register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : ls1 ja t-56  
Poster Message
metal
ls1 ja t-56
Tere.
Mul paar probleemi ja vabandan kui midagi valesti küsin või vale teema alla panen.
Plaan siis soetada omale esimene camaro. tegu siis 99 aasta camaroga. Usaride.ee müügis olev. Käisin seda vaatamas ja proovimas ning tekkis paar küsimust?
1. kas kliima mitte külma puhumine on reeglina aine vähesus või siis pumba defekt?
2. näppisin seda veojõukontrolli nuppu ja midagi ei juhtunud, st. ükski tuluke kuskil põlema ei hakanud (auto töötas ja seisi kohapeal)
3. sidur jääb poole peale??? käima pannes ok ja esimene vajutus ok, aga kiirendades juba üle 4000 pöörde ja siis käiku vajutades jääb pedaal poolepeale ja omaniku sõnul just a la üle 3500p/m jääbki sinna? kas see normaalne ahjaa jalaga kergitades tuli ylesse tagasi kui hoog oli maha võetud.
4.see nüüd kindlasti loll küsimus, aga kas sellest tilkuvast veepumbast jagaja kohal nagu lt1 probleemiks, on ls1 puhul lahti saadud?
5. juhi peegel ei toimeta ja kunde aken kole uimase liikumisega?
6 ja siis üldiselt mis oleks ls1 tehase andmed, sest niipalju kui ma uurida olen jõudnud leian ma igaltpool erinevad võimsusnäitajad ja ei kipu need klappima 254 kw , mis sellel isendil kirjas on.
ahjaaa tühipöörded on ok aga selline hüplev vibra on sees nagu.

Suured tänud kõigile kes viitsivad aidata ja vabandan oma lolluse pärast:D järgmine kord olen loodetavasti juba targem:D
23.08.2009 at 19:36
Maik

ls1 ja t-56

1. reeglina nii uuel autol on enamasti tõesti viga külmaaine vähesusest tulenev, variant on ka,et surve andur etc on läbi.
2. tuluke oli vist nupul küljes küll... üldiselt pole see veojõu kontroll nii oluline ka samas :P
3. see küll normaalne ei ole
4. jah
5. aknamootor läbi 99.9% kindlusega (tüüpviga,eriti kallid pole - ebayst saab ala 25-40 daala eest 2 tutikat...)
6. ls1 peaks siiski olema 254kw....
7. mul on ka mingi väike häire nagu sees tühikäigus,samas on see nii olnud algusest peale,ei oska öelda,kui siidi ta käima peaks... tunne on nagu mõni
silinder ei lööks vahepeal, samas kõik silindrid tegelt töötavad ja mitmed asjad vahetatud ja on see muutuseta jäänud

23.08.2009 at 19:41 2 edits. Last edited 23.08.2009 at 19:43 by Maik
metal
ls1 ja t-56
mis selle siduriga siis olla võiks. see et tagurpidikäik ei suuda vaikselt sisse minan on selle sünkro puudumise viga (kuskilt nagu lugenud et see sellisel kastil tüüpviga) aga sõites 1 kuni 4 käik ok aga 5 es kas nüüd minu mitte lõpunivajutamata siduri pärast (juhtus mitu korda) või miski muu põhjus, lülitus raginaga mõned korrad. Ja see pedaali kummaline käitumine oli tal endale kah tulnud ootamatusena mõni aeg tagasi. oli nagu kuskilt uurinud et see pidavat ok olema et jääbki poole peale et suurematel pööretel kiiremini käike vahetada:D samas ega ta suurt midagi ei osanud autode kohta rääkida kah u sama võhik nagu mina usakate kohalt. siis kui sõidu lõpetasin siis pedaal jäigi alla ja kui varbaga kergelt tõmbasin siis hüppas ylesse tagasi. rahulikult sõites toimis kõik hästi aga jah alla st poolepeale jäi just pööretega. ise arvasi et äkki lihtsalt jääb pedaal kuskile plastiku taha kinni (on omal varem teiste masinatega seda juhtunud)

selle veojõukontrolli kohapealt et kas pole mitte nii et kui tuli ei põle siis on see sees ja kui põleb siis maas, seega kui midagi ei toimunud siis on ta nüüd maas või peal. kurvest välja kiirendades hakkas igatahes peput kantima aga seda küll 1 käiguga.
23.08.2009 at 19:50
mikimouse
ls1 ja t-56
seda siduri poolepealset jama kuulen ma esimest korda, et se normaalne on :D vbl pea või töösilindriga miski kala või õhk sees. ma ei tea kas sidurites on ka erinevus, aga LT1 + T56 puhul said odavaima pakkumise sidurikomplektile endale 6,5k, nii et kallis lõbu suht.

ja kas LS1 puhul 254kw kujul mitte vette peal pole?

23.08.2009 at 19:56
metal
ls1 ja t-56
254 vette peal peaks olema küll. vana lt1 mis oli nii vettel kui camarol neil oli vastavalt mudelile erinevus ju numbrites sees kas siis ls1 puhul sama ideoloogia ei kehti?
23.08.2009 at 19:58
mrtn
ls1 ja t-56
quote:
metal: samas ega ta suurt midagi ei osanud autode kohta rääkida kah u sama võhik nagu mina usakate kohalt

sa pole vist enne kasutatud autot ostnud. see on suht tüüpiline petuplaaniga või teadaolevat viga varjava müüja jutt. alati kas "ei tea" ja/või "naine ....".
23.08.2009 at 20:09
metal
ls1 ja t-56
eks ma jah vb liiga kergeusklik olen.:D võtan süü omaks. aga on kedagi tartus olemas kes võiks seda asja uurida. pean silmas seda siduri asja. kuna ise ei saa tööpäevadel sinna minna (tööl mehed puhkusel ja tööd palju). keegi kes oskaks asja hinnata. asjaga suht kiire kah kuna tal miski potensiaalne kunde ka olemas, mina aga tahaks enne aru saada mis ja palju:D
23.08.2009 at 20:22
Maik

ls1 ja t-56
Kui kast on t-56 siis on seal sidur õlisilindriga ja seda õhutakse ja särki värki... pole kahjuks manuaalkastiga camarot omanud ja pole uurinud,aga corvetil on vähemalt nii. Võibolla peaks õli juurde lisama ?

ja corveti peal sellel kastil 1 ja tagumine käik ei lähegi normaalselt sisse alati ja see loetakse normaalseks.

kui sidurit tagasi ei lükka on võibolla lihtsalt vedru väsinud mis pedaali tõmbab ja võtab liiga lõpust ?
pedaali peab jah korralikult vajutama lõpuni.... aga seda kiirema vahetamise asja küll ei usu.

23.08.2009 at 22:38 1 edit. Last edited 23.08.2009 at 22:49 by Maik
metal
ls1 ja t-56
see kiirema vahetuse asi tuli mullegi üllatusena. pole kuulnud ei tavaautodelt ega ka miskite suunitlustega masinatelt sellist lahendust. sidur ise nagu ei libisenud ja väga põhjast nüüd ka ei võtnud, et pigem ja miski takistus või väsimus mehanismis/õhk süsteemis. ok see enamvähem lahendunud. aga siis see veojõuteema ikkagi probleem. kas selle puudumine/mittelülituvus eeldab miskit keerulist ja kulukat diagnoosi/ettevõtmist või pigem asi nii et pole oluline. et on ta siis nyyd maas või peal?
23.08.2009 at 23:02
Maik

ls1 ja t-56
kas seal see esp nupp vms tulukesega ei ole? kui off siis tuli ei põle , ei mäleta kah nii hästi.

üldiselt,kui veojõukontroll ei toimi ei tohiks ka abs toimida teeorias....

23.08.2009 at 23:14
metal
ls1 ja t-56
see esp/asc/tc nupu vajutusega ükski tuluke ei süttinud/kustunud. teoorias ja praktikas jah nii et abs ja veojõud ju saavad signaalid samadelt anduritelt. Krt tee või tina ja mine või õhtul veelkord tartusse et kontrollida kas abs töötab.
23.08.2009 at 23:47
ERAK

ls1 ja t-56
quote:
Maik: kas seal see esp nupp vms tulukesega ei ole? kui off siis tuli ei põle , ei mäleta kah nii hästi.

üldiselt,kui veojõukontroll ei toimi ei tohiks ka abs toimida teeorias....

...minu 99' T/A'l vähemalt veojõu kontrolli nupp tulukesega ei ole. Kui veojõu kontroll maha lülitatud on siis põleb peale mootori käivitamist mõnda aega armatuuris tuli "trac off" kui kontroll peale lülitatud on siis ei põle kuskil midagi. Owners manual'ist lugesin, et veojõukontroll peaks alati ise peale lülituma süüdet keerates ning seda saab siis soovi korral maha lülitada- minu autol on keegi selle ilmselt juba ümber teinud ehk siis püsib sellises asendis nagu viimati lülitatud, lihtsalt annab igakordselt autot käivitades märku, et "trac off"...
Korralikumalt gaasipedaalile astudes põleb umbes kuni 100km/h "low trac" tuli, mis annab aimu pidamisprobleemidest :burnout, see tuli süttib mõlemal juhul, olenemata kas traction control on peale või maha lülitatud.

minu autol on teh.passis 236kW

rehvide müük
24.08.2009 at 01:15
Maik

ls1 ja t-56
http://www.ls1.com/forums/showthread.php?t=56911 siin seletab täpsemalt mis ja kuidas.

on ka variant,et on eelnevalt ajust maha programmeeritud see süsteem.
Kui sul 100-ni käib kuiva ilmaga rehv ringi, mis rehv sul siis all on ? Peab üsna kitsas olema imho...

24.08.2009 at 05:22
raimo_r
ls1 ja t-56
vaata kas siduriõli potsikus jääb vedelikku vähemaks või mitte. ilmselt on surnud kas pedaali all oleva peasilindri mansetid või käigukästi küljes oleva töösilindri mansetid. ise pakuks esimest, selle mansetid kipuvad kõikidel õlisiduriga autodel ära koolema.

24.08.2009 at 07:41
ERAK

ls1 ja t-56
quote:
Maik: http://www.ls1.com/forums/showthread.php?t=56911 siin seletab täpsemalt mis ja kuidas.

on ka variant,et on eelnevalt ajust maha programmeeritud see süsteem.
Kui sul 100-ni käib kuiva ilmaga rehv ringi, mis rehv sul siis all on ? Peab üsna kitsas olema imho...

275/40ZR17 ja suht sile :)

rehvide müük
24.08.2009 at 13:17
gets
ls1 ja t-56
Eiei, ei käi ringi, tuli põleb :). Mul ABS'i tuli nii uimane, et peale igat ragistamist paar kolm sekundit kindlasti mõtleb, enne, kui ära kustub. Eks see on sama teema tõenäoliselt.
24.08.2009 at 16:26
metal
ls1 ja t-56
Nüüd loodetavasti eksin, aga kui proovisin uurida vin koodi 2G1FP22G3X2120047 siis www.nicb.org annab kaks hoiatust et 2001 uputus ja 2008 avarii. aga et edasi näha tahab raha saada ja siis juba carfaxi kaudu. ja muud vin tuvastajad annavad 14 ...30 sissekandeni. Küsimus selline kas keegi oskab öelda või vaadata mis on auto ajalugu. Uppunud loomaga tegeleda ENAM ei tahaks. Et kus ja kuidas. kuidagi pidi saama ka ilma rahata aga vot ei mäleta enam:D
24.08.2009 at 23:53
metal
ls1 ja t-56
nii tasuta vist ei saagi enam kuskilt
25.08.2009 at 00:09
speedbird

ls1 ja t-56
Kui hind on väga hea, siis pole ju avariist või kergemast uputusest teab mis hullu. Samas mulle isiklikult meeldib osta selliseid autosid, millel ajaloos mingeid väga hirmutavaid juhtumeid pole olnud. Lihtsalt kunagi ei või teada, mida üks uputus võib aastatega välja tuua.

25.08.2009 at 16:33
mikimouse
ls1 ja t-56
peale põhja, tagatiibade ja kapoti seal midagi ei mädane nagunii, plastmassautu ju. seda peaks ju suht näha olema, kas uppund vms. olen kampa riisirakette näinud, auto all ja ka kapotiall kõik mutikad olid kole roostes jne.

selle konkreetse hind on muidu ju täiesti OK mootorit, aastat ja välimust arvestades. kui kere sirge, siis neid sidureid-pidureid saab ju hiljem alati vahetada.

25.08.2009 at 19:25
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : ls1 ja t-56  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.