) osadel kardaanidel on mõni hammas teistsugune et eksimisvõimalust poleks:) aga sellest läbust kusagil mujal....inimesel siin on mure:)
22.07.2009 at 10:42
viplala
Lühenenud kardaan
Esimest korda oli küll naljakas kui sellist kardaani nägin. Peale kasti remonti hakkasime kardaani tagasi panema, no ei lähe, lühike mis lühike. Mõtle või ära mõtle, asjale pihta ei saa. Sellel autol oli see pikendus koht täpselt kardaanipuki servas. Lõpuks kui nägin seda sai kardaan õige pikkuse peale välja pekstud (või tõmmatud). Kardaani üks ots läks kasti (nagu kõigil :) ) ja siis tuli kardaani pukk (kahe poldiga põhja külge), mis töötas nagu stopper pikenduskohale kuna tagumine on gardaaniristiga fikseeritud oma kohale. Selle pärast ma küsisingi stopperi kohta. Vähe imelik on lihtsalt, kui kardaanil leiduvad jõud võtab mingi pisike kummiliistakas kahe toru vahel kinni. Zigullil oli vist midagi analoogset leevendit aga too oli ka suurem ja mitme poldiga kinni.
Proovi asi välja tõmmata, ja vaata kas sul ei ole midagi sealt kardaani küljest puudu.
22.07.2009 at 11:49
Raxo

Lühenenud kardaan
Nonii, kardaan käis ikkagi Pärnus ära. Nüüd see kumm sealt läinud ning kardaan õiges pikkuses, silmailuks tõmmati musta värviga üle ka.

Tänud kaasamõtlejatele!
28.07.2009 at 17:55
hannoh
Lühenenud kardaan
Veidi küll OT, kuid kas kodanik rescue või keegi teine oskaks line lock-i ise teha? Teoorias asi nagu suht lihtne ja seda 3K, mis küsitakse, ei taha küll hästi välja käia. Seega kui keegi oskab korraliku line lock-i ise teha 1994 LT1 Fire-le, siis palun ühendust võtta!

06.08.2009 at 19:46
rescue

Lühenenud kardaan
quote:
hannoh: Veidi küll OT, kuid kas kodanik rescue või keegi teine oskaks line lock-i ise teha? Teoorias asi nagu suht lihtne ja seda 3K, mis küsitakse, ei taha küll hästi välja käia. Seega kui keegi oskab korraliku line lock-i ise teha 1994 LT1 Fire-le, siis palun ühendust võtta!

mina isiklikult tellisin SLP oma, täis komplekt, koos torustiku, juhtmestiku, liitmike ja solenoidi endaga. läks maksma ca 1200.- vms ja seda e-bayst.
kindlasti oskab keegi ise teha seda ka aga jah minu soov oli just see et oleks asi just konkreetselt selleks mõeldud ja et sobiks...laisk naq ma olen:D
06.08.2009 at 20:39
DevilDeVille

Lühenenud kardaan
quote:
hannoh: Veidi küll OT, kuid kas kodanik rescue või keegi teine oskaks line lock-i ise teha? Teoorias asi nagu suht lihtne ja seda 3K, mis küsitakse, ei taha küll hästi välja käia. Seega kui keegi oskab korraliku line lock-i ise teha 1994 LT1 Fire-le, siis palun ühendust võtta!

kitid ei maksa jah suurt miskit. a kui huvi ikka üliodavalt hakkama saada, siis ega keegi keela ju tagapiduritorule kuulkraani vahele panna - keerad aga salongist hooba ja tagapidurid ongi järelt läind.

06.08.2009 at 21:02
tõnisson

Lühenenud kardaan
http://www.biondoracing.com/RacerEssentials.shtml

07.08.2009 at 11:20
rescue

Lühenenud kardaan
quote:
tõnisson: http://www.biondoracing.com/RacerEssentials.shtml

1200.- oli koos transaga asi mul, niiet erilist võitu sellegi asja puhul ei tule:) ja olgem ausad nägi vähe ilusam välja kah kapoteall:)
07.08.2009 at 17:20
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Lühenenud kardaan  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.