| Poster |
Message |
hellraiser
|
niiske ilm, auto ei käi
Tegemist küll euro Fordiga, ärge siis maha lööge.
Probleem järgmine:
auto seisab mõned päevad, ilm kole vihmane (ehk siis praegune) ja käima pannes ei taha üldse mitte töötada: turtsub, jõudu ei ole absoluutselt ning sureb pidevalt ka välja;
ilus kuiv ilm, auto sõidab nagu kulda ja ei mingit turtsumist ega värki.
Ise kujutaks ette, et küünlajuhtmed (elektriline üleüldse), õhufilter, aga mis kala veel võiks olla, oskab keegi äkki nõu anda?
| 19.05.2003 at 12:11 |
|
PlyVal64 |
niiske ilm, auto ei käi
90% kindlusega võib väita, et süütepool on töölepingu ühepoolselt lõpetanud. 9%, et seda tegi jagaja kaas koos rootoriga ja 1% miski muu. |
| 19.05.2003 at 12:16 |
Last edited 19.05.2003 at 12:16 by PlyVal64
|
79capri
|
niiske ilm, auto ei käi
Umbes sama probleem oli minu Capriga. Segu oli rikas.
Regullisin ja nüüd kõik töötab. Süütepoole kohta ei oska midagi öelda. |
| 19.05.2003 at 12:27 |
|
pisike99 |
niiske ilm, auto ei käi
caprivennaga nous. niiske ilmaga oolabi seisnud liigrikkal segul tootava (voi sellise, millega soidetakse lyhikesi otsi ja ei lasta poordesse) mootori kyynalde sisse koguneb tahm ja niiskus imendub selle tahma sisse. Tulemusena hakkab sade jooksma mitte elektroodide vahelt, vaid kyynla seest. Pealtnaha ei pruugi kyynlad yldse vaga tahmanud valja naha, aga kohati on nii, et kaivitades jaabki lubama, kuid kaima ei saa. Voi kui laheb siis jaab moneks ajaks pudrutama ja natukenegi rohkem gaasi andes tahab valja surra.
Kui see jutt tundub tuttav, vaheta kyynlad ara, pese mootor puhtaks (kleepunud tolm jagajal, poolil ja juhtmetel kogub samuti niiskust ja ei lase sellel ara aurata) ja naudi vahe korgematel pooretel soitu. Kui on karpamootor, sati segu lahjemaks, kui pritse, on pohjust kahtlustada, et moni andur petab.
Kui ei tundu tuttav, siis ara tee neid asju...
| 19.05.2003 at 21:42 |
|
silver |
niiske ilm, auto ei käi
Fordi kõige kroonilisem ja lihtsam viga, alguses kummitas see viga mindki. Lahendus on uus jagaja kaan ja uued küünlajuhtmed (võta Motorcraft, Championi ei soovita- ostes juba vanad ) ning peale seda peaks kõik korras olema. Ise olen sõitnud autoga nii, et vesi üle katuse käib ja midagi ei juhtunud välja ei surnud. |
| 20.05.2003 at 07:58 |
|
417RR |
niiske ilm, auto ei käi
Mul sama kamm poest toomisest saati (Mazda323mio 98a)
Kui on jahe ja niiske sügis/kevad siis hommikul tõusevad pöörded laisalt ja jõudu pole.
Kui pöörded ületavad 3200 piiri siis korraga rabab jõu taha ja kõik ok.(linnaliikluses poollibedaga väga ebamugav)
seda niikaua kui :
1. Mootor jõuab töötemperatuurini
2. Suretad mootori 3-4 jaks minutiks välja (peale umbes 5 mintsast töötamist)
teenenduses kehitati algusest peale õlgu , sest kui sinna jõuad on kõik ideaalselt ok.
samas lausvihm ja lombid ei tee midagi.
Ise olen sellega leppinud ja võtan seda kui jaapani auto erispecial lisa ja loodan et järgmine omanik kah väga südamesse ei võta. |
| 20.05.2003 at 08:47 |
|
Alex |
niiske ilm, auto ei käi
eee...sama jama sierraga.täna paigaldasin uue jagaja kaane ja nüüd jään vihma ootama
| 20.05.2003 at 09:39 |
|
urmz |
niiske ilm, auto ei käi
mul samuti eurofordil külmalt (keskpäeval ja õhtul) mõnikord katkub.
aga samas hommikuti veidi jahedamalt on ok.
käis kolm-neli korda stendis ja puha..
siis sai lammarist teine aju võetud.
panin selle aju arvele, kuna eelmise ajuga katkus madalatel pööretel kogu aeg.
juhtmed on korras ja jagaja kah mitmeid kordi üle vaadatud.
ning liigne niiskus kah ei mõju kehvasti.. |
| 20.05.2003 at 15:08 |
|
hellraiser
|
niiske ilm, auto ei käi
Nii, jagajakaas ja küünlajuhtmed vahetatud, külmalt käivitus täiesti vabalt. Umbes minut-paar käis korralikult, siis hakkasid pöörded kõikuma peaaegu välja suremiseni.
Suretasin välja, panin uuesti käima, töötas igasti edukalt edasi ja enam ei mingit kõikumist.
Igatahes mingi väga müstiline jama. Eks nüüd peab vihma ootama, et kas äkki kuskil veel mingi kala võiks olla.
Ahjaa, mul olid jagajakaane ning juhtmete vahel mingid sellised vahetükid, mis nii silma järgi ei oma nagu funktsiooni. Oskab äkki keegi öelda, et mis asjadega tegemist?
Küünlajuhtmed muidu läksid ka ise sopsti kaane sisse. Enne pole ühelgi masinal selliseid vidinaid näinud.
| 20.05.2003 at 19:35 |
|
PlyVal64 |
niiske ilm, auto ei käi
Raadiohäirete summutid? Muud ei oskaks pakkuda. |
| 20.05.2003 at 20:13 |
|
|