register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : "Check gages"- mis tähendab?  
Poster Message
motopaks

"Check gages"- mis tähendab?
Tere, Dynasty tegi trikki ja lülitas sellise tule põlema "check gages". Üksgi sõnataamat seda sõna ei teadnud. Äkki mõni teab?

31.01.2003 at 08:04
Ago

See tähendab sama mis "service engine soon" või "check engine" ja tähendab seda, et mootoril miskit viga. Õigemini küll mingi anduri viga või sellelt saadud veateadet näitab.
Mis muud kui diagnostikasse, juhe külge ja targad mehed ütlevad kus viga peitub.

31.01.2003 at 08:25
gets
Gages peaks olema ~näidukid. Niiet 'Uuri näidukeid armatuuril' võiks tõlge olla? Kunagi kah sellega hädas olin. Mul Pontiac näitas Check Gages tulukest igasuguse pisihäda peale. Näit. bena otsas, jahutusvedelikku vähe, aknavesi otsakorral jms.
31.01.2003 at 08:45
Vanaisa

Moderator
"Gauges" ikka?

31.01.2003 at 10:02
mrtn
ameeriklased on sõna Gauge lühendanud Gage peale, kuna hääldus on sama, Ford kasutab ka Gage.
31.01.2003 at 10:49
hirax

Dodge Dynasty ?
Chrysler Corporation?
Sel juhul ei pea sa kohe diagnostikasse jooksma. Vaata enne ise üle mis veakoode annab ja ehk saab oma jõududega hakkama :)
http://minimopar.net/fault/index.html
http://allpar.com/fix/80s-codes.html

31.01.2003 at 11:14
motopaks

Tänks mehed. Asi sai korda. Häbi küll ütelda aga õli oli otsas. Oli kuhugi minema voolanud.

31.01.2003 at 12:57
hirax

Peaks teemaga haakuma...
Teatavasti see "check eng" tuluke süttib süüte sissekeeramisel mingiks 2-3 sek ja siis kustub. Vähemalt minu liikuril. Olen asjast nii aru saanud, et see aeg kontrollib aju sensorite jms korrasolekut ja olemasolu jne.
Polegi leidnud ühest soovitust või vastust küsimusele, et kas peab või soovitatakse oodata kuni tuli kustub ja siis starterit anda või võib ka kohe võtit edasi keerata ??? Ta ju käima küll läheb, aga äkki nii "segatakse" ajul olukorra hindamist ?
Mitte, et mul kiire kuhugi oleks :) See paar sekki võib ju oodata küll. Lihtsalt huvitab

06.02.2003 at 15:27
BENBEN

No ma kohe proovisin seda vigade süsteemi värki oma wrangleril, vilgutas küll, sain õpetuse järgi:21;33;21;55.
Uurisin lugesin, aga kahjuks niipalju inglist ei jaga. Aga nii palju sai selgust, et mingi soojenev hapnikuandur vms.ei anna sidet või on läbi.Et see vist mõjutab seda, et sooja mootori käimasaamiseks võib aku tühjaks käiata. Külmaga matsust.Mõni võibolla kostab selle peale midagi?
06.02.2003 at 19:07
max
quote:
hirax:
Mitte, et mul kiire kuhugi oleks :) See paar sekki võib ju oodata küll. Lihtsalt huvitab
Minu teada ei pea. Ise olen kohe keeranud ja mootor pole veel kotti jooksnud ;) See näitab seda kah, et SES tuli on omal kohal ja töötab, mitte ei ole lambike minema visatud.
06.02.2003 at 20:15
hirax

quote:
max Minu teada ei pea. Ise olen kohe keeranud
Nojah, mul jälle vastupidine harjumuseks saand, et käivitan nagu diislit:)

to BENBEN: Ise küll kahtlesin, aga selgub siiski, et crysla ja jeep-i koodid samad.
Kas sellises järjekorras andiski koodid ??? Võib-olla siiski 12-21-33-55 ?
12 - näitab, et ajul pole toidet olnud. Üldiselt soovitataksegi enne "testi" aju "ära nullida". Muidu näitab ka need vead mis kunagi on olnud ja mis tal mällu jäänud
33 - kondekata autode omanikud ärgu pangu tähelegi seda
55 - teadete lõpp
No neist vist said jah isegi aru :)
21 - jah O2 anduri jant. See üks tähtsamaid ajule. Millal viimati vahetatud on? 60-100k miili ütlevad tolle eaks. Ja vigane andur võib tõesti igasugu "nalju" põhjustada.
Mu endagi english nadi, aga kui ma sellest jutust õieti aru saan, siis:
Külma mootori käivitades ja WOT puhul aju ignoreerib anduri näite. Peale käivitust annab aju rikast segu kuni jahutuse temp on rohkem kui 35C, siis ootab veel 7,4sek ja hakkab "lugema" näite. Need näidud peavad pidevalt kõikuma ja kui nüüd järgmise 12min jooksul jääb anduri näit "keskmisse seisu" rohkemaks kui 21sek, siis talletabki mällu veakoodi 21
Anduri enda "töötemp" on 350C ja et ta selle kiiremini saavutaks pannaksegi uuematele ka soojenduselement lisaks.
Võib-olla sul andur nässus ja sõidab kogu aeg rikka seguga. Kurtsid kuskil siin ka suurt penakulu. Külmalt käivitamiseks hea - soojalt käivitamiseks liiast. Võib-olla ka pihusti(d) "jookseb(vad) ?
No vot sellised mõtted tulid. Ehk helgemad pead parandavad kui päris pada panen :)

EDIT: Uups, ei ole need koodid midagi üks-ühele: jeebi 31 on crysla 33 ja vastupidi. Ehk siis kood 33 räägib penaaurude kogujast. Kuigi ta sealt külma mootoriga "lisa aure" saab ei tohiks soojaga paagist ikka niipalju lisaõhku tõmmata või paaki lömmi imeda. Seda juhul kui solenoid kogu aeg lahtiseks jääb. Kui kogu aeg kinni on pole bensuaurudel kuhugi kasulikku kohta minna. Vist

06.02.2003 at 21:59 Last edited 07.02.2003 at 00:08 by hirax
urmas
quote:
Jeepi koodid: / up to 1997 / / was built before 1997 /
Mis see siis nüüd tähendab? Kuhupoole 1997 jääb? Muidu väga huvitav jutt :)
06.02.2003 at 23:11
arxx
quote:
Mustang GT 94:
quote:
Jeepi koodid: / up to 1997 / / was built before 1997 /
Mis see siis nüüd tähendab? Kuhupoole 1997 jääb? Muidu väga huvitav jutt :)
...or if you own a Wrangler or a Cherokee which was built before 1997, you can check your Jeeps built-in Diagnostic display. This will give you a rough idea of what the problem is...

no, kui saad teha key-dance'i, siis selle kvoodi alusel on jeebik-liikur ehitatud enne 1997...
arxx saab avengeril "võtmetantsida", antud subjekt 1997 alguse toode, aga äkki jeepudega teine rida ???

07.02.2003 at 08:32
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : "Check gages"- mis tähendab?  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.