register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Kütusepaagi parandamise/värvimise kohta paar küsimust  
Poster Message
Draakon
Kütusepaagi parandamise/värvimise kohta paar küsimust
Tegelen olude sunnil siis n.ö. preservatiivi lappimisega ehk üritan vana paaki korda teha. Paak on alt haljas ja korralik, pealt roostes, sisu enam-vähem, üksikuid roostetäppe on siiski ülaosas paista. Esialgu lasin kogu paagi traatharjaga üle ning leidsin ühe augu. Seega kaks küsimust:
1) kas ja kuivõrd õigustab end paagi lappimine keemilise metalli või selle miskit paagi jaoks mõeldud spetsiaalliimi abil või eelistan pigem keevitust?
2) kuivõrd mõtekas on hiljem paagi värvimine (mõtlen väljast)?
edit: jäin mõtlema ka selle üle kas paagi roostes ülaosa oleks mõtet enne värvimist ka roostemuundiga üle teha, pole varem muundiga kokku puutunud ning kas see muudab kuidagi paagi lappimise võimalusi / järjekorda s.t. kas enne peaks keemilise metalliga mängima ja siis mundiga üle tegema või vastupidi?

14.10.2009 at 16:12 1 edit. Last edited 14.10.2009 at 18:56 by Draakon
rescue

ei juhtu ka keemilise metalliga mitte kui midagi, hiljem värvida võid ikka kasvõi kollaseks eeldades et mingise krundi alla paned, isiklikult soovitan lihtsalt kivikaitsmega üle mäkerdada ja asi vass
14.10.2009 at 16:15
Martin460
Ma olen teinud kunagi nii, et lahustasin epoliimi atsetooniga vedelaks ja siis pintseldasin paagil selle augulise koha üle. Pärast värvisin ära.

14.10.2009 at 19:54
pontu kuus
Mul kunagi üks "lukksepp" sumpsi parandamise käigus lõikas rellaga ka paaki väikese pilu. Märkasin seda muidugi alles peale järgmist tankimist kui tanklast välja sõites bensu rada järel oli. Tookord sai ka mingit kahekomponendilist plastiliini laadset ainet ostetud ja see pidas küll ideaalselt. Oligi mingi paakide remondiks ettenähtud toode.
14.10.2009 at 20:53
altraditional
Sõltub muidugi augu mõõdust, kuid ma võin selle ka kinni joota. Usun, et roostemuundur teeb vaid head nagu igale teiselegi metallpinnale. St. kui see midagi ära sööb, siis ilmselt selle koha peal enam täisväärtuslikku metalli nagunii polnud. Ma teeksin arvatavati järjekorras: traathari - roostemuundur - vajalike kohtade jootmine - krundid, värvid.
15.10.2009 at 00:40
Virko
Keemilise metalliga võid julgelt lappida. Mina kratsisin samuti, ennem uue paagi saabumist, traatharjaga paagi haljaks. Mökerdasin augud metalliga üle, siis pihustasin kogu paagi Zn sprayga üle ja hiljem värvisin mustaks. Aasta hiljem, kui paigaldasin uut paaki ,polnud vanal paagil leket, samuti püsis värv ja Zn ilusti peal.

15.10.2009 at 09:03
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Kütusepaagi parandamise/värvimise kohta paar küsimust  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.