| Poster |
Message |
rnx69
|
Autol põhi vaiba alt märg
Kas ainult mulle tundub, või ei toimi need põhjast vee ära juhtimise augud Firebirdil nii, nagu peaks - eile tõstsin autost sisu välja, et saaks põhjas ühe väikese roosteaugu ära lappida ning avastasin, et vaiba alt oli vilt suht vettinud nende vee väljalaskmise aukude kohal. Õnneks oli roostet tekkinud sellesse kohta ainult juhi jalge alla ning see on suhteliselt lihtsalt lokaliseeritav ja parandatav. Tekkis aga küsimus, miks need aukude ees olevad plekitükid lasevad vee hoopistükis salongi, kuigi peaks toimima teisipidi. Mingi tüüpiline konstruktsiooniviga? Olen vaadanud ka netis pilte ning praktiliselt kõigil autodel on suuremal või vähemal määral roostet nendesamade lapakate ümber. Mida võiks selle murega peale hakata? Keevitada pesad täis, puurida auk ning panna ette kummikork, nagu enamikul muudel autodel?
Edit: Mujalt salong ei leki, muu vilt on kuiv, ka tulemüüri peal olnud vilt oli täiesti kuiv.
| 02.09.2009 at 10:13 |
1 edit. Last edited 02.09.2009 at 10:14 by rnx69
|
RockinBandit
|
Mul Astrol on tagauksest vildi alla vaadates ka sama jama. Hetkel roostet pole märganud ja lained autos kokku ei löö st. sõitmist ei sega. Millalgi tuleb probleemiga siiski tegeleda. Ise arvan, et tegemist on tagumiste uste tihenditega kust see vesi sisse jookseb
| 02.09.2009 at 18:15 |
|
speedbird
|
Ma ei tea, kui palju sa selle autoga igapäevaselt (st. iga ilmaga) sõidad, aga üldiselt tasuks vaibad maha võtta ja mõlemad põrandad KORRALIKU roostetõrjega üle teha. Kuigi ma oma Vette'ga halva ilmaga ei sõida, tegin siiski viimane talv koos salongi restaureerimisega ka põrandad korralikult pinnaroostest puhtaks ja katsin USA parima vahendiga POR-15. Nüüd on vähemalt kindel, et lähima 10 aasta jooksul ei ole vaja neid asju puutuda. Sul kindlasti tasub järgi uurida selle põranda rooste tase, ehk siis näiteks puhta põranda peal ilma vaibata tao seda lapiku kruvikeerajaga roostetanud kohtadest. Kui läbi ei lähe, piisab enamasti puhastamisest ja roostetõrjest 
On seal jah mingid korgid ja augud, kuid igasugune loogika ütleb, et kui see kork on kinni, siis jääb vesi sinna ülespoole põrandat settima (kui märgade jalgadega sisse astud) ja kui need korgid lahti on, siis vihmase ilmaga viskab vee alt üles. Mul hetkel vaatab sealt muidugi üldse juba pigimatt vastu, seega suhteliselt keeruline mingil veel voolata.
| 02.09.2009 at 19:13 |
|
viplala |
Nende probleemide põhjuseks on tavaliselt, nagu RockinBandit mainis, uksetihendid või jookseb kusagilt eest seinast või läbi rattakoopa sisse.Matid maha ja autosse, teine hakkab voolikuga vett igale poole pritsima (väljapoole ). |
| 02.09.2009 at 19:26 |
|
rnx69
|
Niipalju kui hetkel targemaks sain, siis need nn. "kingstonid" soovitatakse kinni keevitada ning asendada lihtsalt kummikorgiga suletavate aukudega. Olen suhteliselt kindel, et see vesi satub sinna just läbi nendesamade avauste, kuna niiskus oli kogunenud just täpselt nende ümber. Mujalt oli vilt täiesti kuiv.
Speedbird, kust sul õnnestus POR-15 kätte saada?
| 02.09.2009 at 21:11 |
1 edit. Last edited 02.09.2009 at 21:12 by rnx69
|
speedbird
|
quote: rnx69: Niipalju kui hetkel targemaks sain, siis need nn. "kingstonid" soovitatakse kinni keevitada ning asendada lihtsalt kummikorgiga suletavate aukudega. Olen suhteliselt kindel, et see vesi satub sinna just läbi nendesamade avauste, kuna niiskus oli kogunenud just täpselt nende ümber. Mujalt oli vilt täiesti kuiv.
Speedbird, kust sul õnnestus POR-15 kätte saada?
Soomest tellisin. Lehekülg siin: http://www.mobitive.com/
| 02.09.2009 at 23:17 |
|
jagermeister
|
Uurisin ka soomest ,mis hinnad neil on.sain meili, 1.sept seisuga hinnakirja.kuna mul võimalus saata tooted soome ühte firmasse,kust nädalas mitu saadetist eestisse tuleb ,saab aint soome sisese transaga hakkama
transa hinnaks oli : 1 liitri por 15 (POR 15 Rust Preventive paint, U.S. Quart -0,945 l) 9 euri.
seega kokku läheks 1l por 15 maksma 52+9 eur.
|
| 03.09.2009 at 10:36 |
|
|