| Poster |
Message |
altraditional |
Gene prob.
Mingist hetkest alates keeldus gene akut laadimast (Õnnestus viimatinimetatu tühjaks sõita ja ka tuli põles tabloo peal). Vaatasin/mõõtsin juhtmestiku üle, korras. Võtsin gene maha ja lahti, mähised on korralikud (lasevad voolu läbi, omavad takistust), aga ergutusmähisesse väljaspoolt vool ei pääse, kuna vahel on pingeregulaator (Kas sama mis dioodiplokk? ise arvan et dioodid eraldi ja teise mähise taga), mis arvatavasti ongi õhtal, kuigi pealtnäha ilus. Siit küsimus:
Kas liigub ja on saada ainult pingeregulaatoreid, või on mõeldud, et vahetad kogu gene ära?
PS.Gene peal kirjad "Delco Remy", masinaks Buick Century '87 2.5l
|
| 08.07.2003 at 12:10 |
|
minimum
|
Gene prob.
pingeregulaatori testimiseks peaks taga kesta sees 'D' kujuline auk olema. pistad peene kruvika käiva mootoriga sealt august läbi ja lühistad selle regulaatori - voltmeeter samal ajam mõõtmas. pinge peaks sinna 17-18 voldi kanti kerkima (pikalt ei tasu hoida), kui ei kerki (mittelaadiva genekaga 11-12 V) siis arvatavasti läbi diooditrio.
| 08.07.2003 at 12:25 |
|
minimum
|
Gene prob.
Abiks Delco-Remy genekate idenfitseerimisel:
Delco-Remy 10-SI (1971-1985 GM)

Delco-Remy 12-SI (1983-1986 GM)

Delco-Remy CS-130 (1986-1996 GM)

Delco-Remy CS-130D (1994-2000 GM)

Delco-Remy CS-144 (1987-2000 GM)

| 08.07.2003 at 12:37 |
|
altraditional |
Gene prob.
Ülaltoodud pildi järgi mul Delco-Remy CS-130 (1986-1996 GM) usuks, et suht levinud asi. Kuna mul gene maas ja lahti kaa veel, siis kas teisiti ei saaks testida? D-kujulise augu all mõtled pistikuauku? Pistik ja regulaator on ühes lahtivõetamatus korpuses, arvan et temast läbi peaks vool alati pääsema, sõltumata mida sisemine elektroonika teeb? Ühesõnaga, regulaatorist läheb juhe ergutusmähisesse, aga ükski teine regulaatori kontakt sellega (sisemiselt, läbi regul.) ühenduses (enam) ei ole. |
| 08.07.2003 at 12:47 |
|
altraditional |
Gene prob.
Lähenen teise nurga alt, öelge, kui kuskil tekib loogikaviga: 1. Dioodid asuvad põhimähise otstel, alaldavad pinge. 2. Kui mähin nööri ümber rihmaratta ja ajan genet ringi nagu suudan, ilma ihgasuguse (ergutus)vooluta, annab ta mulle mingi 0,7 V. 3.kui dioodiplokk oleks läbi, ei tuleks sealt midagi, sest dioodid oleksid läbi põlenud. 4. Kui lisan autoakust voolu pingeregulaatorisse (mis peaks olema ergutusvoolu kontakt), siis katset korrates ei muutu midagi, ikka <0,7 V
Järeldus: dioodid on korras, regulaator vigane. Nõustute? |
| 08.07.2003 at 13:12 |
|
minimum
|
Gene prob.
cs-130'ga pole kogemusi (mul SI-12) seega ei anna ka pead selle testiaugu olemasolu peale.
SI-12'l on tagakaanes pingeregulaatori all see auk olemas ja remondimanuaalis just nii nagu kirjeldasin on soovitatud genekat kontrollida.
su 3. punktile vastuseks niipalju, et kui mu gene diooditriost 1 läbi põles, oli laadimispinge ca 12 volti, st midagi sealt ikka tuleb.
igatahes on mul pakkuda cs-130'nele 140 Amprine upgrade kit:
http://www.tqhq.ee/forum/viewtopic.php?tid=5912
edit: diooditriot saab ju tavalise testriga kontrollida, pingeregulaatorit mitte
| 08.07.2003 at 14:03 |
Last edited 08.07.2003 at 14:04 by minimum
|
eku |
Gene prob.
MUl oli Fieroga sama jama, peale pingeregulaatori vahetust hakkas jälle tööle
| 08.07.2003 at 14:10 |
|
altraditional |
Gene prob.
Selle upgrade'i asjus ma kahjuks sind ei aita.
Kõik dioodid lasevad voolu läbi, mähise otsa ja gene +klemmi vahelt mõõtes.
Kas kellelgi on mõnd sedatüüpi (cs-130) genet vedelemas, mida ma saaksin mõõta ja sobivuse korral mõõduka tasu eest erastada? Võib olla ka mittetöötav ehk põlenud dioodiploki või mähisega, mis on vist palju levinumad vead kui minu oma.
|
| 08.07.2003 at 15:18 |
|
minimum
|
Gene prob.
kas dioodid lasevad voolu läbi mõlematpidi või ainult ühtepidi?
edit: dioodide mõõtmiseks võta ikka mähis enne lahti
| 08.07.2003 at 15:26 |
Last edited 08.07.2003 at 15:27 by minimum
|
Vanaisa
Moderator |
Gene prob.
diood selleks ongi, et vurtsu ainult üht pidi lasta - maakeeli kraan siis.
| 08.07.2003 at 15:33 |
|
altraditional |
Gene prob.
Üldiselt tean, mis poiss diood on. Kraan ta päris pole, keegi tavaliselt ei üritagi midagi toru kaudu veevärki suruda! =) Lüliti rohkem kraan.
aga jootma ei tahtnud hakata, veel. See üht- või mõlematpidi on veel uurimata. |
| 08.07.2003 at 15:39 |
Last edited 08.07.2003 at 15:41 by altraditional
|
Vanaisa
Moderator |
Gene prob.
quote: udu56: Üldiselt tean, mis poiss diood on. Kraan ta päris pole, keegi tavaliselt ei üritagi midagi toru kaudu veevärki suruda! =) Lüliti rohkem kraan.
aga jootma ei tahtnud hakata, veel. See üht- või mõlematpidi on veel uurimata.
aga ega sul vist muud üle ei jää....
| 08.07.2003 at 15:41 |
|
sirr
|
Gene prob.
quote: Vanaisa: diood selleks ongi, et vurtsu ainult üht pidi lasta - maakeeli kraan siis.
Maakeeli on tegu tagasijooksuklapiga, mitte kraaniga 
|
| 09.07.2003 at 13:41 |
|
Madman
|
Gene prob.
Kas kellelgi on mõnd sedatüüpi (cs-130) genet vedelemas, mida ma saaksin mõõta ja sobivuse korral mõõduka tasu eest erastada? Võib olla ka mittetöötav ehk põlenud dioodiploki või mähisega, mis on vist palju levinumad vead kui minu oma.
Mul on vedelemas üks cs.130 genekas mis ei tööta, oli Fiero peal, ise elektroonikast niipalju ei jaga aga elektriku jutu järgi pidi mähis läbi olema, keeldus laadimast, viimases lõpus laadis vahelduva eduga kuni päris ära suri. Veel on olemas päris uued cs-130 genekad otse usa-st (120 A 3600.-) ja (180 A 6600.-) millede müügiga tegelen. Ise Viljandist.
|
| 26.08.2003 at 21:40 |
|
altraditional |
Gene prob.
Tänan pakkumast, aga jupp aega tagasi sai juba korda. Vana remont läks 700.-, vigane oli ikkagi dioodiplokk. |
| 27.08.2003 at 11:19 |
|