register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Fordi 302 vibreerib veidi  
Poster Message
Sammalhabe
Fordi 302 vibreerib veidi
Peale uue väntvõlli panekut on koormuseta u. 3500+ pööretel sees selline õrn madalasageduslik vibratsioon- kas keegi teab, on sel mootoril võimalik midagi veidi valesti kokku panna või lihtsalt pole vvõll kolvigrupi suhtes tasakaalus?
13.04.2003 at 11:28
gis

mul ilmselt samma kanti jama, et Aurora (DOHC mootor) on iga 5 sekundi tagant regulaarselt tuleb aegamisi vibra sisse ja siis kaob jälle aegamisi. Kuskil keegi läheb resonantsi. Ilmselt mootor lahti ja seal on näha?
13.04.2003 at 12:54
Sammalhabe
Huvitav, kas on lootust, et uus stock vvõll ka enam-vähem tasakaalus on, või pole raskema jala korral eraldi tasakaalustamisest pääsu?
13.04.2003 at 15:24
max
Väntvõll tuleb alati uuesti ära tasakaalustada, kui muutub mõne väntvõlli küljes rippuva vidina mass (kolvid, kepsud, poldid, hooratas, kolvisõrmed jne).
13.04.2003 at 16:28
Erkki

quote:
Sammalhabe: Huvitav, kas on lootust, et uus stock vvõll ka enam-vähem tasakaalus on, või pole raskema jala korral eraldi tasakaalustamisest pääsu?
Nagu Max juba ütles, ei aita siin miski muu, kui mootor maha ja lahti ning väntvõll ära tasakaalustada. Muidu lammutab kogu mootori laiali...

Ma eelmisel nädalal just tegelesin vända tasakaalustamisega...

El Camino '68
F150, 2011
Life begins at 1000 Hp...
13.04.2003 at 20:47
max
...ja mul on plaanis kah sama asi lähipäevil ära lasta teha. Ehk jõud ühendada ja koos asjad Soome saata?
13.04.2003 at 23:15
Sammalhabe
Kas see läheks tasakaalustamisele siis koos hooratta, kolbide ja muude kõlinatega?

Mis puutub massimuutusesse, siis peale väntvõlli ei läinud vahetusse mitte midagi ja vaevalt bussil mingid stockist kergemad kõlinad on- aga see kõik on kahjuks ainult oletus- olin loll, et vahetuse ajal ise ninapidi juures polnud...

Lööks kampa küll, aga kuna uue kardaani hind tõotab üsna valus tulla, olen hakanud vaikselt mõtlema, et äkki oleks mõttekam usast hoopis mõni teine buss tuua ja see varuosadeks võtta, seega praegu passin, aga aitäh pakkumast!
14.04.2003 at 06:00
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Fordi 302 vibreerib veidi  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.