register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 300m käigukasti õli  
Poster Message
fleetwood
300m käigukasti õli
kuna kipub kätte aeg,mil tuleb uus õli käimarisse panna,uurisin netis ringi ja ei leidnud ühtegi adekvaatset vastust sellele,et kui palju siiski sinna läheb? 5,10,15 liitrit.??
arvan oma peaga,et 10 liitrit on ok,aga tegelikult.
ehk oskab mõni siinne tark mind aidata.
06.11.2009 at 18:12
Soul
300m käigukasti õli
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=16351

Chevrolet Astro 4x4 Tiara
Lincoln Mark VIII ´97
Cadillac STS 1997
Thunderbird 3.8 LX
06.11.2009 at 18:15
fleetwood
300m käigukasti õli
põhimõtteliselt on pagana keeruline terad sõkaldest eemaldada.tegemist on nelja käigulise käimariga.järelikult sobib õliks ATF-3.
kui ühed väidavad,et max.kogus on 6 liitirit,siis oma vanal cadil koos läbipesuga läx ca.10 l.On see läbipesu siis ka 300m kastil vajalik?
07.11.2009 at 14:49
DevilDeVille

300m käigukasti õli
quote:
M.J: Kui sul on all Mercedese 5 käiguline 722.6 kast siis on teema natuke keerulisem. MB foorumis olen seda pikalt lahanud. Põhimõtteliselt on seal järgmised probleemid: pistikute ebatihesuse tõttu õlisse mattunud käigukasti juhtplokk (ja see on ainult aja küsimus); käigukastipõhised adaptisoonid; trahvo lukustus; ning mis kõige tähtsam õli kvaliteediklass. Seda viimast on MB mitu korda muutnud ja esialgseid 10 klassi õlisid ei lubata nüüd enam kasutada (temperatuuritaluvus ehk oksüdatsioonikindlus suht madal+hõõrdekoefitsiendi muutumine ajas). Ka seitsmekäigulise 12 klassi õli ei ole enam piisav vaid hoopis uus 14 klass. Pikem lugu on ka käigukasti pesuga, sest tavavahetus 5 liitrit välja ja siis uus sisse ei "toida" eriti pikka aega. Korralik pesu käib ikka (sõltuvalt mootorist ja õli seisukorrast) 10-13 liitriga ning spets pesuainega ja metoodikaga.
See LIFETIME jutt erinevatel autotootjatel käigukastide kohta ei kehti enam. 1997 kui MB 5 käigulistega turule tuli oli jah selline lähenemine kuid nüüd on juba remondijuhendid kus nõutakse iga 40 k miili tagant vahetust.
Kui tahad rohkem infot 722.6 kasti kohta ning korralikku 14 klassi õli siis võta ühendust.

nali naljaks, aga pole tänini veel ainumatki mersukastiga 300M-i kohanud, sellel peaks ikka vana "hea" Ultradrive derivaat A606/42LE olema mis küsib mahlaks Type 7176 elik ATF+3 nimelist sola.

07.11.2009 at 15:09
antennimees

300m käigukasti õli
quote:
M.J: Kui sul on all Mercedese 5 käiguline 722.6 kast siis on teema natuke keerulisem. MB foorumis olen seda pikalt lahanud. Põhimõtteliselt on seal järgmised probleemid: pistikute ebatihesuse tõttu õlisse mattunud käigukasti juhtplokk (ja see on ainult aja küsimus); käigukastipõhised adaptisoonid; trahvo lukustus; ning mis kõige tähtsam õli kvaliteediklass. Seda viimast on MB mitu korda muutnud ja esialgseid 10 klassi õlisid ei lubata nüüd enam kasutada (temperatuuritaluvus ehk oksüdatsioonikindlus suht madal+hõõrdekoefitsiendi muutumine ajas). Ka seitsmekäigulise 12 klassi õli ei ole enam piisav vaid hoopis uus 14 klass. Pikem lugu on ka käigukasti pesuga, sest tavavahetus 5 liitrit välja ja siis uus sisse ei "toida" eriti pikka aega. Korralik pesu käib ikka (sõltuvalt mootorist ja õli seisukorrast) 10-13 liitriga ning spets pesuainega ja metoodikaga.
See LIFETIME jutt erinevatel autotootjatel käigukastide kohta ei kehti enam. 1997 kui MB 5 käigulistega turule tuli oli jah selline lähenemine kuid nüüd on juba remondijuhendid kus nõutakse iga 40 k miili tagant vahetust.
Kui tahad rohkem infot 722.6 kasti kohta ning korralikku 14 klassi õli siis võta ühendust.

Mul Magnumil see nn mersu kast all ja seda pandi mopari poolt ainult 5,7 motoga tagaveolistele ja 5.7 ja 3.5 motoga nelivedustele LX kerega (300C, Magnum, Charger) autodele. Ma ei saa aru kuidas saab õlisse mattuda kasti juhtplokk kui ta mul armatuuri all asub, kui sa mõtled solenoidiplokki siis see juba algselt õli sees ja mõeldudki seal olema. Probleem on selles, et kasti pistiku ebatiheduse tõttu tuleb õli kastist välja ja samas sattub sealsamast kaudu ka vesi kasti mis ta ära rikub. See, et kasti õli tuleb vahetada on ju enesest mõistetav ja pole vaja mingeid spets õlisid, tavalist ATF+4 (mina isiklikult kasutan Royal Purple MAX ATF'i) õli ja kõik korras. USA taadid kirjutavad vähemalt selle kasti kohta küll kiidusõnu, kannatab päris kõvasti motost lisajõudu võtta, ainult siis pidi tagareduktor saba andma kuna seda pole mersu suutnud korralikult teha.
OT küll selle teema all.

07.11.2009 at 18:09
mambr
300m käigukasti õli
Mina tean ka, et nii uutel ikka ATF +4 sees...

12.11.2009 at 17:09
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : 300m käigukasti õli  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.