register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : sildade reguleerimine  
Poster Message
Indrek_S

sildade reguleerimine
kas keegi oskab öelda, kus seda tehakse taurusele/sablele.....kadaka teel on 2 kohta mulle juba eitavalt vastanud....soovitage midagi..hea oleks, kui oleks kuskil mustamäel..thanx

08.08.2002 at 11:26
Vanaisa

Moderator
sildade reguleerimine
äää, autoturu juures, kus on mingi mitsude või skodade autosalong - selle vastas üle tee kena ja puhas service, isegi minu auto andmed olid arvutis olemas. Töö tehti korralikult ja hind oli mälu järgi mingi 250 raha...

08.08.2002 at 11:34
vkx

sildade reguleerimine
Nädal tagasi lasin Volvol selle ära teha siit foorumist soovitatud kohas, Peterburi mnt. endise Hydro Texaco taga, Diisli keskuse kõrval garaazis, silt on ukse kohal, küsi Alot(vist), digi pink, hind 200.-, mull läks 300.- koos rooli otsa vahetusega. Endale jäi väga positiivne mulje!
08.08.2002 at 11:46
Indrek_S

sildade reguleerimine
quote:
äää, autoturu juures, kus on mingi mitsude või skodade autosalong - selle vastas üle tee kena ja puhas service, isegi minu auto andmed olid arvutis olemas. Töö tehti korralikult ja hind oli mälu järgi mingi 250 raha...
ee äkki oskad aadressi täpsemalt öelda..või firmanime, või telefoni...või vähemalt tänav :-)

08.08.2002 at 12:01
Vanaisa

Moderator
sildade reguleerimine
Helkama Auto (Kadaka tee 84)
Vot selle vastas üle tee on service - nime ei mäleta. Boss oli suur mees ja tõmbas piipu (kui see aitab) :D

08.08.2002 at 12:06
Indrek_S

sildade reguleerimine
aitab :D thanx sellise:smokin mehe peax ju ikka ära tundma

08.08.2002 at 12:07
Vanaisa

Moderator
sildade reguleerimine
hea tubaka lõhn oli kaugele tunda jah ...

08.08.2002 at 12:09
gis

sildade reguleerimine
Peugeot teenindus sõpaka ja linnutee ristmikul. Väga asjalik käli ja kõik mu usakad on läbi aegade seal sirgeks aetud, ka de Ville '71, mis ainult poolenisti peale mahtus :)
09.08.2002 at 00:53
mrtn
sildade reguleerimine
huvitav, kuidas keegi ledoviini ei satu. teevad ja korralikult.
09.08.2002 at 09:57
Indrek_S

sildade reguleerimine
quote:
Peugeot teenindus sõpaka ja linnutee ristmikul. Väga asjalik käli ja kõik mu usakad on läbi aegade seal sirgeks aetud, ka de Ville '71, mis ainult poolenisti peale mahtus

kahjux öeldi, et plole andmeid minu auto kohta :(

09.08.2002 at 12:27
tambet

sildade reguleerimine
Vaata Ameerika autosse,veerenni tn.-l kuskil on.
link kah http://www.ameerikaauto.ee/
Teevad korralikult.
10.08.2002 at 13:44
razer
sildade reguleerimine
vahetasin rooliotsa ja panin esisilla katse/eksituse meetodiga ehk silmaga paika. ei kisu kusagile ja ei kuluta kumme.
11.08.2002 at 19:29
rustang

Moderator
sildade reguleerimine
Mina jälle regullisin loodi, joonlaua ja tamiiliga, niipalju kui mul vaja käib kah.
Abiks auto centerline altpoolt ära märkida ja seejärel auto külgedele tamiilist paralleelsed sirged jackstandide abil tekitada - sellega saab mõõta kokkujooksu. Camberit saab mõõta loodiga ratta servast ja casterit küünalvedrustuse korral malliga varustatud loodi abil amordi pikikallet mõõtes.
11.08.2002 at 19:35
vkx

sildade reguleerimine
quote:
razer: vahetasin rooliotsa ja panin esisilla katse/eksituse meetodiga ehk silmaga paika. ei kisu kusagile ja ei kuluta kumme.

rustang:Mina jälle regullisin loodi, joonlaua ja tamiiliga, niipalju kui mul vaja käib kah.
Abiks auto centerline altpoolt ära märkida ja seejärel auto külgedele tamiilist paralleelsed sirged jackstandide abil tekitada - sellega saab mõõta kokkujooksu. Camberit saab mõõta loodiga ratta servast ja casterit küünalvedrustuse korral malliga varustatud loodi abil amordi pikikallet mõõtes.

Noh jahh, palju asju on võimalik ehk ise ära teha aga kas sellel on mõtet? 15min+200.-EEK-i ja sild on reguleeritud ja mitte joonlaua, malli ega tamiiliga ja käed ja riided jäid ka puhasteks! Samas julgen kahelda ülal toodud meetoditega ise reguleerimise täpsuses.
11.08.2002 at 19:57
razer
sildade reguleerimine
küsimus pole rahas vaid selles, et ma tahtsin seda ise teha ja nö. kogemusi saada.
12.08.2002 at 12:05
vkx

sildade reguleerimine
quote:
razer: küsimus pole rahas vaid selles, et ma tahtsin seda ise teha ja nö. kogemusi saada.

Minu silmis on isetegijad alati olnud austust ja imetlust väärt.

razer kirjutas:...vahetasin rooliotsa ja panin esisilla katse/eksituse meetodiga ehk silmaga paika. ei kisu kusagile ja ei kuluta kumme.

Minu point oli selles, et ma kahtlen tõsiselt sinu (silmaga)reguleerimise täpsuses, isegi kui sa ise ei tunne mingit kiskumist ega kummid ei kulu(veel). Mingi vana traktori rattaid võib proovi või harjutamise mõttes ise regullida aga (sõidu)autol, mida kasutatakse kõval(asfalt)pinnasel, ei pea mina isetegemist ilma vastavate vahenditeta otstarbekaks. Üks tuttav lasi teisel mehel oma auto sillad ära regullida tutvuse poolest ja tasuta selle veneaegse sillastendiga, see mees selle stendi kunagi kuskilt niisama sai ja pani oma garaaži üles. Sai mu tuttav siis natuke aega sõita ja märkas, et sööb kummi, ise ta samuti mingit kiskumist ei tundnud. Läks kontrollis digipingis ja oli ikkagi asi paigast ära sinnamaani. Kui see vene stend ei suuda silda täpselt paika regullida, siis ükskõik kelle silmamõõt või joonlaud või mall või tamiil ei suuda seda ammugi juba!
12.08.2002 at 17:55
razer
sildade reguleerimine
põhimõtteliselt on sul õigus aga ma usun, et paarkümmend aastat tagasi tehti seda just tamiili või misiganes millega ja kõik olid rahul. aga tõesti, peab ehk mõnest kohast läbi käima ja laskma paika panna
13.08.2002 at 08:03
rustang

Moderator
sildade reguleerimine
quote:
vkx: Kui see vene stend ei suuda silda täpselt paika regullida, siis ükskõik kelle silmamõõt või joonlaud või mall või tamiil ei suuda seda ammugi juba!

Vat selle vana vene stendiga on nii, et iialgi ei tea, kes on nende anduritega märki on visanud või naelu seina tagunud. Käepäraste mõõtevahenditega saad teatud täpsuse - mõnikord on see piisav. Ja lisaks sellele tead, et tulemus on just selline nagu vaja, mitte "süsteemi" poolt pakutav kalossinumber. Kui enne ja pärast iga võistlust on vaja esisila settinguid muuta, siis tuleb kasuks, kui suudad seda ise teha. Loomulikult ei hakka ma ise silda reguleerima 2002. aasta seebikarbist daily driveril.

13.08.2002 at 09:29
Indrek_S

sildade reguleerimine
mnjahh...sild nüüd sellex korrax juba sirgex aetud...sealsamas helkama auto vastas kadaka teel. boss oli suur piibuga tüüp:-).... väiksed jamad ikka tekkisid..ajasin auto stendilt maha...kurrat ikka kisub...läxin kohe tagasi....kutid vahetasid esimesed/tagumised rattad ära..timmisid veidi..nüüd kõik ok...kuid vahetamist tahavavd ruttu kummid(mullitavad) ja esivedrud(oma aja ära eland) kulutused u 3 K. eeq

13.08.2002 at 11:38 Last edited 13.08.2002 at 11:38 by Indrek_S
razer
sildade reguleerimine
quote:
Loomulikult ei hakka ma ise silda reguleerima 2002. aasta seebikarbist daily driveril.

sellega ma olen nõus aga kuna mul endal taunus siis ma üritan läbi raskuste viimase kui ühe asja, millega hakkama saan ise teha. aga loogish, et X5 ei hakka ise garaazis silda paika ajama
13.08.2002 at 17:18
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : sildade reguleerimine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.