| Poster |
Message |
Ago
|
Resonaator-converter
Jutt käib siis väljalaske nn. esimesest pütist. Mismoodi asi toimima peab? Kui ma ajutiselt selle lõhkise ja seest tühja plekkpurgi asemele toru keevitan mis siis juhtub?
Mis vahe on resonaatoril, converteril ja catalytic converteril. Ja kui mul ei ole katalüsaatorit kas siis catalytic converter sobib?
| 13.01.2003 at 08:04 |
|
ollo |
Resonaator-converter
Kui reso asemele toru paned, ei juhtu midagi hullu. Hääled lähevad tiba teistsuguseks ja mingitel pööretel võib see häiriv olla (sõltub autost ja väljalaskest), aga ajutise lahendusena kindlasti OK. Parem kui lõhkine plekkpurk
Katalüsaator=catalytic converter. Sama asi. |
| 13.01.2003 at 08:25 |
|
Ago
|
Resonaator-converter
quote: -ollo-:
Katalüsaator=catalytic converter. Sama asi.
Seda ma isegi arvasin. Tegelikult pidasin silmas, et kas tavalise converteri asemele võib catalytic conv. panna. Mida masin oma andurite ja värkidega selle kohta arvab.
| 13.01.2003 at 09:49 |
|
ollo |
Resonaator-converter
Kas see "tavaline konverter" on midagi sarnast nagu "tavaline pesupulber"? 
Väljalaskesüsteemides minuteada muid konvertereid kui katalüütilised ei ole. Konverter ehk katalüsaator ja resonaator on jälle 2 täiesti erinevat asja. Esimene "pahade" gaaside "heaks" muutmiseks hunniku plaatina abiga, teine puhtalt audioseade (well, võibolla aitab vibra ka vähendada mingil sagedusel). |
| 13.01.2003 at 14:33 |
|
tfr
|
Resonaator-converter
Minu arust on resonaatori idee ikkagi mitte audioefektid, vaid originaalis katalüsaatori poolt tekitatud vastusurve "emuleerimine" väljalaskes, millega mootorit ehitades ja pritsungi ajus arvestatud on. |
| 13.01.2003 at 15:29 |
|
Quattro
|
Resonaator-converter
Resonaatori eesmärk ongi vastusurve tekitamine. Foorumis on sel temal juttu olnud ka.
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=4659
| 13.01.2003 at 15:56 |
Last edited 13.01.2003 at 15:59 by Quattro
|
partel
|
Resonaator-converter
Katalüsaator on natuke moonutatud kujul igapäevakeelde jõudnud.
Tegelikult on see hetigaaside konverter (muundaja), mis sisaldab reageerivat ainet - katalüsaatorit (abistaja/soodustaja).
Ehk siis - katalüsaator=plaatina vms aine
konverter="pütt", mille sees on katalüsaator.
|
| 13.01.2003 at 16:04 |
|
mrtn |
Resonaator-converter
|
| 13.01.2003 at 16:27 |
|
Ago
|
Resonaator-converter
Tänan harimise eest.
Mind ajas segadusse, et netis kaevates räägiti lihtsalt konverterist, katalüütilisest konverterist ja resonaatorist. Seepärast arvasingi erinevad vidinad olema.
| 14.01.2003 at 08:24 |
|
LaSa
 Moderator |
Resonaator-converter
OT, aga samamoodi ju räägitakse Corvette'ist, Vette'ist, Chevrolet'ist, Chevyst |
| 14.01.2003 at 10:20 |
|
Ago
|
Resonaator-converter
quote: LaSa: OT, aga samamoodi ju räägitakse Corvette'ist, Vette'ist, Chevrolet'ist, Chevyst 
Jajah, sellega ma olen juba kursis. 
| 14.01.2003 at 10:51 |
|
LaSa
 Moderator |
Resonaator-converter
quote: Ago:Jajah, sellega ma olen juba kursis. 
see lihtsalt suvaline näide, et heal lapsel mitu nime |
| 14.01.2003 at 10:53 |
|
Ago
|
Resonaator-converter
OK. mida ma tegelikult teada tahtsin on see, kas tavalise püti võib asendada katalüsaatoriga? Ehk siis kas nende poolt avaldatavad vastusurved ja muud tähtsad parameetrid on sarnased?
| 14.01.2003 at 11:07 |
|