register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Säde  
Poster Message
wax

Säde
Selline värk et küünaldes pole sädet. Tõmbasin jagaja kaane otsast süütepoolist tuleva kõrgepingejuhtme ja proovisin kere lähedal - säde olemas:). Järelikult läheb elekter jagajasse, aga jagaja ei jaga matsu lahti ning ei jaga seda küünaldesse.
Kruttisin kaane ja rootori koos küünlajuhtmetega küljest, puhastasin, kuivatasin... - tagasi külge. Vaat kus lops - enam ei tule isegi süütepoolist jagajasse midagi 8o Proovisin ka teist juhet, ikka mitte midagi :(

Süütepool/süütepooli minevad 12V juhtmed/ühendused jõudsid vahepeal otsad anda?

Tühi aku ei mängi siinjuures ju mingit rolli. Ka aeglaselt käega mootorit ringi vedades peaks sädeme andma. Am I right?
15.04.2003 at 11:45
rustang

Moderator
Säde
Mingi elekter on siiski vajalik. Kui 12V pooli primaarahelas puudu on, siis sädet ei tule.
15.04.2003 at 11:47
wax

Säde
quote:
rustang: Mingi elekter on siiski vajalik. Kui 12V pooli primaarahelas puudu on, siis sädet ei tule.
Kuidas võrril säde tuleb? :)
15.04.2003 at 12:05
peep

Moderator
Säde
Võrril on teine süsteem (elektrigurud ölegu selle nimi), autol ilma akuvooluta sädet ei ole ega tule. Sul ilmselt andis paar matsu välja ja siis kooles maha.
15.04.2003 at 12:08
wax

Säde
Selge pilt. Mul nagu väga selgesti meeles et nii võrril tsiklitel kui aiatraktoril pole mingit akut ega genekat ja sädeme lööb kohe välja kui vänta ringi ajad :)

Auto puhul kui aku tühi ja veab vaevaliselt ning aeglaselt ringi, siis on loogiline et sädet pole?
Enne kui süütepooli ja juhtmete kallale lähen, üritan õhtul täis akuga uuesti. Loodan et nii lihtne see ongi :)
15.04.2003 at 12:11 Last edited 15.04.2003 at 12:12 by wax
kongo

Säde
quote:
Kuidas võrril säde tuleb?

asja nimi oli vist magneeto. magnet käib mähise vahel ringi ja tekitab EMJ (loe: voolu), mis siis küünlal sädeme tekitamisel kasutatakse

peace :)
15.04.2003 at 12:13
rustang

Moderator
Säde
Loodame.
Kui jaksab mootorit vedada, siis peaks ka olema piisavalt sädeme jaoks. Kunagi oli selline jama, et kooles ära (Tabasalus) ja mina teda enam käima ei saanud. Mässasin nädala, siis vedasin slepis remonti, seal vahetati süütepool (mina olin seda 3 korda juba vahetanud!) ja läks käima.
15.04.2003 at 12:14
Heiti
Säde
Mul on Vette ka mind juba kaks korda teele jätnud seoses süütepooli läbiminekuga.
Milles põhjus?
15.04.2003 at 18:44
dodge
Säde
Süütepooliga on nii, et käivitamisel saab voolu otse peale, aga kui läheb käima ära, siis läbi takisti. Et läheks käima paremini. Kui see takisti on katki, siis starterit keerates nagu lubab, aga kui takisti on sillatud, siis saab süütepool liiga ja põleb ruttu läbi. Vist.
15.04.2003 at 18:54
wax

Säde
Hee - jagaja kontakte ei pakkunud keegi. Seal see viga aga oligi.

Süütepooli läheb teatavasti 2 juhet. + ja -.
+ tuleb süütelukust/starterist.
- aga jagaja kontaktidest.
Kui kontaktid ühendust ei anna, siis miinust lihtsalt ei tule :)

Kolasin testriga tükk aega kapoti all, silmis pisarad et süütepool ja igasugu juhtmed õhtal kuni avastasin et kontaktid ei anna massi edasi :D

Hääled sees :D
16.04.2003 at 08:22 Last edited 16.04.2003 at 08:23 by wax
Vanaisa

Moderator
Säde
Osta kontaktivaba jagaja - jääb see igavene timmimine ja kontaktide vahetamine ära...

16.04.2003 at 08:30
wax

Säde
quote:
Vanaisa: Osta kontaktivaba jagaja - jääb see igavene timmimine ja kontaktide vahetamine ära...
Polegi seda igavest timmimist ja kontaktide vahetamist olnud. Asi lihtsalt seisis novembrist saadik :devil
16.04.2003 at 08:48
LaSa

Moderator
Säde
quote:
wax: Kui kontaktid ühendust ei anna, siis miinust lihtsalt ei tule :)
kusjuures teine lõbus versioon on see, et kontaktid ei lähe piisavalt lahti, siis kah ei tööta :)
16.04.2003 at 09:02
79capri

Säde
quote:
wax: Hee - jagaja kontakte ei pakkunud keegi. Seal see viga aga oligi.

Eile õhtul ütlesin sulle ju :)
16.04.2003 at 10:07
wax

Säde
quote:
79capri:Eile õhtul ütlesin sulle ju :)

Jah ütlesid:D. Ma pidasin silmas foorumit :)
16.04.2003 at 10:32
417RR
Säde
quote:
Heiti: Mul on Vette ka mind juba kaks korda teele jätnud seoses süütepooli läbiminekuga.
Milles põhjus?
Süütepool kipub läbi põlema kui väljasuretatud mootoriga armastad süüdet sees hoida.
17.04.2003 at 09:20
LaSa

Moderator
Säde
quote:
417RR: Süütepool kipub läbi põlema kui väljasuretatud mootoriga armastad süüdet sees hoida.
ütleks, et sõna 'läbi põlema' on siinkohal suht leebe ;) Meil õnnestus töö käigus, süüdet sisseunustades (polnud korralikku süütelukku, sai juhtmed kokku keeratud ja teisi juhtmeid kokku keerates starterit antud) gazonni süütepool ikka väga kõva paugu ja suure suitsupilve saatel kapotialt taevapoole lennutada ... :p
17.04.2003 at 09:36
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Säde  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.