register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Leke   1 2  
Poster Message
altraditional
Leke
Ei tea kas keegi nii lolli küsimusega üldse on välja tulnud. Niisiis: jahutusvedelik kaob kusagile, leket ei ole suutnud avastada (ka käiva mootoriga ei tule kõhu alla ühtegi piiska 15 min jooksul), mootoriõlisse ta ka jooksnud ei ole.
1) Kui tavaline on, et õhusoojendusradikas laseb läbi? (ise küll ei ole kunagi kuulnud, et seda viga esineks).
2) Kui mul kaob u. 1 liiter päevas, siis kas jahutusvedelik on nii hea aurustumisega, et nädalase lekke korral on kõigest põrandamatt märg?
Veelkord: väga tobe jutt, nii et ärge välja naerge.
21.01.2003 at 17:14
peep

Moderator
Leke
Kui soojendusradikas lekib siis peaks lõhna järgi tunda olema + niiskus salongis. Teine variant on, et lekib kuhugi kuuma koha peale mistõttu koheselt aurustub. Sellise lekke tuvastad valgete plekkide olemasoluna mootoriruumis lekke ümbruses. Kui vedelik tilgub pöörlevatele osadele, siis võib neid plekke muidugi igal pool olla.
21.01.2003 at 17:19
Ago

Leke
Mul endal jooksis korra kolinal kogu jahutussüsteem salongiradika katkisest torust salongi. Aga kui sul mingi liitrike päevas läheb ja matt märg siis äkki jookseb suurem osa selle äravoolu augukese kaudu mis jalgade all on minema.

21.01.2003 at 17:22
altraditional
Leke
Mnjaa, auk on seal põhjas ehk tõesti päästjaks, niiskusetase on ka meeletu tõesti (<-- selle peale ise ei tulnudki kohe, et seda seostada)
Soendusradikale peaks juurde pääsema vist salongi poolt?
21.01.2003 at 17:31
AjuVant
Leke
quote:
udu56: Mnjaa, auk on seal põhjas ehk tõesti päästjaks, niiskusetase on ka meeletu tõesti (<-- selle peale ise ei tulnudki kohe, et seda seostada)
Soendusradikale peaks juurde pääsema vist salongi poolt?
Kui mul soendusradikas lekkis, siis lõi ka aknad esimene hetk lausudu alla, vastik õline või libe värk oli.... salong oli kah niiske muidugi.. mingi aeg hiljem lõi aga käima pannes juba õhuaukudest paksu valge tossu salongi... esimene hetk rabasin tulekustutit juba....:)
21.01.2003 at 17:41
spinner
Leke
quote:
AjuVant: Kui mul soendusradikas lekkis, siis lõi ka aknad esimene hetk lausudu alla, vastik õline või libe värk oli.... salong oli kah niiske muidugi.. mingi aeg hiljem lõi aga käima pannes juba õhuaukudest paksu valge tossu salongi... esimene hetk rabasin tulekustutit juba....:)

Hehee.... Ma võiksin vanduda, et AjuVant sõitis minuga ühes autos, kui soojendusradikas lekkima hakkas, nii detailselt on kirjeldatud :D Aga jah, küllap on lihtsalt enamikul autodest soojendusradika leke samade sümptomitega.
21.01.2003 at 17:52
Ragnar
Leke
Mul kadus 2l päevas. Peale mingisugust teekonda peatudes, nirises vedelik mootori pealt/alt maha... Siiski selgus, et leke oli ainult jahutusradikas, algul silmaga ei saanudki aru. Uudishimulikele kaaskodanikele selgitasin, et asi konditsioneeri kondensis. :evil
Mitte, et valetamine oleks midagi andnud, aga olin tüdinud selgitamast.
21.01.2003 at 18:05 Last edited 21.01.2003 at 18:07 by Ragnar
motopaks

Leke
Mul oli kunagi Corrado-ga selline juhus, et kui soendus- radikas läbi hakkas laskama siis läks järsku kogu auto seest uduseks ja võrede vahelt tuli täiega auru juurde. Lõhn oli selline, et uhh. Ebameeldiv kui keset linna juhtub. Corrado on õnneks selline auto, et kui tahad seda radikat vahetada siis peab kogu auto laiali lammutama. Edu.
22.01.2003 at 07:47
forced2race
Leke
Mul oli üks vinge juhtum. Ühel päeval märkasin et laseb auru kapoti alt kui seisma jääd foori juures , hakkasin seda uurima et kus leke on , tükk aega otsisin , noh , ei leia !! Siis lihtsalt pöörasin seda throttli käsitsi ja oleks peaaegu endale näkku kuuma vedeliku saand !!!
Pritsis täiega ühest voolikust kui pöördeid oli üle 3000
,mingi väike auguke oli , ja otse kapoti peale ja pärast siis tilgus kollektori peale :)
Aga sul ,kui matt märg, ongi , nagu teised ütlevad , petchka radiaator . Proovi ka seda vedelikku mattist keele peale :) kui magus ,siis tosool .

22.01.2003 at 11:01
Virko
Leke
Mitte et tahaksin sinu tuju rikkuda aga olen näinud ka katkist sisselaske tihendit,jahut.vedelik rôômsalt silindrisse rändas taga valge suits minimaalne,peavalu oli aga selle avastamisega maksimaalselt.Ka pisike pragu kaanes sisselaske taga annab sellise efekti.
22.01.2003 at 11:04
soomuk

Leke
mul oli ka eelmisel mootoril sama probleem, jahutusvedelik kadus, aga ei tilkunud.. põhjus pragu plokikaanes. vaata kas sul radikas on vedelikul õlikirme peal...
22.01.2003 at 14:36
Quattro

Leke
Mu Audil jooksis ka jahutuvedelik plokikaane tihendi vahelt välja ja aurustus koheselt, kuna leke oli ainult sooja mootoriga. Vea avastasin, kui märkasin valgeid laike mootoriplokil. Kadu oli umbes 2L nädalas.

22.01.2003 at 15:41
417RR
Leke
Kui ma eelmine aasta lumehanges radika kõveraks sain siis kadus kah liiter kaks nädala peale.
immitses ülilollakalt keset radikat painde pealt et lappimine oleks ülikeeruline olnud.
Soovitas siis Wax mul ühte toodet mis aitas lekke peatada.
Siiani mingeid jamasid mootoris ta tõenäoliselt põhjustanud pole
23.01.2003 at 14:40
altraditional
Leke
Oligi radika viga, kuidagi ei pääsenud ligi, a panin seda mingit imeainet ja jäi pidama.
26.01.2003 at 17:03
Vanaisa

Moderator
Leke
quote:
udu56: Oligi radika viga, kuidagi ei pääsenud ligi, a panin seda mingit imeainet ja jäi pidama.

Aga sa mõtle siiski asja parandamisele - tea kaua need ained vastu peavad? - kes oskab kommenteerida?
Suvel kuuma ilmaga vedelikust tühjaks joosta vist päris jube...

27.01.2003 at 10:37
mrtn
Leke
niikaua peavad, kuni jahutusprobleemide pärast süsteemi läbi pesed. ei maksa jamada. soojusjuhtivus on sellel sodil õnnetu, ummistamisomadused aga see-eest eeskujulikud.
27.01.2003 at 10:43
417RR
Leke
quote:
mrtn: niikaua peavad, kuni jahutusprobleemide pärast süsteemi läbi pesed. ei maksa jamada. soojusjuhtivus on sellel sodil õnnetu, ummistamisomadused aga see-eest eeskujulikud.
samas mul aasake sellest möödas kui kasutasin ja mingeid kõrvalnähtusid pole.
27.01.2003 at 12:08
Quattro

Leke
Ma ka neid aineid ei soovita, suvel läksime sõbra autoga Rõugesse. Päris tore oli, kui radika ummistumise tõttu auto umbes 3 korda keema läks.

28.01.2003 at 12:31
diesel
Leke
vene kroonus kunagi sai tilkuva süsteemi ohtra sinepi pulbri lisamisega jälle tihkeks. osa riistu läks ka jah nii tihkeks, et ainult talviti sai pruukida :)
28.01.2003 at 15:29
Henc
Leke

küsiksin siinkohal, kuidas lasevad end plokikaanes silmaga nähtamatud mikropraod üles leida

29.01.2003 at 16:47
Heiti
Leke
quote:
Henc:
küsiksin siinkohal, kuidas lasevad end plokikaanes silmaga nähtamatud mikropraod üles leida
Plokikaaned survestatakse ja nii saadakse mõrade jälile.Arvatavasti kehtib see igasuguste pragude kohta.
29.01.2003 at 21:06
altraditional
Leke
quote:
Aga sa mõtle siiski asja parandamisele - tea kaua need ained vastu peavad?
Jah, minul pidas u. 2 maanteesõitu ~100miili vastu. Kolmanda käivitamise ajal tilkus juba läbi. Eks ma nüüd vaatan, kust ikkagi terve asemele saan.
30.01.2003 at 14:56
Vanaisa

Moderator
Leke
Vahest kannatab praegune radikas parandamist?
Saad kindlasti odavamalt hakkama, kui uut ostes...

30.01.2003 at 15:00
altraditional
Leke
No päris tutikat muidugi ei osta, aga vana jälle eriti ei tahaks usaldada. Enam.
30.01.2003 at 15:06
Vanaisa

Moderator
Leke
quote:
udu56: No päris tutikat muidugi ei osta, aga vana jälle eriti ei tahaks usaldada. Enam.

Jah, parem korralikult parandatud praegune, kui tundmatu kasutatud jubin...

30.01.2003 at 15:09
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Leke   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.