register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Erinevad probleemid Cherokeega  
Poster Message
mikimouse
Erinevad probleemid Cherokeega
Sai siis üks 4,0 136kw automaatkastiga 92 aasta kärakas ligi võetud, mõtlesin et teen siia kohe oma nutulaulu-teema.

Kõigepealt küsimus, et kas sellel aparaadil on ka võimalik kodustes tingimustes veakoode lugeda? kui on, siis kuidas se käib ja kust leiaks neile vastused.

Põhiprobleem siis meeletus kütusekulus. Niipalju veel, et eelmine omanik olevat vahetanud küünlad ja juhtmed, ise alles panin uue termostaadi (kahtlane se soojaksminemine ikkagist) ja õhufiltri.
kas sellel mootoril saab süüde valeks minna/ajada näiteks? või on jagaja fikseeritud?

Kütusekulu siis 18-23 olnud, loomapiinaja ei ole ja enamus sõitudest asfaldil tagaveoga. Ei taha seda nüüd kuidagi normaalseks pidada. Mingi 5-6 liitrit peaks sealt kindlasti maha saama. Käib ja käivitub muidu ilusti...

Ideid, soovitusi ??

21.10.2009 at 11:22 1 edit. Last edited 21.10.2009 at 11:25 by mikimouse
olevtoom

quote:
mikimouse: Kõigepealt küsimus, et kas sellel aparaadil on ka võimalik kodustes tingimustes veakoode lugeda? kui on, siis kuidas se käib ja kust leiaks neile vastused.

http://www.jeep.auto.ru/Cherokee/injection/mopar/codes.htm

21.10.2009 at 11:33
hunt

Õigem koht sellise auto lahkamiseks on 4X4.ee foorum.
Logi ennast sinna sisse, otsi sealt üles ''võrrimees''.
Ta asub Tallinnas ''Heinaküüni'' nimelises asutuses. Seal tegeldakse ainult Siipidega.
Kindlasti mõistab Sind aidata ka ''Carservice'', Vahuriga eesotsas.
Ilmselt tuleb pädevas services käimine kiirem/muretum/odavam, kui ise lambist hakata kõiki juppe vahetama.

Minu samasuguse sama mootoriga auto küttekulu on linnas 17, maal 11.

21.10.2009 at 11:38
mms
Proovi üks paagitäis 98-ga sõita.

21.10.2009 at 12:07
JmKorraldaja

vahurit soovitan samuti säherduste jeepidega tegelemisel.
sama massin, 2a uuem, aga kulu linn ca 14,5-15 sajale. mnt ei teagi jah, kusagil 11kandis ikka vast.

21.10.2009 at 12:20
mikimouse
Tänud vastanuile.

eks ma üritan ise neid koode enne ikke lugeda ja asjast oma jõududega üle saada. MaSu ajal pole nagu väga seda rubla loopida ka igale poole diagnostikate pääle.

eks üksjagu mõjutavad kulu ka 31x10,5x15" rehvid.

EDIT: veakoodideks siis 12, 21 ja 55. ma ei jaga venekeelt, kas keegi viitsiks tõlkida?

21.10.2009 at 13:12 1 edit. Last edited 21.10.2009 at 14:10 by mikimouse
kkerem
- Veakoode saab sellel autol juba lugeda HO variant (vanematel Renix variantidel oli see probleemne), olevtoomi viidatud lehelt leiad palju huvitavat
PS veakoodide lugemise puhul täit-tõde ei saa
- Minu mäletamistmööda (võin eksida) oli jagaja fiks asendis

Mõned asjad mida tasub (ise) vaadata kütuse kulu puhul

- vaakumvoolikud, tal on map sensor õhulugemiseks, kui vaakum lekib on segu vale. Lekkivale vaakumile viitab näiteks mittetöötav cruise
- map sensor ise. Mul on kindlasti kuskil olemas MAP mõõtmise juhend
- TPS - kui see ei tööta sujuvalt. Juhendi osas sama lugu

Norm kulud peaks olema nagu hunt mainis 10-11 maanteel ja 14-16 linnas

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
21.10.2009 at 14:02
mikimouse
quote:
Mõned asjad mida tasub (ise) vaadata kütuse kulu puhul

- vaakumvoolikud, tal on map sensor õhulugemiseks, kui vaakum lekib on segu vale. Lekkivale vaakumile viitab näiteks mittetöötav cruise

cruise tõesti ei toimi jah. 4x4 foorumis ka olen juba paar õhtat tuulanud, sealt sain nagu aru, et kui salongis erinevatesse kohtadesse puhub siis peaks vaakum ok olema. aga eks ma vaatan selle siis veel kriitilise pilguga üle. ja MAP mõõtmise juhend oleks tore asi küll, kui selle üles leiad :)

21.10.2009 at 14:16
olevtoom

quote:
mikimouse: EDIT: veakoodideks siis 12, 21 ja 55. ma ei jaga venekeelt, kas keegi viitsiks tõlkida?

12: viimase 50 süüte sisselülitamise kestel on aku lahti ühendatud (== vigade täit ajalugu ei pruugi olla).

21: probleem hapniku(lambda-)anduri signaaliga. See ei muutu või muutub eeldatust aeglasemalt.

55: vigade loetelu lõpp.

Edit: tempomaadi mittetöötamine võib ka lülititest/juhtmetest tulla. Sääl suunatulekangis on igasugust jama sees... mina sain üksvahe oma autol tempomaadi käima koos "set"-nupu vajutamisega kaugtulede lülitit tõmmates...

21.10.2009 at 16:15 1 edit. Last edited 21.10.2009 at 16:18 by olevtoom
kkerem
quote:
olevtoom:
quote:
mikimouse:

Edit: tempomaadi mittetöötamine võib ka lülititest/juhtmetest tulla. Sääl suunatulekangis on igasugust jama sees... mina sain üksvahe oma autol tempomaadi käima koos "set"-nupu vajutamisega kaugtulede lülitit tõmmates...

Selles osas on sul õigus, see kang oli seal igavene nikerdis. Mul salongis puhus kenasti kõikjale, kuid ikka vaakum lekkis, katsun natuke tuulata oma vanas arvutis. Ökki leian vajaliku info MAP mõõtmise kohta.

Ahjaa, lisaks kui inglise keelt mõistad siis www.naxja.org ka väga abiks probleemide lahendamisel.

-------------------
Ford Maveric/Escape (gone), Subaru Forester (gone), Jeep GC '03 (gone), xj Limited '91 (gone), xj Pioneer '89 (gone)
21.10.2009 at 17:30
BENBEN

Ma oma Jeebu aegadest mäletan, et (samasuured rehvid olid)tükk aega rehvirõhku mitte kontrollinuna, avastasin pärast 1,4bari likvideerimist 2,0bari peale,et läks edasiliikumine vähe lustakamaks... ehk siis tänavasõiduks ka vastav rõhk.

21.10.2009 at 20:56
mikimouse
kus asub lüliti(d) mis lülitab armatuuris vahekasti tulesid (Part Time jne) ??

01.11.2009 at 11:29
reimo
quote:
mikimouse: kus asub lüliti(d) mis lülitab armatuuris vahekasti tulesid (Part Time jne) ??
Vahekastis

01.11.2009 at 15:44
mikimouse
quote:
reimo:
quote:
mikimouse: kus asub lüliti(d) mis lülitab armatuuris vahekasti tulesid (Part Time jne) ??
Vahekastis

kastis sees kohe?? või küljes? paar mugulat seal oli küll, kuhu juhtmed taha läksid.
häda selles, et tulukesed põlevad kuidas juhtub. roheline neliveo sümbol ilmutab ennast üldse aruharva. samas reaalselt asi toimib, nii et hoovastik mööda olla ei saa.

01.11.2009 at 20:03
Timo

Milline see Jeep sul on, kahtlaselt kisub jutt minu vana metsajeebi poole, mille ma maha parseldasin. Kui on must, kuldse triibuga, muidu beezhi sisuga, aga istmed mustad, esimest plastik põlle ei ole ja kuskile nina alla on ilusti vanade udukate juhtmed rulli keeratud! kui su auto vastab nendele kirjeldustele, siis anna privas teada.

Terv Timo

03.11.2009 at 08:33
mikimouse
eip, Timo :)
aga peale plasikpõlle ja auto värvi on küll samad lood. isegi lisatulede juhtmed on olemas:D

03.11.2009 at 09:35 1 edit. Last edited 03.11.2009 at 09:38 by mikimouse
Timo

quote:
mikimouse: eip, Timo :)
aga peale plasikpõlle ja auto värvi on küll samad lood. isegi lisatulede juhtmed on olemas:D

Siis on sul vedanud :D . Minu omal see kulu oligi selline, ca 20l/100km ja seda keskmiselt, linnavahel ja metsas läks ikka ohtralt rohkrm. Muidugi asi oli ka selles, et mul oli 3´´ tõste ja 32x11.5 rehv. Aga vaakumi leket kontrolli ka paremalt poolt stange all oleva vaakumpaagi juurest, see tavaline, et ta kuskilt sealt vooliku läbi hõõrub, väi paak katki läheb. Lihtne nii kontrollida, et paremal pool lanseka juures kuskil selle sama vooliku ühendus, mis sealt paagist tuleb. Paned auto käima, jätad seisma ja siis võtad selle vooliku lahti ja peab veel vaakum sees olema. või võta käimise aeg lahti ja pane ruttu näpp ette ja vaata, kas hoiab vaakumit. loomulikult kontrolli ka lamda ära.

03.11.2009 at 12:56
mikimouse
vaakum peab ja korralikult. seal potskas stange taga oli ta täitsa olemas veel umbes 15minutit peale mootori seiskamist. seega piloodi viga elektris ilmselt.
mul kuskil 2" tõste, samas usun et se ei tohiks küll kütusekulule väga juurde anda.

03.11.2009 at 13:31
mikimouse
lugu siis järgmine:
käisin siin tööl ühe nädalakese Cheroga, kõik asfalttee, maanteesõit, kütusekuluks 22-24L/100km :)

nuh, siis avastasin et Camarol samasugune MAP nagu Cherol. ilm külm ja testida andureid pole siiani viitsinud. vahetasin lihtsalt ringi MAP-i. vbl mulle küll ainult tundus, aga gaas läks palju tundlikumaks, auto läks kiiremini-kergemini pöördesse. asjast mitteteadev kodanik ka mainis, et kuidagi vaiksemini käib... küttekulu nagu langes ka pisut.

siis eile panin uue lambda. täna polnud essugi teha ja tegin ühe rahuliku kruiisi. kuluks nüüd 11-12. lambda viga kadus ka ära. nii et, Cheromehed, lambdasid vahetama :D. se 1300eeku tuleb juba paagitäiega tagasi pärast. päris rahul veel ei ole. rehvirõhud ka siiani kontrollimata.

kas se temp andur, mis termostaadi korpuse küljes on, kas se on ainuke?? nii ajule kui näidikule?? äkki peaks selle ka ära vahetama??

ja siis selline küsimus, et kas kõigil on salongi soojenduse voolikutel vahel klapp, kus vaakumiga toimiv kraan. kapoti all se siis. läbi läheb sellest kraanist nii sisenev kui väljuv voolik. miks se on seal?? häda selles, et voolikud kraanini tunduvad kuumemad kui peale kraani. tekkis mõte, et viskaks selle piduri sealt vahelt üldse minema.??

EDIT: pumpasin siis rehvid ka täis. kahes oli 1,4 ja teistes 1,6 ning 1,7. nüüd 2,0 kõigis ja tõesti minek parem. samas tanklas panin 30L ka juurde, kuna tuli just hakkas põlema. sõita sain sellega 290km(90%maanteesõit), kuni jälle tuluke märku endast andis. pole küll täppismõõtmine aga aimu saab. olen juba üsna rahul :)

07.11.2009 at 17:55 1 edit. Last edited 09.11.2009 at 15:21 by mikimouse
antennimees

quote:
mikimouse: lugu siis järgmine:
käisin siin tööl ühe nädalakese Cheroga, kõik asfalttee, maanteesõit, kütusekuluks 22-24L/100km :)

nuh, siis avastasin et Camarol samasugune MAP nagu Cherol. ilm külm ja testida andureid pole siiani viitsinud. vahetasin lihtsalt ringi MAP-i. vbl mulle küll ainult tundus, aga gaas läks palju tundlikumaks, auto läks kiiremini-kergemini pöördesse. asjast mitteteadev kodanik ka mainis, et kuidagi vaiksemini käib... küttekulu nagu langes ka pisut.

siis eile panin uue lambda. täna polnud essugi teha ja tegin ühe rahuliku kruiisi. kuluks nüüd 11-12. lambda viga kadus ka ära. nii et, Cheromehed, lambdasid vahetama :D. se 1300eeku tuleb juba paagitäiega tagasi pärast. päris rahul veel ei ole. rehvirõhud ka siiani kontrollimata.

kas se temp andur, mis termostaadi korpuse küljes on, kas se on ainuke?? nii ajule kui näidikule?? äkki peaks selle ka ära vahetama??

ja siis selline küsimus, et kas kõigil on salongi soojenduse voolikutel vahel klapp, kus vaakumiga toimiv kraan. kapoti all se siis. läbi läheb sellest kraanist nii sisenev kui väljuv voolik. miks se on seal?? häda selles, et voolikud kraanini tunduvad kuumemad kui peale kraani. tekkis mõte, et viskaks selle piduri sealt vahelt üldse minema.??

Temp andur seal termostaadi korpuse annab infi ajule ja teine andur mis on mootori tagapool vasakul annab infot kellale. Selle vaakumklapi võid ära võtta küll, ühenda lihtsalt peenemad voolikud omavahel ja samuti ka jämedamad. Selle klapi eesmark on, et suvel ei satuks jahutusvedelik soojendusradikasse kuigi see ei muuda midagi sest soojenduse sees omakorda klapp mis juhib õhu läbi sooja radika või siis külma radika.

07.11.2009 at 18:32
mikimouse
räägiks natuke veel piloodist. tahaks selle ka ikka tööle saada.

kangist tuleb välja nelja soonega peenike lintjuhe. roolisambast väljub hoopis jämedam ja 7-8 sooneline lintjuhe (läheb se kimp läbi mingi ploki armatuuriall). kas seal on ka piloodi juhtmed sees? värvid muidu nagu klapiks...

väga-väga teretulnud oleks selle agregaadi skeem muidugi :)

vaakumi viga välistatud. salongisoojenduse lülitus toimib veel 20minutit peale mootori seiskamist.

09.11.2009 at 21:21
antennimees

Skeem on küll 94 kuna see on lihtsam vaadata, erinevus on selles et sinu autol on kiirusandur 2 juhtmega s.t. aju kontakti nr 7 külge ei lähe juhet. Kõik ülejäänu on sama.

09.11.2009 at 21:42
mikimouse
oskab keegi tark kosta, kas on mõtet diagnostikasse minna kui veakoode ei näita? kas siis se arvutigi sealt midagi välja loeb? ükshaaval andureid mõõta mõistan ma ise ka ja ei tahaks selle eest tunnihinda maksta töökojale.

mure selles, et mingi hetk tõusis kütusekulu jälle suht lakke. alla 16 maanteel ei kuidagi enam. ühtegi viga ei näita, kummid ka täis :D krt siuke tunne juba, et ostan autole jõuludeks statoili "esmaabipaketi" :S

25.11.2009 at 11:40
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Erinevad probleemid Cherokeega  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.