register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Olen vist hädas lambdaanduriga   1 2  
Poster Message
ksound

Olen vist hädas lambdaanduriga
Tervitused ja hääd advendiaega ja jõule!
Häda selles et Astrol läheb pidevalt "service engine soon" põlema. Käisin diagnostikas ja selgus et tagumine,ehk neljas lambda läbi või ei tööta. Oligi nii,lambdal endal oli küttemähis läbi ja ilmselt ka andur ise.Pealegi selgus et toitevool ka ei jõudnud peale. Vahetasin lambda,olin sunnitud teiste andurite juurest voolu peale vedama,sest kohta üles ei leidnud. Asi tehtud,tuli kustus ja õnn majas. Mõne päeva pärast aga tuluke jälle silmas.Kontrollisin,,,pinge olemas,anduri pinge kõigub kenasti kuskil 0,4-0,8 vahel.Täpselt tavalise testriga ei mõõda. Kontrollisin juhtmed ajuni,ühendus olemas.Aga jamab siiamaani,vahel kustub tuli ära ja vahel põleb. Üks viga on veel, mootor töötab kiirendades katkendlikult,,,eriti külma mootoriga. Proovisin ka tühikäigul lamdat ära võtta tagant,ei mingit muutust.Kui service tuluke ka enne ei põlenud,ei mingit muutust.
Elan maal ja eriti ei kisu pidevalt kaugele linna ka sõita sellel masu ajal. Küttekulu ka suur,nii 16-18 l sajale km. Ise vahepeal mõtlesin et äkki said juhtmed ära vahetatud,aga peaksid õieti olema.
Massin on 96 a väljalase ja ikka 4,3l V6
Kõike paremat!
Pead kratsiv Ksound

EDIT by Newton: pealkirjapolitsei
07.12.2009 at 13:53 2 edits. Last edited 08.12.2009 at 10:41 by newton (Moderator)
atomic
Vaata EGR,küünlajuhtmed, küünlad jne üle.
07.12.2009 at 15:24
rescue

arvan et tegemist tuksis jagajaga:) Kes teaostas diagnostika?
07.12.2009 at 15:49
ksound

quote:
rescue: arvan et tegemist tuksis jagajaga:) Kes teaostas diagnostika?
Diagnostika tegi Top-Parts Tartu.See mul kõige lähemalolev usa autode koht.
07.12.2009 at 16:06
ksound

quote:
atomic: Vaata EGR,küünlajuhtmed, küünlad jne üle.
Küünlad on paar kuud tagasi vahetatud,juhtmed küll vanad. Kas EGR on see seadis mis lasev väljalaskegaase mingil ajal sisselaskekollektorisse? See äkki siis kohe mootori peal,sinna aga Astrol ei pääse ju ligi.
07.12.2009 at 16:10
rescue

peaks seesama olema jah, sisuliselt EGR ei tohiks mõjutada mootoritööd isegi kui ta peetis on, väga paljudel on see EGR minema lennutatud üldse ja kinni lapitud kohad kus ta asetses, ainus asi mis teeb on SES tuluke, rohkem midagi.
07.12.2009 at 16:13
ksound

quote:
rescue: peaks seesama olema jah, sisuliselt EGR ei tohiks mõjutada mootoritööd isegi kui ta peetis on, väga paljudel on see EGR minema lennutatud üldse ja kinni lapitud kohad kus ta asetses, ainus asi mis teeb on SES tuluke, rohkem midagi.
mootor jätab vahele päris kaua kui hommikul sõitma hakata,sõltumata kas tuluke põleb või mitte. Tühikäik on korras
07.12.2009 at 16:18
Astrona
quote:
ksound:mootor jätab vahele päris kaua kui hommikul sõitma hakata,sõltumata kas tuluke põleb või mitte. Tühikäik on korras

Tühikäigul ei jäta vahele ja koormuse all hakkab jätma? Kas see ei viitagi just küünlajuhtmetele? SES tuluke mul koguaeg põlenud, ka peale hooldust. Keera pirn välja või pane lüliti vahele kui häirib :)
07.12.2009 at 16:37 1 edit. Last edited 07.12.2009 at 16:38 by Astrona
ksound

quote:
Astrona:
quote:
ksound:mootor jätab vahele päris kaua kui hommikul sõitma hakata,sõltumata kas tuluke põleb või mitte. Tühikäik on korras

Tühikäigul ei jäta vahele ja koormuse all hakkab jätma? Kas see ei viitagi just küünlajuhtmetele? SES tuluke mul koguaeg põlenud, ka peale hooldust. Keera pirn välja või pane lüliti vahele kui häirib :)
Kah idee jah.:)Eks need juhtmed olegi aeg vahetada nagunii. Lähiajal mõõdan küttekulu ka ära,üks pikem sõit ees.
07.12.2009 at 17:01 1 edit. Last edited 07.12.2009 at 17:04 by ksound
Vanapagan

Juhtmeid saab ka mõõta kui ei taha lihtsalt igaks juhuks vahetada.

07.12.2009 at 20:04
rescue

Samas oleks väga lihtne juhtmete tervesust kontrollida lihtsalt auto käima pannes ja siis vaikselt käega mootoripealt katsudes kas saab sirakat või mitte :D
07.12.2009 at 20:17
itmask
Service tuluke tähendab mootori ajju salvestatud veateadet. Esimene asi oleks välja uurida, mis see veateade on?

Külma mootoriga muide lambda-andurit/andureid ei kasutata, mootor töötab open-loop rezhiimis ajju salvestatud parameetrite alusel.

-= itmask =-
07.12.2009 at 20:27
ksound

quote:
Vanapagan: Juhtmeid saab ka mõõta kui ei taha lihtsalt igaks juhuks vahetada.
Tegelen sellaga lähemal ajal,loomulikult kontrollin enne üle kui vahetan.
07.12.2009 at 20:43
ksound

quote:
rescue: Samas oleks väga lihtne juhtmete tervesust kontrollida lihtsalt auto käima pannes ja siis vaikselt käega mootoripealt katsudes kas saab sirakat või mitte :D
See on jah üks variant.Tunnen isiklikult meest kes nii kontrollibki kõrgepingetrakti. Olen näinud kui ta jätab vana vene GAZ51-e seisma,lühistades kahe käe sõrmedega kuue silindri süüteküünalde otsad.:)) Sel masinal ju juhtmete otsas ainult klemmid ja küünlaotsad paljad. Mul läheb siiani taguots külmaks kui seda meenutan;)
07.12.2009 at 20:48 1 edit. Last edited 07.12.2009 at 21:03 by ksound
ksound

quote:
itmask: Service tuluke tähendab mootori ajju salvestatud veateadet. Esimene asi oleks välja uurida, mis see veateade on?

Külma mootoriga muide lambda-andurit/andureid ei kasutata, mootor töötab open-loop rezhiimis ajju salvestatud parameetrite alusel.

-= itmask =-

See selgitab mõndagi. Sellepärast siis ongi Autozone õpetuses kästud massin kuumaks ajada ja siis teha mõõtetöid.Sellepärast siis ei olegi muutust kui lamda lahti ühendan. Ilmselt see SMS tuli mul lülitab siis sisse vahel mõne teise vea tõttu,mis diagnostikas kahe silma vahele jäi. Ühes ammuses aastataguses dignostikas,ma mäletan,öeldi ka et oli olnud kõrgepinge leke vist neljanda silindri juhtmetes või küünlas.Ma täpselt ei mäleta aga siis võeti veatede maha ja sinna ta jäi. Nüüd see küll tuleb ja siis jälle kustub ise ära ka. Olen vanem mees ja pole eriti harjunud selliste masinatega. Praegugi on autoelektroonika õpik läpaka kõrval lahti. Olen harjunud ise vigu otsima ja olen seetõttu vist veidi naljakas kõigile. Aga ma harjun juba. Poodu pidi isegi nööriga harjuma,algul siputab veidi ja siis jätab järele! :)
Igaljuhul tänud.
07.12.2009 at 21:01 1 edit. Last edited 07.12.2009 at 21:02 by ksound
antennimees

Lameda jagaja kaanega Vortec mootoril viitab 4 silindri viga V6'l ja 3 silindri viga V8'l jagajakaane vahetusele. Nimetatud silindrite jagajakaane sisesed ahelad jooksevad keskkontakti kõrvalt mööda ja kipuvad üle lööma. Ja kui korra juba üle löönud siis on rada ees ja kui natukenegi niiskust siis kohe annab säde sealtkaudu minna ja mootor puterdab. Läheb natuke soojemaks kaob niiskus ära ja asi enamvähem stabiliseerub. Ja see viga on tavaliselt nendel autodel millega harva sõidetakse, mina oma Suburbaniga sõitsin iga päev ja sellist viga polnud, uus omanik sõitis kord nädala kahe järgi ja vahetas aastaga 3 jagajakaant.

07.12.2009 at 21:19
ksound

quote:
antennimees: Lameda jagaja kaanega Vortec mootoril viitab 4 silindri viga V6'l ja 3 silindri viga V8'l jagajakaane vahetusele. Nimetatud silindrite jagajakaane sisesed ahelad jooksevad keskkontakti kõrvalt mööda ja kipuvad üle lööma. Ja kui korra juba üle löönud siis on rada ees ja kui natukenegi niiskust siis kohe annab säde sealtkaudu minna ja mootor puterdab. Läheb natuke soojemaks kaob niiskus ära ja asi enamvähem stabiliseerub. Ja see viga on tavaliselt nendel autodel millega harva sõidetakse, mina oma Suburbaniga sõitsin iga päev ja sellist viga polnud, uus omanik sõitis kord nädala kahe järgi ja vahetas aastaga 3 jagajakaant.
See võib olla küll,ma sõidan ka praegu harva,vahel lausa nädalas korra. Võtan kaane maha,äkki näen seda niidikest,see peaks ülipeenike olema. Vanasti vene masinatega ikka kraapisime ja lakkisime neid. Sai uue hankimiseni hakkama. Mul vahetatud kaan ka,vana kärssas päris ära.Aga see on teine jutt.
Aitüma!
07.12.2009 at 21:28
Bikerman

Ei,kahjuks seda niidikest ei näe isegi antennimees silmaga(ainult aparaadiga)-kui tule süütab ,näitab ka kohe viga(mida peaks veatestri,või koodide järgi dešfreerima).Eelnev jutt küünlajuhtmete mõõtmisest on ajaraisk-jah sa näed kas surakas küünlani jõuab,aga mitmest kohast enne seda ta massi põrutab teab vaid vikatiga mees.
Külmast peast(kui ikka päris pees-siis ka soojast peast) ikka kas...jagaja,juhtmed,või küünlad(vahel ka süütepool põrutab kuhu juhtub)-soojast peast sütitab tule EGR ja vale Lamda anduri info(pigem EGR)
Ja igasugu puterdamisega on kulu märgatavalt suurem.Nii et tuunida tasub.
08.12.2009 at 00:10 3 edits. Last edited 08.12.2009 at 00:13 by Bikerman
ksound

quote:
Bikerman: Ei,kahjuks seda niidikest ei näe isegi antennimees silmaga(ainult aparaadiga)-kui tule süütab ,näitab ka kohe viga(mida peaks veatestri,või koodide järgi dešfreerima).Eelnev jutt küünlajuhtmete mõõtmisest on ajaraisk-jah sa näed kas surakas küünlani jõuab,aga mitmest kohast enne seda ta massi põrutab teab vaid vikatiga mees.
Külmast peast(kui ikka päris pees-siis ka soojast peast) ikka kas...jagaja,juhtmed,või küünlad(vahel ka süütepool põrutab kuhu juhtub)-soojast peast sütitab tule EGR ja vale Lamda anduri info(pigem EGR)
Ja igasugu puterdamisega on kulu märgatavalt suurem.Nii et tuunida tasub.
Tänud! Tööd nüüd et tapab. Paganama hea et Tiku-taku mehed abiks. Kui ma juhtun kuhugi linna saama,eks proovin korraks ka uuesti diagnostikasse sisse põigata. Kuigi jah järjekorrad igal pool. Ei laida oma maamehe elu aga vahel on ikka linnamehel kergem.
Pagan,jälle risustan lobaga foorumit.
Veel kord tänud ja kõigile!
08.12.2009 at 00:54
mikimouse
teemast mööda vähe, aga kas keegi tahaks rääkida peetis küünlajuhtmetest ja kütusekulust? palju se mõjutab?

08.12.2009 at 10:11
Astro-97

quote:
antennimees: Lameda jagaja kaanega Vortec mootoril viitab 4 silindri viga V6'l ja 3 silindri viga V8'l jagajakaane vahetusele. Nimetatud silindrite jagajakaane sisesed ahelad jooksevad keskkontakti kõrvalt mööda ja kipuvad üle lööma. Ja kui korra juba üle löönud siis on rada ees ja kui natukenegi niiskust siis kohe annab säde sealtkaudu minna ja mootor puterdab. Läheb natuke soojemaks kaob niiskus ära ja asi enamvähem stabiliseerub. Ja see viga on tavaliselt nendel autodel millega harva sõidetakse, mina oma Suburbaniga sõitsin iga päev ja sellist viga polnud, uus omanik sõitis kord nädala kahe järgi ja vahetas aastaga 3 jagajakaant.

Täpselt. sama probleem oli ka minu bussil. kuna alguses kasutasin vähe ja seisis siis ühekorra sõitma hakates hakkaski putrama ja ses läks põlema. siis sain analoogset infot ja puhastasin jagajakaane kontaktid seest ära ja viga kadus koos tule kustumisega...

nüüd khm... on aega sellest möödas ja pole vajadust olnud jälle intensiivselt bussi kasutada ja ennäe... sama asi tagasi.

homme uus töö ees ja vea likvideerimine päevakorras.

ps. kontaktid lähevad ikka väga rohelist pudru täis kui auto seisab enamuses kui sõidab...

08.12.2009 at 21:48 1 edit. Last edited 08.12.2009 at 21:49 by Astro-97
ksound

Mul jäi täna oma valguke(Astro) uurimata.Saba kisub rõngasse:) Gripp vist kallal,aga hea vähemalt et kärssa ette ei tule. See pidi neil tulema kellel saba pole:)
08.12.2009 at 21:58
Vanapagan

quote:
rescue: Samas oleks väga lihtne juhtmete tervesust kontrollida lihtsalt auto käima pannes ja siis vaikselt käega mootoripealt katsudes kas saab sirakat või mitte :D
See ju kõige parem viis ülelöögi tuvastamiseks, ma teen nii iga päev. Hea on autoomanikule näidata et näe just siit jookseb sentimeetri pikkune säde pöidlasse. Tavaliselt kõik hoiavad eemale ja ei julge vaatama tulla.

08.12.2009 at 22:43
ksound

quote:
Vanapagan:
quote:
See ju kõige parem viis ülelöögi tuvastamiseks, ma teen nii iga päev. Hea on autoomanikule näidata et näe just siit jookseb sentimeetri pikkune säde pöidlasse. Tavaliselt kõik hoiavad eemale ja ei julge vaatama tulla.
Haaaa! Jälle üks kutt kes on võimeline niimoodi autot seiskama:)Kunagi sai ka ise niimoodi võrril ja hiljem Jawal kõrgepinget proovitud. Nüüd enam ei julge,õrnakeseks vist jäänud.
08.12.2009 at 22:49
Astro-97

kunagi hallil vene ajal oli selline traktor nagu Kirovets mingi K 750 vist??
sellel olid miskid käivitusprobleemid ja siis peretuttav palus ronida mul mootori juurde ja hoida mingit juhet või kaablit kuskil küljes või otsas... enam ei mäleta mismoodi se käivitus oli aga sain sealt sellise lahmaka et eluks ajaks jäi meelde... tiris lausa sekundiga selja sirgu ja kangeks...

sorry OT..

08.12.2009 at 23:52
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Olen vist hädas lambdaanduriga   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.