register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : loll küsimus  
Poster Message
valts
loll küsimus
Siis selline asi et kas Chrysleri V6 mootoris ei peagi nukkvõlli pesades saalesi sees käima nagu sellel v8

ja kui on sooned sisse kulunud kas tuleb kogu blokk välja vahetada
14.01.2003 at 10:02
Ago

loll küsimus
See ju väntvõlli asukoht. Saaled ka ilusasti näha kui silmad ei peta.
See keskmine soon kui seda silmas pead on õlitamiseks vajalik.

14.01.2003 at 10:12 Last edited 14.01.2003 at 10:13 by Ago
valts
loll küsimus
quote:
Ago: See ju väntvõlli asukoht. Saaled ka ilusasti näha kui silmad ei peta.
See keskmine soon kui seda silmas pead on õlitamiseks vajalik.
Aga nukal on ju samasugused pesad kus ei ole saalesi ja õlitus sooni ja konkreetselt minu mootoril on sooned kahte pessa sisse kulunud ja yhe korra kiilus nukvõll kinni ja lõhkus seibi stopperi ära. Kas sinna ei käi siis saalesi??? Ja kui pesasi lihvida lasta siis peaks ju loks sisse jääma???
14.01.2003 at 10:17
Ago

loll küsimus
Ei julge 100% väita aga minuarust peaks seal ikkagi saaled olema.

14.01.2003 at 11:11
Vanaisa

Moderator
loll küsimus
Kas mingi tark raamat (nt. Haynesi manuaal) selle kohta midagi ei ütle?

14.01.2003 at 11:14
hirax

loll küsimus
Ka minu 2,2-sel on nukkvõll ilma saaledeta. Ja minu Haynes üteb, et on 3.0 ka ilma ning "camsaft and bearing surfaces - inspection"-i all:
quote:
If the bearing surfaces are damaged, the head will have to replaced
:(

14.01.2003 at 12:36
valts
loll küsimus
quote:
hirax: Ka minu 2,2-sel on nukkvõll ilma saaledeta. Ja minu Haynes üteb, et on 3.0 ka ilma ning "camsaft and bearing surfaces - inspection"-i all:
quote:
If the bearing surfaces are damaged, the head will have to replaced
:(
ehk siis pean jälle arvestama suuremate kulutustega
14.01.2003 at 13:33
hirax

loll küsimus
Kõik oleneb muidugi vigastuste suurusest. Aga enne kui tõttad uusi kaani varuma võiksid proovida...
Kõigepealt miks kiilus kinni, kas õlitus või midagi muud?

Keera ülemised laagipooled kaane külge ilma nukkvõllita (torque 180 in-lbs ) ja mõõda mikromeetriga laagri pesa suurused ära. Samuti mõõda nuka võll.
Võrdle „normaalseid“ ja kinnikiilunud pesasid. Äkki tegemist „väikese“ tehase veaga – pesa liig väike või võll suurem. Minu teada õlikiilu moodustumiseks peaks „loks“ ehk õlivahe olema 1/100 võlli läbimõõdust.
See Haynes on 3.0-se nukkvõlli kohta üsna napisõnaline. Minu mootori kohta annab kõikvõimalikud mõõdud.

Võib-olla nukkvõll kõver? Run-out limit on 0.004 inch

Kui ongi pesa väiksem peaks peale lihvimist vaatama palju jääb „istepinda“ ja kui suured need kraapsud jäävad. Mingid väiksed sooned ei tohiks segada: sinna ju kogunebki õli rohkem nagu teistel saaledel on spets õlisooned.
Kindlasti proovi enne lõplikku kokku panekut (ka uute kaante puhul ja) nukk ilma nookuriteta ära. Bearing caps ikka õige torque-ga kinni. Peab saama käsitsi suht vabalt keerata.

Haynes siin veel seletab, et kummagi kaane teisel bearing cap-il tuleb jälgida mingeid õlitusauke

No eks need on minu DIY ja "vanja koloosi töökojast soovitas" stiilis targutused. Kõige kindlam (aga $$$) mudugi uued kaaned täies tükis:)

14.01.2003 at 16:22
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : loll küsimus  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.