| Poster |
Message |
ylovoitka |
Kolinad ja loginad autos
Olen jube pedant ja vihkan väiksematki loginat salongis. Kui sileda tee peal sõita ei kuule mitte midagi, lähen pinnatud auklikule teele ja muud ei kuulegi kui kilin-kolin-login-plärin-vibro-jne. Imelik on see, et neid helisid panen ainult mina tähele, teised ütlevad, et olen hull ja kuulen luulusid. Tegelt on ikka tõsi küll. Vahel logiseb ukse seest, vahel kostub armatuurist kõlin, siis istme seest vedru kriuks.
Nyyd siis kysimus: kas on võimalik nii vanal autol, nagu mul on, likviideerida kõiki neid kolinaid?
Kas teie panete ka oma masinas selliseid helisid tähele ja kui palju neid on? |
| 04.07.2002 at 09:27 |
|
gets |
Kolinad ja loginad autos
Keegi kunagi rääkis, et juhikohalt on kõige rohkem igasuguseid kilinaid-kolinaid ja muid hääli kuulda. Kõrvalistuja kohalt nii hästi ei kuule. Tea, kui tõsi see muidugi on. |
| 04.07.2002 at 09:56 |
|
Ras |
Kolinad ja loginad autos
Arvan et kõiki neid kolinaid likvideerida suht võimatu.endalgi 92 aasta auto ja kah nigiseb, mitte küll palju aga ikkagi ja mis sinna ikka teha annab.Kõige rohkem häirib mind see et autol kolisevad ees piduri klotsid.sadulad said treiali juures ära tehtud ja uued puksid sisse pandud aga töömees kes klotse vahetas arvas et neid klambreid sinna klotside vahele ei ole vaja ja viskas ära.
| 04.07.2002 at 10:33 |
|
LaSa
 Moderator |
Kolinad ja loginad autos
quote: Ras: töömees kes klotse vahetas arvas et neid klambreid sinna klotside vahele ei ole vaja ja viskas ära.
no mida jutt, siis tuleb töömeest niikaua peksta, kungi uued klambrid tulevad |
| 04.07.2002 at 10:41 |
|
2koma8 |
Kolinad ja loginad autos
Eks ta ole jah... vahest ma püüan rahvale seletada et ärge pange kolinat tähle - mul pagassis kola laiali ja krt sisu ka veits koliseb(plastmass-ventilatsioonitorud eelmise omaniku poolt pohuistlikult kokku pandud), et see pole hullu, varsti teen korda.
Imelikul kombel ajab rahvas silmad punni ja küsib, et mis kolinast ma räägin..
Kui ise iga päev sõidad, kuuled vähimagi kiuksu ära mis teistele märkamatuks jääb.
Silikoon peaks aitama?
See jutt oli japsi kohta. Enda Ford 4 aastat vanem ja sisu jumala vaikne. Ainult rooliotsad kobisevad - seda on kuulda. Ja vasaku rea kollektori ühel tikkpoldil(summuti toru flantsi kinnitamiseks) on keere pekkis. Hääl on ka seetõttu natuke tugevam praegu. |
| 04.07.2002 at 11:12 |
|
wax
|
Kolinad ja loginad autos
Aitab see kui üleliigne kola minema visata. Auto kah kergem (loe: kiirem) |
| 04.07.2002 at 11:24 |
|
askeldaja
|
Kolinad ja loginad autos
Kui sumps läbi roostetab, siis naginad hakkavad kaduma |
| 04.07.2002 at 12:00 |
|
Daniel
|
Kolinad ja loginad autos
Tegelt aga tuleb parem soundisysteem osta ! |
| 04.07.2002 at 12:22 |
|
Ragnar |
Kolinad ja loginad autos
quote: ylovoitka:
Kas teie panete ka oma masinas selliseid helisid tähele ja kui palju neid on?
Iseenesest kõik on võimalik ja naljakat minujaoks siin ei ole midagi. Väga palju sõltub autost, '88a Celebrity näiteks on nii ehitatud, et iga väikseim osa on väga põhjalikult kinnitatud (mis muidugi omakorda raskendas mul oluliselt selle lammutamist), s.t. iga osa jaoks on erladi polt-kaks-kolm...(tüübel ei ole in) Näiteks iluliist on kohati tehasepoolt kinnitatud poltidega 10cm laiuste vahedega.
Selline a'la raadio kõvemaks keeramine on suurim autovaenulikus ja enesepetmine. |
| 04.07.2002 at 12:42 |
|
Martin460 |
Kolinad ja loginad autos
Lisaksin mõned tähelepanekud,kuna olen ylovoitkaga sarnaselt allergiline naginate vastu autos.80-date lõpus tegin 011 LADA-le kere ja mootori kap.remondi.Peale seda esimesi sõite tehes lootsin kuulda vaikset autot,aga võta näpust-armatuuri kandist ja uste seest tuli kõikvõmalikke vaikseid aga häirivaid naginaid.Kõik tihendid,klaasid,uksed,lonseronid ja luugid olid uued,aga ikka nagises.Siis aga tegin kere,uste ja karpide õlituse(kuumalt kahuriõli ja vedela grafiitmäärde seguga)Üllatus-üllatus auto oli100% vaikne.Isegi kõige karmimad raudteeületused ei toonud kaasa väiksemaidki naginaid.Augulistel teedel kostus ainult vaikset kummimüdinat.
Teine kogemus on`85.Firega.Kere naginad kadusid kui said kõhu alla keevitatud poolraamide ühendused+uued ustetihendid ja uste sisse helisummutusmatid.Kindlasti aitab plastmassosade nagina vastu silikoonspray.Ja veel paar tähelepanekut ,et nahksisu nagiseb tagumiku all alati ja raskemad autod nagisevad vähem kui kergemad.
|
| 04.07.2002 at 13:14 |
|
Vanaisa
Moderator |
Kolinad ja loginad autos
Kere naginad kadusid kui said kõhu alla keevitatud poolraamide ühendused+uued ustetihendid ja uste sisse helisummutusmatid.Kindlasti aitab plastmassosade nagina vastu silikoonspray.Ja veel paar tähelepanekut ,et nahksisu nagiseb tagumiku all alati ja raskemad autod nagisevad vähem kui kergemad.
Eks need kered väänduvad ka ja siis annab mingi klambri/liistupoiss endast ka märku...
Siit - mida jäigemaks auto tehtud, seda vaiksem ka... vist peaks nii olema?
|
| 04.07.2002 at 16:20 |
|
udu
|
Kolinad ja loginad autos
eks see kere vaandub ikka,
mul mossel oli nii, et kui kiiremini kurvi v6tsid, siis käisid väliskurvi poolsed uksed kolaki lahti 
| 04.07.2002 at 16:50 |
|
Jansa |
Kolinad ja loginad autos
Noh, ilm mõjutab ka asja mõnusasti- pane auto päikse kätte seisma paariks tunniks- pooled naginad on lännu!
Sama lugu on vihma või muidu niiske ilma puhul.
Need on sellised tähelepanekud elust enesest n.ö.
|
| 04.07.2002 at 23:50 |
|
mrtn |
Kolinad ja loginad autos
oma 011-s likvideerisin iga väiksemagi krõpsu. uksed kiskusin kõik lahti ja panin hoovastiku oma käe järgi paika koos pehmendusmaterjaliga - kõik traadid, varvad ja nende ristumiskohad katsin poroloonijunnidega, tinisemisaltitele traatidele panin vedruga pinge peale, aknaraamid pingutasin ära (klaasid olid ju kandilised), uksepaneelid vooderdasin ka ja need plekiservad, mis paneele kinni hoidsid, painutasin sissepoole. Tuulevuhina ja tihendinagina vastu aitas vägivaldne raami sissepoolepainutamine =), hoidis ilusti pinges. kolinate vastu aitas see, kui kõik kulunud puksid & värgid õigel ajal ära vahetasid 
edit: see oli 013, mitte 011 krt |
| 05.07.2002 at 08:58 |
Last edited 05.07.2002 at 08:59 by mrtn
|
ROKIPEER
|
Kolinad ja loginad autos
Kas on ka saada eraldi neid plekitükke esimestele
piduriklotsidele, või saab ainult koos uute klotsidega?
Või on kellegil pakkuda FullSize GM-le? |
| 27.09.2006 at 10:33 |
|
F.I.R.E |
Kolinad ja loginad autos
Ise vihkan ka kolinaid-naginaid, seetõttu otsustasin praeguse fireka interjäärist plastiku enam-vähem täielikult kaotada naha ja pehmendusega katmise kaudu. Kiirendusele tõenäoliselt hästi ei mõju, aga plastiku sees sõita on ka odav.
| 27.09.2006 at 10:44 |
|
vvt
|
Kolinad ja loginad autos
Pange open headers ja asi tahe