| Poster |
Message |
deathdog |
Ukse lukke tahaks tööle:(
nii proobleem selline et tegin mina ukse lahti (jõuga sest se crc silikoon ei kõlba koerap**** ) toimetasin oma toimetamised autos ära ja pärast ust kinni enam ei saa ....lihtsalt lukk ei jää hoidma ....veetis siis auto öökese hari vastu auto ust toetatult ...täna hakkasin vaatama hirmuga et nüüd miskit puruks .....aga minu näe minu suureks röömuks oli see õli (või mis iganes seda nimetada)paks kui tavot ......nüüd siis ka küsimus et ons mingi vedeliku mis selle paksu õli eemaldaks ja uue määrdekihi tekitaks(tahaks ikke sellist millega kellegi juba hiad kogemused on)
|
| 02.12.2002 at 19:24 |
|
Ragnar |
Lase autol soojas garaažis kõigepealt üles sulada ning kuivada. Süsteemid on niiskust täis lihtsalt. Ja kui asi kuivanud, õlita ära. |
| 02.12.2002 at 19:39 |
|
peep
Moderator |
Ja kui endal ei ole sooja garaazhi siis pargi paariks tunniks päeval limonaadikino parklasse, päeval oli vist 30.- tund. Ei välista, et kuskil on odavam. |
| 02.12.2002 at 19:44 |
|
deathdog |
ei ole sooja garaazi ja ei sõida autoga igapäev ...ma ise mõtsin et kasutaks seda lukusula........ et äkki aitab on keegi proovinud? |
| 02.12.2002 at 20:48 |
|
Jansa |
Enne mingit lukusula kasutaks mina neid aerosoolõlisid- üks oli wd-40 vist, crc-l on ka mingi sarnane.
Ma sügisel puhastasin lukke sellega, mingit muud õli pole hiljem pannud, siiani toimib (peale mitmeid pesusi ja puha).
Aga jah, parem oleks enne ikka autu sooja viia.
|
| 02.12.2002 at 22:56 |
|
ollo |
WD-40 ei ole õli, kuigi marketdroidid seda universaalõli nime all pähe määrida üritavad. On veetõrjevahend (Water Displacement, formula 40), välja töötatud US military tellimusel elektroonika kaitseks niiskuse vastu. Dielektriline, s.t. elektroonilika võib otseses mõttes sellesse uputada ja töötab edasi. Sisaldab mingis koguses petrooli ja parafiini, aga mitte tilkagi õli. Elektroonika puhastamiseks ja niiskuskaitseks Maailma Parim (TM), aga õli asemel... use at your own risk.
Algsele küsimusele: selle tavotiks muutunud asja vastu aitab 100% ainult luku lahtivõtmine, puhastamine ja korraliku lukuõliga määrimine. Pealt võid seda muidu pesta millega tahad, aga kui igasugu tavotti ja s**ta igal pool liikuvate osade vahel on, siis välja sa seda ei pese, külmaga eriti. Proovida muidugi võib (ja peab, kui pole aega ja viitsimist asja korralikult ette võtta), hea on selleks muidugi mingi soe koht leida või naise fööniga lukule sooja puhuda
|
| 03.12.2002 at 08:25 |
|
Quattro
|
Lukke olen õlitanud iga sügis ja talvel pole nendega probleeme olnud. Suurem probleem on see, kui ukse tihendid kinni külmuvad ja nii kõvasti, et ukselingi võib küljest ära tõmmata. Täna hommikul jooksin ümber auto ja proovisin igast avausest sisse saada 
Mis sellise asja vältimiseks hea oleks. Silikoonmääret(Motul)olen proovinud tihenditele panna.
| 03.12.2002 at 08:59 |
|
LaSa
 Moderator |
ikka silikooni jah uste kinnikülmumise vastu abiks. Mingid silikoonipulgad on kah viimasel ajal popp toode, ise olen kasutanud spray-pudelis elutsevat silikoonõli. |
| 03.12.2002 at 09:09 |
|
5.0 |
olen olnud mitmeid kordi sedasorti häda käes. Nimelt on minu igapäevaautol sellise disainiga uksekäepidemed, millest tuleb välja nupp, mida ukse avamiseks peab vajutama (umbes nagu 24 volgal) ja kui on selline plägane ilm ja siis külmetab, on see nupuvahe löga täis ning nupp jääb sisse. Olen ükskord öösel isegi niimoodi koju sõitnud, et hoian ust käega kinni, kuna nupp sees ja välja ei tule ning seega ka uks mingit lukustusfunktsiooni ei oma. Eriti tore on niiviisi kurvides sõita.
Olen proovinud igasuguseid lukusulasid ja silikoone jne., aga ikka läheb jamaks. Ükskord proovisin muu puudumisel kodust universaalõli nime all müüdavat aerosooli (muidu kasutasin seda näiteks siseuste hingede õlitamiseks) ja osutus kõige paremaks- kui nupp väljast ära puhastada ja siis pihustada seda universaalõliga (tootja on mingi Blasta või Bastar või midagi sellist- võin õhtul kodus huvi korral täpsemalt vaadata) ja pressin nuppu mitu korda sisse välja, siis on tükk aega rahu majas. |
| 03.12.2002 at 09:09 |
|
smr |
quote: peep: Ja kui endal ei ole sooja garaazhi siis pargi paariks tunniks päeval limonaadikino parklasse, päeval oli vist 30.- tund. Ei välista, et kuskil on odavam.
kaubanduskeskuste maaalused parklad toimivad ka 
|
| 03.12.2002 at 09:17 |
|
soomuk
|
quote: LaSa: ikka silikooni jah uste kinnikülmumise vastu abiks. Mingid silikoonipulgad on kah viimasel ajal popp toode, ise olen kasutanud spray-pudelis elutsevat silikoonõli.
tõmbasin ka vahetult enne esimesi külmasid kõik uksetihendid pulgaga üle... arvake, kas tulid järgmisel hommikul lahti? ..see pulk oli täiesti mõtetu raha raiskamine, möödunud aastal sai mingist vene päritolu silikooni balloonist kõik uksed ilusti käima |
| 03.12.2002 at 09:28 |
|
Ragnar |
quote: LaSa: ikka silikooni jah uste kinnikülmumise vastu abiks. Mingid silikoonipulgad on kah viimasel ajal popp toode, ise olen kasutanud spray-pudelis elutsevat silikoonõli.
Silikonspray tõesti töötab! Tingimus on, et tihendid jällegist peavad täiesti kuivad olema vahetult enne peale pritsimist.
|
| 03.12.2002 at 09:30 |
|
Vanaisa
Moderator |
Et siis ise olen kasutanud tihenditele (enne kuivatet) spray silikooni - töötab hästi
Kui lukk jamab (endal just see mure oli), siis parim, mida teha, on tõesti lahti võtta, vana ködi kõik maha nühkida ja uuesti korralikult määrida - muul juhul võib asi ajutise efektiga olla...
| 03.12.2002 at 10:27 |
|
arxx |
silikoonspray töötab! tihendid kuivaks/puhtaks ja spray peale, kestab päris kaua.
pulk? ... aasta tagasi kasutasin ja abiks eriti polnud.
| 03.12.2002 at 10:28 |
|
PlyVal64 |
Mossede aegadel kasutasin tavalist küünalt ehk parafiini. Muud ei kõlvanud kuhugi. Vana hea parafiin aitas nii uksenuppude kinnijäämise kui tihendite kleepumise vastu. |
| 03.12.2002 at 11:09 |
|
LaSa
 Moderator |
lased tihendid leeklambiga soojaks & määrid küünalt peale 
välitingimustes külmaga küünlaga määrimine ilmselt ülearu tõhus ei ole. |
| 03.12.2002 at 11:40 |
Last edited 03.12.2002 at 11:41 by LaSa (Moderator)
|
PlyVal64 |
LaSa, talve tuleb ennetada! Vanasti oli aega sellega tegeleda, nüüd ronin ülepäeva kuuti kõrvaluksest ... ja täiesti "savi" ... |
| 03.12.2002 at 11:52 |
|
Quattro
|
Ma lasin ka sprayd tihenditele, aga hommikul autosse ikka ei saanud. Õudselt naljakas on pakasega ümber auto käia ja uksi kangutada.
Töökaaslane soovitas glytseriini, seega roheline seep peaks asja ära hoidma
| 03.12.2002 at 12:17 |
Last edited 03.12.2002 at 12:18 by Quattro
|
Ragnar |
quote: Quattro: Ma lasin ka sprayd tihenditele, aga hommikul autosse ikka ei saanud.
Pind peab puhas ja kuiv olema! See on pigem tõhus abimees ettenägelikule inimesele, mitte aga viimane abinõu hädaolukorras.
|
| 03.12.2002 at 12:33 |
Last edited 03.12.2002 at 12:33 by Ragnar
|