| Poster |
Message |
Rekkamees
|
Dodge Ram kardaan
Mu Ram`i kardaani vahepukk ilmutab väsimuse märke. Ilmselt üle talve sellega ära ei sõida. Poest uut tellides aga selgus, et neid on erinevaid variante ja ainus viis õige tellida on vana tugilaager (siseläbimõõt) ära mõõta. Huvitakski, kas tõesti ei ole kuidagi võimalik olemasoleva tugilaagri marki kindlaks teha, ilma kardaani eemaldamata. Hea meelega käiks auto all kardaani kruvimas ainult ühe korra, mitte kaks. Sellist luksust ju kuskil Eestis nagunii pole, et lähen vana vahepukaga poodi ja saan kohe letikaubana uue vastu?
| 01.08.2009 at 23:05 |
|
Astro SS |
Dodge Ram kardaan
Erinevus on lisaks veel kinnituses.........
| 02.08.2009 at 07:58 |
|
kala85 |
Dodge Ram kardaan
saad laagri kõrvalt ära ju mõõta.
Mina endale täiesti õiget ei leidnud,sest mul jämedam gardaan.
Siis lõikasin selle uue laagri lahti,ning võtsin sisu välja ja selle panin originaal tugilaagri raami sisse
| 02.08.2009 at 10:09 |
1 edit. Last edited 02.08.2009 at 10:10 by kala85
|
Rekkamees
|
Dodge Ram kardaan
Sain just autole kardaani koos uue vahepukiga alla. Tegin selle teema siia, sest olin kaks korda käinud ühes poes (mõlemal korral sama müüja) ja mõlemil korral mulle öeldi, et niisama ta kahte eri sorti pukke lattu sisse ei võta (arvutist uurides selgus, et üldse poe ajaloo jooksul pole selle poeketi kauplusest, ei Tallinnast ega Tartust keegi Ramile vahepukke tellinud ega ostnud). Kui külastasin ka paari teist poodi ja sain nendest hinnapakkumise (mis oli kordades kallim), läksin uuesti esimesse poodi. Seekord oli leti taga teine müüja. Ta tõusis leti tagant ja tõi laost kaks karpi, kus siis pidid olema kaks eri sorti vahepukid. Ta ütles, et neid ikka küsitakse ja ta hoiab kogu aeg kumbastki variandist ühte laos. Moraal siis olekski, et kui mõnele ei meeldi müüja poolt antav info varuosa saadavuse ja hinna kohta, pole vaja minna uute poodi, vaid kutsuda leti taha teine müüja.
Teemasse ka, kui mõni kogenematu nagu mina kuu aega tagasi olin, on sama probleemi ees. Selle aastakäigu Ramile pakutakse kahte mõõtu kardaani pukke. Ühel on laagri sisemõõt umbes 40 mm, teisel 35mm. Laagri kõrvalt seda mõõta on keeruline, sest vastu laagrit on kardaanvõllile peale löödud üks torupuks. Tuleks mõõta selle torupuksi sisemõõt. Lisaks on veel pukke kaks varianti, sõltuvalt kinnitusest. Sain ka mina vale kinnitusvariandiga puki. Poest soovitati teha nii, nagu kala85 kirjeldab:
quote: kala85:
Siis lõikasin selle uue laagri lahti,ning võtsin sisu välja ja selle panin originaal tugilaagri raami sisse
Et aga olin vana vahepukki võllilt maha lüües ka selle ümbruse raami igati kõveraks tagunud, siis selgus, et tegelikult on ka vale kinnitusega tugilaagri kinnitamine auto külge päris lihtne.
| 13.08.2009 at 18:13 |
|
Astro SS |
Dodge Ram kardaan
............et tegelikult on ka vale kinnitusega tugilaagri kinnitamine auto külge päris lihtne...............
Panid vaheplaadi ? 
| 13.08.2009 at 18:18 |
|
Rekkamees
|
Dodge Ram kardaan
Vaheplaat läks jah selle kronsteini sissepoole, mille külge puki raam kinnitub.
| 13.08.2009 at 19:59 |
|
|