register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : kati eemaldamine  
Poster Message
deathdog
kati eemaldamine
Nii jällegi üks väike probleem et tuleks vist kat maha võta ja midagi siis asemel kas siis uuus kat......suht mõtetu vidin eriti kui veel tehn.passi kirjas ka pole...... aga maksab suht palju,või siis lihtsalt sirge toru ,või nn. resonaator(keegi targem võiks ka öelda mis selle asja ing.k nimetus on) andke nõu .......kati eemaldamiseks ei ole lootus mitte võimsuse kasvaul (seda võik alati olla) vaid lihtsalt on seal midagi natc kehvasti ja koliseb hirmsasti ....eriti tyhikäigul .....mulle tundub et midagi seal sees aga mine sa tea ...igatahes pean ma sellega midagi ette võtama ...nii et kõik soovitused on teretulnud
11.12.2002 at 20:14
Raul
kati eemaldamine
Vast tasub ikka uus katalüsaator panna, kui originaal kallis on siis alati on võimalus kasutada ju mõnda universaali, mille hind nii 1500 kandis. Iseasi on muidugi see, kui teh. passis ka kirjas ei ole, samas kat. avaldab mootorile nati suuremat vastusurvet, mille tulemusena peaks madalamatel pööretel rohkem jõudu olema.
11.12.2002 at 21:32
deathdog
kati eemaldamine
aga kas need *resonaatorid* siis ei avalda piisavalt vastusurvet ....neid on ju kyll igasuguseid erinevaid .......ma m6tsin ise oma targa aruga resonaator panna et 2kki tulevad seal need 3 kw ka mis ...nagu kati ja katita masinate vahe on(aga jumal seda teab) ...muidu praegu maksan kindlustust 88kw aga katiga ver. on 85kw
11.12.2002 at 22:16
bels
kati eemaldamine
Minu oldsil on ka kat vahelt kadunud. Kaalun resonaatori panekut, sest teatud pööretel tekkib õudne undamine.
Resokas peab kindlasti vastama mootori võimsusele.
Ehk siis, kui panna mingi väike reso suurele mootorile, siis esimese kõvema gaasi vajutamisel vatti lendab tagant.

12.12.2002 at 10:30
deathdog
kati eemaldamine
aga kuidas selle resoka ingliskeelene nimetus on ....otsiks vaataks netist aga ei saa sest ei tea seda nimetust ......või äkki ongi see catalysator converter (kudagi nee kirjutatakse) see õige asi .....veel on mulle väidetud et lambda andur tulev ära vahetada ...mina kyll ei näe mõtet .aga jumal seda teab (asub enne kati)

Väike OT kas mina tegein selle teema tehnika alla või see tõsteti siia
12.12.2002 at 10:46
kongo

kati eemaldamine
http://www.martelius.com

peace :)
12.12.2002 at 11:14 Last edited 12.12.2002 at 11:15 by kongo
peep

Moderator
kati eemaldamine
Mina seda vastusurve juttu ei osta, düno peal tehtud katsed seda ei tõesta. Ehk resokas aitab ikkagi müraprobleemi vastu.

Lambda on vaja siis vahetada, kui vana enam ei funkka. Seda saab diagnostikas kontrollida.
12.12.2002 at 11:23
deathdog
kati eemaldamine
mulle väideti et mingi teistsuguse parameetriga lambda on vaja panna et asi õieti tööle hakkaks
12.12.2002 at 12:46
rustang

Moderator
kati eemaldamine
quote:
deathdog: seal midagi natc kehvasti ja koliseb hirmsasti ....eriti tyhikäigul .....
Kui lihtsalt kärg on lahti, võib kirvemeetodil asja parandada ni, et puurida kati kesta keskele umbes 4 mm auk ja keerata sinna sisse nii pikk plekikruvi kui mahub. See peaks hoidma kati sisu paigal, et ei koliseks. Kui see sisu aga väikesteks tükkideks on, siis aitab uus kat või olemasoleva tühjendamine. Kui Sul ei ole topeltlambdaga auto (enne ja pärast katti), siis katalüsaatori puudumine lambdat ega komput ei tohiks morjendada.
12.12.2002 at 12:59
deathdog
kati eemaldamine
Välja näeb see kat täpselt siuke et seda on juba "kirve meetodil"parandatud ja pealego on servad kohti lahti roostetanud nii et plaanis on ikke midagi muud panna (arvatavasti ei tööta kah sest co tase on ikke ilma katita versiooni tasemel) .....aga mõned ytlevad et pane toru teised ütlevad et ära toru pane et siis hakkab kütust minema ja jumal teab mida kõike ....siis saigi mõeldud et panna resokas ...et peaks tekitama vastusurvet natc rohkem kui tavaline toru ja vaiksem kah olema .......nüüd siis et kas otsida margi järgi seda või mingi universaal .....aga nii palju kui ma näinud olen siis universaalid on kõik siuksed et tuleb sinna mingid otsikud külge aretada

12.12.2002 at 13:17
Virko
kati eemaldamine
Resokas on sisuliselt toru mis jookseb otse läbi.Kui paned kati asemel resoka on hääl pisut mahedam kui paned toru on hääl pisut valjem.Olen ise mitmeid katte ära visand,kütuse kulu ei muutu,ennem katti asuvt lambdat pole vaja vahetada.Selline lahtiste tükkidega lagunev kat ajab sumpsi sôelad kinni.
12.12.2002 at 15:29 Last edited 12.12.2002 at 15:30 by Virko
Aare
kati eemaldamine
quote:
Raul: Vast tasub ikka uus katalüsaator panna, kui originaal kallis on siis alati on võimalus kasutada ju mõnda universaali, mille hind nii 1500 kandis. Iseasi on muidugi see, kui teh. passis ka kirjas ei ole, samas kat. avaldab mootorile nati suuremat vastusurvet, mille tulemusena peaks madalamatel pööretel rohkem jõudu olema.

Need universaalid, mida selle hinnaga ntx Laki autost saab, on mõttetu võimsuse
raiskamine....1.5 mootorile heaga sobiks. Vaatasin seal seda Bosali 2500 kr maksvat
universaalkati ja kujutlesin, milline pudelikael on see mu auto muidu käsivarrejäme-
duste väljalasketorude vahel. Elu peab ikka :burnout ja :beer olema :)

Aare
12.12.2002 at 18:17
Raul
kati eemaldamine
Antud juhul peaks tegu olema tavalise 2.0 mootoriga, mille korral tavaline universaalkatalüsaator ajab oma asjad ära küll, arvata on et sellele universaalil on ka omad parameetrid mille puhul ta kasutamiseks sobib, keegi ei topigi seda BMW M5-le vahele...igat asja ei pea ju alati BMW-ga võrlema
12.12.2002 at 21:23
deathdog
kati eemaldamine
mul see "orginaal kat" ka imbes 2500 maksab aga resoka saab vist nii 1000 kätte (kui mitte rääkida "sport" resokast).....siis ma ei näe nagu eriti põhjust miks ma peaks selle kati uue katiga asendama kui võiks lihtsalt resoka panna ......küsisin seda lihtsalt selle pärast et kas ma pean hakama midagi veel vahetama ( et nagu ilma katita peaks mingeid lisavidaid seal olema) .......aga kuna mul lambda ka kati ees siis ma ei pea sedagi vahetama lihtsalt viskan selle koliseva asjanduse seal allat ära ja valmis......ja unistades natc äkki kunagi ka teise kollektori:)
13.12.2002 at 08:55
razer
kati eemaldamine
kat nahhui, resonaator asemele
16.12.2002 at 23:22
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : kati eemaldamine  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.