| Poster |
Message |
rekord |
turbo karb. mootorile?
kus,mis hinnaga saab,kes paigaldab?
Eesti firmasi paluks!
mootor r6 3,0S
| 04.01.2003 at 19:30 |
|
ollo |
turbo karb. mootorile?
Huumorisoont sul paistab olevat
Eestis on karpaga turboautosid ehitatud nii vähe, et korralikku kogemusel põhinevat know-howd ei ole tõenäoliselt kusagil.
100 km Talnast põhja poole asuvast riigist võid küsida selliseid asju. Näiteks http://www.proturbo.fi/
Vana mootori turbostamine on päris kõva ettevõtmine ( loe:$$$). ARK onudele ka by default ei meeldi. Seega, kui sa ise ei tea, mida teed, siis parem unusta ära. Kui tahtmine suur, siis osta enne hunnik raamatuid, siis hunnik mootoreid ja hakka katsetama
|
| 04.01.2003 at 22:36 |
|
tfr
|
turbo karb. mootorile?
Mul ntx on karpaga turbo 
Aga küsida tasub vast BR Turbost - venelaste punt on, aga väidetavalt pidid asja tundma. |
| 04.01.2003 at 22:49 |
|
rekord |
turbo karb. mootorile?
uurin asja.. |
| 04.01.2003 at 23:06 |
|
ollo |
turbo karb. mootorile?
tfr, sul on küll karpaga turbo, aga mitte Eestis aretatud. Eks neid tehasest tulnuid ole veel mõned...
Fuegol on vist karpa peale turbot? Sellist varianti ise tehes on karpa vaja survestada, ujuk täis valada, düüsid vahetada jne. või kogu karpa vahetada mõne turbo jaoks tehtud malli vastu välja. Lisaks on IMO vahejahuti kohustuslik, ilma ei ole mõtet aretada. Lisada mootorile õliradikas, kui seda pole, vedada turbole õli (ja vajadusel vee) torud, teha uus väljalase, vähendada surveastet (vähesed mootorid kestavad arvestatavat rõhku seda tegemata, konkreetse Opeli kohta ei tea).
A see BR turbo link on abx, rõõm näha, et keegi Eestis sebib vähemalt. |
| 04.01.2003 at 23:55 |
|
tfr
|
turbo karb. mootorile?
quote: -ollo-: Fuegol on vist karpa peale turbot?
Ei, enne:

Pole küll parimad pildid, a kokku ehk saab mingi ettekujutuse. |
| 05.01.2003 at 00:14 |
|
ollo |
turbo karb. mootorile?
Kus tal seal pildi peal mis detailid on? Karpa justkui tundub olevat selle pildil vasaku, tegelikus elus parema toru otsas, mis jahutist tuleb ja muu sisselase koos õhufiltriga vasakul (pildil paremal). Turbo peaks ju olema õhufiltri ja cooleri vahel Või on mul prille vaja... |
| 05.01.2003 at 18:14 |
|
mr. RocknRoll
|
turbo karb. mootorile?
Ongi. Pärast jahutit jookseb otse karburaatorisse /teiselt pildilt hea näha), enne jahutit läheb turbosse, ja siis õhufiltrisse. |
| 05.01.2003 at 18:46 |
Last edited 05.01.2003 at 18:48 by mr. RocknRoll
|
smr |
turbo karb. mootorile?
quote: tfr: Mul ntx on karpaga turbo 
OT: sai puhkuseajal ka Motors TVd passitud ning seal näidati mingit lääneranniku "tjuunijate" kogunemist, kes siis importe olid tuuninud. Ning suurt imestust kogus seal justnimelt turbo Fuego, mille vend oli suutnud suisa kataloogividinatega ära tuunida. Polnudki kõige koledam :-)
|
| 06.01.2003 at 08:50 |
|
Lancia |
turbo karb. mootorile?
Oluliselt lihtsam ja mõistlikum on sealt see karpa kõige täiega ära võtta ja pritse+turbo panna, iseasi mida sa ürituse hinnaks oled arvestanud. |
| 06.01.2003 at 09:22 |
|
tfr
|
turbo karb. mootorile?
quote: smr: OT: sai puhkuseajal ka Motors TVd passitud ning seal näidati mingit lääneranniku "tjuunijate" kogunemist, kes siis importe olid tuuninud. Ning suurt imestust kogus seal justnimelt turbo Fuego, mille vend oli suutnud suisa kataloogividinatega ära tuunida. Polnudki kõige koledam :-)
Tahaks ka seda kataloogi, kust Fuego tükke tellida saab |
| 06.01.2003 at 09:58 |
|
ollo |
turbo karb. mootorile?
Parem on muidugi pritse panna, aga hind Ainuüksi korralik ECU (A'pexi PowerFC vms.) maksab >20kEEK.
Lisaks pihustid, andurid, sisselase, väljalase, turbo, vahejahuti jne. Pritse+turbo aretamisel kommertstükkidest tuleb eelarve kergelt 100kEEK+ Sellist raha ei ole jälle mõtet muidu matta, kui tuleb ka mootoris aatomeid vahetada (kolvid, kepsud, klapid, nukad), omakorda $€$.
Kusagil siin foorumis oli KPHsalo Sierra eelarvet lahatud, see tuli vist isegi <50kEEK, aga lähtepunkt oli ka vähe teine |
| 06.01.2003 at 10:00 |
|
peep
Moderator |
turbo karb. mootorile?
Aga miks peaks performance odav olema ? Eriti veel sellise applicationi puhul Pole mõtet unistustes elada, hp = $$$ ! Tavoti, tati ja tahtejõuga töökindlaid hobuseid ei tekita - see on fakt !
Mis Sierrat puudutab siis osad autod on andekamad teised ja Karil on veel mõni extranipp kasutusel mis pole inimesele tänavalt kättesaadav. |
| 06.01.2003 at 10:05 |
|
Andres69Stang
|
turbo karb. mootorile?
Vaata ka http://www.boards2go.com/boards//board.cgi?&user=huntracers
| 06.01.2003 at 11:38 |
|
gretzky
Moderator |
turbo karb. mootorile?
http://www.karla.ee/teenus.shtml
Väga turbo fänn tegijad olid, küsi neilt.
Kunagi Probel lendas mul turboajam kildudeks.
Läksin siis nende poole et las siis võtavad vahelt
välja (esialgne hind kumas 35000).
Nemad mulle võta aru pähe, kas ikka tahad pliiatsiga sõita jne
jne.
| 06.01.2003 at 12:06 |
Last edited 06.01.2003 at 12:07 by gretzky (Moderator)
|
gets |
turbo karb. mootorile?
Suht OT, aga Karlaga oli mul turbo remoga väikesi jamasid. Kõigepealt keerasid keermelõikuri ühte poldipesasse katki ja arvasid, et nii peabki olema. Küsimise peale tehti suured silmad ja pakuti, et küll ta 4 poldiga 5 asemel kah kinni seisab, ega see katkine lõikur ei sega ju . Teiseks 'unustasid' tagasi andmata kollektori tihendi, mis oli koos turboga ühes karbis. Kolmandaks hind läks sujuvalt alguses räägitust 1k võrra kallimaks. Isiklikult ei oska küll midagi nende meeste kvaliteedist arvata. |
| 06.01.2003 at 12:22 |
|
gretzky
Moderator |
turbo karb. mootorile?
Kosel ?
Nende poltidega mis turbot koos hoiavad on
vana jama temperatuurid kõrged ja seega
"mädanevad" oma pesadesse ära.
PS uurisin neid pilte ja mitte sittagi ei saanud
aru, siin vist tegu kõige rõvedama isetegevusega
Kus on turbotigu jne
EI, pasitab, et keegi on kapoti alla oksendanud.
| 06.01.2003 at 12:37 |
Last edited 06.01.2003 at 14:56 by gretzky (Moderator)
|
gets |
turbo karb. mootorile?
Eipold kosel, Tallinnas oli, Peterburi maanteel neil kah töökoda. Aga jah poltide eaga olen kursis, kuid Karlas oleks võidud ju alustatud uue poldi paigaldus kohe lõpule viia, mitte pärast kliendi (minu) vingumist. |
| 06.01.2003 at 12:49 |
|
ollo |
turbo karb. mootorile?
Karlast olen ma igasugu jutte kuulnud... kõige hullem umbes selline, et turboremo käigus pandi autole mingid suvalised pesumasina turbod peale
Nende taiplikkusse mul erilist usku igatahes pole tekkinud... |
| 06.01.2003 at 14:22 |
|
hide |
turbo karb. mootorile?
rekord, kui sul oli kohe alguses turbo mõte, siis oleks võinud ju pritsungi peale jätta(kui senatori 3,0 pritsung ikka sobib turbo installiks?), oleks kogu see karpa jama ära jäänud... (mitte tagantjärgi targutamiseks, vaid veidi mõtteainet järgmise mootori jaoks) Või on ikkagi kindel põhimõte karpa+turbo?
sry veelkord mootori pärast
Edit: lugesin siis vaba teema ka läbi ja nägin, et sa olid pritsungi kohapealt ette jõudnud |
| 07.01.2003 at 05:27 |
Last edited 07.01.2003 at 05:52 by hide
|
rekord |
turbo karb. mootorile?
pritsung tuleb peale..!
mootori äriga läks jah nihusti...aga uus mootor on mul saadaval vaja ainult kaugemalt minna tooma seda,nädalalõpuks ehk on uus mootor vahel..siis saab änn änn tehtud ,) |
| 07.01.2003 at 21:13 |
|