| Poster |
Message |
foke
|
Probleem laadimisega
Chevy 305
Külma mootoriga kõik ok. Soojaks sõidetud, langetab pingeregulaator pinge napi 13 V-ni, koormusi lisades kukub pinge väga alla, piisab tulede ja salongiventika sisselülitamisest, kui pinge kukub nii madalale, et toide hakkab juba akult tulema. Nii kaugele ei jõua 
Üldiselt on enamus pingeregulaatoritega nii, et geneka soojenedes pinge langeb ca 0,5-1 V, siiski peaks ta taluma mõõdukat koormusvoolu (minul mõõdetuna 35-50 A), kahjuks aga kukub sellise koormaga pinge 12 voldi peale.
Käisin ka mingi genekavenna juures, temagi ei saanud asjast jagu. Väitis, et ehk on vale genekas, kusagilt raamatust lehitses välja, et mul peaks käima 100 A genekas, mul on 83-ne. Tegelik koormusvool siiski nii suur pole, niiet ei tohiks asi olla generaatori võimsuses. Teine asi, mida ta väitis, et osadel ameerika genekatel on lisaks välimisele ka veel sisemine jahutusventilaator ??
Siit küsimus, kas keegi oskab öelda, mis genekas oleks õige ja kas teil (sarnase mootori omanikel) pole analoogseid probleme. Minumeelest stock-lahendus geneka paigutuse osas on suht kehv, generaatori korpus on praktiliselt vastu mootorit ja kinnitus on küllalt umbne ja tihe, jahutavat õhku pääseb vähe ligi.
Suurema hooga (90+) sõites toimib jahutus enam-vähem, aga see pole vist teab-mis hea lahendus 
Tnx! |
| 28.08.2002 at 09:46 |
|
417RR |
Probleem laadimisega
quote: foke: Chevy 305
Külma mootoriga kõik ok. Soojaks sõidetud, langetab pingeregulaator pinge napi 13 V-ni, koormusi lisades kukub pinge väga alla, piisab tulede ja salongiventika sisselülitamisest, kui pinge kukub nii madalale, et toide hakkab juba akult tulema. Nii kaugele ei jõua 
Üldiselt on enamus pingeregulaatoritega nii, et geneka soojenedes pinge langeb ca 0,5-1 V, siiski peaks ta taluma mõõdukat koormusvoolu (minul mõõdetuna 35-50 A), kahjuks aga kukub sellise koormaga pinge 12 voldi peale.
Käisin ka mingi genekavenna juures, temagi ei saanud asjast jagu. Väitis, et ehk on vale genekas, kusagilt raamatust lehitses välja, et mul peaks käima 100 A genekas, mul on 83-ne. Tegelik koormusvool siiski nii suur pole, niiet ei tohiks asi olla generaatori võimsuses. Teine asi, mida ta väitis, et osadel ameerika genekatel on lisaks välimisele ka veel sisemine jahutusventilaator ??
Siit küsimus, kas keegi oskab öelda, mis genekas oleks õige ja kas teil (sarnase mootori omanikel) pole analoogseid probleme. Minumeelest stock-lahendus geneka paigutuse osas on suht kehv, generaatori korpus on praktiliselt vastu mootorit ja kinnitus on küllalt umbne ja tihe, jahutavat õhku pääseb vähe ligi.
Suurema hooga (90+) sõites toimib jahutus enam-vähem, aga see pole vist teab-mis hea lahendus 
Tnx!
kunagi kasutati agaralt asenduseks kõikvõimalikke vene ventikaid ja sinna juurde sai panna säärase vahva asja nagu manuaalse pingeregulaatori (reguleerib ule ja alalaadimist) (mingi MTZ tüüpi traktori oma, MTZ82 vist)
see andis võimalise muuta töö diapasooni .
Minul näiteks siksil 2106 oli see peal ja talvisel ajal regullisin laadimise tugevamaks.
Suhtreaalne et sama vidinat saaks edukalt lääne masinatel kasutada
|
| 28.08.2002 at 10:12 |
|
foke
|
Probleem laadimisega
kunagi kasutati agaralt asenduseks kõikvõimalikke vene ventikaid ja sinna juurde sai panna säärase vahva asja nagu manuaalse pingeregulaatori (reguleerib ule ja alalaadimist) (mingi MTZ tüüpi traktori oma, MTZ82 vist)
see andis võimalise muuta töö diapasooni .
Minul näiteks siksil 2106 oli see peal ja talvisel ajal regullisin laadimise tugevamaks.
Suhtreaalne et sama vidinat saaks edukalt lääne masinatel kasutada
Tegelikult võib ka välise pingeregulaatori panna, st. tõsta pingeregulaator kuhugi jahedamasse kohta, aga võimalik, et siis tuleb nentida, et tina on genekast välja sulanud...
|
| 28.08.2002 at 10:17 |
|
foke
|
Probleem laadimisega
otsisin vana teema üles.
Jama selles, et nüüd tulitera genekas vahel ja IKKAGI sama jama Ehk on massiühendused kuskil jamad Temperatuuri tõustes juhtivus ju väheneb. Endiselt probleeme pole kiirel sõidul ja eriliselt hakkab haigus välja lööma just linnas, fooride taga jukerdades.
tnx, kui keegi oskab nõu anda või on sarnase probleemiga maadelnud ja viitsib kogemusi jagada. |
| 21.04.2003 at 13:30 |
|
deathdog |
Probleem laadimisega
mul oli aku surnud ja siis ka kadus pingeregulaatoril pinge natc aja pärast ära ....aku läks muigugi enne keema |
| 22.04.2003 at 14:10 |
|
foke
|
Probleem laadimisega
Aku on uus.
Võimalik, et äkitse on ergutusega mingi kamm Kas vist ergutusahel ei käi läbi akulaadimise tulukese armatuuril? igatahes mul selline tuli ei põle (kui üldse ongi) Laadima hakkab genekas vist alles sel momendil, kui ergutusahela pinge kuskil normipiires (12V?). Kui käima panna, ei lae.. korra gaasi - hakkab laadima ja laeb igati korralikult sõltumata koormusvoolust või pööretest. Ja mootori soojenedes väsib.... Äkki kukub see ergutus kuidagi ära ?
foke@töötab_ise_eesti_energias |
| 23.04.2003 at 10:28 |
|
deathdog |
Probleem laadimisega
vanamuti masinal oli nii et see tuluke käis läbi relee mis sa pidevalt vett ja jäi kinni ja enne tuluke tööle ei hakanud kui ma relee ära vahetasin .....sellega tahan lihtsalt öelda et selle tulukese põlemine või mitte mõlemine pole mingi näitaja |
| 23.04.2003 at 15:18 |
|
|