register | account recovery | profile | help / abiinfo | search
show today's posts | mark all read
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Kahepoolne kleepekas  
Poster Message
Lef
Kahepoolne kleepekas
Küsimus lihtne, millise firma kahepoolset teipi eelistada ukseliistude kinnitamiseks? Siiamaani miski no-name musta värvi teipi kasutanud, nii pool aastat peab ja siis tuleb ots lahti :(

Mõtlesin et prooviks miskit paremat? 3M ?

Ja teine küsimus kohe otsa , et mismoodi neid kummiliiste sirgeks ajada? Ise mõtlesin et kahe laua vahele pitskruvidega kinni ja siis tiba kuuma kuumaõhupüstoliga. Ega ta vist nii töödeldes pikemaks venida ei tohiks ?

26.09.2003 at 17:38
anti

Kahepoolne kleepekas
3M parim valik. Ei soovita väga kuuma ka liistudele anda, sest materjal ikkagi sültjaks või praguliseks võib muutuda ja hiljem raske värvimiseks ette valmistada.
Puhta kummi puhul (kui ei plaani värvida) ikka sama, venima hakkab, kuigi otsad nt kinnitatud jäigalt.
26.09.2003 at 18:31 Last edited 27.09.2003 at 07:01 by anti
Lef
Kahepoolne kleepekas
Tänud , eks ma siis hakka seda 3M kleepsu jahtima.

Kummiliiste värvida tõesti plaanis ole , lihtsalt ots läks kõveraks , tahaks teist sirgeks saada, eks ma vaikselt kuumaga katseta.

27.09.2003 at 18:21
hirax

Kahepoolne kleepekas
Polgent-G
Pärnu mnt. 142

Peaksid olema 3M maaletoojad. Sain sealt kahepoolset teipi mis spets mõeldud autode küljeliistude liimimiseks.
12mm x 10m rull ~150eek - mujal kallim. Ja kõvera plastliistu liimis kinni küll kui ainult vastu jaksad vajutada. Vastupidavuse kohta ei oska öelda - alles teist nädalat küljes :)

27.09.2003 at 21:34
vkx

Kahepoolne kleepekas
Ka ühel minu masinal paigaldati plastikust küljeliistud spetsialselt selleks ette nähtud kahepoolse teibiga aga juba ühe nädala pärast hakkasid kõik liistud lahti tulema. Kiskusin kõik ise maha ja paigaldasin uuesti, servadesse panin ikka teipi aga keskele panin klaasi liimi ja püsivad ideaalselt.
28.09.2003 at 10:03
rrrr

Kahepoolne kleepekas
Olgu kui hea teip tahes. Asja juures oluline on suur puhtus. Tuulesuunaja mille ostsin käis ka kahepoolse teibiga ning komplektis olid piirituse lapid millega aluspind hoolikalt puhastada. Kui on vähegi rasva (näpujälg, vaha vms.) siis ei kesta. Õpetuses oli lisatud ka õhutemperatuur vähemalt 25 kraadi vajalik. Ehk ka eeter sobib puhastamiseks, sest pind peab krudisev jääma ei sobi lahustid.
30.09.2003 at 17:00
Broncist
Kahepoolne kleepekas
Tere
Lugesin teie teipimist huviga. Oma kogemusest ütleks niipalju, et väga tähtis, on tõesti nii liistu kui ka aluspinna puhtus. Mõlemad pooled võiksid olla karedad (parem nakkuvus). Enne tuleb liist sirgeks ajada niipalju kui on võimalik. Tavaliselt on plastiku sees ka metallist liistud. Kinniliimimiseks olen kasutanud niiskuskindlat silikooni. Liist silikooniseks ja sobitada paika. Liistupeale tugi ehk mingi puidust või muust materjalist laud, et surve ühtleselt jaotuks. Siis suruda kinni ja hoida u. 24 h surveall. Jääb väga hästi kinni. Kui liistu ots on lahti on kaks varianti. Esimene: karestada pinnad liistul ja liimitaval kohal, silikoon vahele ja pitskruviga liistuotsast kinni. See variant ei ole nii hea, sest liist ei pruugi jääda siledaks. Teine variant: võta liist küljest ära, tee sirgeks, puhasta liimitavad küljed, silikoon peale ja surve alla. Liistu alt välja tulnud silikooni on kerge eemaldada. Minu autol pole ükski teip vastu pidanud.

ATS
01.10.2003 at 08:10
hellraiser

Kahepoolne kleepekas
Endal kasutasin liistu paigaldamiseks ka 2 poolset teipi ning seda pea 2 aastat tagasi juba ning siiani pole veel lahti tulnud.
Aga et mis teip on, seda ei mäleta kahjuks. Ainult see on meeles, et ostetud sai ta Akadeemia teelt. Linna poolt tulles Küberneetika majast mööda. Vasakule poole ta igatahes jäi sinna majade vahele. Paremal pool teed olid veel Spies-Heckeri reklaamid väljas.
Teibirull ise oli kaetud tumerohelise kaitsekilega.

01.10.2003 at 08:22
Ras
Kahepoolne kleepekas
Ma hiljuti liimisin küljeliiste mingi kahepoolse teibiga mis oli läbipaistev ja punase kilega, rull maksis 500. nii head teipi ei ole ma veel näinud, motip ja 3m on nõrgad selle kõrval. Tartust saab seda sepa turu juures olevast värvi poest.

01.10.2003 at 20:52
tqhq.ee foorum : Hooldus ja remont : Kahepoolne kleepekas  
Log in:
Account recovery

muskelautod | kiirendusvõistlused | tehnika | üritused | autoesitlused | foorum | sõnastik | kalkulaatorid
tqhq'st | sisukaart | e-mail
© tqhq.ee 2000 - 2025. Loe meie materjalide linkimisest ja kopeerimisest.