register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Ei kleepsutuuningule!!!  
Poster Message
stude39
Ei kleepsutuuningule!!!
Kunagi, kui endale igapäevasõidukiks cavalier sai ostetud, hakkas kohe silma riivama, kellegi tehtud eriliselt rõve kleepsutuuning. Mõte oli, et hakkan kohe järgmine päev neid maha kiskuma, aga olen suutnud seda kogu aeg edasi lükata ja nüüd kui lõpuks küüsi taha hakkasin ajama, võta näpust aga polegi see nii lihtne.

Küsimus oleks siis järgmine, kas kellegil on kogemusi nende kleepsude eemaldamisega?

Paistab, et minu autol on nad ikka väga pikka aega olnud, kuna see meenutab vaikselt juba nagu mingit paksu värvikihti, mitte kleepse. Provisin nitrolahustit ja bensiini, mõlemad küll tegid seda nats pehmemaks aga effekt eriti suur ei olnud, kuna minutis suutsin laia triipu eemaldada ikka alla poole sentimeetri.
08.02.2003 at 12:55
spinner
Ei kleepsutuuningule!!!
Aurutamisega vist ei saa ?
08.02.2003 at 12:59
peep

Moderator
Ei kleepsutuuningule!!!
Proovi kuumaõhupüstoliga aga ettevaatlikult, et värvile viga ei tee. Kui on vanad kleepsud siis nad jäävad ka peale eemaldamist näha, parimal juhul aitab poleerimine, halvimal vaid ülevärvimine. Sel phjusel ma pole oma autol kahte eelmise omaniku poolt pandud kleepsu maha kiskuma hakanud. Btw. kui ma enda auto ostsin, oli tal räme kleepsutuuning tehutud.:)
08.02.2003 at 13:30
stude39
Ei kleepsutuuningule!!!
Suur tänu Spinner!!!

Sõnaga aur tuli kohe meelde, et kunagi osteti majapidamisse mingisugune aurutriikraud, selline plastmassist väike junn (tv shop). Läksin siis kohe ja otsisin selle üles panin käima ja kohe arutama. Aur muutis selle kivistund triibu kohe pehmeks ja otsast sikutades tuli see väga kiiresti maha. Kohati jäid järgi küll tugevad liimi jäljed, kuid nende vastu aitab juba eelnevalt proovitud nitrolahusti.
Antud kiire proovimise juures sain küll väga positiivsed emotsioonid nii, et soovitan seda tv shopi arururauda kõigile
08.02.2003 at 13:33
tfr

Ei kleepsutuuningule!!!
Selle protseduuri tulemus sõltub suuresti ka sellest, kaua need triibud seal peal olnud on. Mida pikemalt nad seal olnud on, seda rohkem on kleepsu ümber värv pleekinud ja seda rohkem on need jäljed näha peale eemaldamist.
08.02.2003 at 15:14
stude39
Ei kleepsutuuningule!!!
Tegelt kui päris aus olla, siis mu esimesed positiivsed emotsioonid olid liiga üles puhutud. Alguses tulid need triibud päris hästi ära ja mida edasi seda sitemini hakkasid tulema. Ja see liim millega triibud kinni olid ei tahtnud üldse ära tulla. Lõpuks võtsin selle alkoholi baasil süütevedeliku, panin selle käsipihustiga pudelisse. Siis pihustasin terve aeg ja hõõrusin lapiga ka samal ajal see liim muutus mingiks plögarullideks ja see jäi käte ja autokülge väga hästi kinni, aga mite lapi külge. Pool päeva jamasin ja isegi pool autot pole veel tehtud.

on näha, et endises kleepsukohas on palju parem läige, kui mujal, aga ma loodan selle poleerimisega kõrvaldada.

Kuid siiski, kui valgus peale ei peegeldu näeb auto palju ilusam välja. Ma pole nii koledat kleepsutuuningut tegelt kellegil peale enda auto näinudki, mõttetult palju erinevat värvi kleepse üksteise kõrvale jooksma pandud.
08.02.2003 at 19:25
faust
Ei kleepsutuuningule!!!
Sellise keemia pead leidma, mis liimi ära lahustab. Minu arvates atsetoon on kõige parem.
Suvel tuli suurem kleepsueemaldamine ette võtta... küünte taha ajamine, kuum õhk, bensiin, värvivedeldajad - nendega sai heal juhul paberi maha aga liim oli ikka nagu tatt kinni.

Kaltsuga tegin kõigepealt mõneminutilise kompressi ja siis nühkisin atsetoonist tilkuva paberiga (majapidamispaber või sinine töökojapaber, mis märjalt ära ei lagune) liimi maha. Lõpuks veel niiske paberiga puhtaks.

Kõik need paberid tuleb kohe minema visata, sest kui atsetoon kuivama hakkab, kleepub liim paberi küljest jälle sinna kuhu pole vaja.
Nii et atsetooni ja paberit läheb kõvasti.

Värvile on atsetoon päris karm katsumus. Muuhulgas võtsin sellega parketilt 5 a vana emailvärvipleki maha. Piirdu kompressi tehes ainult kleepsupaberiga:)
09.02.2003 at 16:59
BlueStang

Ei kleepsutuuningule!!!
Endal oli suvel Speedest logo tagaaknal. Selle mahasaamisega küll mingeid probleeme ei olnud - naise fööniga kleeps järk järgult soojaks ning kile eemaldus parajate tükkidena. Liim, mis klaasile jäi sai tavalise bensiinilapiga niisutatud ja sellesama lapiga sulanudpeast tükkidesse hõõrutuna maha. Arvan, et bensiin on värvile ka vähemkahjulik.

Blue@võtab endalt varsti veel kleepse maha:)

09.02.2003 at 17:42
mrtn
Ei kleepsutuuningule!!!
kleepsuliimide koostisi on mitmeid: vee baasil eemaldatav, vee baasil püsiv, lahusti baasil eemaldatav, lahusti baasil püsiv. kõikidest liimidest on ka nõrgad ja tugevad versioonid, seega ei saa kleepsueemaldamist, tulemust ja metoodikat üheselt võtta.
09.02.2003 at 18:30
Absolut

Ei kleepsutuuningule!!!
ise sain päris eduliselt kleepsuliimi eemaldatud würthi spetsiaalsete ketaste abil mis trelli otsa käivad...
10.02.2003 at 08:37
Lef
Ei kleepsutuuningule!!!
Suhteliselt hästi sai kleepsu liimijälgi maha Labelclean nimelise keemiaga. Saadaval ilmselt pea igas kontoripoes. Muutis kleepsu liimi kenaks zeleetaoliseks olluseks, mida sai paberiga suht kenasti kätte.
10.02.2003 at 09:59
Marx

Ei kleepsutuuningule!!!
quote:
Absolut: ise sain päris eduliselt kleepsuliimi eemaldatud würthi spetsiaalsete ketaste abil mis trelli otsa käivad...
sellega on eriti hea reflekteeruvat teipi maha käiata,
mida muul viisil nagu suht raske eemaldada, eriti kui see on pikemat aega autol olnud.
18.02.2003 at 19:18
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Ei kleepsutuuningule!!!  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.