register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : istmete katmine nahaga   1 2  
Poster Message
kristjan_l

istmete katmine nahaga
Oleks vaja autol mõlemat esiistet (nahkkattega) veidi kohendada (st vahetada ära istumise all olev nahk). Soovitab keegi äkki mõnd firmat/eraisikut?
27.01.2003 at 22:46
tfr

istmete katmine nahaga
Fuegole sai ka sisutegijaid otsitud, erinevatest allikatest kogunesid järgmised kontaktid:

Teping: http://www.zone.ee/teping/
Softman: http://www.hot.ee/leatherseats/
Marko: http://www.polster.ee/kontakt.htm
Jaanus: 053992440

28.01.2003 at 09:57
valts
istmete katmine nahaga
quote:
kristj88: Oleks vaja autol mõlemat esiistet (nahkkattega) veidi kohendada (st vahetada ära istumise all olev nahk). Soovitab keegi äkki mõnd firmat/eraisikut?
Kuusalus mingi mees õmbleb ja päris kvaliteetselt - kui huvi on võin ta nr leida.
31.01.2003 at 19:37
Jaan
istmete katmine nahaga
Andres & Margus Kuusalust on väga head tegijad, kuid aega & kannatust tasub varuda küll:)Aga nii ta on, et kui midagi korralikult teha tahad, siis aega kulub ikka topelt.

01.02.2003 at 12:59
valts
istmete katmine nahaga
quote:
Jaan: Andres & Margus Kuusalust on väga head tegijad, kuid aega & kannatust tasub varuda küll:)Aga nii ta on, et kui midagi korralikult teha tahad, siis aega kulub ikka topelt.
Just Andrest ma mõtlesingi
01.02.2003 at 14:49
kristjan_l

istmete katmine nahaga
Thanks seniste kontaktide eest. Uurin. Aga äkki oskab keegi selle Kuusalu härrasmehe nr ka anda?
01.02.2003 at 16:43
Hannes

istmete katmine nahaga
Kas Sa `originaal` sisu peale pole mõelnud?
Minu sisu hinnaks tuli ca 8000.-
Hinnas siis,laekate,istmekatted,uksepaneelid. Polegi paha hind või mis???

04.02.2003 at 21:47
hellraiser

istmete katmine nahaga
pidin pikali kukkuma selle eelmise kirja numbri peale. aga eks originaalil ongi vist päris kobe hind.
mul tehti 2 esimest istet + tagumised istme põhjad + pikk seljatugi kokku 800.- krooni eest paar aastat tagasi. selle sees siis materjal ja töö.
420 krooni eest (naha + liim) olen praeguseks ise teinud uksepaneelid ning suvel, siis kui katuse lahti saan (ei viitsi akut keldrist autosse vedada, et luuki lahti saada elektriga) teen veel selle eest ka luugi paneeli ning ülejäänud nahkosad.
ainult armatuuri peale hammas ei hakka vist kahjuks. pole korralikku õmblusmasinat ega kogemust kuidas teha.
digifotokat endal pole, muidu saaks pilti ka panna ustest.

04.02.2003 at 22:02
kristjan_l

istmete katmine nahaga
Kui ausalt rääkida siis plaanis oli see talv teha auto värvkate korda (loodetavasti see nüüd ka õnnestub) ja sisu põhjalikum tegemine jääb järgmist talve ootama. Et aga asi väga kole välja ei paistaks, tuleb need esiistmed ikka kuidagi kokku lappida.

To hellraiser: kes need vennad olid kes Sul stuffi sellise hinna eest ära tegid ja kas asi kannatab vaatamist/istumist ka?

05.02.2003 at 00:25
5.0
istmete katmine nahaga
quote:
hellraiser: pidin pikali kukkuma selle eelmise kirja numbri peale. aga eks originaalil ongi vist päris kobe hind.
mul tehti 2 esimest istet + tagumised istme põhjad + pikk seljatugi kokku 800.- krooni eest paar aastat tagasi. selle sees siis materjal ja töö.

Anno 2003 maksab ehtsa naha (mitte vakstu!) ruutmeeter ca. 500kr ja seda hulgimüügis maaletooja juures, mitte poes. Nahka müüakse terve naha kaupa ja üks veise nahk sinna nelja ruutmeetri kanti. Esimesed ja tagumised istmed saab ca. 6-7 ruudu eest ja kahe naha hind sinna 4K krooni kanti. Kui õnnestub nii, et on kaks nahka kohe täitsa sobiva suurusega ja ei ole mingeid naha defekte (näiteks armi koht nahal läheb ruttu katki), siis võib imekombel 3Kga hakkama saada. Jutt ainult naha enda hinnast, aga vaja veel niiti ja muud. Ilmselt olen lootusetult hiljaks jäänud, kui paar aastat tagasi nii palju odavam oli või ei leidnud seda odavat kohta. Ei vedanud mul.
05.02.2003 at 08:41
hellraiser

istmete katmine nahaga
quote:
kristj88: To hellraiser: kes need vennad olid kes Sul stuffi sellise hinna eest ära tegid ja kas asi kannatab vaatamist/istumist ka?
tegemist oli ühe üksiküritajaga, kelle number on mul kahjuks telefonist tuult tõmmand millegi tõttu. aga vaatamist ja istumist kannatab küll. ainus probleem on tingitud mu enda lohakusest ja see on juhiistmel ühe koha ära kraapimine tänu tekasaspükste nööbile :(

05.02.2003 at 09:20
hellraiser

istmete katmine nahaga
quote:
5.0:
Anno 2003 maksab ehtsa naha (mitte vakstu!) ruutmeeter ca. 500kr
Njah, selles suhtes on muidugi teine värk, sest ma lasin need osad teha selle nn vakstuga, kus peal ei istuta. materjali asjatundja muidugi teeks vahet, aga üldiselt jäi imho väga kena lõpptulemus.

05.02.2003 at 09:24
5.0
istmete katmine nahaga
quote:
hellraiser:
quote:
5.0:
Anno 2003 maksab ehtsa naha (mitte vakstu!) ruutmeeter ca. 500kr
Njah, selles suhtes on muidugi teine värk, sest ma lasin need osad teha selle nn vakstuga, kus peal ei istuta. materjali asjatundja muidugi teeks vahet, aga üldiselt jäi imho väga kena lõpptulemus.
siis on teine lugu jah, ma juba kangutasin nahamüüjaid, et mis lollitamine see on ja kaks neist püüdsid mulle väita, et paari aasta eest ei olnud midagi kümme korda odavam ja, et peab olema varastatud nahk jms..
Aga kui tegemist kunstnahaga, siis jääb mu süda natuke rahulikumaks. Sellest mulle õppetund, et uuri enne täpsemalt. Miskipärast arvasin, et istmeid ainult pärisnahast tehakse.
05.02.2003 at 09:33
mrtn
istmete katmine nahaga
enamus igamehenahkistmeid on suuremalt jaolt vakstu. ainult otseslt istumisega kokkupuutuv pind on pärisnahast, teinekord lükatakse seda piiri veel rohkem su p-prao poole.
05.02.2003 at 09:37
Hannes

istmete katmine nahaga
Mis kuradi imehindadest te siin räägite???

Olin täna hommikul Tepingus ja pika peedistamise peale ütles mees istmete ja uksepaneelide `nahastamise` hinnaks 13,500.-

Ok,tegemist suht kalli kohaga,aga kaldun arvama,et alla 10,000.- ei tee keegi miskit.

07.02.2003 at 10:17
5.0
istmete katmine nahaga
quote:
Hannes: Mis kuradi imehindadest te siin räägite???

Olin täna hommikul Tepingus ja pika peedistamise peale ütles mees istmete ja uksepaneelide `nahastamise` hinnaks 13,500.-

Ok,tegemist suht kalli kohaga,aga kaldun arvama,et alla 10,000.- ei tee keegi miskit.

naturaalnaha (asjaks sobiv, mitte näiteks pindmiselt värvitud sandaalinahk) puhul oled üpris õiges numbris
07.02.2003 at 10:41
margus61
istmete katmine nahaga
quote:
Hannes:Olin täna hommikul Tepingus ja pika peedistamise peale ütles mees istmete ja uksepaneelide `nahastamise` hinnaks 13,500.-
Mul vist 18...19k läks. Ülalmainitule lisaks armatuur, tagariiul ja katuse vinüüli liimimine ilma eeltööta.
07.02.2003 at 10:48
Tarmor
istmete katmine nahaga
Kuusalu meeste number on 05023150(Andres).
07.02.2003 at 11:43
mr. RocknRoll

istmete katmine nahaga
Soovitab keegi äkki mõnd firmat/eraisikut?

Otseselt soovitada ei oska aga endal ehk järgmine talv samalaadne asi tarvis ettevõtta. Ca 15k üle jõu aga ERKIst peaks leidma mõne tudengi, kes suts odavamalt teeb, seal nahkehistöö vms ´osakond´ peaks olema.
07.02.2003 at 12:16
Hannes

istmete katmine nahaga
quote:
timmu: Soovitab keegi äkki mõnd firmat/eraisikut?

Otseselt soovitada ei oska aga endal ehk järgmine talv samalaadne asi tarvis ettevõtta. Ca 15k üle jõu aga ERKIst peaks leidma mõne tudengi, kes suts odavamalt teeb, seal nahkehistöö vms ´osakond´ peaks olema.

Aga kas Sa oled nõus kinni maksma ka nö `proovitöö`?
Vanadel tegijatel on ka kindlasti suured kogemused st. asja tehakse 1x ja korralikult...

07.02.2003 at 12:41 Last edited 07.02.2003 at 12:41 by Hannes
mr. RocknRoll

istmete katmine nahaga
Suured kogemused küll ja hind samuti sellevõrra suurem. 1x ja korralikult kõige õigem muidugi.
07.02.2003 at 12:55
PlyVal64
istmete katmine nahaga
Kui nüüd lõpuni aus olla, siis on nende istmekatete tegemine suhteliselt lihtne tegevus, millega peaaegu iga õmblusmasinat käitada oskav isik hakkama saab. Oleme naisega proovinud ja teinud, lihtne.(näit. kogu uue punase kunstnahast sisu M-407le, armatuuri katmine ja lagi k.a., tsiklitele sadulaid jne.). Lihtsalt mõnikord on odavam lasta proffil seda teha, eriti, kui tööraha suht väike on. Ply 4000 krooni ei tasunud ise nokkimist ära(nokkimine on kantpaelade tegemine, riide teppimine mahulisele alusriidele jne). Vast ainult mingite Recarode, Caddyde jms., istmete tegemine on keerulisem. Muidu võtad vana "koti" pealt maha, harutad lahti, arvutad venimised maha, teed lõiked, lõikad välja ja õmbled kokku. Pärast paned peale tagasi, enne teed veel alused kah korda(täidad kui vaja, puhastad, seod vedrud jne.). Mitte midagi üle mõistuse käivat. Eriti lihtne on kunstnahaga ja nat. nahaga. Viimast saab eriti hästi igasuguste kumerate pindade peale venitada, sest ta märjana venib ja kuivades tõmbab kokku tagasi(trimmi). Ja parim masin selle tarbeks on raudselt "vana ja hea" käsiSinger - õmbleb probleemideta kuni 6kordset nat.nahka. Vaid too rooli katmine on jura, arvuta venimist(et kuivades tõmbaks eriti kõvasti end kinni), kingsepa-sadulsepa nõelaga õmble "pimeõmblust". Seepärast enamus firmasid seda ei taha ka teha, Tepping vist teeb.
EDIT: see "suhteliselt lihtne" tähendab minu jaoks seda, et näit. kvaliteetse sisu tegemine ise on oluliselt kergem, kui kvaliteetse eeltöö ja värvimise ise sooritamine. Kui eelarve ei kannata kõike teha lasta välja, siis tasub sisu kindlasti ise teha ... lisaks "liidab" see abikaasasid-tüdruksõpru rohkem autode külge(ehk nad leebuvad).
07.02.2003 at 13:28 Last edited 07.02.2003 at 13:35 by PlyVal64
forced2race
istmete katmine nahaga
Ply , my man ! Väga hea jutt . Üks küsimus tekkis mul , nimelt millega neid istmeid kõige parim täita . Mul need
külje toetajad on praegu suht tühjaks saanud ...et mis soovitad ?
P.S Sa äkki bussiness-i ei taha teha :)?

07.02.2003 at 14:03 Last edited 07.02.2003 at 14:04 by forced2race
wax

istmete katmine nahaga
quote:
forced2race: Ply , my man ! Väga hea jutt . Üks küsimus tekkis mul , nimelt millega neid istmeid kõige parim täita .

Mul sama küsimus tekkis. Mul on originaalis istmete sees vahtkumm. Vineerivabriku "jäägipoes" on igasuguse paksusega poroloni müüa, kuid porolon väsib vist ära?
07.02.2003 at 14:09
Hannes

istmete katmine nahaga
Resümee:
HEAD ja odavat asja pole siiski olemas...

Ply,millal ma Stangi istmed ja uksepaneelid siis sinu juurde tuua võin? :p

07.02.2003 at 14:09 Last edited 07.02.2003 at 14:10 by Hannes
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : istmete katmine nahaga   1 2  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2026. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.