Poster |
Message |
Astro-97
|
K: smartwash ja mündipesula
Pole kordagi käinud sellistes kohtades autot pesemas... samas tekib neid pesukohti aina juurde ja siit ka küsimus:
Kes siinsetest käib nendes pesulates oma autot pesemas ? soovitusi äkki , kus on parem, kus veesurve normaalne, kus ainet normaalses koguses saab peale lasta ja ühesõnaga kui puhtaks see auto siis jääb pärast kuivamist.
Miks küsin, olen kuulnud siit-sealt, et kõik need pesulad pole ühesugused. Küll on veesurve püstolis nagu nõrgake, küll saab seda pesuainet vähe ... samas kui leiaks kellegi soovitusel kus on need asjad normaalsed, poleks kahju selle 5 eeriku eest lobistada saan kiirelt üle , sest hoovis voolikuga mässata on jahe juba ja käsipesulasse iga kord 20e visata hakkab turjale 
27.11.2015 at 19:06 |
1 edit. Last edited 27.11.2015 at 19:06 by Astro-97
|
Nicholas |
Pimedal hooajal kui õhtul kodus enam pesta ei näe, olen aeg-ajalt ikka külastanud Tallinna Smartwash-i ja Carwash-i pesulaid.
Pesukvaliteedi vahet küll ei ole täheldanud. Survepesu jääb ikka survepesuks, ehk, et ära käsipesu tulemust oota.
Proovi tee peale jääv pesula ära ja on kogemus olemas.
27.11.2015 at 20:31 |
1 edit. Last edited 27.11.2015 at 20:37 by Nicholas
|
mats36 |
Olen kasutanud varajasemalt Mustamäe Smartwashi, kus oli pidevalt probleem järjekorraga kui just varavalges sinna ei sattunud. Mõnda aega on ka Lasnamäel Smartwash laineid löönud ning pean tõdema, et olen täitsa rahul. Järjekord on minimaalne tänu 6 pesukohale, kuigi olen täheldanud, et esimesed kolm boksi on paremad kui viimased. Ainet tuleb küllaga ning surve on ka hea. Käsipesuga tõepoolest võrrelda ei anna, kuid selle raha eest ei tasu ka midagi ulmelist oodata. Pigem on asi pesutehnikas, minul tuleb see juba hästi välja. Maksumused 1.50 € - 4 €. Talveti vähe soojema ilmaga oli soola maha pesta väga hea. Mündipesulaid paraku kasutanud ei ole. Nüüd on vist Kristiine kandis kah Smartwash püsti pandud, selle kvaliteeti ei oska külastamatuse pärast hinnata. Üldiselt soovitan - kiire ja taskukohane. |
27.11.2015 at 20:46 |
|
Martin460 |
Ma võitsin mingis FB loosimises Mündipesula kliendikaardi kus peaks peal olema x kogus pesuraha. Ma ise seda kasutanud ei ole sest mul on garaashis omal pesula olemas. Kui teemaalgataja tahab siis võin selle talle kinkida. Niipalju kui ma ise näinud olen siin säästuka parklas keldris tüüpe toimetavat siis tundub, et päris mugav on talvel...saab suures ja reeglina tühjas parklas uksevahed ja tihendid ära kuivatada näiteks.
27.11.2015 at 22:13 |
|
ramman |
Ise olen ka paar korda proovinud. Käsipesuga muidugi võrrelda ei saa, aga enne pesen iseteenisnuses, kui bensiinijaama harjapesulas. Suurema sodi saab ikka maha ja talvel on kõige pasa ja keemia mahaloputamiseks kiire ja lihtne variant.
Club Fullsize |
27.11.2015 at 23:37 |
|
cartmann |
Kui pigi pole ja autol vaha vms siis regulaarselt kãies saab hea tulemuse. Aegajalt peaks kuskil korraliku pesu ka tegema aga olenvalt kohtadest saan ma oma mitte piseima auto maks viie juuriku eest puhtaks.
28.11.2015 at 02:10 |
|
Maik
|
Milleks seda üldse käsipesuga võrrelda? Pole võrreldavad asjad üldsegi ju...
Survekas rohkem nagu suurema pasa mahapesemiseks lihtsalt.
Viimast korda ei mäleta,aga üldiselt tavalisema sedaani saab ala 2 euroga üle käidud.
1eur sisse ja leotus või mis iganes selle nimi oli peale, peale seda ooteaeg natuke,siis teine euro
ja survekas järgi . Kiiremate liigutustega inimene oled, siis jõuab küll. 
28.11.2015 at 02:14 |
1 edit. Last edited 28.11.2015 at 02:14 by Maik
|
ERAK
|
Ma olen vahel Viimsis mingis vantkade pesulas lasknud suure pasa maha lodistada. Suure kaubiku pesu leotuskeemia+põhjalik sooja veega survepesuriga mahaloputamine oli mu mäletamistmööda vaid 7€
rehvide müük |
28.11.2015 at 03:07 |
|
raix_ |
Ma olen paar korda käinud Haabersti Rimi kõrval olevas ja 1x Al Mare Bowlingu maja all olevas. Panin tähele et nüüd on lisaks ka Jazz oma sarnase asja loomaaia vastas oleva Neste kõrvale teinud. Seda veel katsetanud pole.
Nende kahe nimesid ei tea (kas on Smart- õi Dumbwash) aga nii 3-3,5€ olen tavapärase auto üsna normaalselt puhtaks saanud. Minu meelest olid mõlemas programmid samad (leotus, surve, vaha, ja nö poleer) ning surve kah enam vähem sama.
Sellise kiire kõntsa saab väga hästi maha ning protsess on nobe. Ja kui hoolikalt teed siis ei pea ise kummikuid ja tunkesid ka kasutama et auto pestud saaks.
Igajuhul väga tervitatav nähtus ning saab kerge vaevaga oluliselt viisakama välimusega autuga ringi vurada. |
28.11.2015 at 11:06 |
|
GfffG |
Vahe nendel pesulatel on tõesti suur. Kuid on ka nii olnud, et alguses on surve hea, kuid siis vee kokkuhoiu või surveseadmete riknemise tõttu on surve natuke parem kui tavalisest voolikust. Sellistes kohtades ei ole küll midagi teha. Ei hakka igaks juhuks pesulaid nimetama, äkki on nad ennast juba parandanud.
Hetkel olen pidama jäänud Pae tn pesulale (ringristmiku juures). Seal tundub üsna hea keemia ja surve. 5 euri vähemalt võiks ikka arvestada, kui soovid paremat tulemust. Tlve pori-soola pole veel proovinud seal maha pesta. |
28.11.2015 at 11:09 |
|
Astro-97
|
Käisin täna siis seal Rocca bowlingu all mündipesulas...
Auto on musta värvi, kuivanud mustusest küljed ja tagaosa kõik heledad. No tegutsesin siis seal ja ütleks, et saab jah ainult suurema sita maha lasta, muud midagi. Tegin kaks korda leotust, kaks loputust... lisaks see miski kuumvaha ka lõpus. Sõitsin pärast sealt välja valge kätte ja mida näen... küljed kõik hallid, tagaosa samuti, seega tõesti ei maksa sealt oodata käsnapesu tulemust. Muidugi väga kahju on, et keelatud seal oma svammiga pesta... nii ei saagi head tulemust :/. Eks ta selline kähkukas ole suvel tolmu mahalaskmiseks, siis toimib küll.
Muidugi survest rääkides, mulle kui endisele ja vanale autopesijale tundus, et surve on seal 80-100bar-i ja seda on selgelt vähe. Teeb sama välja mis kodus solgutada selle K2 väikse kärcheriga. Surve peaks olema kuskil 120-130 bar, siis on natuke asjal jumet. rohkema, näiteks 170-180 juures hakkavad liistud juba ustelt lendama ja lööb värvi kohati isegi nõrgalt kohalt lahti ja seda poleks vaja.
Üldiselt võttes, kui lubataks svammiga kiire ring peale teha.... oleks ilmselt nõus ka edaspidi seda teenust kasutama, loputusvee survel pole enam siis tähtsust, küll maha saab.
28.11.2015 at 20:55 |
|
berg_CSG
|
Kui tahad shvammiga pesta siis Laagri maksika kõrval kardiraja juures on "myndipesula", kus yhe pystoliga lased suurema muda leoutussurvepesuga maha, siis on spetsiaalne hari-pystol, millega siis saad reaalselt pesta autot. Pystoli otsas pehme pesuhari ning kui päästikut vajutad siis laseb sampooni peale. Toimib hästi, kuid keerulisemaid nurki ja velgi on kehva pesta, sest hari on tiba suur.
Kokkuvõtteks: Valianti pesengi ainult mustamäe lukoili smartwashis. See pulbertehnoloogia toimib minu jaoks hästi, sest auto ju alati puhas.
Tavaautot lasen pesta Karleri autopesulas, statoilis või käin laagri maksika "myndikas"
28.11.2015 at 21:25 |
|
Astro-97
|
lukoili juures pidasid silmas ilmselt seda XL säästuka maa-alust pesulat?
28.11.2015 at 21:41 |
|
berg_CSG
|
Mõtlesin seda mis tipi ringi juures on. Maa aluses ei meeldinud.
28.11.2015 at 21:50 |
|
Astro-97
|
quote: berg_CSG: Mõtlesin seda mis tipi ringi juures on. Maa aluses ei meeldinud.
ok.
Samas võiks katse teha ikkagi. lased aja peaaegu lõppu ja vajutad uuesti leotuse peale ...saad auto selle shampooniga kokku. siis svammiga ring peale, uus münt ja loputus. tea kas kes keegi tuleb õiendama kuskilt svammi pärast 
28.11.2015 at 22:25 |
|
Joel
|
Huvitav mis see point on, miks ei tohi oma švammiga autot üle käia? Aja kokkuhoidmiseks? Või selleks, et kasutataks endiselt käsi- ja automaatpesulaid? Mul on praegused autod musta värvi ja nendega pole lootustki ilma švammita (või mikrofiiberkäsnata) puhtaks saada, hall kirme jääb peale ja surveka pesust veel vöödiline pealekauba. Järelikult ei ole musta värvi autoga eriti pointi sinna minna. Valgete vm heledate autodega on ikka palju kergem elada. 
29.11.2015 at 09:18 |
1 edit. Last edited 29.11.2015 at 09:22 by Joel
|
GfffG |
quote: Joel: Huvitav mis see point on, miks ei tohi oma švammiga autot üle käia? Aja kokkuhoidmiseks? Või selleks, et kasutataks endiselt käsi- ja automaatpesulaid? Mul on praegused autod musta värvi ja nendega pole lootustki ilma švammita (või mikrofiiberkäsnata) puhtaks saada, hall kirme jääb peale ja surveka pesust veel vöödiline pealekauba. Järelikult ei ole musta värvi autoga eriti pointi sinna minna. Valgete vm heledate autodega on ikka palju kergem elada. 
Kui korra käid käsipesulas, siis järgmised paar korda (nädalat) saad küll musta auto nii puhtaks, et halli kihti peale ei jää. Ehk ei tohi lasta autol mustusest karedaks minna.
|
29.11.2015 at 10:50 |
|
cartmann |
Pesaula pystoliharjaga auto pesemine on sama kui tonnise liivapaberiga päikeseprillide puhastamine.
Kui aegajalt käsipesulas kåia ja siis regulaarselt iseteenindus pesulas siis saab ideaalselt ka musta värvi auto puhtaks. ise kasutan iseteeninduses ka aegajalt pigipesu ainet.
29.11.2015 at 14:18 |
|
berg_CSG
|
Eriti hea on siis kui mõnimees on selle harjaga pigipesu teinud 
29.11.2015 at 16:37 |
|
Joel
|
Ma pesen kodus sisuliselt iga nädal, ca üle korra pigipesuna. Aga see voolikute-surveka-ämbri kokku-lahkupakkimine on veidi tüütu. Täna sai just pigipesu tehtud, järgmine nädal siis proovin selvepesula ära. Kumb neist kahest etem on - Al Mare Bowlingu alune või Loomaaia vastas Jazz?
29.11.2015 at 18:06 |
|
trs200 |
Tuleb meelde kohe talvine pilt pensionärist taksojuhist, kes statis klaasipesuharja ja ämbriga oma mudast autot peseb 
Need isepesulad on paras enesepettus. Kui hind oleks 2x odavam, siis oleks asjal mingi point. Normaalne pesu smardikas on 8-10 euri maasturi puhul, kui lased ka rattakoopad mudast puhtaks. Sama raha eest saab ka elementaarse käsipesu juba. Kvaliteedi vahe on nagu öö ja päev. Smartwashi säästuprogramm pidi väidetavalt olema loputus vesivaha või läikega. Pole ise proovinud, aga arvestades seda, et suht palju läheb aega selle esimese pläusti maha loputamisele, siis võib toimida. |
29.11.2015 at 18:15 |
|
cartmann |
quote: trs200: Tuleb meelde kohe talvine pilt pensionärist taksojuhist, kes statis klaasipesuharja ja ämbriga oma mudast autot peseb 
Need isepesulad on paras enesepettus. Kui hind oleks 2x odavam, siis oleks asjal mingi point. Normaalne pesu smardikas on 8-10 euri maasturi puhul, kui lased ka rattakoopad mudast puhtaks. Sama raha eest saab ka elementaarse käsipesu juba. Kvaliteedi vahe on nagu öö ja päev. Smartwashi sätästuprogramm pidi väidetavalt olema loputus vesivaha või läikega. Pole ise proovinud, aga arvestades seda, et suht palju läheb aega selle esimese pläusti maha loputamisele, siis võib toimida.
Kuda enesepettus?
Kui ei suuda end liigutada siis jh kulub palju raha. Tglt ise pestes saab ikka väga ruttu. Lisaks ei byhi värvi harjaga/svammiga. Kui sõidukat ei suuda alla viie juuriku pesta siis kasvavad käed suht aanusest(ei mõtle mingit mudakäkki). Smartwash(harjapesu mõtlete vist). Suht jama pesu. Kui suuremad peeglid, sügavamad veljed..... Siis need kõik mustad.
Pigipesu mõtlesin nii, et enne pesu pihustada lihtsalt yle ja pesuriga(koos ainega) maha.
Muude käsipesulate miinuseks on aeg/järjekorrad. Nn mündi/iseteeninduspesulad on luks idee kyll.
29.11.2015 at 18:24 |
|
hotrod
|
quote: berg_CSG: Eriti hea on siis kui mõnimees on selle harjaga pigipesu teinud 
Jep, pesin ükskord hall-metallik-diislit selle harjaga, mis oli pigist läbi imbunud, ehk siis hall auto oli mõnusalt "tavotine". Peale seda tuli korralik pigieemaldus pesulas teha.. julm - nüüd targem, ei puutu seda harja, kui sellel karvad pigist kokku kleepunud.
29.11.2015 at 19:37 |
|
anryo |
Mul on mingi super-shampoon, mida peabki pritsiga otse autole pihustama ja siis märja švammiga hõõruma - olen küll Mündipesulas peale nende enda shampoonipesu tuima näoga seda peale pritsinud, kiirelt nuustikuga ringi ära teinud ja siis nende enda programmiga edasi läinud. Aga noh, ma käin tavaliselt tööpäeva hommikul kell 8 ka, siis pole järjekorda, et oleks piinlik nii kaua pesta. Sest ega ainult survega puhtaks tõesti ei saa.
Kuigi mul on ka kodus survekas, siis kiire ühe auto pesu pärast ei viitsigi vahel seda lahti pakkida. Tiri voolik välja, siis igast vahendid jms. - mugavam on ka suvel vahel mujal käia.
30.11.2015 at 10:16 |
|
Indrek_S
|
quote: trs200: Tuleb meelde kohe talvine pilt pensionärist taksojuhist, kes statis klaasipesuharja ja ämbriga oma mudast autot peseb 
Need isepesulad on paras enesepettus. Kui hind oleks 2x odavam, siis oleks asjal mingi point. Normaalne pesu smardikas on 8-10 euri maasturi puhul, kui lased ka rattakoopad mudast puhtaks. Sama raha eest saab ka elementaarse käsipesu juba. Kvaliteedi vahe on nagu öö ja päev. Smartwashi säästuprogramm pidi väidetavalt olema loputus vesivaha või läikega. Pole ise proovinud, aga arvestades seda, et suht palju läheb aega selle esimese pläusti maha loputamisele, siis võib toimida.
See mündipesula kaupluse keldris on geniaalne asi, mitte enesepettus.
Suurema igapäevavaguni kulud:
leotusaine mündipesulas - 1 EUR
Pigipesu aine ise peale - u 1 EUR (4 eur pudel, jätkub 4-ks pesuks)
Loputamine, uksevahed jms survekaga - 3 EUR max
Talvel pesen kord nädalas/kord 2 nädala tagant, oleneb palju soolaplöga kere küljes on. Sedasi hoiab rooste kerest eemal ja seda väikese raha eest. Lisaks ei määri mantlit vastu autot ära.
30.11.2015 at 10:23 |
|