register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chevy Van raputab  
Poster Message
Kingpool
Chevy Van raputab
Oskab keegi öelda kas Chevy Van-i vedrusid on olemas eri tugevusega , kui siis mille järgi neid eristada. Mul 8 kohaline 6,2 D. Chevy vedrud tunduvad kudagi jäigad , kruusateel trambib päris hullusti ja ka asfaldil loeb kõik kühmud ja jõnksud ära.Mõtlesin ,et kas pakikal on kõvemad vedrud äkki tolle omad pantud?. (Kuda aru saada?)
12.03.2003 at 21:39
Kingpool
Chevy Van raputab
Või Chevy ongi selline,pole teistega sõita sanud.Transit ja Dodge Ram olid küll pehmemad-sujuvamad.?
13.03.2003 at 00:28
Sammalhabe
Chevy Van raputab
Kui nad sujuvad pole, on suure tõenäosusega lihtsalt amordid väsinud, sest nende raamil bussidega on üldjuhul nii, et mida värskemad ja jäigemad amordid all, seda sujuvam ja mõnusam on...
13.03.2003 at 01:58
anti

Chevy Van raputab
Mida Muhv arvab ? Sorry, et OT (või ei ole) :D
13.03.2003 at 08:10
tohoh

Chevy Van raputab
Krt. sama lugu, kohati tunne nagu sõidaks velje peal.

GAZ 24 ´84
13.03.2003 at 08:58
AjuVant
Chevy Van raputab
quote:
tohoh: Krt. sama lugu, kohati tunne nagu sõidaks velje peal.

Ega G30 pole äkki ? mu ram350 hüppas tühjalt ka nagu kummipall, aga seda sellest et heavy duty variant ehk taga võrreldes tavalise vani e ram250ga poole võrra paksem vedrupakk...
13.03.2003 at 09:05
peep

Moderator
Chevy Van raputab
Olen ühe Chevy Van'iga pikemalt sõitnud ja sel olid küll mõnusalt pehmed vedrud ehk tegemist ei ole default omadusega. Kulunud amort justkui ei tohiks jäigemaks teha, pigem vastupidi. Aga kui on valed amordid all siis võib küll liialt jäik olla, ise kunagi lendasin ühe euroautoga orki - panin välimuselt täpselt originaalisarnased amordid alla teadmata mis nad on, ning sõitsin kaks aastat nii, et hambad plagisesid suus.:)
13.03.2003 at 09:08
tohoh

Chevy Van raputab
G20 on. Aga kohati on jälle pehme sõita. Äkki on kogu värk sõltuvuses õhutemperatuurist?(mida tegelikult olla ei tohiks)

GAZ 24 ´84
13.03.2003 at 09:32
Alex
Chevy Van raputab
kui külmaga on jäigem, siis on amordid lihtsalt p...s ja külmuvad kinni.siis tekibki tunne nagu sõidaks talupoja vankriga mõisa poole

13.03.2003 at 09:37
Ras
Chevy Van raputab
Mul chevy van g20. ma ei tea küll mis vedrud amordid seal on aga minu oma küll ei raputa,vaid on jällegi liiga pehme. Esiots hakkab vahest väga hüppama eriti halval teel.
13.03.2003 at 09:41
Vanaisa

Moderator
Chevy Van raputab
Van on ju parasjagu raske ka, seega kui on pehme, siis ilmselt ikka vedru väsinud...

13.03.2003 at 09:45
pampkuri

Chevy Van raputab
Asi on tavaliselt nii olnud kui amort on lõppu korral hakab õõtsuma,väsind vedru vajub lihtsalt ära ja suuremate ebatasasuste korral käib põhja.On olnud paar korda kokupuude vett täis jooksnud amortidega külma ilmaga tulemus on karm.

13.03.2003 at 13:51
Kingpool
Chevy Van raputab
Esiamordid on suht viletsad küll,lainelise teepeal võtab esiotsa hõljuma.A KRUUSATEEL RAPUTAB NII ,ET ARMATUR TAHAB VÄLJA HÜPATA.Esivedrud väsind ei ole ,sest nina paistab õigel kõrgusel olema,a taguots on nagu veidi vajund
13.03.2003 at 13:59
erik
Chevy Van raputab
ei osanud seisukohta võtta, kas peaks uue teema tegema või siia otsa muret kurtma
quote:
pampkuri: Asi on tavaliselt nii olnud kui amort on lõppu korral hakab õõtsuma,väsind vedru vajub lihtsalt ära ja suuremate ebatasasuste korral käib põhja...
Et mul selline juhus, kus lamavatest politseinikest üle sõites "käib põhja". Esimesel korral ehmatasin ära, kuid kuna muid häireid teelpüsivuse, õõtsutamise ega rappumise koha pealt ei märganud, siis ei pööranud eriti tähelepanu. Kui nendele otse peale sõita, siis käib väike klõps mõlemalt poolt või mitte üldse. Kui natuke nurga alt asjale läheneda, siis ainult vasakpoolne käib põhja. Et siis vedrud väsinud ja peaks ilmtingimata kuskil kontrollima? Auto ainult 10000 sõitnud :(
@'01 camaro
13.03.2003 at 14:05 Last edited 13.03.2003 at 14:07 by erik
peep

Moderator
Chevy Van raputab
See on Sul midagi muud, mis klõpsub. Camaro originaalvedrudel on sarnane linnamaasturiga - istub kõrgel ja vedrud on pika käiguga ehk mõistliku kiiruse juures vaevalt lamav pollar vedrusid põhja lööb.
13.03.2003 at 14:23
tohoh

Chevy Van raputab
Lamav politseinik on ju hoo maha võtmiseks?

GAZ 24 ´84
13.03.2003 at 15:06
Sammalhabe
Chevy Van raputab
Ma ise ka mõtlesin, et vanade amortidega läheb järjest pehmemaks, aga võta näpust, vastupidi, tekib selline loll resonants- isegi uute ja ülijäikade puhul pole sellist tunnet, et klopiks- bussi suure massi ja suht kõrgete kummide tõttu enamikke auke ei tunnegi...
13.03.2003 at 15:29
erik
Chevy Van raputab
quote:
tohoh: Lamav politseinik on ju hoo maha võtmiseks?
eeeh. kui ma neist 70 km/h üle sõidaks, siis mul ei oleks jultumust avalikult oma probleemist siin rääkida.

Enamasti sõidan üle nende kiirusega -20 km/h, igatahes spido seier ei liigu oma algasendist. Aga see klõps käib läbi ka siis, kui peatada esirattad 30 cm enne seda mühku ja siis pidur vaikselt lahti lasta ning sujuvalt üle sõita.
13.03.2003 at 15:41
udu

Chevy Van raputab
mina sõidan broncoga neist küll 70-ga üle ja midagi ei saa aru :)

13.03.2003 at 15:46
Ets
Chevy Van raputab
nu broncoga võiks juba seisvat ............ kah proovida:devil
Austusest korravalvestruktuuride vastu ei soovita ma piiratud kiirusega tsoonides lubatud maksimaalset sõidukiirust ületada isegi mitte broncuga!
13.03.2003 at 18:08 Last edited 14.03.2003 at 10:05 by Ets
pampkuri

Chevy Van raputab
Jah eks ta nii ole et erand kinnitab reeglit.Tegelikult peaks igas tehnoülevaatus punktis saama kontrollida miski 40 kr eest amordi seisundit.
13.03.2003 at 18:22
diesel
Chevy Van raputab
räigelt ot aga ei saa mainimata jätta, et kui pidevalt neist lamavatest ... 20-30 üle sõita siis ainult autot remoda saabki. 70 on väga mõistlik hoog nende jaoks imho.
13.03.2003 at 20:27
CHEVY
Chevy Van raputab
quote:
EtsKets: nu broncoga võiks juba seisvat ............ kah proovida:devil

ära lõõbi,seda foorumit loevad ka mõned "sellised"
ja nood ei saa sinu toorest naljast aru...
13.03.2003 at 20:42
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Chevy Van raputab  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.