| Poster |
Message |
imre007
|
Millise tootja lambdaandur...?
Küsimus siis selline,et millise tootja lambdaandurit peaks eelistama?
Kas kellelgi on mingeid eelistusi ja kas on seda mõtet meite maalt osta?
| 12.10.2009 at 21:40 |
|
Fog
|
Bosch-i omad tunduvad rohkem vastupidavat kui muud.
Ostmise kohapealt, kui kiire pole, siis vast rockauto suht soodne. Samas saab ka kohapealt ilmselt alla 1K tugriku kätte.
| 12.10.2009 at 21:46 |
|
imre007
|
teema selles,et 1kord seda neetud andurit vahetanud kevadel ja nüüd siis tuleks teine kord!Olen kasutanud Standarti toodet SG3.
Sümptomid sarnased st jäävad uimaseks.
Paneks NGK oma aga see universaalne ja juhtmed vaja pikemaks teha aga usun,et see aretamine ei too head.
| 12.10.2009 at 22:05 |
1 edit. Last edited 12.10.2009 at 22:09 by imre007
|
Timo
|
Mina siiamaani ka Bosch´i omasid kasutanud, ja 0 probleemi, toimivad. Hind ca 1 KEEK.
| 13.10.2009 at 06:52 |
|
rnx69
|
Ise kasutasin Firel Denso andurit ja senimaani toimib. Hinnaks tuli vist mingi 300-400 kulli, kuna sai koos hunniku muu nänniga tellitud, siis transa peale eriti midagi ei kulunud.
| 13.10.2009 at 07:23 |
|
Indrek_S
|
quote: imre007:
Paneks NGK oma aga see universaalne ja juhtmed vaja pikemaks teha aga usun,et see aretamine ei too head.
Juhtmeid saab pikemaks teha/otikut vahetada küll, kuid tinutada ei tohi.
| 13.10.2009 at 08:24 |
|
rnx69
|
quote: Indrek_S: quote: imre007:
Juhtmeid saab pikemaks teha/otikut vahetada küll, kuid tinutada ei tohi.
Oot, ja mil moel siis piisavalt kvaliteetne ühendus jätkatud juhtmete vahel tulema peaks? Keerad traadiotsad lihtsalt kokku ja loodad, et see madala nivooga (alla voldi) signaal sealt ilma suuremate kadudeta läbi käib ? Äkki seletad oma idee natuke pikemalt lahti, miks see jootmine kahjulik peaks olema?
| 13.10.2009 at 10:06 |
1 edit. Last edited 13.10.2009 at 10:06 by rnx69
|
Indrek_S
|
Tsiteerin originaali asendamist(pistikute vahetamist) universaaliga.
DO NOT solder the connectors onto the wires. They must be crimped on for the O2 sensor to work correctly. For the sensor to work correctly, it must draw clean air down to the sensor through the air gaps in the stranded wire. If you solder the wires, the solder will fill the air gaps in the wire and the sensor will not work correctly.
| 13.10.2009 at 10:46 |
1 edit. Last edited 13.10.2009 at 10:46 by Indrek_S
|
rnx69
|
Hmm... enamik tootjaid väidab, et vajalik kogus hapnikku saadakse selle kummiluti vahelt, mis juhet kaitseb. Aga see selleks.
Lihtsam oleks siis äkki pikendada auto poolset otsa hoopis, kui võimalik. Isiklikult kipun vihkama igasugu krimbitud liiteid - olgu nii head klemmid-tangid, kui tahes, paari aasta pärast on otsad ikka enamasti rohelised.
| 13.10.2009 at 11:14 |
|
Fog
|
Universaaal replacemendil on juhtmed küljes, kuid pole pistikut.
Kui nüüd vanalt andurilt pistik võtta, kuid lõigata juhtmed läbi anduri poolt, on kokkuvõttes 30cm pistik+jupid ja 30cm uus andur + jupid.
Kui need kokku crimpida universaaliga kaasas olnud crimpidega, siis tulemuseks 60cm juhtmega andur.
| 13.10.2009 at 11:56 |
|
imre007
|
See Standarti toode on originaal,kuna juhtmetel pistikud küljes-nii kah us-parts väitis.
Usun,et panen selle SG3 külge ja kogu lugu!
| 13.10.2009 at 12:16 |
|
Madman
|
Minu teada lambda andureid teeb ainult Bosch, ülejäänud on oxygen sensor. Samamoodi ei saa küsida millise firma Gyprocit peaks eelistama.
| 13.10.2009 at 12:18 |
|
wader |
Ei taha nüüd küll Su rõõmu rikkuda, kuid lambda andur ei ole kaubamärk. Hapniku andur ning lambda andur on üks ja seesama asi. |
| 13.10.2009 at 12:59 |
|
viplala |
Ja kui otsad on ilusasti kokku crimbitud siis tuleks kasutada seda termovoolikut (ei tea kuidas ta õige nimetus on) mis kuuma abil ise kokku tõmbab ümber liitekoha. Sellega jääb liitekoht korrosioonist tulevikus puutumata.
|
| 13.10.2009 at 13:30 |
|
wader |
termokahanev rüüs |
| 13.10.2009 at 13:41 |
|
rnx69
|
OT jätkuks: No liitekohta hermeetilisemaks muudab rüüž kindlasti jah - aga see soolalaga, mida meil teedele raputatakse poeb mõne aja pärast ikka vahele. Kui auto talvel ei sõida, pole muidugi muret. Kahjuks enda kärul pidin ülieurostatud tulesid valge inimese kombel toimima pannes päris palju pead valutama selliste ca. 10 cm ulatuses roheliste juhtmete viisaka lappimise-jätkamisega. Olid ka suhteliselt viisakalt krimbitud Šveitsis (liitekohad olid termorüüžiga kaetud isegi enamasti), aga talvine sool oli ikka oma töö teinud.
| 13.10.2009 at 13:52 |
|
minimum
|
Liimiga termokahanev rüüž. Elfa näiteks pakub, isegi laos on. Sinna ei poe sool, niiskus ega roosteuss vahele.
| 13.10.2009 at 14:41 |
|
trihei |
Sai enda autolegi Boschi andur, juhtmed ühendasin termokahaneva isejootva rüüsi/hülsiga. Sellel on kummaski otsas suht paks liimirõngas ka sees. |
| 13.10.2009 at 19:35 |
|
antennimees
|
quote: trihei: Sai enda autolegi Boschi andur, juhtmed ühendasin termokahaneva isejootva rüüsi/hülsiga. Sellel on kummaski otsas suht paks liimirõngas ka sees.
Ma ei saa aru, kui on kirjas, et hapniku anduri (samuti ka teisi madala pingega või siis data) juhtmeid ei tohi kokku tinutada (miks ei tohi on mõned postid ülevalpool kirjas) siis miks te teete seda. Mõne aja pärast hakkab aju saama sealt andurilt puudulikke signaale ja siis on hala lahti, et nää uus andur aga juba p....s. Ma isiklikult tinutan ainult neid juhtmeid mida ei ole võimalik pigistatava ühendusega liita (on liiga jämedad või miskine muu põhjus) aga olen ka näinud küll selliseid ühendusi mis visuaalselt ja tõmmates on väga head aga teises otsas olev pirn kohe mitte ei sütti.
| 13.10.2009 at 21:41 |
1 edit. Last edited 13.10.2009 at 21:42 by antennimees
|
trihei |
quote: antennimees: quote: trihei: Sai enda autolegi Boschi andur, juhtmed ühendasin termokahaneva isejootva rüüsi/hülsiga. Sellel on kummaski otsas suht paks liimirõngas ka sees.
Ma ei saa aru, kui on kirjas, et hapniku anduri (samuti ka teisi madala pingega või siis data) juhtmeid ei tohi kokku tinutada (miks ei tohi on mõned postid ülevalpool kirjas) siis miks te teete seda. Mõne aja pärast hakkab aju saama sealt andurilt puudulikke signaale ja siis on hala lahti, et nää uus andur aga juba p....s. Ma isiklikult tinutan ainult neid juhtmeid mida ei ole võimalik pigistatava ühendusega liita (on liiga jämedad või miskine muu põhjus) aga olen ka näinud küll selliseid ühendusi mis visuaalselt ja tõmmates on väga head aga teises otsas olev pirn kohe mitte ei sütti.
Mul töötab see andur juba paar aastat probleemideta. Puhtad juhtmed, korralikult isoleerituna, töötavad ka joodetuna ilusasti. Ma küll ei ütleks, et jootmine kuradist oleks, pigem viga tegijas... Absoluutsele tõele ei pretendeeri, ju mul siis on lihtsalt jopanud oma jootetöödega. |
| 13.10.2009 at 22:09 |
|
viplala |
quote: trihei: quote: antennimees: quote: trihei: Sai enda autolegi Boschi andur, juhtmed ühendasin termokahaneva isejootva rüüsi/hülsiga. Sellel on kummaski otsas suht paks liimirõngas ka sees.
Mul töötab see andur juba paar aastat probleemideta. Puhtad juhtmed, korralikult isoleerituna, töötavad ka joodetuna ilusasti. Ma küll ei ütleks, et jootmine kuradist oleks, pigem viga tegijas... Absoluutsele tõele ei pretendeeri, ju mul siis on lihtsalt jopanud oma jootetöödega.
Jep, sul on siiani vedanud. |
| 13.10.2009 at 22:15 |
|
imre007
|
Tegeliuklt see,et kas anduril pistik taga ei näita ju seda et tegu originaaliga!Standart on pigem sitt B-varuosa.
Ja tunneks huvi,et kes valmistab cadillacile originaalosa?
| 16.10.2009 at 12:11 |
|
rnx69
|
Pakun suht lampi - aga AC Delco?
| 16.10.2009 at 12:24 |
|
imre007
|
quote: rnx69: Pakun suht lampi - aga AC Delco?
pakkusid õieti st AC Delco valmistab originaali ja boschi,hella ja NGK on temaga võrdväärsed ka hinna poolest.
tuleb leida alati originaalinumber ja siis probleemid lahendatud!
Universaal replacemendil võib olla ka pistik juba küljes.
| 16.10.2009 at 22:04 |
1 edit. Last edited 16.10.2009 at 22:09 by imre007
|