register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Automaatkasti õlitaseme kontrollimine...  
Poster Message
Joel

Automaatkasti õlitaseme kontrollimine...
Olen siinsest foorumist korduvalt lugenud, et aut.kasti õlitaset kontrollitakse soojast peast ja töötava mootoriga. Täna tahtsin viia auto TakeT'isse õlitaseme kontrolli, kuid seal öeldi, et auto peab sinna jääma ööseks, et ta täielikult maha jahtuks. Muidu ei saa. Autoks ikka S4 ´92.

Revalist öeldi, et kastiõli vahetamise intervall on sellel kastil 60k km. Mul on eelmisest vahetusest vaevalt 10k km möödas, kuid juba teeb kast veidrat vilisevat-ulguvat heli ning aeg-ajalt viivitab käiguvahetustega (st. vahetab kõrgematelt pööretelt). Ise mõtlen, et äkki jäi kast sogaseks eelmisest korrast ning nüüd on filter jälle saasta täis, ning anomaaliad on sellest põhjustatud.
Forssis iseenesest ei oodatud midagi - tõsteti auto üles ning vahetati õli ja mingid tihendid ära. Hinna järgi eeldades vahetati siiski ka filter.

Kokkuvõttes: Kas see kasti mahajahutamise jutt on õige? Kui tihti peaks aut-kastiõli vahetama ja millist õli tuleks kasutada?
19.08.2002 at 15:59
mrtn
see vilistamine viitab ikka koledal kombel umbes filtrile. kas õli on muidu puhas ja kärsaka järgi ei haise?
19.08.2002 at 20:27
Joel

No kui ikka kõvemat moodi tempot anda, siis viskab kärsaka sisse küll...
20.08.2002 at 12:42
mrtn
tallamisest tulenev kärsakas on reeglina alati pärit katalüsaatori kuumusest kärssama hakanud põhjamastiksist, V8 puhul reeglina rehvidest :D

käigukasti sidurite ja õli kärssamine on pöördumatu protsess.
20.08.2002 at 14:05
Quattro

Jutt õige, et käimakasti õlivahetus 60k tagant. Kus oled lasknud enne õli vahetada, äkki mingid sulid ja ei vahetanud filtrit ära. Aga karta on, et sul on seal mingi mehhaaniline rike. Hea Audi töökoda asub Kostiveres. Mehaanikuks on Rain Aava.050 44040. (seesama kes remondib Aava WRC-d)

21.08.2002 at 09:01
Joel

Aava headusega olen kursis, kuid paraku on ta veendunud automaatkastivastane, mistõttu käesoleva probleemiga tema poole pöördumine erilist tulemust ei tõota.

Õli vahetasin Forssis ja tõtt öelda ei tea, kas nad ikka vahetasid filtri ära või mitte. Hinna järgi peaksid nagu olema vahetanud, aga kindlalt ei oska öelda.

Eks ma siis sean sammud TakeT'isse...

PS. Quattro, tahaks Sulle maili saata. Palun saada mulle oma aadress...
21.08.2002 at 12:53
Hannes

quote:
Joel: Aava headusega olen kursis, kuid paraku on ta veendunud automaatkastivastane, mistõttu käesoleva probleemiga tema poole pöördumine erilist tulemust ei tõota.

Õli vahetasin Forssis ja tõtt öelda ei tea, kas nad ikka vahetasid filtri ära või mitte. Hinna järgi peaksid nagu olema vahetanud, aga kindlalt ei oska öelda.

Eks ma siis sean sammud TakeT'isse...

PS. Quattro, tahaks Sulle maili saata. Palun saada mulle oma aadress...
Joel,enne,kui otsustad,kus lasta remontida,kirjuta mulle!
maili aadressi peaksid teadma.

22.08.2002 at 07:59 Last edited 22.08.2002 at 08:27 by Hannes
Joel

Nonii, ma siis nüüd TakeT'is ära käinud ja tulemus see, et kasti valati 2 liitrit (loe: KAKS LIITRIT:eek) õli juurde. Samuti öeldi, et uuemate aut.kastide puhul on ootetööna, st. soojast peast nagu Forssis tehti, aut.kastiõli vahetamine üks kindlamaid viise kast prügimäele saata. Noh, ei tea... Igatahes on mul vist isegi hästi läinud, et auto ikka liikvel on...
22.08.2002 at 13:34
raix_
quote:
Joel: Nonii, ma siis nüüd TakeT'is ära käinud ja tulemus see, et kasti valati 2 liitrit (loe: KAKS LIITRIT:eek) õli juurde. Samuti öeldi, et uuemate aut.kastide puhul on ootetööna, st. soojast peast nagu Forssis tehti, aut.kastiõli vahetamine üks kindlamaid viise kast prügimäele saata. Noh, ei tea... Igatahes on mul vist isegi hästi läinud, et auto ikka liikvel on...
vedas sul..ja roppu moodi veel :)
22.08.2002 at 13:43
peep

Moderator
quote:
Joel: PS. Quattro, tahaks Sulle maili saata. Palun saada mulle oma aadress...

OT: maili saab saata kõikidele kasutajatele klikates nime all olevat kollast iconit - aadressi teada pole vaja.
22.08.2002 at 13:59
Joel

quote:
peep:
OT: maili saab saata kõikidele kasutajatele klikates nime all olevat kollast iconit - aadressi teada pole vaja.
Veel veidi OT: Olen kursis. Seda varianti olin juba proovinud, kuid käesoleval juhul oli kas aadressis viga või midagi muud. Igal juhul adressaadini minu sel moel saadetud kiri ei jõudnud. Seepärast palusingi õige aadress saata...
22.08.2002 at 14:04
Quattro

quote:
Joel:
quote:
peep:
Veel veidi OT: Olen kursis. Seda varianti olin juba proovinud, kuid käesoleval juhul oli kas aadressis viga või midagi muud. Igal juhul adressaadini minu sel moel saadetud kiri ei jõudnud. Seepärast palusingi õige aadress saata...
Nüüd peaks asi ok olema.

22.08.2002 at 16:06
Taurus_93
Mis vahe seal on kas kuumast vöi kylmast peast vahetada???
22.08.2002 at 21:06
Joel

Mina ka ei tea mis vahe seal on, aga TakeT'i vennad tundusid väga kindlalt teadvat...

TakeT asub Harku järve ääres. Linnast minnes Paldiski mnt.-lt FK Keskuse juurest enne raudteed (bensujaama vastast) paremale keerata ja siis mõnisada meetrit (enne, kui majad algavad) paremat kätt. Miski "söökla" silt on teeääres väljas...
23.08.2002 at 09:15
bels
quote:
BlueStang: No vardaga kastide puhul ei pidanud olema oluline, kas on õli soe või mitte. Samas jäi ikkagi lahtiseks, kas kastiõli mõõtmisel vardaga peab mootor töötama või mitte ja kus see õlitase siis varda peal peab olema parajasti. Kes on tark ja ütleb mulle mis see õigeim variant on.
No 'vardaga kastide' puhul on oluline kas õli on soe või mitte. töösoojal, töötaval mootoril tuleb rahulikult lapata läbi kõik käigud ja siis P asendisse. varras välja, lapiga puhtaks ja uuesti kasti. järgmine liigutus on jällegi varras välja ja märgid on täica olemas. tavaliselt kui õli on miinimumis, ehk alumise kriipsu peal, mahub sinna julgelt pool liitrikest juurde

23.08.2002 at 17:26 Last edited 23.08.2002 at 17:27 by bels
Erkki

quote:
Taurus_93: Mis vahe seal on kas kuumast vöi kylmast peast vahetada???
See külmast peast kontrollimise nõue kehtib ainult VAG toodangu kohta. Ameeriklastel käib asi ikka inimlikult :) Muudel markidel vist ka.

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...
23.08.2002 at 18:40
Taurus_93
hmm. küsisin vahetamise kohta, mitte kontrollimise kohta...
24.08.2002 at 10:57
bels
quote:
Taurus_93: hmm. küsisin vahetamise kohta, mitte kontrollimise kohta...
usakate puhul pole kyll mingit vahet. ehk kui ainult see, et kui kasti õli liig kuum siis on ebamugav vanni alt ära võtta. väljalaske ava ju pole ja õli tuleb yle kaane ääre välja lasta...

24.08.2002 at 11:37
Erkki

quote:
Taurus_93: hmm. küsisin vahetamise kohta, mitte kontrollimise kohta...
Hmm, jah. Topicus käib jutt ju kontrollimise kohta, vahetamise puhul ei oma temperatuur tõesti tähtsust...:)

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...
24.08.2002 at 12:19
aarekas
Vahetamise ajal ei jõua ka kast maha jahtuda ja õli mis sisse kallatakse soojeneb, see tähendab kohe antud õlil päris suurt paisumist ja õli kogus jääb väikseks. Ja kuna sellel autol õli taset saab ju kontrollida ainult jahtunult ja töötava mootoriga põhja alt, siis on see päris tülikas.
17.09.2002 at 14:59
Lenz
Minu automaat kasti kontroll vardal on kaks külge- ühel pool soojast peast(kirjas 80 kraadi) teisel külmalt(kirjas 20 kraadi):opeli mehed vist ikka kõige kavamalad olid
27.09.2002 at 15:27
christian

ei hakanud uue teemaga risustama ja oleks ka huvi kuidas luminal automaatkasti õli kontrollida?
kuulnud palju erinevaid varjante aga neid proovides näitab varras ju erinevalt.

kas siis käiva mootoriga?neutrali peal või pargi peal?

ettetänades Christian
27.07.2009 at 08:36
Timo

quote:
christian: ei hakanud uue teemaga risustama ja oleks ka huvi kuidas luminal automaatkasti õli kontrollida?
kuulnud palju erinevaid varjante aga neid proovides näitab varras ju erinevalt.

kas siis käiva mootoriga?neutrali peal või pargi peal?

ettetänades Christian

Tasasele pinnale pargitult, töötava sooja mootoriga, käigukang parking´u peal. Mina koguaeg niimoodi kontrollinud, pole ühtegi kasti kokku lasknud, enamus user-, repair manuale räägib sama juttu.

27.07.2009 at 11:49
Astro SS
Naljakas on see,et osa tootjaid soovitab käik panna NEUTRAL'i peale.

Neutrali ja Park erinevus on päris suur.

Näiteks Dodge Ram'i puhul tuleb panna NEUTRAL'i peale.

27.07.2009 at 14:54 1 edit. Last edited 27.07.2009 at 15:10 by Astro SS
Vanaisa

Moderator
Näiteks Wrangleri 32RH kastil "park" asendis õlipump ei tööta
27.07.2009 at 15:00
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Automaatkasti õlitaseme kontrollimine...  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.